1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästekäyttömme. Lue lisää.

G-bodyn vertailumoottorit

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja WTF, 31.10.2006.

 1. Lintta cruiser

  Lintta cruiser 3rd gear

  Nykyään saa kuristaa konetta. Sitä en tiedä mitkä tavat on hyväksyttäviä. Ahtimen asennus ei ainakaan enään käy. :rotfl:
   
  Muokattu: 10.8.2018
 2. Jonza

  Jonza 1st gear

  Mites kun nyt löytyy tieto et meksikoon tehty tota 194kw mallia niin millä todistan että siinä mallissa on samat alustan/voimansiirron osat? Voi olla että jossainvaiheessa pitäis toi 327 tonne muutoskatsastaa ja tuo on ainut vaihtoehto se sinne saada. Tosin eipä leimasedät sitä taida huomata:odroll:
   
 3. Mudracer

  Mudracer Gearhead

  Tollanen viesti tuli katsoukolta.

  "Terve, Malibun moottorin vaihtamisesta: vertailumoottorin pitää olla tarkoitettu käytettäväksi saman tyypin autossa. Vertailumoottoria tehokkaamman saa vaihtaa, max 20%. Malibun jarrut, voimansiirto ja akselistot pitää vastata vertailumoottoriajoneuvoa. Näistä pitää olla dokumenttia. Moottorista, jonka autoon asennat, pitää olla valmistajan edustajan selvitys. Jos siihen moottoriin on tehty muutoksia, pitää olla tehonmittaustodistus. T. Jari"

  Mistäs nyt löytyy Buickin edustaja selvittämään että mun kone on GN Buickista?
   
 4. japi70

  japi70 3rd gear

  Omassa tapauksessa mietittiin katsastajien kanssa omien jarrujen riittävän koska oma Camino muutamaa vuotta uudempi kuin meksikon mallit. Ja kun kyseessä on meksiko niin tuskin jarruja tehosteltu kyseisiin malleihin.
   
 5. dbltrbl

  dbltrbl Gearhead

 6. HulluCaminomies

  HulluCaminomies 1st gear

  G-body Caminon TEHOKKAIN VERTAILUMOOTTORI on vuoden 1979 350cid.
  Siitä valmistaja ilmoittaa irronneen 170hp (SAE netto) hevosvoimaa. Tähän saat lisätä max. 20% tehoa ja saman verran vääntöä, mikäli mielit vehkeesi menevän läpi muutoskatsastuksesta uudella moottorilla (vaikka alukannet 350 koneessa, kansien vaihto toisenlaiseen rinnastetaan moottorin vaihtoon).

  Näin autossa saa katsastukseen mennessä olla muutetussa/vaihdetussa moottorissa Caminon tapauksessa max 204hp SAE netto. Dynossa mittauksessa saat SAE BRUTTO -heppoja, jotka DIN-hevosiksi muutettuna kerrotaan luvulla 0,7. SAE netto -hepat DIN-muunnettuna kerrotaan luvulla 0,9. (DINhp = 1).

  Eli dynolapussa pitäisi lukea sekä mittausnormi (SAE net/SAE brutto vai DIN).
  SAE Brutto -heppoja saa dynolapusta löytyä siis laillisesti G-bodyn Caminosta 262.

  Se kertaa 0,7 antaa DIN-hepoiksi 183,4hp (DIN). Kun tämä JAETAAN 0,9:llä, saadaan SAE-net -heppalukemaksi 203,77hp, mikä siis on juuri alle tuon 20% tehonlisäyksen TEHOKKAIMPAAN VERTAILUMOOTTORIIN VERRATTUNA.

  Lisäksi on todistettava, että jarrut, pyöräntuenta ja voimansiirto vastaavat tehokkainta mallia. Tähän käy esimerkiksi varaosaluettelo tai jonkun virallisen testilaitoksen antama todistus.
  Nettisivut eivät käy todisteeksi.

  Helpointa on hommata auto, jossa on tehtaalta 350 ja virittää sitä kansia vaihtamatta. Siinä katsastuksessa tulee silmille todennäköisesti vain hiilivedyistä tai meluarvoista.

  Uskokaa pois, minä tiedän ("Mennäänpäs tässä nyt sitten vähän vaikeamman kautta", sanoi mulle katsastaja) Perkele.

  Vaikeaa on joskus, muttei mahdotonta.

  Tarinan opetus kuitenkin on, että moottorin kansien vaihto alukansiksi tai koko moottorin vaihtaminen kutosesta kasiin tai kasista isompaan kasiin on katsastuksessa helposti yhtä helvettiä.
  G-bodyn vertailumoottorit
   
 7. Mudracer

  Mudracer Gearhead

  Ite maalasin uudet alukannet saman färisiksi kuin konekin on niin katsoukko ei puhunut mitään. Viikkoa aiemmin yks hylsy hylättiin saman ukon toimesta kun oli alukannet maalaamattomana:rotfl: .
   
  Imusihti tykkää tästä.
 8. Jonza

  Jonza 1st gear

  Juu ei mullakaan päälleppäin taida kukaan erottaa onko toi alkuperänen 4.4l kasi vaiko 5.4l kasi. Alukansiakaan näy siitä mitenkään fiksusti. Eli kokeillaan ihan vaan tälleen:odoops:
   
 9. maddis

  maddis Gearhead

  Itse laittelin 200CID V6:n tilalle (tai no samaan reikään, koska ei autossa konetta ollut kun sen ostin) 350CID V8:n. Hommasin maahantuojalta(Metroauto) todistuksen mitä muutoksia tarttee ja sen kanssa konttorille eikä ollut mitään ongelmia. -79 Camino kyseessä.

  Ja ainoa muutos mitä tuohon tartti oli pari milliä paksumpi kallistuksenvakaaja eteen.

  Tämä tietysti asiaa auta, mutta kommentoin vaan tuota tekniikan vaihdon 'vaikeutta'.
   

Kerro tästä muillekin!