G-bodyt Suomessa

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja Supreme, 5.2.2012.

 1. tsipi

  tsipi 3rd gear

  Eiköhän tuo säätöjen puute ole suurin syy miksi joku vaihtaisi erilaiset. Ja kai tuossa etupään geometriassakin saisi vähän parannusta. Taakse jotkut laittaa jämympiä aftermarketti linkkejä kun niillä alemmilla tukivarsilla on ilmeisesti taipumusta väsähtää. Nehän voi boksata, jos sitä pelkää. Mutta mitään säätöjähän sillä ei tosiaan saada. Ite sillon ku oli auto päreinä ni tuli kateltua noita olin lähellä ostaakin UMIn varret taakse, mutta osui pinionikulma niin hyvin kahilleen kone swapissa, että luovuin ajatuksesta. Enää en vaihdakaan kun tykkään niin paljon tuon auton kyydistä. Ja muutenkin kävi kaikki varret pulverissa.

  Tämä viikko ajettu gmc:llä ja tosiaankin ohjauksesta hävisi kyllä huomattavasti klappia tuolla jeepin rattiakseli päivityksellä. Melkein kaikki. Semmosen 3 cm vielä tyhjää, eli ihan napsun pystyisi kirimään. Ei kyllä toistaiseksi häiritse tuommoinen.

  Onkohan kellään kokemusta tästä uspartsin borgesonista: https://www.uspartsperformance.fi/borgeson-800220-simpukka

  Ilmeisesti siis borgesonin versio korjatusta simpukasta? Olisiko kuitenkin laadukkaampi kuin cardone tms? Nyt en kyllä ole investoimassa, koska meinasin ajaa ihan ensi kesään saakka ilman mitään remontin korjausta. :cool:
   
 2. LiLHezz

  LiLHezz 1st gear

  Pitäis Caminoon saada uudet alemmat varret taakse, vanhat niin mädät, niin kannattaako lyödä orkkikset vai jotkut muut? Ja mistähän orkkiksia ees saa?
   
 3. tsipi

  tsipi 3rd gear

  Äkkiseltään ainakaa rokkiautosta löytäny ku etutukivarsia.. joku kenties päivittänyt omaana ja kertoo, mistä löysi. Jenkkilässähän noita varmaan löytyy. Täällä meillä vähemmän.
   
 4. Mudracer

  Mudracer Gearhead

  Ebay, sieltä löytyy jäykkiä ja säädettäviä hurumykke.
   
 5. LiLHezz

  LiLHezz 1st gear

  Oon noita UMIn ja QA1:sen varsia kattellu, mut en oo vielä osannut järkeistää mihin käyttiksessä niitä tarttis. Orkkiksia sit taas tuntuu löytyvän heikosti.. valinnan vaikeutta..
   
 6. NonSenCe

  NonSenCe Gearhead

  juu uudet vakion näköset taka akselin tukivarret ovat oikeastaan kalliimpia kuin vahvemmiksi väitetyt putkirunkoset uusio versiot.

  ei vahvemmista vahinkoa ole. :)

  tässä esim https://gbodyparts.com/product_info.php?products_id=852{1155}3839{86}489{971}3064&osCsid=5655631914b4f7210e522d6fc04416c8

  ebay jegs summit.. ymmuut myös myyvät vaihtoehtoja..

  esim tässä yksi kpl vakion näkösiä alatukia..
  https://www.speedwaymotors.com/Speedway-Stamped-GM-Metric-Lower-Rear-Control-Arm,88060.html

  ja sitten koko setti.
  https://www.speedwaymotors.com/1978-88-GM-G-Body-Rear-Control-Arms-with-Bushings,32841.html

  äkkiä alkaa koko hi-po setti maksamaan "vähemmän" kuin vakio.
   
  belair66, Camino'79 ja LiLHezz tykkäävät tästä.
 7. 350cid

  350cid 3rd gear

  Löytyy käytetyt mutta kohtuu kuntoiset vakiotukivarret uretaanipuslilla jos tarvit LillHezz.
  Piti alkaa näitä vahvistamaan mutta homma jäi vaiheeseen... :(

  T: Mikko 050-3670901
   
 8. ElCamino78

  ElCamino78 1st gear

  Onko kellään tietoa, minkä painosta jarrullista kärryä Caminolla saa vetää?
   
 9. LiLHezz

  LiLHezz 1st gear

  Kiitoksia tarjouksesta, mutta toi NonSenCen laittama setti lähtee todennäköisesti tilaukseen. Sen verran edukas setti, eikä sit tartte ainakaan heti vahvistella jos nälkä kasvaa syödessä..
   
 10. Bluestone

  Bluestone Gearhead

 11. 350cid

  350cid 3rd gear

 12. Lemmu

  Lemmu 1st gear

  Muokattu: 25.10.2019
 13. onbuicks

  onbuicks Gearhead

  Joku kehuskeli Malibun varustelistalla. Minun Grand Prix SJ -79 on myös melko loaded. Auto on kaksivärinen punainen topatulla takaosan vinyylilatolla. Lasikattoluukku, buckets, lattiakonsoli, sähköikkunat, -lukot, -takaluukku, -penkit. Ralliratti, nopein ohjaus, paksuimmat vakaajat. Moottori 301cid-4bbl. Puutteet kierroslukumittari ja lukkoperä. Ajomäärä 82tml.
   
 14. speedy

  speedy Gearhead

  Minun G-Olssi on taas varustelutasoltaan lähes NEEKERImallia.
   
 15. onbuicks

  onbuicks Gearhead

  Ja toi Grand Prix NH-165 on myös myytävänä(mainos)
   
 16. Topsa-

  Topsa- 1st gear

  Omassa Cutlass Cruiserissa sisustan värikin on neekeriä.. :D
   
  speedy tykkää tästä.
 17. tsipi

  tsipi 3rd gear

  Sitä tuli eilen valmistauduttua talveen ja laitettiin nastakumia alle. Tällä talvelle päivitin goodriden 14" nasta pyörästä ihan 15" hakkapeliitta 8. Muutama semmonen pysäyttävä pulkkailmiö kävi kiinan pojan nastapyörän kanssa. Ja muutenkin nuo 14" vanteet istui edessä liian kapealla minun silmään.

  Nipat piti vetää samalla täyteen rasvaa, mutta eipä malttanu ku pihalla vesi sateessa vaihdoin...:wc:
   
 18. speedy

  speedy Gearhead

  Viimetalaven kurvailin Caminolla nastattomilla Cooper cobrilla, hyvin oli pitoa ja ilman lukkoperääkin pärjäs ihan kohtuullisesti ..
   
  Muokattu: 27.10.2019
 19. maddis

  maddis Gearhead

  Itse jouduin toissatalvena käyttään Caminon tallista pois, että sain käännettyä sen toistepäin. Kesärenkailla toki. Ekana tallista ulosajaessa meinasin ajaa käyttöautoon kolarin, eturenkaat oli lukossa mutta takarenkaat vielä työnsi menemään. Sitten takaisin ajo oli yhtä tuskaa, vaikka oli lukkoperä. Olin siinä hetken aikaa ihan tasamaallakin jumissa ja talliin oli vielä pieni kynnys.

  Tais siihen 'nopeaan' käännökseen ainakin puolituntia mennä, kun sai käydä hakemassa hiekkaa pihalle että oli sen verran pitoa että sai takas talliin sen auton.

  En halunnut sitten kokeilla minkälainen talviauto Camino olisi edes kunnon talvirenkailla. ;)
   
  Lemmu tykkää tästä.
 20. speedy

  speedy Gearhead

  Hyvä tai, no kelvollinen talviauto, ja mitä ite oon noilla vehkeillä ajellu monina talvina, niin hyvin pärjää noilla nastattomilla m+s renkailla, edellyttää tietty että gummit eioo vanhaa koppuraa.
   
  Muokattu: 27.10.2019

Kerro tästä muillekin!