G30:n th400 vaihto 4L80e/th700/muu ... kannattaako kulutuksen kannalta?

Ketju osiossa 'Vaihteisto ja voimansiirto', aloittaja Nupa, 3.10.2019.

 1. Mudracer

  Mudracer Gearhead

  Tää kitti on kohtuu hintainen mutta raakile ja joutuu säveltämään aika paljon että kaikki istuu. Aina on puuttunut pultteja, yhdestä puuttu pari jenkaa jne.
  [​IMG]
  Toi on siis TCI 149280
   
 2. paja1

  paja1 Gearhead

  7satanen sinne on menoillaa. Ja tci kitillä. Joutuuhan siinä soveltamaan mutta en olettanutkaan että se menis sinne yhdellä siipimutterilla paikoilleen.
   
 3. Morbidelli

  Morbidelli 2nd gear

  Voisitko Mudi vähän valaista, että mikä siellä toosan sisällä aiheuttaa moisen eron?
   
  Volvo_5.7 tykkää tästä.
 4. Nupa

  Nupa Gearhead

  Eihän tossa ole.
  Kyl mä varmaan taivun ton th700 kannalle ehkä kuitenkin.
   
 5. Volvo_5.7

  Volvo_5.7 Gearhead

  700 vs 4l80e kulutus… Ehkä pidempi ykkösen välitys ja lyhyempi loikkari molemmat aiheuttaa kulutuksen nousua. Isommat pyörivät massat sisuskaluissa. Silti neljä litraa kuulostaa hurjalta. Mudis tarkentanee asiaa.
   
 6. paja1

  paja1 Gearhead

  Ja esim G20 5pulttisella alustalla 5.7tbi+th700 tuntuu suorastaan raketilta kun verrataan G30:seen 4l80+8pulttiset akselit. Molempia ollu useita niin kyllä se voimansiirron raskaus niissä tuntuu
   
  4d sedan tykkää tästä.
 7. Mudracer

  Mudracer Gearhead

  4L80€ kaikki pyörivät massat on yli tuplaten suurempia kuin 700 toosassa ja ensinmainitussa sitä liikkuvaa kamaa on enemmän kuin jälkimmäisessä. Ja siihen tietenkin välitykset vielä päällä niin kyllä sekalaisessa ajossa sitä painavamman tekniikan autoa saa helvetisti enemmän polkea jotta pääsee liikenteen "rytmiin" .
   
 8. 4d sedan

  4d sedan Gearhead

  Jotenkin myös näkisin sen eron tulevan niistä isommista akseleista mieluummin kuin pelkästään vaihteistosta, pyöristä lähtien painoeroa on aikalailla.
   

Kerro tästä muillekin!