GM 1980 ovilukkojen kytkimen asento

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja Substitute, 29.7.2013.

  1. Substitute

    Substitute Gearhead

    Osaako joku kertoa mitenpäin kuskinpuolen ovilukon yhteydessä oleva keskuslukon kosketinkytkin kuuluu olla? Tuleeko se johto auton eteenpäin vai taakseppäin? Molempiin asentoihin se menee. Nyt se johto on eteenpäin, mutta kytkee heti kun avainta vähän kääntää, ja toimii vain aukipäin ja sekoilee.

    Ja onko jollakulla Fisher Body Service Manual 1980 -opusta, siitä se varmaan selviäisi. Kiinnostaisi kytkentäkaavio ja vianhalutaulukko. Sain omassa harrastepelisssä keskulukkosysteemin jossain määrin henkiin, mutta tuntuu olevan toiminta vähän sekaisin siinä.
     
  2. Substitute

    Substitute Gearhead

    Kokeilin siten ite. Se kytkin tulee siten että johto on auton suunnassa eteenpäin jos joku pähkäilee samaa asiaa.
    Mutta järkeä tuohon ei löytynyt vieläkään. Keskuslukko ei mene päälle kun kääntää avainta lukitussuuntaan, lukot jää vain nykimään edestakaisin ja kuskin lukkokin aukea sähköllä itsestään noin viiden sekunnin kuluttua mekaanisesta lukitsemisesta.
    Jos lukot laittaa sisäkytkimestä lukkoon ja ovet kiinni, niin kuskinoven avaimella ne kyllä aukeaa.

    Mitenhän tuon kuuluu edes toimia, siinä lukon kytkimessä kun on sama kontakti mikä kytkeytyy molempiin suuntiin avinta käännettäessä. Ovien lukkomoottorit tarttee kyllä napaisuuden vaihtamisen suunnanvaihtamiseksi. Tämä hoituu sillä releellä manuaaliohjauksella.

    Jätin sen avainohjauksen pois toiminnasta, nyt joutuu avaamaan keskuslukot oven sisäpainikkeella, köyhää.
     
  3. suorsa

    suorsa 3rd gear

    Tuolta löytyy vinoon skannattuja sivuja 1981 Oldsin sähköistä, lienee aika lähelle samat.

    Vaikuttais kosketushäiriöltä ovikatkaisijassa.
     
  4. Substitute

    Substitute Gearhead

    Tuhannet kiitokset Suorsa, noilla varmaan pääsee jatkamaan.
     
  5. Substitute

    Substitute Gearhead

    Kiitos vielä, noista selviää hyvin se keskuslukon perusversio, mutta mulla se ongelma on siinä avaimella toimivassa lisäohjauksessa.
     
  6. suorsa

    suorsa 3rd gear

    Eikös se ovilukon kytkin ohjaa ihan samanlailla tuota relettä, kuin ne sisäpuolen katkaisijatkin?
     
  7. Substitute

    Substitute Gearhead

    Siinä on joku lisäohjain ja apurele. Se on oudosti toteutettu koska ovikytkimessä on vain yksi maadoittuva kontakti, se maadoittuu lukkoon ja aukikäännettäessä samalla tavalla. Kytkimestä lähtee vain yksi signaalijohto, toinen menee ovirunkoon maahan. Lukkoreleellä ja -moottoreilla se napaisuus vaihtuu lukitessa/avatessa ihan noiden kuvienkin mukaisesti.
    Tuossa on lisänä piirikortti ja sen yhteydessä lukkorelettä ohjaava apurele. Systeemi toimii käytännössä nyt yhtä sekopäisesti vaikka piirikortti on irti, eli voisi kai olla siinä se vika. Piirikortin diodit ja transistorit mittasin, ne vaikuttaisivat olevan kunnossa.

    Nyt tuli vielä epäteitoisuutta siitä, että kuuluukohan tuon edes toimia molempiin suuntiin avaimesta käännettäessä?
     
  8. smuige

    smuige Gearhead

    mikä malli kyseessä? mulla on chevyn 1980 passenger car wiring diagrams mutta aika huonosti aiheeseen liittyen tuntui olevan.
     
  9. Substitute

    Substitute Gearhead

    Auto om '80 Buick Electra Limited (sedan). Mulla on '79 Olds Chassis Service Manual, mutta niissä kaavioissa eikä korjausohjeissa ole ovilukkoja, ne on siinä GM Fisher Body Service manualissa.
    Kaipa sen manuaalin voisi hommata, sehän sopii aika pitkälle muutoinkin saman sarjan vuosimalleihin, mutta ajattelin että jos olisi löytynyt tietoa kun olin just muutoinkin tota lomaharrasteena roplaamassa.
     

Kerro tästä muillekin!