gm kardaanien pituudet

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Vaihteisto ja voimansiirto', aloittaja fairlane -67, 7.6.2015.

  1. fairlane -67

    fairlane -67 Gearhead

    Kyseessä k1500 4x4 -82 pickuppi, 10bolt-12bolt perän vaihto just meneillään, tohon väliin tarvis oikean mittaisen kardaanin. Meinasin aluksi laittaa ton nykysen putken muunnosristikolla paikalleen mut kardaania pitäis vetää n. 17mm jakolaatikosta pitkälle. Toi olis varmaan noin käynytkin mut kardaanin yoke oli jo valmiiksi vain puolet pituudestaan laatikos sisällä eli liian lyhyt? Kardaania on myös pidennetty ilmeisesti th400/th700 laatikkoswapista johtuen, eikä ole mitään hajua onko toi edes alkup. putki vai jostain muusta vehkeestä. Kysymys kuuluu: Mistä noihin löytäis alkup. kardaanien vakiomitat? Onko ton koppasta autoa ollut tehtaalta th700/208-12 bolt tekniikalla? Paljonko ton yoken pitäis oikeaoppisesti olla jakotoosan sisällä?
     
  2. jarikoi

    jarikoi 2nd gear

    saapi kait se yoke mennä niin syvälle kuin mahollista kunhan ei pohjaa.
    jos sulla on vielä jouset irti niin mittaa se yoken sisään-ulos liike perän eri asennolla niin voit siitä pähkäillä putkelle mitan, eli perä siihen asentoon missä lyhin mitta ristikoiden välillä jokki pohjassa ja siitä pois varuilta joku 10mm. ja tsekkaat vielä että tolla mitalla saa ristikon paikoilleen.
     
  3. fairlane -67

    fairlane -67 Gearhead

    Akseli on jo pultattu paikoilleen mut ennen purkamista tutkin tota pikistä yokea, siinä näky selvä "liukuma" mitä oli liikkunut laatikossa, varmaan jotain 5mm nurkilla. Jos ton putken teettäis jossain niin voishan siihen jättää vaikka 20mm liukumavaraa mut on sen verran arvokasta hommaa toi pidennys(ainakin täällä suunnalla) et koitan vielä etsiä sopivan mittaista putkea. Kun vain tietäis et minkä mittaisia noita on olemas:)
     

Kerro tästä muillekin!