GM:n vaihteistot

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Vaihteisto ja voimansiirto', aloittaja Anonymous, 31.7.2002.

  1. Anonymous

    Anonymous Guest

    Mitä eroa on TH-350, TH-400 ja TH-700 lootilla? Montako vaihdetta? Mistä tunnistaa? Mitä kriteerejä kun valitsee vaihteistoa? Ja miten selvittää sopivuuden kyseisen koneen perään?
     
  2. Anonymous

    Anonymous Guest

    th350 3vaihdetta
    th400 3vaihdetta
    th700 4vaihdetta(joista nelonen ylivaihde)

    vahvin th400
    kevyin th350
    "taloudellisin"th700
     
  3. Anonymous

    Anonymous Guest

    öljypohjan muodosta erottaa, netistä löytyy paljon sivuja joissa kuvia...
     
  4. Eyetech

    Eyetech Gearhead

    Eyeball Productsin Arkistossakin on infoa (Voimansiirto-Vaihdelaatikot)
     
  5. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    Kyllä se laatikon valinta yleensä tapahtuu enemmän tunne kuin järkipohjalta. Pistin kerran yhteen farkkuun jossa 267cid kone niin omistajan vaatimuksesta TH-400 laatikon kun joku oli sille sanonut että se on vahvin mitä saa? Koitin sille selittää että vanhan korjaus (2004r) on halvempaa ja että kyllä se kestää mutta siellä se 400loota on kai vieläkin. Ja siitä tuli muuten tosi etana ja se lähti kuin lehmä makuulta joi menovettä kuin kilpuri mutta omistaja kai on tyytyväinen?.
    Ja siitä sopivuudesta sellaista, että jos loota sopii suoraan koneeseen kiinni ja on ehjä niin kyllä se normaali käytön aina kestää (esim. Olds455+Th200)
     
  6. Anonymous

    Anonymous Guest

    Jep, selvittelen tässä vaan, kun ei ole mitään tietoa/kokemusta laatikoista. Eli Camaroon jossa nyt on 402+TH-350 pitäisi saada neljäs vaihde, että olisi mukavampi ajaa vähän pidempikin matka moottoritie nopeuksilla.
     
  7. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    Ei sitten ole muuta mahista kun TH-700 parannettuna. Lootan kannakepalkkia täytyy vähän muuttaa ja jortaani lyhentää ja vielä kun hommaa 4-pykäläisen shifterin niin jo pärjää. Loikkari+lukkoturbiiniyhdistelmä pudottaa rundeja noin 35% verrattuna lukottomaan 350lodjuun.
     
  8. Anonymous

    Anonymous Guest

    th200r4 käy oldsiin ja letukkaan suoraan...
     
  9. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    niin ja Buick:kiin ja Pontiac:iin ja Cadillac:iin ja oli mulla mettäkäytössä Cadillac 500cid + TH-700 yhdistelmä Jeep Wagoneeriinkin sovitettuna, että kyllä kaikki lootat sopii kaikkiin koneisiin jos tarve vaatii.
     

Kerro tästä muillekin!