GMC Safari -97 nopeus- ja matkamittari mykistyi

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Vaihteisto ja voimansiirto', aloittaja puusilmä, 4.9.2021.

  1. puusilmä

    puusilmä Gearhead

    Muuten mittaristo ja auto tuntuu pelaavan ihan normaalisti, mutta tosiaan nopeus- ja matkamittari vaikeni. Laatikon kyljessä varmaankin on jonkinlainen nopeusanturi vai onko jotain muuta, mistä syyllistä voisi hakea? Laatikkohan on 4L60E.
     
  2. SPORT TRUCK

    SPORT TRUCK Double Gearhead

    Laatikon hännässä on tosiaan VSS nopeusanturi, sitten jossakin auton sisällä on vielä VSSB moduuli, joka muuttaa sen VSS:lta tulevan signaalin sopivaksi nopeus-/matkamittarille, Cruiselle, ABS-jarruille, moottorin ohjaukselle jne.
    En tiedä missä se on Savana:ssa, mutta veikkaan koelaudan sisällä/alla tai mittariston takana...pick up:ssa se on yleensä hanskalokeron takana.

    Toimiiko Cruise ja muut nopeutta hyödyntävät toiminnot autossa ?

    Jos kaikki on mykkiä voi olla VSS anturi, jos vaan mittari, niin voi olla joko itse mittari/sen piirilevy tai VSSB moduuli vialla.
    Jollakin testerillä näkisi varmaan tuleeko nopeussignaalia ylipäänsä ?

    VSS anturi saattaa kerätä myös magneettisena metallipurua laatikosta ja voi vaikuttaa sen toimintaan...sen putsaus saattaa auttaa.
     
    puusilmä tykkää tästä.
  3. puusilmä

    puusilmä Gearhead

    Joo kiitos kattavasta vastauksesta, ei tullut itselle mieleenkään testata noita muita oheislaitteita. Eli cruise toimii ja ilmeisesti nopeustieto tulee noille muillekin paitsi mittareille, kaikki tuntuu muuten pelaavan ok. Antaa nopeustiedon OBDII:n kautta, testasin sen Torquella. Eli vika taitaa olla mittareissa/piirilevyssä, tai voishan kai tuo VSSB:n vikaantua sillai, että ainoastaan mittarilähtö pimenee
     
  4. SPORT TRUCK

    SPORT TRUCK Double Gearhead

    Varmaankin mittariston piirilevyllä tai ite mittarissa häikkää.

    Toisella VSSB:lla voisi tietty kokeilla alkaako mittari toimia, ei väliä vaikka se olisi täysin väärillä arvoillakin perävälitykset, renkaat yms...näkisi silti sen toiminnan.
     
  5. puusilmä

    puusilmä Gearhead

    Päivitetään tätäkin nyt vähän vaikka ei vielä olekaan kunnossa. Mittarit heräsivät elämään ja taas hetken päästä vaimenevat, välillä voi mennä satakin kilometriä toimien. Sen verran olen tutkinut että tässä ei ole enää tuota VSSB:tä, nopeusanturilta tieto menee suoraan VCM:lle (vehicle control module) ja sieltä sitten jaellaan tieto mihin tarvitaan. Positiivista on että mikään ei todennäköisesti varsinaisesti ole rikki kun kerran välillä toimii. Kontaktihäiriö joko VCM:n tai mittariston liittimissä, toivottavasti ei mikään mittariston piirilevyn katkos.
     

Kerro tästä muillekin!