Gmc syclone/typhoon

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja kape, 17.12.2005.

 1. Turboloota

  Turboloota 1st gear

  Kuvissa näkyy vanteiden alkuperäinen kunto, siistimisvaihe ja lopputulos.
  Ei olisi järkeä vain maalata osa ja jättää sille tielleen.

  Suorat ovat, kaikki maalattuja.
  Kuvissa näkyvästi parissa on kanttarin osumaa, tiedä tuota miltä aikakaudelta.
  Keskiöitä ei ole, kuten kuvista näkee.
   
 2. Pertti K

  Pertti K Gearhead

 3. SPORT TRUCK

  SPORT TRUCK Gearhead

  Kaksikosta juurikin Syclone on se joka on kiehtonut ja puhutellut minua, se uhkuu jo ulkonäöllään brutaalia voimaa ja uhmaa ollen silti pieni ja siro ollen lisäksi pikkari = "sport truck" 8)
  Typykkä taas ei ole totta puhuen minusta mitenkään kauhean onnistunut...SE alkuperäinen idea "sport truck" on jotenkin kadonnut ja tullut "möhkö"...ei mitenkään pahalla arvon Typykän omistajat :oops:

  GMC Sonoma GT kelpaisi myös oikein hyvin ja siihenhän Syclone juurikin perustuu.

  [​IMG]

  Sonomaan pikkulohko sopivilla palikoilla ja olisi aika herkku :p
   
 4. Turboloota

  Turboloota 1st gear

  Eikös olisi helmpompi vaihtoehto vain ostaa normaali S-10, kasin koneella.
  Säästyy aikaa, rahaa ja vaivaa.

  Mielestäni näissä vehkeissä nimenomaan se turbotekniikka on se, joka tekee näistä niin ikonisia ja mielenkiintoisia.
  Liikenteessä ajellessa oli muutenkin aina hauska katsella kuinka muut harrastajat ihmettelevät, että "miksi tuolta kuuluu ZUTUTUTUTUH!".

  https://youtu.be/CMXQYcYrne8
  Tähän tapaan :rotfl:
   
 5. Pertti K

  Pertti K Gearhead

  En minäkään oikein jaksa ymmärtää näiden vehkeiden kasittamista, nopeita kasikoneisia on maailma täynnä jo muutenkin. Sy on kevyempänä luonnollisesti nopeampi, mutta itse tykkään että Ty on kokonaisuutena parempi, matkustajia mahtuu enemmän kyytiin ja saa tavaratkin katon alle. Samoin korin vääntöjäykkyys on parempi, mutta en osaa sanoa onko tuolla käytännön merkitystä kun en ole Syclonea koskaan päässyt ajamaan.

  Enkä pidä Typhoonia ainakaan huonomman näköisenä, mutta se johtuu ehkä osittain siitä että Syclonet on (lähes) kaikki mustia. Kattokaiteet ei kyllä tuohon oikein passaa, mutta on aika iso homma poistaa ne niin että tulisi hyvä. Mutta jos joskus tulee maalautettua niin...
   
 6. jusssi

  jusssi Gearhead

  Kyllä sillä kutosellaki kerkiää, niinku vaikka TÄMÄ maailman nopein ruotsalainen.
   
 7. jusssi

  jusssi Gearhead

  Onkos porukoilla minkälaisia softa-rauta yhdistelmiä sytyissä ja minkälaisilla on leimattu? Itellä ois tuohon turbotweakin chippi #60 suuttimille ja mietin että saakohan sillä leimapäästöjä vai laitanko vakiot aina leimalle ihan suosiolla...?
   
 8. SPORT TRUCK

  SPORT TRUCK Gearhead

  Eihän tässä ole Syclone:a kukaan ollut edes kasittamassa, kyse oli nimen omaan Sonoma GT:sta, eihän siinäkään ole turbon suhinoita...toisekseen en perusta juurikaan niistä turbon pihinöistä puhinoista.
  S-10:a ei tietääkseni ole myöskään tehty kasilla...joten vaikea ostaa sellainen kun sellaista ei edes ole.
   
 9. Mudracer

  Mudracer Gearhead

  Miten helvetissä tolla voi olla noin "huono" 60jalkanen?
   
 10. jusssi

  jusssi Gearhead

  TÄSSÄ 8.76 vedossa 1.48 60pimppanen. Se on kait noiden turboshittien ominaisuus, että jos sitä löylyä on ylärekisterissä ni se herää vähä laiskasti.
   
 11. umpio

  umpio 2nd gear

  Mikäs luku tuossa reaktioajan kohdalla on? Ei kai se voi olla niinkuin sen luin, eli 3,8jotakin sekuntia? 0,38jotakin olisi järkeenkäyvempää?
   
 12. jusssi

  jusssi Gearhead

  Kylhän se keräili ahtoja jonkunaikaa tuossa lähdössä, ni siitä tuo huippureaktio.
   
 13. studio57

  studio57 Gearhead

  tulipas ostettua tänään JFV-69 typhooni talviajokiksi.. onkos auton historiasta mitään tietoa.. ihan asiallisesti pelaa näin ensi tuntumalta mitä nyt joitan pieniä juttuja mitä tuon ikäisiin kuuluukin.

  eikös se samanikäisen S-10:n tuulilasi käy noihin?
   
 14. Pertti K

  Pertti K Gearhead

  Minulle ei rekisterinumerot sano mitään, mutta enpä muutenkaan tunne tarkemmin muita yksilöitä kuin tuon omani. Kyllä luulisi tuulilasin käyvän, takuuta en anna.

  Pitäisikös tässä keksinnössä pultit olla metrisiä, tuumaisia vai suloisesti sekaisin? Kun on herännyt epäilys että ainakin osa olisi metrisiä.
   
 15. jusssi

  jusssi Gearhead

  Kyllähän näissäkin niitä mmiä ja tuumia tuon ajan GM:lle tyypillisesti sekaisin on.
   
 16. jusssi

  jusssi Gearhead

  Ja TUOLLAon tuo JFV-69 :wink:
   
 17. Turboloota

  Turboloota 1st gear

  Ja jälleen kerran huutoilmoittelen, että nuo orkkisvanteet joista mainitsin sivulla 18, voi hakea pois neljällä satkulla. Kellaritilalle kun olisi muutakin käyttöä kuin varastoida vanteita (tallilla ne taas on aina esteenä).
   
 18. Pertti K

  Pertti K Gearhead

  Miettinyt että pitäisköhän tuota muuttaa E85:lle jossain vaiheessa (no ensin pitäsi saada se kasaan ja katsastettua ainakin). Mitäs kommentoi porukat tuosta: http://syty.net/forums/showthread.php?t=102047 Onko tosiaan plug'n'play vai vaatiiko jonkin sortin askartelua, erityisosaamista, erikoistyökaluja jne.? Kannattaako viedä "johonkin" säädettäväksi jos tuningpeukalo on keskellä kämmentä?

  Tarkoitus lähinnä että saisi polttoainekuluja alaspäin ja jos vauhti vähän lisääntyy (ilman että kestävyys heikkenee) samalla niin sehän on vain plussaa.

  Justiin tuli aarteita Rockautosta ja etujarrut on jo kasassa. Sisusta pesty, kattokaiteet maalattu ja parhaillaan käyn myllytyskoneen kanssa maalipintoja läpi. Ex-pressaa lainaten: Kyllä se siitä.

  Minulla on muuten ollut kuvauksen perusteella justiin samanlainen sivuääni kuin tuossa Studio57:n laitteessa ainakin 9 vuotta ja 21 000 km. On tehty Forte-putsaus, säädetty venttiilit, kokeiltu erilaisia öljyjä jne. ilman vaikutusta. Metallia ei ole suodattimessa. Seuraavaksi teen RVS-käsittelyn.

  Kuuluu tyhjäkäynnillä erityisesti kylmänä, heti kun kierroksia vähänkin nostaa niin lakkaa. Joten jos löydät joskus selityksen vaivaan, niin kiinnostaa.
   
 19. moottorinlohko

  moottorinlohko Gearhead

  jospa männät vähän ääntelee.
   
 20. studio57

  studio57 Gearhead

  toi näyttäisolevan ihan tavallinen megasurquitin purkki mistä tuossa leuhottavat, johto sarjaan vissiin oma muutossarja typhooniin. joka pitäjäjästä löytyy vähintäänkin yksi mega velho.

   

Kerro tästä muillekin!