Häkäpönttöauto

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja Bandicoot, 28.1.2010.

  1. Bandicoot

    Bandicoot Gearhead

    keskustelua häkäpönttöautoista on ollut viime aikoina esillä. Siksi kysyn on overdrive porukoilla sellaisia ja olisiko pönttöautoista laittaa kuvia ym tarinaa jatkoksi.
    Tampereen swapissa tavannut pari kertaa miehen jolla kuormuri parkissa siellä.
     
  2. Jonimac

    Jonimac Gearhead

    järkyttävät visiot on ollut rakentaa 1 noista fordin kopeista sellaseksi rottarodiksi johon patentois häkäpöntön. ois muuten omasta mielestäni ainaki iha helevetin komia laitos :rotfl: siinä ois mobilisti-petet ja rotta-patet ihmeissään :lol:
     
  3. jonep

    jonep 3rd gear

  4. tuntematon

    tuntematon 1st gear

    eikös näillä pellepelottomilla ollut oma sivustonsa, ekoautoilijat.fi tms.
    häkäpönttö -linkolnimammutista taisi olla kasissa joskus juttua?
     
  5. crawler

    crawler 1st gear

    Koululla alettiin väkästellä tommoseen osia.

    Perustuu öljykriisin aikaan VAKOLAn tekemään suunnitelmaan.
    Se on aika kansantajuisesti tehty raportti kuvineen ja mitoitusperusteineen aiheesta.
     
  6. Buddy

    Buddy 1st gear

    Pystyiskö sellasen häkäpöntön tekeen niin että se pönttö jäis piiloon vaikkapa takaboxiin ettei muut tulis kateellisiks? :lol:
     
  7. Lepakko

    Lepakko Gearhead

    Pystyy, mutta polttoainetila ja sitä myöten toimintamatka per tankkaus jää hyvin pieneksi. On noita takakonttiin kätkettyjä ollut jo sota-aikana. Pistää vaniin tiiviin väliseinän ja asentaa pöntön sisään ja jäähdyttimen katolle, kukaan ei huomaa mitään. Mikkonen ajelee Lincillään yhdellä tankkauksella parhaimmillaan jotain >250km.
     
  8. AteV8

    AteV8 Gearhead

    Itseäni mietityttää tuossa kaikkein eniten tehohäviö.
    Saako menetetyn tehon takaisin föönillä?
     
  9. 1purehell

    1purehell Double Gearhead

    Sievissähän yksi "pelle-peloton" on kehitellyt puukaasua pitkän aikaa. On saanut tehohäviöt minimiin ja polttoaineeksikin käy ymmärtääkseni melkeinpä mikä tahansa palava. Olikohan sen systeemin nimi pyrolyysi tms.

    Jos jättäis tuon ajoneuvokäytön väliin ja tekis puukaasulla toimivan generaattorin tuottamaan sähköä? Samalla se moottori tuottaisi lämmintä vaikkapa rakennuksen lämmittämiseen. Olisko ideaa?
     
  10. Rockmaple

    Rockmaple Gearhead

    Joo on se häkäpönttö vielä näillä bensanhinnoilla ja ajoneuvoverovapaudesta huolimatta käyttöauton voimanlähteeksi liian työläs vaihtoehto. Ahtamallakaan ei saa tehoa lähellekään samaa mitä bensalla. Joku tuossa heitti ajatuksen, että laittaa pöntön vanin takapoksiin. Umpinaiseen tilaan sitä ei voi laittaa, kun kaasua vuotaa jostain kuitenkin. Voi vanille käydä niin kuin teotoranttipurkille nuotiossa. :soosoo:
     
  11. Tuukka

    Tuukka 1st gear

    Mää luin jostain jutun siitä Lincolnista missä on se kärry aina mukana ja mua kans vähä alkoi aihe kiinnostaa. Jos semmosen rakentaiskin jostain kuorma-autosta. Esim. ostais armeijan huutokaupasta Zilin ja siihen alkais sitä kehitellä. Jos polttoaineena toimis mikä tahansa palava ja jos sais siihen vielä niin paljon tehoa että se myös liikkuisi........
    no ainahan voi luoda kuvitelmia, mut tällä menolla miten noi aikasemmatkin projektit on edistyny niin taitaa olla parempi jättää haaveeksi ainaki toistaseks......
     
  12. romuri

    romuri 1st gear

    eikö joku ollut rakentanut johonkin 80 cadillaciin häkälaitteet,olisko vielä ollut näin että auton omistajakin oli jo iällä oleva herrasmies
     
  13. pontiac safari

    pontiac safari 1st gear

    oon jutellu sen vampulan bedford äijän kanssa mobilian häkäpönttötapahtumassa.

    ootko nähny warkauden talousalueella chevy 2 häkäpöntöllä? entinen työkaveri...
     
  14. valpas

    valpas Gearhead

    http://www.aamulehti.fi/kotimaa/tam...-verot-putosivat-nollaan-ja-kulut-romahtivat/

    Oltiin tuon rakenteluaikana samassa tallissa vuokralaisina.
    Mun nyppykoneen pistehitsilaitteella on hitsattu kupariputken päällä, happosesta, tiheästä verkosta, ne suodatinputket pönttöön.
    Hänen tekemänsä sininen Colvo liikkuu kans. Varmaan se punainen Farkku volvokin jossain menee.
    Hienosti, ja idearikkaasti rakennettuja vehkeitä.
     
  15. Bukero

    Bukero Gearhead

    Nämä häkäpöntöthän pitäis olla nykyään ihan pääministeri tason vehkeitä. Sipilä/el camina tyyliin.
     

Kerro tästä muillekin!