"Haitarikatto"?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Verhoilu ja sisusta', aloittaja B.B.Chevy, 19.3.2007.

  1. B.B.Chevy

    B.B.Chevy Double Gearhead

    Mistähän osais käydä ettimään tietoja ja tavaraa koskien semmosta ns. haitarikattoa eli sellasta juttua missä autossa katto on muuten normaali mut siellä päällä on iso aukko jossa sit tollanen haitarityyliin eteen tai taaksepäin vedettävä kangas :wink:
    Jotain kleinbuss vokkeloitahan on ollu tollasella, samoin ainakin jotain ranskalaisia autoja mut millähän nimikkeellä noista siis ettis tietoa, tarjontaa yms. 8)
     
  2. Chevy-74

    Chevy-74 1st gear

    Fabric sunroofs 8)
     
  3. B.B.Chevy

    B.B.Chevy Double Gearhead

    Tosta Chevy-74:n vinkistähän tää lähtee etenemään, kiitos :D
    Eli tuolta http://www.sunroofs.org/openair.htm löyty juuri tollaisia nimellä Folding sunroofs. Tuolla sanotaan uusista tollasista jotain suuntaa antavasti jotta "Retail installed prices range from $1200 to $1800" eli aika kallista mut hakemalla jos löytäis jostain vaikka käytetyn jostain purkuautosta tms. Koolla ei omissa fiktioissa oo väliä, isokin mahtuu, pienempikin käy eli jatketaan tutkailuja :wink:
     
  4. Uudessa beetlessä on haitarikattoakin saatavilla. Kaveri osti muutama vuosi sitten semmosen omaan kuplaansa, maksoi muistaakseni tonnin (euroissa). Kyllä se vaan kumman hyvin passasi siihen 1303 kattoon. Tietenkin johonkin jenkkiin se voi olla mahdoton laittaa.
     
  5. B.B.Chevy

    B.B.Chevy Double Gearhead

    Juu, pitäs olla suorempi kun se olis suunnitteilla Penaaliin eli '68 Chevy Paneliin eikä kehtoo takoa sen kattoa niin kuperaks että kuplan luukku kävis :poff: Noita taitaa olla joissain muissakin suht uusissa autoissa mut vähempi sellasia taitaa olla menny vielä purkuun eli aika ettimistä mut ei tolla oo kiire joten kunhan kelaillaan vaihtoehtoja.
    Mitenköhän asuntovaunut tai veneet, itelle outo maailma mut tietääkös kukaan olisko niissä käytetty tollasia?
     
  6. vernando de hoto

    vernando de hoto Gearhead

    Tollainen volkari sonder bussin katto laitettiin aikanaan 67 Chevy Vaniin hyödyntämällä Transitin kattoa. Kyseessä oli palovaurion korjaus ja oma katto oli käyttökelvoton
     
  7. vernando de hoto

    vernando de hoto Gearhead

    Tuo hommatiin tehiin joskus 80-luvun puolivälin tienoilla ja katto istui lopulta aika hyvin. Muistaakseni ko. yksilö oli myöhemmin joskus Kuusankoskella. Auto oli Candy sininen 67 Sport? Van jossa oli Asterix aiheinen motiivi maalaus. Taitaa vain olla ainut tuo Sonder Bussin katto joka on tarpeeksi pitkä. Onhan noita haitarikattoja ollut Volkkarissa, Mersussa, Rellussa ja taisipa olla Pösössä
     
  8. Rocket engineer

    Rocket engineer 1st gear

    Googleta; schiebedach . Eli saksaksi haitarikatto. On saksalaiskeksintö 1930-luvulta. Ja siellä ne mieltei kaikki on tehty. Kattoja on tehty Kuplista ja Goggomobileista Mersuihin . Mm. monille bensa ja löpölämmittajistään nykyisin tuttu firma on alunperin ja vieläkin haitarikattovalmistaja - Webasto.

    Eli eikun sieltä googlaamaan. Varmasti kattoa ja malleja piisaa..
     
  9. Elevator

    Elevator 1st gear

  10. Simo

    Simo 1st gear

    Saksalaiset käyttävät siitä nimitystä Faltdach . Googlella löytyy jopa uusia yleismallin haitareita kaupan.

    Schiebdach on tavallinen kattoluuukku.

    Kyllä jenkkiautoissakin noita on esiintynyt, ainakin AMC Hornet farmarista moisell katolla on kuvia ollut.
     
  11. juhapih

    juhapih Double Gearhead

    Ja ainakin yksi suomalainen Chevy 55 HT on ollut uudesta asti Webaston tekemällä haitarikatolla...
     
  12. B.B.Chevy

    B.B.Chevy Double Gearhead

    Täytyypä käydä tutkimaan noita saksalaisiakin sivustoja :wink: Volkkarin katto saattaa olla liika kupera tai sit ei, miten toi sit istuis paikoilleen. Mut aikaahan tässä on kun tolle Penaalille ei ehdi kuitenkaan alkaa tehdä ton suuruusluokan muutoksia ennenkuin sit ehken ens talvena jos moiseen yleensä innostuu :p
    Toi autohan olis kyseessä: http://kuvablogi.com/nayta/196596/ eli henkilöautoks rekisteröity umpikaappi jonne sais rakennettua aika mukavan sikaosaston kulmasohvineen ja pöytineen ja silloinhan tollanen avattava katto olis aika 8)
     
  13. Ahis

    Ahis Gearhead

    Fiat uunoissakin tollasia joskus nähny, vois olla halpoja ratkasuja...
     
  14. B.B.Chevy

    B.B.Chevy Double Gearhead

    Jotain tollasia halpoja juttuja pitänee alkaa katella josko löytyis mikä vaan purettava auto missä on ollut tollanen. Ei varmaan ihan helppo juttu mut kerrankin tilanne on se ettei hommalla oo kiire kun jos tota aletaan toteuttaa niin ens talveen se kuitenkin jää(nee) kun toi Paneli on taas eilen leimattu ja täydessä ajokunnossa niin ei sitä nyt viitsi alkaa keväällä muokkaamaan :wink:
     
  15. janiluo

    janiluo Gearhead

    Niin, Twingon rättikatto on sellainen Saksalainen olisko Webaston valmistama. Ostin Y2K vaihteessa koko katon kolaroidusta rellunpippanasta (n.4000mk) eli siinä tuli asennusreikä mukana.
    Korin pituussuuntaan olevat sivukiskot on alumiinia ja ne vääntyvät katon mukaan jos sulla on erimuotonen katto. Poikittaisuuntaan on vissiin oltava sama kaari että sopii.
    Kysy vaikka tuolta: http://www.relluosa.fi/
    :odroll:
    - Jani -
     
  16. B.B.Chevy

    B.B.Chevy Double Gearhead

    Kiitoksia, laitetaan muistiin :D Vielä tolle ei aleta tekemään mitään kun kesällähän on enempi puuhaa ajamisessa ja tapahtumia kiertäessä mut ehken syksymmällä mikäli toi Penaali on vielä itellä eli sit sille vois harkita tehtäväks kaikenlaisia isojakin muutoksia seuraavalle kesälle :wink:
     
  17. Ahis

    Ahis Gearhead

  18. B.B.Chevy

    B.B.Chevy Double Gearhead

    Ton tyyppinen oli mielessä, tosin sais olla vaikka vielä pitempi että sieltä mahtuis sit enempikin porukkaa kurkkimaan :rotfl:
    Mitähän toi ooppelin omistaja tuumasi kun ostais sen auton pois ja rälläköis siitä ton katonpalan Penaaliin :poff: No, toi on kyllä turhan kallis siihen juttuun :oops:
     
  19. Batmobile

    Batmobile Double Gearhead

    Epäilenpä että suomen volkkariyhdistyksen sivuilta saattaa löytyä useampikin tietäjä asiasta.
     
  20. Ahis

    Ahis Gearhead

    Jäishän siitä vielä -58 gm-avo jäljelle... Mustaks ja punanen sisusta niin tiän yhen ketä sen ostais kovaan hintaan...
     

Kerro tästä muillekin!