Hakkapeliitta nelosessa ei pysy nastat

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Renkaat ja vanteet', aloittaja Pertti K, 13.4.2004.

  1. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Onko joku muu tehnyt samansuuntaista havaintoa? Elikäs uuissa HP4:ssa ei näytä oikein nastat (ne vallankumoukselliset neliskanttiset) pysyvän kiinni. Ostin käyttöautoon semmoiset viime syksynä ja nyt kun olen n. kymppitonnin niitä pyörittänyt kaikkien 75 hepan voimalla, niin vetävistä pyöristä on varovaisestikin arvioiden neljäsosa nastoista tipotiessään.

    Edellisissä nastiksissa (olikohan kislaveetit) oli viiden talven jälkeen suurinpiirtein yhtä paljon nastoja jäljellä. Menivätkin hylkyyn, kun yhdessä renkaassa oli patti, muutenhan noilla olisi vielä päästellyt.

    Auttaskohan tuosta reklamoida rengasliikettä, vai onko normaalia mukamas? Eikä ole suditeltu (no, vaimosta en mene takuuseen...)
     
  2. Konte

    Konte 1st gear

    Reklamoi rengasliikettä, mutta se ei paljon auta. Ota yhteys suoraan Nokialaisen edustajaan. Kaverilla oli vaivana vollottavat Nokialaiset ja rengaskauppa vaan selitteli. Vasta edustaja pani asiaa eteenpäin ja kaveri sai tehtaan puolesta uudemman kertaluokan rengassetin ja siihen loppui vollotus. Vika löytyi kuin löytyikin renkaista.
     
  3. Anonymous

    Anonymous Guest

    kannattaa reklamoida nokialta pääsi tehtaalta sarja missä valmistusvika ovat korvanneet tai antaneet uudet. sepi
     
  4. Anonymous

    Anonymous Guest

    HP4:t on alla vaimon käyttöautossa, ja itsekin sillä aina silloin tällöin ajelen. Talvella ei millään malta olla sudittelematta. Takarenkaista on lähtenyt noin kymmenkunta nastaa yhteensä yhden talven ja n. 10tkm aikana.

    Taikana taisi olla se ensimmäisen 500km:n ajaminen _todella_ rauhallisesti. Nykyään kun nastarenkaatkin vaativat sisäänajon.
     
  5. Mopeman

    Mopeman 3rd gear

    No ei ne kanssa ole mitään oppineet! Sama homma oli Hakkapeliitta NR06:n kanssa, neljänsadan metrin sisäänajon jälkeen ei olut nastan nastaa jäljellä.
    [​IMG]
     
  6. Duster

    Duster 1st gear

    Hyvä Mopeman :smile:
     
  7. SpedeX

    SpedeX 3rd gear

    Buahhahhaa!! :grin: Missä toi kuva on otettu?
     
  8. Anonymous

    Anonymous Guest

    Tuo jäljen suti bemari... :wink:
     
  9. Retem

    Retem Gearhead

    Joo, rengasliikkeillä on perävalotakuu, kun valot sammuu loppuu takuu.
    Mulla kesti nastat tasan viikko siistissä matka-ajossa, ja kun menin valittamaan haukuttiin päin naamaa että olen ajanut rallia. Näin Porvoossa. Nastarenkaat olivat D**ton merkkisiä joita myydään yleisesti melkein joka paikkakunnalla. Älkää ostako niitä. Itse kierrän kyseisen rengasliikkeen kaukaa.
     
  10. Arto65FB

    Arto65FB 1st gear

    Välttämättä ei ole aina kiinni renkaasta se nastan irtoaminen vaan halpis-nastasta tai siitä kuinka nasta on renkaaseen ammuttu. Tällainen neronleimaus jäi mieleen jostain TM:n/Tuulilasin testistä.
     
  11. Mopeman

    Mopeman 3rd gear

  12. Anonymous

    Anonymous Guest

    kyllä sen nastan pitäis pysyä renkaassa jos on 'kunnollinen' nasta ja oikein asennettu!
     
  13. Zakke

    Zakke 1st gear

    Mun Nokialaisissa (hakk. 4) 195/65r15 on vieäl kaikki nastat tallella ja kilometreijä on sellainen 2t. Toisaalta 2 vuotta vanhoissa Nokialaisissa (hakkapeliitta 3 tai 2 sama koko) on kaikista muista paitsi yhdestä renkaasta lähtenyt ihan kaikki nastat. Siinä yhdessä on jäljellä n. 90% nastoista... ei voi ymmärtää.
     
  14. lake ender

    lake ender Gearhead

    Ei muuta kun valitus Nokian edustajalle. Tehtaalla on täytynyt käydä joku moka nastoituksessa.
    Kaverin taksiHiacesta uusittiin 6 Contin nastarengasta, kun nastat menivät renkaan läpi! Kiltisti antoivat vaihdossa uusia renkaita.
     
  15. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Nyt on hävikki laskettu: nastoja puuttui 3, 12, 35 ja 43 kpl per rengas. Alunperin ollut viissiin 110 kpl.
     
  16. harzam

    harzam 3rd gear

    Joo, joltakin nastatoimittajalta (siis Nokianhan ei tee niitä nastoja itse ;D) on tullut erä ilmeisesti liian kovaksi karkaistuja nastoja ja ne sitten murtavat kumin siitä ympäriltä ja nastat ovat irronneet (pahimmassa tapauksessa jopa 30%/rengas/n.5000km). Kyseessä on juuri nämä HP4:t. Eikä sitten kannata yrittää mennä 50 tkm ajattuja renkaita esittelemään; korvaavat käytön mukaan. Mutta jos kyseessä on todella tämä valmistusvirhe, niin kyllä ne sieltä kohtuu hyvin korvaavat.
     
  17. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Juu, justiinsa samat tarinat kertoi rengasliikkeessä, kun soittelin. Sanoi, että pitää tuoda yksi rengas sinne ja Nokianin kaveri tulee niitä sitten ihmettelemään joskus ensi kuun aikana. Eli kuulosti siltä että jotain hyvitystä olisi tulossa.
     
  18. Slant6

    Slant6 3rd gear

    Lähdetääns nyt siitä, että talvirenkaat kannattaa ostaa uutena keväällä. Jos ostat uudet nastagummit pahimpaan sesonki aikaan, ne tulevat suoraan nastoittajan hihnalta, eikä nastat ole edes ehtiny asettua reikiin. Saatika sitten nastoituksessa käytettävä vesi/saippua kuivunut.
    Siinä on yksi syy miksi joistain nastarengassarjoista lähtee nastat suurinpiirtein rengasliikkeen pihasta poistuttaessa.

    Eli renkaat varastoon "kuivumaan" kesäksi, talvella pysyy nastat paremmin.
     
  19. C376

    C376 1st gear

    Mulla on hp4:ssa pysynyt hyvin kaikki nastat. Ehdin sellasen 16tkm ajella tossa kevättalvella ja auto 310nm dieseli, ajotyyli on aika rauhallinen, mutta kyllä luistonesto välillä kuivallakin asfaltilla välkyttää.
     
  20. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Tuntuu kyllä ihan hyvältä ajatukselta, saa vielä hyvät alennukset kaupan päälle...
     

Kerro tästä muillekin!