Halkomakone

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja kojo, 19.8.2007.

  1. kojo

    kojo Gearhead

    Onkos OD-raadilla kokemuksia noista halkomakoneista jotka toimii sähköllä?
    Alkaa toi kirveen heiluttelu tympiä niin aattelin moisen ostaa, mutta koko homma on ihan levällään, sen verran oon asiaan perehtyny et hintahaitari näyttää olevan 170 egee ja siitä maailman tappiin asti
    Tossa lähi "halpis" kaupassa oli 2 mallia, pienempi oli sellanen 4T vaakamalli johon mahtu max 37cm pölkky ja kehtasvat pyytää yli 250 egee, tän hylkäsin jo liian pienenä :rotfl:
    Toinen malli oli sellanen 6T pystyversio josta huusivat yli 600 egee, kallishan toi on kun motonetin sivuilta löyty samanlainen paljon halvemmalla.
    Mutta teköökös sillä motonetin 169:n egen koneella muuta kun vahinkoa vai pitääkö ostaa sellanen pystyversio samantien? :odroll:
     
  2. Kintus

    Kintus 1st gear

    itsekin keväällä uteliaisuuttani sellasta koitin, joku paikallisesta halpiskaupasta ostettu.

    toimiihan se, ja voimia säästää. On vaan niin taivaallisen hidasta touhua! :mad:

    Eli jos meinaa valmista saada, niin kyllä se perinteinen Fiskarssi kaikken paras on!

    tietysti jos aikaa on... :rotfl: :lol:
     
  3. perkele

    perkele Gearhead

  4. Kintus

    Kintus 1st gear


    toimiiko toi?
     
  5. kojo

    kojo Gearhead

    Olikos tää nyt sit sellanen vaakamalli ja kuin iso?
     
  6. Muurahainen

    Muurahainen Gearhead

    Itseltä löytyy tuollainen pikkainen vaakamalli.

    Sillä saa mukavasti isot pölkyt halki mitkä eivät kirveellä meinaa oikein mennä.

    Mutta jos äkkiä pitää saada paljon klapeja pitää laittaa traktori käyntiin ja rypistellä giljotiinileikkurilla.
     
  7. Kintus

    Kintus 1st gear


    juu, vaakamalli. olisko ollu 45-50 cm max. pituus. moottorin tehoja en muista.
    enkä tod henkilökohtasesti suosittele, kyllähän sillä muutaman hikipisaran säästä. mut siinä sen kaikki hyvät puolet olikin.
    Ja se oli ainakin muutenkin kamalan hankala käyttönen kun piti nappia painaa ja toistaa vipua painaa alas.

    milläs kädellä siinä enään talkoojuomia juot... :eek: :wink:
     
  8. perkele

    perkele Gearhead


    kato sieltä videot...
     
  9. kojo

    kojo Gearhead

    Se on kyl paha jos joutuu kahta kättä käyttämään siihen koneeseen :eek:
     
  10. Kintus

    Kintus 1st gear

    ainakin halkomakoneet voittaa... :lol:
     
  11. st. vitus dance

    st. vitus dance 3rd gear

    Pitää käyttää kahta kättä koneen myyntihetkellä. Viranomaset haluu vähentää irtokäsiä kun molemmat kädet varattu koneen mekanismin käyttöön. Voihan siitä rasiasta kytkeä vaikka virran koneeseen aina kun töpseli on seinässä ja täten käyttää ainoastaan vasurilla sitä hydrauliventtiiliä, ja oikealla voi vaikka samalla sammuttaa janoa. Näin siis vaakamalleissa.

    Hitaita ovat eli mielestäni vanhuksille lähinnä hyötyä jos ei paikat enää siedä Fiskarssia.
     
  12. derwy

    derwy 2nd gear

    Eikö tuolla pysty tekemään kuin tuollaisia onnettoman pieniä leimalaikkoja?
     
  13. Pahis

    Pahis 1st gear

    Meillä on dextan ulosotossa scanian vauhtipyörä johon on hitsattu kirveenterä. Ympärillä suoja ja sivussa pöytä jonka läpi terä lyö. Siihen kun tarjoilee kalikan päätä niin jopa halkeaa. Ei tarvi ootella turhia, kunhan vaan puuta piisaa likellä. Ollu käytössä parikymmentä vuotta ilman haavereita.

    Vauhtipyörä ei vaan saa olla kiinteästi akselilla, vaan jousilautasen pännäämänä, että antaa periksi eikä lyö jumiin. Pätevä ja yksinkertainen.
     
  14. Multislayer

    Multislayer 3rd gear

    Duunailtiin muutama vuosi sitten omatuotantohalkomakone...

    Vanha venäläinen pienjyrsinkone sai luovuttaa valurautarunkonsa, jonka toiseen päähän kiinnitettiin T-mallisesti terät ja toiseen päähän pitkä hydraulisylinteri.

    Silleen hyvä idea oli, kun sen pysty ottaan bobcatin piikkeihin ja painettakin sai samasta koneesta, ei muuta kun kakstoiminen venttiili väliin.

    Mutta vaikka se ei mikään niin hidas ole verrattuna noihin anttilan koneisiin niin ei siitä työnteosta meinaa mitään tulla! Kun painaa yhden halon halki niin olisi jo fiskarssilla ehtinyt kolme käsitellä.

    Tosin helpottaa kyllä jos on isompia halkoja... tai kovin tuoreita.

    Ja mielummin sitä itse ainakin lihaksia kasvattaa kun kukkaroa pienentää... :D löpöä kuluu sitä mukaan että taloudellisemmaksi tulisi asentaa saunaan pö-poltin... :rotfl:
     
  15. Buick55

    Buick55 Gearhead

    Iso Fiskarsin kirves ja jos täytyy joku pärinä kuulua niin voihan siihen viereen tuoda vaikka moottorisahan pärisemään halon hakkuun ajaksi...tietysti jos menee 100 mottia puuta vuodessa niin sitten joku sähäkkä klapi kone vois olla kova juttu :D
     
  16. Paltsi

    Paltsi 1st gear

    Mulle kans!

    No johan on kikotin. Saisiko kuvia niin pääsisi Taavin perään värkkäämään samanlaista. Parin koivuvanhuksen alaosat kaipaisi kirvestä jytäkämpää...
     
  17. Terosu

    Terosu 1st gear

    Eikös klapikoneet tehdä perinteisesti ite? :p Meiltä löytyy semmonen vehje, jossa raskas vauhtipyörä pyörittää hihnan välityksellä sirkkeliä, että saa parrut pölkyiksi, ja vauhtipyörässä epäkesko joka sit pyörittää halkaisuterää ylös-alas halkaisualustan yläpuolella. Kaks miestä kun tota pyörittää niin klapia tulee nopeasti ja jatkuvasti. Koko komeus on rakennettu hinattavalle alustalle, voi auton perässä vetää mihin sit tarviikaan.
     
  18. Pahis

    Pahis 1st gear

    Re: Mulle kans!

    http://kuvablogi.com/blog/9383/2/

    Tuolla olis muutama.

    Ei tuo oikein isoille pölleille mitään mahda, mutta voittaa kirveen nopeudessa.
    Samalla akselilla on siiva, jolta saadaan voima remmikuljettimelle, joka vie halkastut klapit kauemmas kasaan pois jaloista.
     
  19. mielikuva

    mielikuva 1st gear

    Tollainen 169€ härveli on kotona. Kyllä se aika hidas on mutta jos koko päivän eli aamu kahdeksasta puoli neljään tekee niin paljon syntyy. Tarvii olla aika riski kaveri että jaksaa koko päivän heilua kirveen kanssa.

    Tuohon halpis vaakakoneeseen kannattaa tehdä pöytä alle. Ei tarvitse kyykistellä nostamaan halkaistuja puita maasta ylös.

    Kaikenkaikkiaan aika pätevä laite on. Minkä hitaudessa häviää niin mukavuudessa voittaa, ei ole traktoria tai muuta härveliä käymässä. Eikä se väsy. Kovat jätkät on sitten ihan erikseen.
     
  20. Tuukka

    Tuukka 1st gear

    Oliskohan se hydraulinen halkomakone sitten parempi semmosiin yli 40cm paksuihin puihin mitkä ei kirveellä oikein tykkää haljeta.....
     

Kerro tästä muillekin!