Hallin lämmön siirto katosta lattiaan

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja vernando de hoto, 24.12.2016.

 1. vernando de hoto

  vernando de hoto Gearhead

  Vihdoin viimein sain tuon Polartherm puhallin lämppärin asennettua ja tulille. Ongelmana on, että lämpö kerääntyy kattoon ja hallissa on korkeutta 5m ja 110m2. Minkälaisilla systeemeillä olette saanut lämmöt siirettyä alas. Kanava imuri ja iv-putkea? Tarkoitus olisi vältää virheet ja löytää toimiva systeemi.
   
 2. ktech

  ktech 2nd gear

 3. urho3

  urho3 Gearhead

  Onko tarkoitus pitää tallia koko ajan lämpimänä vai tarvittaessa. Jos on läpi talven lämmöt päällä että lattia lämpeää niin ei se niin hirveästi kerrostu enää.
   
 4. impala-63

  impala-63 Gearhead

  Meillä on tallissa keskellä kattoa sellainen koti käyttöön tarkoitettu kattotuuletin missä on ne valot. Joku 150m2 ja korkeus siinä ~3.5m.
  Kyllä kai se jotain ilmaa siellä kierrättää.
   
 5. vernando de hoto

  vernando de hoto Gearhead

  Pääsääntöisesti pidän kylmilään, joten nopea lämmön siirto tarpeen.
   
 6. Bukero

  Bukero Gearhead

  tottakai se pystyputki kanavapuhaltimella kierrättää mutta kyllä se vetoisaa ja kylmän tuntuista on se ilma siinä putken alla.
   
 7. Imusihti

  Imusihti 3rd gear

  Kattotuuletin ainakin on toimiva ratkaisu. Mulla on tallissa Kattotuuletin jonka pyörintäsuunnan voi vaihtaa. Vähemmin vedontunnetta kun laittaa suunnan alhaalta ylöspäin. Kesällä mukava lisä ja talvella lämmöntasaaja.

  IS
   
 8. GBS

  GBS 2nd gear

  Tää nyt ihan tohon passaa mutta mää nakerran tota tallia tosa niin aluks oli lattialämpö ja painovoimainen ilmanvaihto. Katonrajassa aika lämpöstä.
  Asensin ilpin niin nyt on niin tasalämpönen ku olla ja voi.
   
 9. Nikuzai

  Nikuzai Gearhead

  Toi 5m alkaa olemaan jo riittävä korkeus laittaa ilppi sisälle

  Jossain kone hallissa kattelin et ulkoyksikkö oli kattotuolin päällä 1/4osassa hallin pituutta ja sisäyksikkö sit keskellä hallia

  Toimi kuulemma keväällä lämppärinä ja kuukautta aikasemmin sai öljykattilan sammuttaa vaikka oli ollut kylmempi kevät
   
 10. caprice305

  caprice305 Gearhead

  Itsellä olis ylimääräsenä ivt poistoilmapumppu, millä otat lämmön talteen vesiverkkoon ja vielä puhallat alas. Käyttämätön.
   
 11. Toope

  Toope 2nd gear

  Joskus jossain 8m hallissa näin virityksen,jotta oli tynnyri missä pohja ja tietysti pääty auki,ja siinä sisällä pyöri semmonen "potkuri"(joku200W) työntämässä ilmaa alaspäin katosta. Ei siellä mitenkään vetosen tuntusta ollu,ja varpaat pysy sulana. Pinta-ala oli kai jotain 400m2.
   
 12. maxvo2

  maxvo2 Gearhead

  Hallissa jossa mulla vuokrapaikka on lämmitys toteutettu nestekiertoisella lämmönvaihtimella ja katossa kaksi isoa tuuletinta (ropellia). Tasainen lämpö ja ei ole vetoinen . Sisäkorkeus varmaan 5-6m.
   
 13. pptalo

  pptalo 3rd gear

  :eek: :D
   
 14. Rockmaple

  Rockmaple Gearhead

 15. valpas

  valpas Gearhead

  Minulla oli LTO-koneelta sisälle puhaltavassa putkessa yksi ulosotto Ilpun sisäyksikön ilmanottoon. Sitten mittaillessa huomasin, että sitä ei sinne kannata suunnata.
  Ensinnä se pudottaa Ilpun puhaltaman ilman lämpötilaa, ja toiseksi se ei slloin tuuppaa hallin yläosaan viileää.
  Käänsin putkea siltä kohtaa 180 astetta, joten LTO:n ilma tulee nyt hallin yläosaan Ilpun sisäyksiköstä katsoen poispäin.
  Samalla ruuvasin sisäyksikön etuseinään pellin niin,että se puhallusilma menee vain alaspäin.
  Lisäksi minulla on kanavapuhallin, joka ottaa ilman katonrajasta, ja tuuppaa sen hitsauspisteeseen. Aina se ilma kuitenkin tahtoo olla lämpösempää katonrajassa, kuin lattian lähellä. Jos ei mitään kierrätystä tee, niin lämpötilaero on helposti 10 astetta. Yläpohjan eristys kannattaa olla kunnossa.
  Iso ropelli vois olla hyvä, ja puhallus ylöspäin.
   
 16. vernando de hoto

  vernando de hoto Gearhead

  Hallissa on uusi Polarthermin puhallin lämmitin ja tarkoituksenani ei ole alkaa rakentamaan mitään rinnakkais lämmityssysteemiä nestekiertoista, illpiä, lattialämpöä ym.
  vaan siirtää olemassa oleva lämpö katosta alemmaksi.
   
 17. Weijari

  Weijari 2nd gear

  eiks ton polarthermin voi kanavoida? Ota peltikanavalla puhallus alas ja jaa se alhaalla useampaan suuntaan.
   
 18. Rockmaple

  Rockmaple Gearhead

  Voi, ja onhan siinä (ainakin siinä mallissa mikä mun tallisa on) puhallusaukoissa suunnattavat säleiköt joilla puhalluksen saa suunnattua alas päin. Mutta kun se ei käy jatkuvasti, niin seisokkien aikana lämmin ilma kerrostuu ylös.
   
 19. Weijari

  Weijari 2nd gear

  Ok. Kumpi sitten lie halvempi, kanavapuhallin tai pari ja vähän kanavointia vai kattopropellit? Lopputuloksessa ja lämmön tasaisuudessa tuskin on eroa. Kattopropellit lienevät hiljaisemmat, jos asialla mitään merkitystä autotallissa on.
   
 20. valpas

  valpas Gearhead

  Kanavapuhallin on vetoisampi, kuin propelli, ja siirtää pienemmän ilmamäärän ainoastaan siihen yhteen kohteeseen. Toki kanavapuhaltimiakin on kaiken kokosia, ja tehoisia. Tuntus siltä, että kattopropelli siirtäs suuremman ilmamäärän, kuin kanavapuhallin.
  Eihän se ylimääräinen meteli mukavaa ole. Itsellä siinä nestekaasulämmittimessä on sellanen potkuripuhallin, että tukka menee jakaukselle vielä kymmenen metrin päässä. On vaan semmonen meteli laitteessa, että vaatii kuulosuojaimet.
  Jos on hyvät eristeet, niin ei siittä kauheesti haittaa ole, vaikka ylhäällä onkin lämpösempää.
   

Kerro tästä muillekin!