Hallin lämmön siirto katosta lattiaan

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja vernando de hoto, 24.12.2016.

  1. BBC

    BBC Guest

    Osta jenkeistä esim. 84" tai 96" kattoropelli joka pyörii suht hiljaa. Niitä saa myös 250V/50Hz.

    Ovat helvetin hienoja ja sopii korkeisiin tiloihin hyvin ja ei tule vedon tunnetta.

    Itsellä on vanhassa hirsitalossani ollut jo 6vuotta ropelli talossa jolla saan sekoitettua koko alakerran ilman, takassa kun tulee pidettyä tulta päivittäin.
     
  2. helvetinkat

    helvetinkat Gearhead

    peitä sisäkatto alumiinifoliolla. ei maksa juuri mitään ja ammut nitojalla kiinni.
     
  3. Satellite70

    Satellite70 1st gear

    Mitähän tällä ajetaan nyt takaa?
     
  4. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

    Joku oli laittanut sellaisia 10e kanava puhaltimia ilmastointi putkeen parikappaletta ja venturi tyyliset imuotot ja lattian reunassa oli salaojaputkea koko seinän pituudelta

    Sitä en tiiä miten hyvä se sitten oli, mutta toteutuksena ei mahdottoman hintainen, sopivassa paikassa kun asuu, niin voi olla vaiva ainoona kuluna puhaltimien ja johtojen lisäksi, kun dyykkaa raksoja
     
    Satellite70 tykkää tästä.
  5. Toope

    Toope 2nd gear

    Varmaan säteilylämpöä alaspäin tavoitteena.
     
  6. vernando de hoto

    vernando de hoto Gearhead

    Toteutettu 160 ilmastointi putkituksella ja kanavapuhaltimella. Imu katosta ja puhallus lattialle. Maanantaina pitäisi päästä kokeilemaan miten toimii.
     
  7. JKF

    JKF Gearhead

    Kanavapuhaltimilla voi helposti tulla ongelmaksi, että ilmamäärät ei vaan riitä.
    Omassa torpassa kokeilin 125mm kanavalla siirtää lämpöä kerrosten välillä aika huonolla menestyksellä.

    http://tulisijatarvike.fi/energia/lammitys/kattotuuletin
    Esim. tuollainen kattotuulentin näkyy siirtävän 15 000m3/h, mikä on aika paljon jos vertaa kanavapuhaltimiin.

    Tuommonen 200 000m3/h navettamalli olis jo varmaan vähän yliampuva :cool:
    http://teollisuushankinta.fi/tuote/907/aliseo-kattotuuletin
     
  8. valpas

    valpas Gearhead

    Just noin.
    Ropelli on tehokas.
    Ropellilla olevat kaasulämmittimet kierrättä ilmaa niin, ettei meinaa lippis pysyä päässä, jameteli onmelkonen..
    Sain omassa 4m korkeassa hallissani lämpötilaeroksi lattian, ja katon välille nyt noin 2 astetta.
    Ilmalämpöpumppu puhaltaa katonrajasta miltei suoraan alas, ja LTO-koneen tulo huuhtelee Ilpulta poispäin katonrajassa. Poistot vastakkaisella puolella. Kanavapuhaltimeni pystyy tuomaan katosta ilmaa vain hitsauskohteeseen, ei koko halliin. 6m säteellä kääntyvä huuva vie ilmassa leijuvan pölyn ulos toisella kanavapuhaltimella.
    Korvausilma tulee tällä hetkellä lattianrajaan, mutta muutan sen ennen pakkasia tulemaan katonrajaan, Aukko, ja putki on jo valmiina, mutta sulkutulpan koneisto puuttuu vielä (sulkutulppa, ettei lämpö karkaa, kun en ole paikalla). Se on suljettu osasto silloin, kun en ole siellä, ja pikkusen availen aukkoja siellä ollessani. Pitää vaan olla tarkkana kaasujen kanssa, enenkuin valoja sytyttelee.....
     
  9. BBC

    BBC Guest

    2,5m kärkivälin 3lapainen jenkkiropelli on hieno. Tyyliä ja toimii, eikä pyöri liian lujaa vaikka tuleehan tuossa siiven kärjessä äkkiä aika hyvä kehänopeus hitaallakin rundimäärällä.
     
  10. juhapih

    juhapih Double Gearhead

    Mites noi isot normiropellit sietää tuota autotallin pölyä?
     
  11. Toope

    Toope 2nd gear

    Normi rälläkkäpölyt+hitsikäryt on melko kevyttä einestä tuulettimen ropelille. Mulla pyöriny 3 lapanen 18" ropeli n.10 vuotta,ja putsasin sen joskus pari vuotta sitten kun alko resonoimaan. Siinäkin sitten oli loppujen lopuksi vikana kuiva etummainen laakeri (pronssihela). Tipparilla öljyä ja puristelin sisälle sen,ja toiminu taas tähän asti ainakin.
     
  12. helvetinkat

    helvetinkat Gearhead

    mulla tallissa lattialämmitys. talli on L-muotoinen, jossa lyhyemmän ällän sakaran kohdalla parvi. "pidemmän ällän sakaran vasemmassa yläpäässä" lämpöpuhallin katonrajassa, joka on suunnattu puhaltamaan ilmaa parven alle "lyhyemmän ällän sakaran oikeaan päähän". peruslämpö noin 12. tänäänkin tuli niin vitun hiki pitkähihaisella, että ei mitään syytä kierrättää saatikka sitten lämmittää katonrajan ilmaa ja puhaltaa sitä kiertoon. on se joskus käytössä, kun kuivattelee/sulattelee jotain jne. korkeus jotain 4m ala about 80m2.
     

Kerro tästä muillekin!