Halpa ja hyvä akkuporakone?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja TopyCa, 16.5.2016.

  1. laakkius

    laakkius Gearhead

    näistä kaks hajos kaupan tiskillä myyjän toimesta... :D
     
  2. TopyCa

    TopyCa Gearhead

    Nyt BOSCH Tokmannissa vain 89e mutta heppoiselta lelulta se tuntuu. Motonetissä sama 99e, siellä katselin ja kokeilin.
    Ostin 2kpl vanhoja PA09 akkuja kympillä omaan wanhaan koneeseen. Toisen sain tekohengitettyä, antaa jo virtaa tunnin. Toinen kuollut.
    Hidas lataus + hidas purku, ja sitä 10x niin yleensä virkoaa akku kuin akku, ellei ole oikarissa.
    Vielä kun osais vaihtaa akun sisäkalut uusiksi. Onko joku tehnyt niin?
    Lahden ohi ajaessa käyn katsomassa Kärkkäisellä Makitan.
     
  3. J-peg

    J-peg Gearhead

    Aukaise akku ja googlaa niillä pattereiden koodeilla. En ole vaihtanu, mutta eikait tuo iso homma ole. Veikkaan että muutamalla eurolla saat jostain Hongkongista kotiovelle tuotuna.
     
  4. RaiRai

    RaiRai Gearhead

    Minä kiikutin eilen tuollasen 12 v Parkside "ruuvinvääntimen" takuuhuoltoon. Vuoden kesti, hajos se nopeudensäädin; haastavaa ruuvailla vaan täysillä kierroksilla. Edellinen Lidlin Parkside kahdella akulla kesti jotain 7 v, akut väsyi ja sama oli vaihtaa koko koje kun hinnat on tämmöisiä. Itsekin pyrin tosihommat tekemään verkkovirralla mutta suurin käyttö kuitenkin akkukoneella pikkureikiä ja ruuvin pyöritystä. Jos tarttis jostain syystä akkukoneella täryyttää reikää betoniin niin voisin katella jotain muita kuin markettivehkeitä.
     
  5. soppa79

    soppa79 Gearhead

    Kun noita koneita mainostatte että on hyvä/huono tai olette hankkimassa niin huomioikaa että ainakin Boschilla ja Makitalla on nykyään oikeat ammatti mallit ja harraste mallit äkkiseltään samannäköisiä, eron tuntee kädessä.

    Itsellä on työ käytössä ollut makitan 18v järjestelmää. Eka sarja (käytössä useita) ostettu silloin kun ne tuli 6-7 vuotta tai jtn sitten, akut uusin siihen noin vuosi sitten. Koneet jokapäiväisessä käytössä raksalla ja välillä toimittavat mm vasaran virkaa.

    Makitan huolto on ollut mielestäni edullinen ja toimiva
     
  6. oml

    oml Gearhead

  7. VilleTre

    VilleTre 3rd gear

    Hinta monasti sanelee laadun, töissä koneita luokassa 150-200e kestää hyvin muutamia vuosia,ei ne ikuisiksi ole suunniteltukaan.400e porakone (Panasonic)ja taas on luokkaa parempi.. Ne satasen ja alle koneet saa jäädä hyllyyn..
     
  8. mpg55

    mpg55 2nd gear

    Makitan DHP481 hiiliharjattomalla 18V moottorilla (BL sarja) löytyy ja siitä ei kyllä voima lopu kesken. Hyvä ja vahva kone on mutta ei kyllä mikään halpa. Boschilta kattoisin vain niitä sinisiä, vihreät on enempi leluja. Makita ei kyllä ole ikinä pahasti pettänyt joten itte pysyn siinä. Tuo sama akku kaikkiin sitoo kivasti yhteen merkkiin...
     
  9. mie

    mie Gearhead

    Makita. Markalla saa markan tavaran.
     
  10. valpas

    valpas Gearhead

    Luulin hetken, että on Aprillipäivä jo nyt!
    K-Rauta Otrassa oli tänään Ryobin (Kiinalainen) Akkuporakone 13mm:n istukalla, ja kahdella One+ akulla 10,- Euroa kymmenelle ensimmäiselle, klo 9:00 jälkeen.
    Oli viisauden poistoklo 10:15, niin sopi minulle mennä jonottamaan. Olin neljäntenä jonossa!:)
    Pitäsköhän se akkurälläkkä nyt sitten ostaa tuohon sarjaan?
     
  11. -tl-

    -tl- Gearhead

    Boschilla siniset ammattikoneita ja vihreät harrastekäyttöön, mutta miten erottaa Makitan ammatti ja harraste vehkeet toisistaan?
     
  12. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Mites lidlin parkside? 39€ ja 16v? 3 vuoden takuulla.

    Joo ei pärjää varmaan sille tai tälle mutta olisko paras noista halvoista?
     
  13. Rotten

    Rotten Gearhead

    Näissäkin on se, jos tartteet halvan ja hyvän, osta kaks!:poff:
    Omia kokemuksia, panasonic 21,6 volttinen 3ah vanha, toimii ja akuissa jerkkuu. Joka päiväistä käyttöö ja ei parhaimmillaan ees joka kk. Mut toimii! Nyt jos ostaisin itelle ja tietäisin et ois rahaa ostaa vaik mitä, nii sit ois vastaus [​IMG]

    Mut se on vain, mitä sillä teet ja mihin tartteet, gernin pöytäsirkkeli, toimii ,fermin kuviosaha, toimii ryobin liukujiirisirkkeli, mikä makso jo oikeesti, toimii. Oma käyttö, epäammatillista ja laiskaa reippaammista alku innostuksen jälkeen. sekä yks kt kaksio ja okt takana, nyt menossa toinen, kaikki itellee, nii ei tuleva raha innosta, jos myyntiin laittais!


    Edittiä.
    Nii tietysti nuo halvat nimh koneet kokeiltu, makitaa myöten. Ja töissä sit noita ammatti vehkeitä, milwaukee panasonic makita, nii oma ihastus makitaan. Varmaan sama, ku toiset tykkää esabista toiset kempistä, molemmat hyviä ja toimii, ite vaöitsisin sen punasen koneen! :p
     
    Muokattu: 30.3.2017
  14. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Lähinnä riittäs että akku kestäis eikä heti simahtais tai heti menis vallan mykäks.


    Se eniten pelottaa kun koneesta tulee turha.


    Sitten vielä kun välillä tarvii tosi harvakseltaan niin pitäs kestää "seisontaa".


    Työn puolesta saa kunnon kalut jos tarvii mutta itelle en rupee ostamaan kallista. Sähkökone ja roikka sitten jos ei muuten.
     
  15. Rotten

    Rotten Gearhead

    Mikään akku ei kestä, väärin seisatusta, ei se makitan 18v6ah 160€-akku, eikä nimhimin 10.2v 1,2ah 25€ akku
    Oikein säilöttynä, välillä ladaten nimh tarkempi ja hankalampi, muistinsa takia, kestää oman aikansa! Kumpikaan ei ikuisesti!
     
  16. Rotten

    Rotten Gearhead

    Ah kertoo akun keston, 1,2 väännät kerrostalokaksiossa taulua seinälle kyllä, 6ah jaksa niin kauan ruuvata kahteen otteeseen et loppuu. Voltit kertoo voiman!
     
  17. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Joo totta. Moni halpakoneen akku mennyt tiutau vaikka käyttö ollut satunnaisen tiivistä.

    Vituttaa se silti vähemmän kun 150€ akun tsuibaaminen.
     
    Rotten tykkää tästä.
  18. Bowtie

    Bowtie Double Gearhead

    Kyllä Lidlin 39€ akkukone kuulostaa ihan siltä että jäis kauppaan, tommosen rimpulan kanssa ei käy muuta kun alkaa vi**ttamaan kun jotain yrittää tehdä... Ja en vertais akkukonetta ja 230v konetta, roikallisella ei paljon ruuvata eikä mitään muutakaan pienillä kierroksilla.
     
  19. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Joo onse sähkökoneen kanssa vähän vempulaa. Saa olla sormi herkkänä ja kärki just eikä melkein.


    Voittaa se silti käsipelin. Jatkaisin käsin muuten mutta nykyään kuluu kämmen rikki niin helposti vaikka kuinka yrittäs varovasti. Wronic-ruuvit nääs suosikki ja tuntuu että niitä saa harrastevehkeeseen ym aika usein ruuvailla.
     
  20. jenkula

    jenkula Gearhead

    Lidlin kone hyvä jos menee takuu aikana tilttiin niin saa vaihdossa edullista ja hyvää olutta.
     
    Karpov tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!