Halvimmat rengastyöt Kuopiossa?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Renkaat ja vanteet', aloittaja Damned, 4.5.2008.

 1. Damned

  Damned Gearhead

  Missä on halvimmat rengastyöt Kuopion seudulla? Pitäs saada irtovanteille kietastua uudet renkaat, eli vanhat nakit pois vanteilta ja uudet, ei-vanteilla olevat renkaat tilalle + tasapainotus.
   
 2. Savo

  Savo 1st gear

  Vie vaikka rengas-parille. Itkonniementien varressa, truben leipomon vastapäätä.
   
 3. Damned

  Damned Gearhead

  Eieieieii... kallis. Sesonkihinnottelu. 60 euroo kierros, ei kiitos.
   
 4. faikku66

  faikku66 Double Gearhead

  Noissa rengastöissä on kyl hinnat "pompahtanu pilviin" viime vuosina.60 euroa eli vanhas rahas lähes 360 mk,huh huh.Aika hyvä tuntipalkka tulee tolle työlle.Haikeena muistelen Kokkolassa vuonna -86 kun menin keskustan Essolle ja kyselin kassasedältä,et saisko rengaskonetta sen verran käyttää et saan sisärenkaan pois.Oli puhki.Setäpä otti ite sen renkaan työn alle ja paikkaskin sen.Hinta 5 mk,nykymanissa 0,85 euroa.Noh,aika entinen ei koskaan enää palaa tässäkään asiassa,perkule.
   
 5. Rocket engineer

  Rocket engineer 1st gear

  Kuopiossa laitatin renkaat vanteille ja tasapainotutin GM 5x5 vanteet joskus -98 hintaan 80 mk.. Siis ei sesonkiaikana. Siinä rengasputkassa, joka oli satamassa sisäpihalla.. Firma lopetti ja nyt koko kiinteistö on purettu rakenteilla olevan asuintalon tieltä.
   
 6. Damned

  Damned Gearhead

  Ei siihen paljon tuntipalkkaa jää kun parhaillaan kolme ukkoo lonnii kädet taskussa ympäri pajaa ja auto seisoo ilman renkaita nosturilla. Tai no, ekat 10 minuuttia meni siihen että kaks kaveria sai autosta perän ilmaan... näin siis kun vaihdatin Capricen alle renkaat (allaoleville vanteille). Kai siihen kokonaisuudessaan sen puol tuntia palo :poff:
   
 7. Rocket engineer

  Rocket engineer 1st gear

  Joo, mutta vertaapa autokorjaamon tuntihintaan - 60€ renkaanvaihto, puoleentuntiin, ja 50€ auton asentamista, vaativaakin 1h . Pääomissa toisessa puulaakissa koneissa nosturi, paineilmaväännin ja rengaskone. Toisessa samat, ehkä ei rengaskonetta, mutta laatikkokaupalla työkaluja sekä mittalaitteita yms..

  Euron varjolla ihmisiä koijataan.

  Tosin kai siihen on syynsä, joutuu se rengasyrittäjäkin maksamaan nyt 1,45 e litrasta bensaa (vrt. alle 5 mk 1998) , Kahvikupista 2 € (5 mk) .. etc..
   
 8. mie

  mie Gearhead

  A+ autohuolto (vai onkohan nykysellään eri niminen) Kolmisopessa saattaisi olla kysymisen arvoinen, nopealla puhelinkierroksella alkukeväästä olisi hinta ollut "kolmen-neljänkympin kantturoissa" luurin päässä olleen henkilön mukaan. Vein sitten aikapulassa & sijainnin takia Männistön Teboilille vanteet + renkaat, listalta napsittuna kiinteät hinnat vaihtotyölle (aluvanteille vähän kalliimpi) & tasapainotukselle summaksi jäi 52€, kyllä sydän itki verta, eihän nyt minkään ilmaista tarvitse olla, mutta jotenkin tuntuu turhan arvokkaalta.
   
 9. Qjet

  Qjet 1st gear

  Osaltaan noiden pelkkien rengastöiden hinnoittelun pompsahtamiseen on ollut syynä se,ettei muuten tahdo rengaskauppiaalla hammas pysyä leivän syrjässä kiinni:Asiakkaat ovat älynneet tilata renkaansa netin välityksellä ties mistä. Kauppias on sitten hokassut, että jossain nekin renkaat täytyy vanteille asentaa...
   
 10. human62

  human62 1st gear

  Tulkaa asenteleen tänne Stadiin noilla 50-60€ hinnoilla, töitä riittäis.
  Ei tuolla rahalla oikein mitään saa mistään...Mummonaikaset rahat on vain siten vertailukelpoisia että markka on nyt Euro.

  Kyllä täälläkin jotkut saattaa tehdä tarjoushintaan töitä, mutta sillä alentavat koko ammattikunnan arvoa, saattavat ollakin kyllä rajan takaa...
  Miesten KESKIKUUKAUSIANSIOT ovat vähän yli 3000€ tänä päivänä, mutta duunarit ilmeisesti tekevät mielellään halvemmalla kun vaan pääsevät ajankulukseen jotain tekemään. :) :) :)
   
 11. Timmo

  Timmo 1st gear

  A+ autohuolto on nykyään TK-autohuolto, ja sijainti on samassa pihapiirissä, mutta yläpihalla.
   
 12. Rockmaple

  Rockmaple Gearhead

  Jep. Ostin juuri maasturiin mutarenkaat eräästä pikkukaupungin pikkuliikkeestä. Luettelohinta jotain päälle 200 euron, myytiin mulle 122€/kpl alle laitettuna ja sen kummemmin tinkimättä. Parissa nettikaupassa näytti olevan tarjolla myös, 133-135 euron hintaan + toimituskulut.
   
 13. itkonen

  itkonen 3rd gear

  Kajaanista on aina saanut mitkä tahansa renkaat halvemmalla töineen päivineen kuin mitä mistään nettirenkaasta on tarjottu pelkkiä renkaita matkahuoltoon ihmeteltäviksi. Niin tavalliset talvirenkaat, matalaprofiiliset kesärenkaat kuin mutarenkaat ja isot nastakumitkin. En oikeesti ymmärrä, miten renkaita netistä tilaamalla voi säästää? Tai sitten tällä kylällä on vaan halvat rengasliikkeet 8)
   
 14. Gerball

  Gerball Gearhead

  Mitenköhän onnistuisi ihan itsekseen vääntämällä? Heräsi ajatus kun jossain jenkki ohjelmassa jimillä kaveri omatoimisesti lattialla rengasrautojen kera renkaita vaihtoi. Jos pariin tuntiin hommasta suoriutuisi, voisi n. 30 tuntipalkan itselleen laskea.
   
 15. Le Mans

  Le Mans 1st gear

  Ei se voi olla näin kallista...
   
 16. Damned

  Damned Gearhead

  Ei vai :eek:
  Pitääki kertoo tuo rengasliikkeessä. Ehkä nekin huomaa että eihän tämä näin mene.
   
 17. Luigi

  Luigi Gearhead

  "Kuopiossa laitatin renkaat vanteille ja tasapainotutin GM 5x5 vanteet joskus -98 hintaan 80 mk.."
  Mikäköhän esim. lyijyn hinta oli tuolloin,ainakin painojen hinnat on noussut helvatisti niinkuin kaikki muukin :cry:
   
 18. JJ

  JJ Gearhead

  Kyselykierros Kouvolassa tänään...irtorenkaiden asennus 15" aluille sisältäen vanhojen poisoton...100-120€...kohta kannattas jo ostaa omat rengaskoneet...
   
 19. Damned

  Damned Gearhead

  :D :D

  Ei mitään järkeä. Aluvanteille tietysti omat hinnat mutta jumaliste sentään 600-700 vanhaa rahaa!
   
 20. Luigi

  Luigi Gearhead

  Johan pomppasi! Kuorma-auton vannetyö on 11e/kpl ja hiekalla tasapainotus 24e,tuo on jo ryöstämistä.
   

Kerro tästä muillekin!