Halvimmat rengastyöt Kuopiossa?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Renkaat ja vanteet', aloittaja Damned, 4.5.2008.

 1. human62

  human62 1st gear

  Rengastyöt on hinnoiteltu pitkälti nykyaikaisille enemmän käytössä oleville renkaille ns. matala profiili on paljon kankeampi saada paikoilleen sekä todella herkästi naarmuttaa vannetta joka nykyään usein jo perheautossakin 5xxx leveämpi vanne kuin 70-80 luvun perheautoissa. Ne meni päälle "heittämällä" jos oli rasvaa vanteessa ja renkaassa... :)

  Tasapainoitus vaatii usein enemmän tarkkuutta liimapainoineen ja suuret vannelevydet kostautuvat pienilläkin heitoilla :cry: Pitkäkö rivistö sinun aluvanteissa on??? :D liima/seosmetallipainoja menee niin per******i kun ei saa käyttää enää lyijypainoja.
  Leveät vanteet eivät sovi edes kaikkiin rengaskoneisiin, vannenauhoja voi joutua käyttämään ilmaa laitettaessa... kaikki tuo vie enemmän aikaa ja hinnat on ilmeisen samat perinteisille 15" jenkkialuvanteillekin.

  Ammattimiehet tekevät kyllä hommansa, mutta olen nähnyt "ammattimiehen ampuvan muovikapselin valemutterin pask**s tai vahingossa naarmuttavan vannetta...tai jäänyt vahingossa vaihtamatta yksi talvipyörä pois...

  Oletko valmis maksamaan oikeasta ammattitaidosta?Eivät nuo hinnat kovin älyttömiltä tunnu, eikä mummon aikaisia rahoja enää ole ja jos on ei ne käy enää mihinkään... :)
   
 2. PJS2000

  PJS2000 3rd gear

  tuo on jo ihan kohtuuton! itse kun on rengasasentaja :oops:
   
 3. Damned

  Damned Gearhead

  Noni. Viimein ennätin tarttumaan luuriin ja kysäisemään parista firmasta hinnat:
  Euromaster 70 € :rotfl:
  Rengaspari 50-60 €
  Rengaskulma 40 € - sinne siis.
   
 4. Disturbed1

  Disturbed1 1st gear

  Ihme valittamista.
  Ihmiset valittaa joka asiasta. Vaikka itse laitankin rengastöiden hinnat reilusti alakanttiin niin ymmärrän kyllä hyvin muiden kalliita hintoja.
  Kysehän on LIIKETOIMINNASTA , EI siitä että Pertti Pennonen saa renkaansa alle sillä hintaa mitä se liikkeelle maksaa. Rengastöiden hinnat ovat korkeat juuri sen takia koska spedet kantavat renkaansa jostain nettimyymälöistä.
  Oletteko koskaan miettineet mitä sen nosturin jne käyttö maksaa?
  Mitä maksaa tasapaino kone ja sen kalibrointi.
  Rengasrasvat,Tapit, palkat, rengaskoneen käytöt..
  Monella teistä pääsisi itku kun näkisitte miten onnettoman kasan painoja saa 500 eurolla.. Esim 50g liimapainokisko maksaa 1.2-1.5e.
  Ja joillekkin sankareille vanteisiin menee jopa 500g painoja.
  Tästä niitä johtopäätöksiä.
   
 5. Rocket engineer

  Rocket engineer 1st gear

  Jännää, kun rengaskulmien säädöstä pyydetään Kuopiossa 50-60€. Laitteet, joilla se tehdään maksavat hyvinkin 10 -20 000 € uutena. Hinnan ymmärtää, sillä yrittäjän pitää saada pois laitteen hinta.

  Pääomakulut laitteiden osalta ovat aikalailla pienemmät rengaspuljuilla.. Kyllä tuo hintojen pomppaaminen on vastine nettirengasmyyjille, eikä voi perustua todellisiin kuluihin.
   
 6. Damned

  Damned Gearhead

  Itku ja parku. Mitä ihme valittamista se on jos halutaan ostaa palveluita edullisesti? Ei tuota Euromasterin 70 € vaihtohintaa perustele millään lyijypainoilla, eikä edes uusilla venttiileillä, niinkun ko. firmasta sanottiin kun tiedustelin syytä korkeaan hintaan.

  Ei asiakkaan tarvitse miettiä mitä nosturin käyttö maksaa. Pitääkö kaupassa käydessä miettiä paljonko niillä menee kylmäkoneiden sähköön rahaa? Kaljaa haetaan sieltä mistä halvalla saadaan sen ihmeemmin miettimättä.
   
 7. Disturbed1

  Disturbed1 1st gear

  Nämä on näitä legendaarisia jotka tulevat liikeeseen, kuulevat hinnan (joka on mielestään korkea) ja JÄÄVÄT vielä narisemaan hinnan kovuudesta.
  Parhaita ovat nämä mitkä ajavat päivän ympäri kaupunkia kyselemässä hintoja (kuluttaen bensaa sen 50e edestä :spede:) ja tulevat takaisin.
  Jätkät hei, ottakaa nyt se järki käteen.
   
 8. Damned

  Damned Gearhead

  :rotfl: :rotfl: :rotfl:

  Eikö rengasbisnes oikein lyö leiville?
   
 9. Disturbed1

  Disturbed1 1st gear

  lyö ja hyvin lyökin.
  Oli muuten paskin provo mitä olen tähän asti foorumilta lukenut.

  Noh, narisijoita on aina, oli ala mikä hyvänsä.
   
 10. Damned

  Damned Gearhead

  Setä häiriintynyt setä ottaa sanakirjan käteen ja katsoo mitä provo tarkoittaa.

  Meillä täällä Kuopiossa myydään henkilökohtaisia matkatelefooneja, joilla on hirmuisen kätevä soitella ympäriinsä ja vieläpä edullisesti! Ei tarvitse ajaa ympäri kyliä hintoja kyselemässä. Odottele vielä vuosikymmenen niin kyllä ne sinne teillekin varmaan rantautuu. Hymiö.

  Mittee narinata se semmonen on jos vilipittömästi ihmettellöö hinnan muodostumista? Saan kait minä kysyä mitä vastinetta sitä rahalle suap? Vai silimät ummessa rahatukko kourassa teilläpäin tehhään kauppoja? Erikoista on, sano.
   
 11. MoodyBlue

  MoodyBlue 3rd gear

  [offtopic]Vuoden 1986 5 markkaa on vuonna 2008 1,4 euroa.[/offtopic]
   
 12. Rocket engineer

  Rocket engineer 1st gear

  Tuota varten on puhelin keksitty. Keltaiset sivut kouraan tai vastava hakemistosivu. Soittamaan, paljonko, kiitos, paljonko, kiitos... Kestää joku 15-30 min kilauttaa läpi lähialueen puulaakit. PK-seudulla rajaa alueen, tai muuten saa istua päivän puhelimessa, eikä säästöstä ole mitään hyötyä, jos joutuu ajamaan jonnekin Vantaan perukoille Länsi-Helsingistä.

  Jos tuolla 10 min -30 min soittokierroksella säästää hinnasta vaikkapa vain 20€, niin tuntipalkka on aika mukava.

  Sitten kilauttaa nohevana miehenä sinne edullisimpaan/ muuten parhaimpaan hintalaatusuhteen puulaakiin ja varaa ajan. Sitten ajaa paukauttaa sovitulla kellonlyömällä paikalle..

  Homman opin isältäni, joka oli itse kauppias henkeen ja vereen. "sitä varten on puhelin keksitty" oli vastaus, kun pähkäilin jotain. Ukko selvitti asian kuin asian puhelimitse nopeasti. Ukko olisi tykännyt netistä, jos olisi nettiaikaan elänyt.

  Jos tarjouksia ja hintoja on varaa ajaella autolla päivä kyselemässä ympäri kaupunkia, kyse on sijaistoiminnasta - mielenterveyden hoitamisesta / mielenterveyskuntoutujasta, joka hakee puuttuvaa kontaktia muihin ihmisiin. Ja sellaisiin tapauksiin kannattaa suhtautua ymmärtäen.
   
 13. Disturbed1

  Disturbed1 1st gear

  Olet aivan oikeassa!
  Mutta näitäkin on jotka käyvät autolla kysymässä mitä maksaa.
  Narisevat. Pyörivät ympäriinsä ja tulevat lopulta takaisin (halvimpaan paikkaan). En nyt sano että kaikki ovat tällaisia mutta näitä on oikeasti ällistyttävän paljon!

  Pointti nyt oli se että kannattaa oikeati ajatella ennenkuin alkaa höyrytä ympäriinsä. Hyvä palvelu (pienissä puljuissa yleensä muodostuu "hyvät jätkät" kanta asiakkaiksi ja sitten ajan myötä alennusta saa renkaista ja varsinkin niistä rengastöistä. Kesää odotellessa ja renkaita vaihdellessa

  Mika
  8)
   
 14. Timmo

  Timmo 1st gear

  Asiakkaiden kutsuminen spedeiksi julkisella foorumilla kuvastaa aika paljon liiketoimintaa :poff:

  Jos joku tekee halvemmalla niin todennäköisesti kulunkipuoli on saatu painettua alas sekin.

  Pyöränsuuntauksesta tuli mieleen, että kannattaa ajella Kuopiosta Siilinjärvelle ja vielä jää pari kossua voitolle.
   
 15. Disturbed1

  Disturbed1 1st gear

  Et kuule tiedäkkään mitä näistä asiakkaista ajatellaan jo ihan Euromasterin ja Vianorin tasolla :D

  Huvittuneena seurannut tilannetta:

  Sälli kävelee Euromasterille ja sanoo että tilasi renkaat vannetukusta ja pitäisi heittää päälle. Kyseli että milloin olisi aikaa laittaa. Sälli kun poistui ovesta niin Myyjä huusi korjaamon puolelle:
  "Kello 14.30 heittäkää renkaat alle tuohon teinipemariin!"

  *REPS* :lol:
   
 16. mando

  mando 3rd gear

  hieman ot. markka aikaan kuopiossa Purmosella pyöränkulmien säätö n.100mk, nykyään purmonen ->euromaster ja säätö n.100€ :pinup:
  viime kesänä kyselin misukan renkaita 205-55-15 ,euromaster reilu 600€
  rengaspari 520€ ,molemmat asennettuna.
   
 17. mando

  mando 3rd gear

  onko firmasi mahdollisesti
  Ekumit t:mi
  ILOMANTSI
   
 18. Rocket engineer

  Rocket engineer 1st gear

  Joo Purmosella kävin joskus säädättämässä, kun olivat aloittaneet siitä Tasavallankadulla. Jotain tuollaista maksoi.
   
 19. Savo

  Savo 1st gear

  Mie kävin jsokus euromasterilla säätämässä '69 amazonin aurauskulmat. Makso 20e kun niitä ei saanut kunnolla säädettyä :poff:
   
 20. Timmo

  Timmo 1st gear

  Maksoin Siilin TB:llä nelipyöräsuuntauksesta 45 eur, oli mukava päästellä kotia kohti motaria suoraan kulkevalla autolla. :D
   

Kerro tästä muillekin!