Halvimmat rengastyöt Kuopiossa?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Renkaat ja vanteet', aloittaja Damned, 4.5.2008.

 1. Stance

  Stance Gearhead

  Läksin tänään laitattamaan uusia (siis käytettyjä) kesäkumeja vanteille täällä Vantaalla. Eli vanhat kumit pois, uudet vanteille, tasapainotus ja alle.

  Ajoin suoraan Euromasterille jossa työn hinnaksi tarjottiin 80e. Kröhöm. Totesin hinnan olevan yläkanttiin. Tiskin kannattelija sanoi siihen että Vianorilla on ihan sama hinta. Menin autoon ja soitin Vianorille, hinta 63€. Läksin Euromasterilta ja poikkesin matkalla vielä Inchcapen rakennuksessa toimivalle pienelle rengasfirmalle KSAA Kyösti Lehtinen, joka teki homman tasan 60€.
   
 2. GT look

  GT look 1st gear

  Kun tarviit seuraavan kerran vannetyön tekijää,ota yhteys muhun,
  vaikka YV:llä. Mulla on vähän eri hinnat harraste autoille.
  Ja toimin vantaalla.
   
 3. Stance

  Stance Gearhead

  Laitoin muistiin ja varmasti otan yhteyttä!
   
 4. GT look

  GT look 1st gear

  Tarjous toimii myös muille OD:laisille.

  040-7336696
   
 5. Le Mans

  Le Mans 1st gear

  hey,

  Kyllä disturbedíllä on pointtia. Ilmaista saa pyytämättäkin, mutta kun vastuusta ja takuuasioista puhutaan, niin sitten kyllä mennään asiantuntijaliikkeeseen. Vaikka renkaat oli ostettu vaikka mistä. Hieman kunnioitusta paikallisille osaajille ja ammattilaisille, please. Jos sulle moottorirempan teettäjä kerrottaisiin että Virosta saa tilattua asentajan tänne tekeen moottorirempan ilman takuuta puolella hintaa, ottaisitko?

  Ajatelkaa, herrajestas, ajelette kämmenen kokosillä läiskillä, jotka 100km/h tuntinopeuksissa on sormenpään kokoisisia. Paraneeko ottaa riskiä kankiasennuksilla, käyt. renkailla tai esim. omatekoisilla vanteilla tai ns. "asiantuntevasti" oiotuilla aluvanteilla.

  Renkaat ovat osasyyllinen joka 4:ssä kuolonkolarissa. Haluatko olla yksi heistä?
   
 6. pontiac safari

  pontiac safari 1st gear

  on tullut kokeiltua vaihtaa itse renkaita vanteelle, skottarilla lankun kanssa rengas lukkouralta, rautakangella lievelanka esille ja rälläkällä poikki. jenkkikumi meni aika nätisti vanteelle muttei yksin.

  onko porukka tehny itse "rengaskonetta"?
   
 7. jeddah

  jeddah 2nd gear

  Jaaha, jatketaas topikkia...
  http://koti.phnet.fi/tpelt/Muuta/rengaskone.JPG
  Tuo kiinalainen kapistus maksoi 49 euroa, ja on kyllä pikkuhiljaa maksanut itsensä takaisin... Sillä on syksyllä asennettu rengaskierrokset Taunukseen, Nissan Sunnyyn, Nissan maasturiin, BX Sitruunaan, peräkärryyn ja Mercuryn varapyörä. Keväällä uutta rengasruljanssia kehiin. :wink:

  Tasapainotus tai matalaprofiilisten kumien asennus tuolla ei onnistu, mutta sillä nyt niin merkitystä olekaan noissa vanhoissa ritsoissa, maastureissa tai varsinkaan 80kmh piilojameksessa kunhan vanteet ovat suurinpiirtein suoria. Ihan niin nopeasti homma ei tietenkään mene kuin Euromasterilla mutta loistava kapistus kuitenkin
   
 8. human62

  human62 1st gear

  No misäs tommosta on myynnissä?? En ole kyllä kysynytkään motonetista tai Biltsusta...
  Viimeksi väänsin irtopyörään käsin ja laitoin mäntysuopaa tai jotain tummelia luistikkeexs menihän se päälle... pois-otto on aina v'ähän vaikeampaa.
  Tuo härveli varmasti helpottaisi duunaamista.

  "tän vois puusta tehdä sano puuseppä"
   
 9. jeddah

  jeddah 2nd gear

  Täältä Lahdesta löysin sen Lahden Pörssi nimisestä sekatavara(romu)kaupasta. Motonetin listoilta ei ainakaan moista löydy, Biltemasta en tiedä...
   
 10. GM-USA-jusa

  GM-USA-jusa 3rd gear

  puuilosta vantaalta löytyy ko.härveli,muistaakseni 49e hintaan....
   
 11. jylhä

  jylhä 1st gear

  Aika huimia tuntuu hinnat olevan. Täällä sivistyksessä, noin 100km helsingistä länteen on 20e kova raha kummitöissä. Varastadissa eli forssassa sillä sai moottoripyörän sisä kummin paikalleen, kesti tosin 2viikkoa. Naapurikylällä sillä vaihtuu odottaessa kierros renkaita vanteilta toisille, sisältäen tasapainotuksen, ja kotikylässä sillä rahalla korjataan traktorin etupyörä uudella sisäkummilla, sisältää siis sen sisäkummin.
   
 12. Slant6

  Slant6 3rd gear

  Olen havaitsevinani pientä marinaa asennuksien hinnoista.... Mitäs helvetin väliä sillä on kun ei niitä rengastöitä tartte joka päivä teetättää? Varsinkin harrastepelissä se jää vielä vähemmäksi kuin käyttöautossa. Meillä on ainakin espoon ja helsingin toimipisteissä 15" asennustyöt+tasapainotus 48e ja allelaitettuna 62e. Vanteen koon kasvaessa myös hinta kasvaa aina 200e+ (19"-> run flat).

  Olen myös huomannut - Anteeksi vaan - joissain jenkkiharrastajissa pientä tsekkimäisyyttä hintojen suhteen. En saanut lankkukylkeen myytyä UUSIA nastarenkaita (Nexen 235/75-15). Hinta kokonaiset 270e allelaitettuna. Oli kuulemma LIIAN KALLIS, kaverilta saa 50e "ihan hyvät". Vastaavasti setti 205/55-16 nastoilla maksaa kuitenkin sen 400-600e/srj. Yritin kaupata jokunen aika sitten järkihintaan hyllyyn jääneitä UUSIA 205/70-15 valkosivu coopereita edullisesti, sama vastaus useammalta ihmiseltä. Nyt en enää edes yritä kaupata noita. Ostan itselle pahan päivän varalle.

  Pointtihan tässä vuodatuksessa on tietysti se, että tästä foorumista on tullut melkoinen valittajien keidas, kaikki maksaa liikaa ja yhyy, yhyy. Mitäs sitten? Jos joku maksaa paljon, niin sitten se maksaa, ilmaiseksi ei tässä maailmassa mitään saa ja halpatuonti muista maista ei ainakaan laske töiden hintoja. Vai onko täällä joku vanhojen ajoneuvojen harrastaja joka on ottanut harrastamisen vain sen takia että "on se niin halpaa"???

  Perkele lähettäkää vaikka pommi jos tää viesti ottaa päähän. Ihan sama.
   
 13. Jordan

  Jordan Gearhead

  Noin vuosi sitten soittokierros kotkan alueen liikkeistä...

  Työ: 95 mustangista takarenkaat :lol: vaihtoon. Siis allapyöriville vanteille hyllystä uudet kumit. Kumien merkki ja malli jokapaikassa sama.

  Ero halvimman ja kalleimman välillä ~50€, siis kahdesta renkaasta töineen...

  Tilattiin kumit netin kautta kotiin, renkaat paksiin ja VIANORILLE, joka ei edes halvin paikka laitattaa alle.

  Mikä oli lopputulos hinnan osalta?

  Renkaat netistä+rahti+allelaittotyö+kierrätysmaksu jäi maksamaan saman kuin VIANORIN hinta hyllyssä olevalta renkaalta KAPPALE!

  Säästöä pienellä vaivalla 200€
   
 14. jeddah

  jeddah 2nd gear

  Kaikki on kallista siinä vaiheessa kun renkaat ovat nypittyjä nastoja joita kammetaan kieroille Mangelsseille :lol:
   
 15. human62

  human62 1st gear

  Pääkaupunilisä puu-ilossa 59€ Ostin niin on helpompi vääntää kuin irtopyörää pelkillä raudoilla. :D
  Itse kun omistan 8 kpl letukoita ja jokaisessa 4 pyörää.... +varap.:p
   
 16. eilhik

  eilhik Gearhead

  Taitaa olla tuo rengastouhu sitä että ei ole välttämätöntä heti hommata joten pystyy vertailemaan hintatasoa aika hyvin ja rahahan se joka tapauksessa ratkaisee vai onko joku erimieltä että on kiva joutua :wc: "hönötetyksi" 1-0.

  Varaosissa on pakko joskus ostaa kun kulkuneuvo ei liiku ilman kriittisiä osia ja näissä hinnoittelu karkaa joskus myymäläkohtaisesti ja totta ei ole pakko ostaa mutta kyllä käyntikerrat vähenee samalla.

  Onneksi kylältä löytyy rengasliike joka kykenee kilpailemaan näiden nettipuljujen kanssa.
   
 17. human62

  human62 1st gear

  No nyt sitten keväällä kaikki jenkkikuskit teetätte rengastyöt idässä 200-300 km päässä kun on niin halpaa :D :mad:
  Sovitatte jonkun muun asioinnin yhteyteen menot sinnepäin. :) vaikka käynti jossain paikallisessa museossa jne..
   
 18. Dna Kerma

  Dna Kerma Gearhead

  vanha kumi pois, uus tilalle, tasapainotus, kiuruvedellä 7,5e/rengas, eli kun kaks rengasta vein operoitavaks, köyhdyin naurettavat 15e. ja tosi asiallinen palvelu, sinne vien taatusti kaikki rengasongelmani jatkossa. vianor oli siis se pulju.
   
 19. human62

  human62 1st gear

  Muutaman pyörän väänsin pois vanteelta, helppoa ja tuon osaa tehdä "yhdellä kädelläkin" päällelaitto vaatii jo pientä punnertamista, eipähän tarvi käydä salilla erikseen.
  Pulttasin härvelin kiinni kuormalavaan ja riittää pitämään "laitteen" paikallaan.
  Laitehan maksaa PK-seudun hinnoilla itsensä takaisin muutamalla renkaalla ja voi vaikka pyhä-päivänä tai koska vaan suorittaa kumi-operaation. Eikä hajota rengasta kun itse käyttää...
  Eikä paina paljoa, voi kuljettaa mukana kisapaikalle...tai matkalla pidemmälle... 8)
   
 20. GT look

  GT look 1st gear

  [/quote]
  Laitehan maksaa PK-seudun hinnoilla itsensä takaisin muutamalla renkaalla ja voi vaikka pyhä-päivänä tai koska vaan suorittaa kumi-operaation. Eikä hajota rengasta kun itse käyttää...
  Eikä paina paljoa, voi kuljettaa mukana kisapaikalle...tai matkalla pidemmälle... 8)[/quote]

  Meeppä sit pyhä-päivänä tasapainottaa se rengas tai lähe kiikuttaa sitä rengasta kisaviikonloppuna rengasliikkeeseen,ni mitä maksaa.

  Jos oot kisoissa käyny ni tiedät millaista on ajaa 200km/h jos on 50g
  heitto?
   

Kerro tästä muillekin!