Halvimmat rengastyöt Kuopiossa?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Renkaat ja vanteet', aloittaja Damned, 4.5.2008.

 1. mie

  mie Gearhead

  Jossain rokkirallissa tai jokkiksessa varmaan ihan hyvä kapine, jos ei ole "oikeita" rengaskoneita. Kisaamista se on sekin :)
   
 2. rx_racing

  rx_racing Gearhead

  Pointtihan tässä vuodatuksessa on tietysti se, että tästä foorumista on tullut melkoinen valittajien keidas, kaikki maksaa liikaa ja yhyy, yhyy. Mitäs sitten? Jos joku maksaa paljon, niin sitten se maksaa, ilmaiseksi ei tässä maailmassa mitään saa ja halpatuonti muista maista ei ainakaan laske töiden hintoja. Vai onko täällä joku vanhojen ajoneuvojen harrastaja joka on ottanut harrastamisen vain sen takia että "on se niin halpaa"???

  .[/quote]

  Mä ehdotin jo kerran et kaikki kertois sen alan missä on töissä. Voitais sit kaikki vuoron perään kertoa kuin se on ylihintaista. Ja kun tekis itse kotona ni sais halvemmalla...
  Ja kui paljon säästäis kun rakentais talon itse. Puhumattakaan kuin paljon halvemmalla saisi lääkärin kiinasta... ;) Pirun pitkä matka kyl olis... mut eihän sil ois väliä...
   
 3. Luigi

  Luigi Gearhead

  Minä olen rengasalalla, mielenkiintoista seurata keskusteluja ja huikata oma kommentti väliin, jos siltä tuntuu. Välillä nuo hinnat tuntuvat huikeilta, välillä hatusta vedetyiltä. Itse en renkaita alkaisi omissa nurkissa vääntelemään, auton ja tien välissä on kuitenkin neljä (tai useampi tai vähempi) kämmenen kokoista aluetta yhteydessä ja 60km/h on jo kova vauhti ihmiselle, varsinkin jos muitakin sattuu kyydissä olemaan. Voihan alan liikkeessäkin laitetut aiheuttaa katastrofin mutta silloin itsesyyttely jää vähemmälle ja prosentti vahingoille on pienempi. Juurikin tuo rx racingin pointti, mitä täällä alkolla tehdään, tosimies keittää itse.
   
 4. mie

  mie Gearhead

  Kyl ite aikanaan monet renkaat tuli pyöriteltyä/puntiteltua kunnon koneilla kimppatallilla ja ei se niin kummosta hommaa ole että siitä vanhan 500markkasen tai 85€ maksaisin.

  Ja joissain paikoissa lonnivat kiireavut eivät kyllä yhtään nosta kiinnostusta maksaa jotain sikahintaa.

  Ja euro on niin helvetin huono veruke nostaa hintoja, vaikka moni siihen aina tuntuu vetoavan. Pelkkä tubeless venttiili oli ennen jonkun 12 markkaa, hyvä ettei nykyään huudella jo 5-6 euroa/kpl

  Rengasasentajat varmaan menevät hymyssäsuin myös katsastamaan auton, kun on pakko niin on pakko, vaikka maksaa entiseen 250mk:n nähden 60-80€ ja siihenkään ei ole mitään järkevää perustetta.

  Perkele pitäs varmaan vuokrata pieni halli ja sinne järkevässä kunnossa olevat käytetyt vehkeet. Mainostaen vanteillelaittoja & tasapainotuksia ilman allelaittoa 25€ 17" asti, renkaiden alkuperä ei kiinnosta, olkoon onlinesta tai Däkkpartnerilta. :mad: ja vanhat kumit viekööt mennessään.
   
 5. WSE

  WSE 1st gear

  Niin varmasti ovatkin mutta eivät suinkaan sen takia että ne olisi asennettu päin ptä, vaan lähinnä sen takia kun ne on jätetty vaihtamatta siksi kun homma on niin prkl.n kallista ja rahaa menee nykyaikana vaikka minne. Sitten ajetaan kulutuspinta nolliin tai nastat finaaliin ja ei pysytä tiellä jää tai vesikelillä. Juuri yhtään tapausta ei ole missä rengas olisi irrotessaan kolarin aiheuttanut.


  Aivan oikein ja markkinatalouteen kuuluvaa on verrata hintoja, ja tietenkin laatua. Huonoa työtä ei tule hyväksyä mutta jos työn suorituksessa on kyseessä ilmiselvä laillinen ryöstö niin hulluhan sinne menee ryöstettäväksi jos on vaihtoehtoja.
  Hintaa nostavat kohtuuttomat katteet ja liian prameat ulkoiset puitteet. Asennustyö on yleensä kannattavampaa kuin yhtään minkään myynti, joten on melkein yksi hailee mistä asiakas ne asennettavat renkaat hankkii.
  Hyvin kuvastaa joidenkin suhtautumista työhönsä tälläkin palstalla kirjoitellut asiakasta halventavat kommentit, jos omilta työntekijöiltäni tuommoisia pääsisi niin lopputili tulisi kyllä välittömästi asennevammaisille, kyllä se kortisto opettaa käyttäytymään jos ei sitä muuten älyä mistä se leipä tulee ja kuka sen maksaa.

  Vinkiksi vielä hintatiedusteluja tekeville: T:mi firmoissa on yrittäjä itse mukana hommissa yleensä usein omasta kiinnostuksestaankin, OY:t sen sijaan pääsääntöisesti yrittävät tehdä mahdollisimman paljon ns. tulosta.
  T:mi ei myöskään useimmiten tee paskaa jälkeä koska vastuu on paljon lähempänä kuin usein kasvottomalla OYllä. Poikkeuksia toki löytyy molemmin päin.

  Ja kun tällä pitää kertoa työpaikkansakin joidenkin mielestä, niin kyllä, ala on tuttu, pyöritän korjaamoa, autosähkö, 47€ / tunti alveineen. Rompettakin myydään erittäin pienellä katteella ja siis halvemmalla kuin suurin osa muista mutta eipä se sitten hyllyssä seisokaan joten tiliäkin tulee, yksikin syntymätön kauppahan on hukkaan heitettyä työaikaa mutta näyttää sellaiseenkin monella olevan varaa... Rengaskoneen hankinta on harkinnassa jo, kun pitäähän noita itelleenkin alle saada, normirenkaita varmaan parillakympillä kierroksen pyörittelee, voipihan noita hinnoitella koon mukaan mitä asennellaan ja onko alu vai peltivanteet niin on homma vähän järkevämpää ja asiakaskin huomaa mistä maksaa.

  Eipä ole moni firma huomannut kai, että markkinointibudjetin voi painaa huoletta nollaan ja pudottaa samassa suhteessa hintojaan, alentuneet hinnat kun tuppaavat myymään itse itsensä melkoisen tehokkaasti puskaradiossa ja samalla kalenterin täyteen... :) Samalla säästyy kaikki "turhaan" mainosvouhotukseen käytetty aikakin, sori nyt toimistot tällä kertaa.
   
 6. human62

  human62 1st gear

  Laitehan maksaa PK-seudun hinnoilla itsensä takaisin muutamalla renkaalla ja voi vaikka pyhä-päivänä tai koska vaan suorittaa kumi-operaation. Eikä hajota rengasta kun itse käyttää...
  Eikä paina paljoa, voi kuljettaa mukana kisapaikalle...tai matkalla pidemmälle... 8)[/quote]

  Meeppä sit pyhä-päivänä tasapainottaa se rengas tai lähe kiikuttaa sitä rengasta kisaviikonloppuna rengasliikkeeseen,ni mitä maksaa.

  Jos oot kisoissa käyny ni tiedät millaista on ajaa 200km/h jos on 50g
  heitto?[/quote]

  On olemassa myös sellainen käsinpyöritettävä tasapainokone johon lisätään paino pysädyspisteen mukaan "vastapuolelle".Laite on hyvin yksinkertainen ja helppo rakentaa.
  Alan entisenä ammattilaisena tiedän mitä 50g heitto voi tehdä. Riippuen kisapelistä joissa varsinkin renkaan halkaisija voi olla suuri pieni heittokin voi aiheuttaa tärinöitä, toisin kuin katu-autoissa olevat normaalikoon renkaat, itselläni vain katu-auto.
  Ikäni autojen kanssa pelanneena asentelenkin näitä itse, tosi on että ei tietenkään voi suositella kaikille tee se itse miehille.
  Aluvanteiden kanssa saa olla myös tarkkana.
  Tavallisissa tienopeuksissa ei pienet heitot renkaissa edes tunnu, varsinkin jos on painava amerikkalaisne auto ja renkaan halkaisija ei ole mikään älyttömän suuri.
   
 7. mie

  mie Gearhead

  Asiaa koko viesti, mutta tämä oli hyvin sanottu.
   
 8. Jome

  Jome Gearhead

  Ei taida muillakaan aloilla sitte mennä hyvin jos ei oo varaa laittaa 70€ rengasasennuksiin, niitä ku ei kuitenkaan ihan joka viikko tai edes vuosi tarvi tehdä. Jättää seittemän mäyräkoiraa ostamatta niin on rahaa. Tai jos hinnat on liian kovia niin rupee ite kyseiselle alalle niin voi tehdä omia hommia siinä sivussa
   
 9. Damned

  Damned Gearhead

  Olisit nyt koko ketjun lukenut ennenkuin rupeat quottaamaan jotain muinaista puintia. Mikä v*ttu siinä on että aina pitää ruveta itkemään että "eikö ole rahaa" jos hinnasta valitetaan? Nurisemattako pitäisi maksaa aina, jos on rahaa? Halvimman hinnan kysyjä on aina persaukinen?
   
 10. eilhik

  eilhik Gearhead

  Oikeassa olet , hiukkasen järjenkäyttöä ei se ole hullu joka pyytää vaan se joka maksaa.

  Pikkupajat ovat niitä edukkaimpia ainakin omakohtaisella kokemuksella mutta on se hinnoittelu joskus karannut niiltäkin lapasesta :wc: .

  Itsekkin muutaman vuoden renkaita vanteille vääntänyt ihan masentaja tasolla.(viime vuosituhannella)

  Hinnanhan saa kysymällä ja asiakkaalla on mahdollisuus ottaa tai jättää ei se hänen rahatilanteestaan kerro mitään :soosoo: mitäpä se muille kuuluu kuin hänelle, silti en pidä persaukisena vaikka kysyykin uudestaan koska huonokuuloisiahan on aika paljon :D
   
 11. Wäiski

  Wäiski Gearhead

  Ja vastaus siihen ihan alkuperäiseen kysymykseen:

  Torikadulla, Hottentottien pottukellarissa on jäsenien käytössä rengas- & tasapainotuskone. Rengastöille tulee siis hintaa 20€/vuosi (+5€ liittymismaksua uusille jäsenille). Ite siellä kyllä pitää hommat tehä, mutta oma työhän ei maksa mitn. Vaivan korkeintaan.
   
 12. human62

  human62 1st gear

  On toki täysin väärin verrata kotona väännettyjen hintoja, ei niistä makseta veroja, hallivuokraa, suuria laiteinvestointeja, työntekijän palkkaa ym. välillisiä kuluja....

  tietty jos on AIKAA ja etäisyydet eivät ruuhkan takana tai pitkän matkan, on järkevää kysellä hintoja...PK-seudun hintoja on periatteessa turha verrata, täällä vuokrat, ns. elämisen muutkin kulut korkeampia.... 8)

  "raha on pelkkiä numeroita"
   
 13. mando

  mando 3rd gear

  nyt kaikki ostamaan biliteemasta rengaskone ja tasapainotuskone ,eikä maksa ku 850€/kpl :eek:
   
 14. Damned

  Damned Gearhead

  Sehän maksaa noilla liikkeiden ryöstöhinnoilla itsensä takaisin jo muutamassa vuodessa :poff:
   
 15. mando

  mando 3rd gear


  niinpä :rotfl:
   
 16. supo

  supo Gearhead

  Joo,kerhon tallilla rengastyöt ja Toppiselta Pohjolan Renkaasta uudet mutterit niin avot ja homma pelaa ja on halapoo
   
 17. Rocket engineer

  Rocket engineer 1st gear

  Totta. 10 sarjan rengastyöt ja tasapainotus.. Jos tosiaan harrastaa autoja ja noita on useampi nurkissa, kuolettamiseen menee omilla autoilla vain jokunen vuosi. Jos kahvipalkalla tekee virabelia joskus kavereille, niin nopeammin. Fiksuimmat harrastajat hommaavat koneen kipassa.
   
 18. mhahto

  mhahto 1st gear

  Savon ammatti- ja aikuisopisto
  Autokorjauksen asiakaspalvelunumerot :
  Kuopio: puh. (017) 214 3000

  Meillä Raisiossa rengastyö ja tasapainotus riippuen renkaasta noin 5€/kpl
   
 19. Timmo

  Timmo 1st gear

  Tästä vihjeestä kiitokset. Homma tuli kuntoon puoleen hintaan halvimpaan rengasfirmaan verrattuna.
   

Kerro tästä muillekin!