Harrastajan talo - missä?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja TopyCa, 2.8.2017.

 1. Dataviilaaja

  Dataviilaaja Gearhead

  Eihän sen tarvitse puhaltaa, kuin sen aikaa kun käryä tulee.
   
 2. mika.p

  mika.p Gearhead

  Mulle sanottiin 2014 että 17k rahaa ja 200k saa lainaa. Itse olen myös etsinyt sopivaa asuntoa mutta emännän työttömyys ja 3 viikkoinen muksu ei asiaa ainakaan paranna ja laina kysytty ennen näitä edellä mainittuja.
  Nyt vuokralla omakotitalossa jossa talli ja oma "kämppä" vuokrattuna tällä hetkellä joka pitäisi myydä ennen uuden laina saantia
   
 3. hzemax

  hzemax Gearhead

  Itte en ainaskaan osaa sanoa millo liuottimen käry loppuu kämpästä, jos ilmaa vedetään tallin kautta pihalle.

  Ei noi lto laitteet niin paljon maksa etteikö normi duunari siitä selviä.

  Itte syyllistyn moottoripyörien huudattamiseen tallissa, hulluna juovuksissa aika ajoin ja
  Im still alive n kicking. Kiitos hyvän ilmanvaihdon ja LTO vehkeen ilman liikoja kustannuksia.
   
 4. BBC

  BBC Guest

  Itselläni oli ennen tätä taloa Kelotalo Kalajoen Hiekkasärkillä. Talo tehtiin niin että alakerta (rinnetontti) oli betonielementeistä ja päällä oli ontelolaatat + 8cm jälkivalu päällä. Tallissa oli oma ilmanvaihto, ei kuulunut talon lämmöntalteenottosysteemiin.

  Ei kyllä tullut hajut tai tuoksut yläkertaan, sen verran tiheä on tuommosen "betonipunkkerin" tiivistys ja toki jos maalasin tai hitsasin, pidin ilmanvaihtoa päällä. Pitää muistaa että jos alakerrassa olisi ollut automaalaamo tms. niin aivan varmasti pitkällä aikavälillä tuoksut olisivat osanneet yläkertaankin.

  Nyt tallliin matkaa talon kuistilta 10m ja toimii. Pitihän tuonne alakerran talliinkin kulkea ulkokautta, jotta sai pidettyä pölyt ja hajut omalla puolella.


  Jos ja kun teen uuden talon, niin 150-200neliön pohja. Alakerran jaan 4 erilaiseen tilaan + pari varastoa (hitsaus/maalaus-pesu/säilytys-kasaus ja tekniikkahuone. ja yläkerta kokonaisuudessaan asuntoa isolla tupakeittiöllä, pakollisilla parilla makkarilla, kodinhoitohuoneella jne. Tämmöistä on tullut piirrettyä/piirrätettyä ja on tapetilla, jos nykyisestä raaskisi luopua.
   
 5. TopyCa

  TopyCa Gearhead

  Tuo on tosi järkevä suunnitelma! Etenkin kun kiinteistöverot nousee kovaa vauhtia. Kellaritilaa ei toistaiseksi lasketa mukaan = ilmainen verstas verojen puolesta.

  Hajut ja metelin saa pois kun suunnittelee ilmanvaihdon hyvin. Reilusti kattokorkeutta / voluumia auttaa. Lämmityksissä säästää suuren summan.
   
 6. Hoovee

  Hoovee Gearhead

  jep.

  tässä torpassa oli hieno kun muutin, tallin poistoilmakanava metrin päässä siitä mistä talon ilmanvaihtokone imi tuloilmansa... Eli kaikki käryt mitkä sai tallista ulos niin tuli ulkoakautta takas talon puolelle :poff:

  Suljin sen ja laitoin toiselle puolelle kanavapuhaltimen. Nyt ei tuu enää taloon käryjä, pidän puhaltimen päällä vain kun tekee jotain mikä käryttää ja hetken sen jälkeen.

  Ilmankuivain kuivattaa sitten ilmaa jos kosteus nousee liian korkeelle.
   
 7. sämpy

  sämpy Double Gearhead

  Noi on hyviä noi kuivaimet, kun niitä saa nykyään vaikka Clas Ohlsonilta tms. Ei ole pakko puhaltaa ilmaa pihalle että saa kosteutta pois, näillä keleillä ei taitais edes auttaa kun ulkona +20 ja usein kosteus 80% tai yli.
   
 8. auburn

  auburn Gearhead

 9. TopyCa

  TopyCa Gearhead

  Katselin jo tuota. Hyvä esimerkki tyhmästä välittäjästä näin autoilijan kannalta - ei kuvan kuvaa tallista eikä mittoja ym. Tuskin on kattokorkeutta tallissa.
  Kiitos vihjeestä kumminkin!
   
 10. sämpy

  sämpy Double Gearhead

  Samaa harmistellut kanssa, kun pari vuotta uutta kämppää kattelin. Miljoona kuvaa sisältä, mutta ulkoa ehkä 1kpl eikä siinäkään näy koko tontti, saati niitä muita rakennuksia joita tontilla on. Tärkeempi on kertoa, kuinka harmaa-valkoinen sisutus saatiin kuvia varten stailattua.

  Edes videoissa ei kuvata kunnolla ulkoa eikä tonttia. Mutta toisaalta kun tätä nykyistä arvioitutin, niin aniharva välittäjä edes ymmärsi, että voisi olla ostaja joka haluaa muutakin kuin modernin talon ja 600m2 tonttia jossa mukavasti seuraa heti aidan takana.

  Hevoslaidun, navetta, ei niitä heidän ostajat halua, mitä niillä tekee? Saati joku 500m2 sota-aikunen latorakennus. Ja täällähän on tontilla puita ja puskia, hyi kamalaa. Ja missä ne naapurit on, täällähän on hiljaista ja yksinäistä.

  Voi olla tottakin, sikäli että auto tai elukkaharrastajat ei ehkä edes yritä löytää välittäjien kautta mitään. Enkä löytänyt minäkään, vaan piti nykiä kaikkia tuttuja hihoista. Uuden paikan myyjä ei edes tiennyt olevansa myymässä kun kurvasin pihaan ja menin soittamaan ovikelloa. Vanhankin ostin keltaisen pörssin kautta 90-luvulla, vaikka kaikki seudun välittäjät tuli soiteltua.

  Noita vanhoja isoja kivirakenteisia meijereitäkin tuntuu olevan tyhjillään ihan reippaasti. Esimerkiksi Loimaalta 41-tien suuntaan menevän pikkutien varressa ja oli kai aikanaan ihan Kellokoskellakin iso meijeri tyhjillään?
   
 11. Hoovee

  Hoovee Gearhead

  ei ollut tästä omastakaan yhtään kuvaa tallista, niin kysyin välittäjltä miksei? vastaus oli etteivät halua kuvata mitä tallissa on, ettei herää varkaiden kiinnostus.
   
 12. TopyCa

  TopyCa Gearhead

 13. auburn

  auburn Gearhead

 14. pantera

  pantera Double Gearhead

 15. kimmok2014

  kimmok2014 2nd gear

  Asiallinen paketti , kaupungin keskustassa . Dragsvik varuskunta vieressä. Halvat kahvit Sotilaskodissa ja marssimusiikki kuuluu kokoajan . Syndaleniin lyhyt matka " tetsaamaan " !
  Hyvät kalavedet ja Hanko Sun City ihan vieressä .
  T. Kimmo K
   
 16. Powerstroke

  Powerstroke Double Gearhead

 17. auburn

  auburn Gearhead

 18. Petri R.

  Petri R. Double Gearhead

  Täytyy sanoa, että nyt on joillakin elämässä prioriteetit kohillaan. Sen näkee pakollisen arjen sekä harrastuksen/elämäntavan suhteesta. Täydellinen vastakohta uusille sieluttomille ja autotallittomille pakettitaloille 700m2 tontilla farmariaudeineen. Thumbs up!
   
  palontie tykkää tästä.
 19. TopyCa

  TopyCa Gearhead

  Tuo on hyvä. Hinta/laatusuhde OK.
  Itse olen alkanut kallistumaan uuden, modernin hallin rakentamiseen johon tulee vierashuoneet ja sauna vintille.
  On helpompi löytää mieluinen asuinalue, tontti ja talo kuin kaikki yhdessä.
   
  cdv70 tykkää tästä.
 20. peto

  peto Gearhead

Kerro tästä muillekin!