Harrastajan talo - missä?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja TopyCa, 2.8.2017.

 1. moottorinlohko

  moottorinlohko Gearhead

  tasakatto,kaivoja ei putsattu vesi seisoo katolla,talosta en maksaisi yhtään
   
  juko7 ja Volvo_5.7 tykkäävät tästä.
 2. Weijari

  Weijari 3rd gear

  Lisäks näyttäis sokkeli saaneen kosteaa. Vaikka onkin tiilitalo, niin tarkkana sais olla. Jos kattokaivoissa on vähän huoltoväli venähtäny, niin missähän kunnossa on sako-kaivot pihamaalla? Onkohan menossa uusiks "paskalain"puitteissa?
   
 3. Z(etor)71

  Z(etor)71 3rd gear

  Ihan samat ajatukset...
   
 4. teddy99

  teddy99 Gearhead

  Ei harrastajan talo, mutta mikähän lie tämän tarina? Kirkkonummella edullisesti melko tuore omakotitalo. Lopputarkastus ollut 2009. Mutta... myydään purettavaksi ja ostaja vastaa poisviennistä. Milläs tuon siirrät toiseen paikkaan? Vai onko tarkoitus siirtää suoraan palasina kaatopaikalle? Siis ostaja saanee pelkän tontin ja kalliin paurku-urakan? Tyypillinen välittäjäilmoitus. Miksei tuota sitten myydä tonttina? Ja mitähän tuossa on ylipäätään tapahtunut?
  https://www.etuovi.com/kohde/679571?haku=M1498471181
   
 5. paja1

  paja1 Gearhead

  Tarkemmin kun noi kuvat kattoo niin joku pommihan tuolla on räjähtänyt. Ei varmaan yhtään ehjää paikkaa. Massiivinen putkivahinko ja sen jälkee ollu kylmillään koko torppa.?
   
 6. simeoni

  simeoni Gearhead

  Keittiön kohdalta purettu kaikki, veikkaan vesivahinkoa.
   
 7. Rautamäki

  Rautamäki 3rd gear

  Näyttäisi että alakerran lattialla ollut paljonkin vettä kun jaloilla seisovien kylppärikalusteiden ovet ovat alareunoista turvonneet. Epäilyttävän näköinen myös tuo kellarissa näkyvissä oleva kallio, usein kalliosta pukkaa vettä ulos jostain kohdasta tai kallion ja sokkelin välistä. Muutenkin näyttää kaikinpuolin tein itse ja säästin-rakennelmalta.
   
 8. signet

  signet Gearhead

 9. Volvo_5.7

  Volvo_5.7 Double Gearhead

  Eihän hyviä offroad testimetsiä kannata myydä.
   
 10. Vermilion

  Vermilion 3rd gear

  Jep, ja mistä uuniin puita jos metsät myy pois?

  Ainut miinus että ei taida olla lämmintä harraste tilaa, talvella sormet jäätyy tai sitten on sairaat lämmityskulut.... (Saahan sitä ressutallinkin lämpimäksi 20 asteen pakkasella kun on tarpeeksi tehoa mutta järkeä ei oo...)
   
 11. Volvo_5.7

  Volvo_5.7 Double Gearhead

  Joo kyllä lämpö on mukavaa, ite pärjäilly koleassa tallissa säteilylämppärien ja reilun pukeutumisen avulla. Koko tallin lämmitys on työlästä ja kallista vs kohdelämpö. Valoa kun tarvii kuitenkin niin 2 kpl 2 x 300W raksahalogeenit lämmittää kummasti siinä puuhailualueella. Ja taukoilu ja ylimääräinen hengailu jää kyllä minimiin.
   
 12. signet

  signet Gearhead

  joo en tosta tiedä,onko mitään eristettyä pajaa,mutta noihin vanhoihin kuoriin on yllättävänkin halpaa rakentaa toimiva talli,kun ei tarvi mitään lupia täällä maalla.
  Puulla on halpa lämmittää.
  Meillä on toinen paja löpösäteilijällä(airrex,maksoi jotain pari tonnia) lämmityksessä,kun on vähän liian kaukana tosta naapurin lämpökeskuksesta(3km),meni menneenä talvena 1500l löpöä,5-6m korkeeta hallia 400m2 ja koko ajan ollut 14-15 lämmintä,että ei paha.
   
 13. Vermilion

  Vermilion 3rd gear

  Itsellä autotalli, mallia euro-auto mahtuu sisään silleen, että kun ajaa seinän viereen saa toisen oven täysin auki 2 ovisesta autosta toiselta puolelta. Pieni pajapuoli siinä päädyssä sähköpatteri 1500w lämmittää tätä tilaa. (lämpöeristetty tila) Talvella yösähköllä lämpönostetaan +16 astetta ja päivällä lämmitystä ei ole jolloin -20 pakkasella laskee lämpötila johonkin +9 asteeseen. Tämä homma toiminut itsellä melko hyvin. Lämmitys/sähkökustannukset vuodessa pyörii siellä 150-300€/vuosi. Valaisus on iso sähkönkuluttaja 5kpl 3 putkisia loistevalaisimia (48w putkia). Ilmalämpöpumppua miettinny mutta ei taida maksaa itseään takaisin.....

  (Tilassa on vesijohtoliittymä ja maaleja, joten ei ei saa/pysty edes jättämään kylmäksi. Kylmä tila myös ruostuttaisi auton pilalle...)
   
 14. bathory

  bathory Gearhead

  Siis mitenkä kylmä tila pilalle ruostuttaa?
   
 15. Vellu71

  Vellu71 Gearhead

  Pande_K ja isalmela tykkäävät tästä.
 16. Pande_K

  Pande_K Double Gearhead

  ^ En ole itse taloa vailla, mutta onpa miellyttävän näköinen talo. Säilytetty sopivasti oman aikansa tyylisenä.

  Tässä aika huima talo ja sisustus Porvoon kupeessa. Kuten kuvista näkee niin mitä sitä erikseen prätkätallilla tekee kun sekä Nortonia että Apriliaa voi käyttää sisustuselementteinä. https://asunnot.oikotie.fi/myytavat-asunnot/porvoo/15739038
   
  isalmela, jknR ja juko7 tykkäävät tästä.
 17. -tl-

  -tl- Gearhead

  On niin kallis talo ettei ollut varaa enään huonekaluihin...

  [​IMG]
   
  jknR tykkää tästä.
 18. hla

  hla Gearhead

  Kilpailuhistoriaahan tolla on melko paljon, kun entisiin omistajiin kuuluu Raine ja Simo Lampinen. Toi on tehty niiden vanhasta suksitehtaasta vasta heidän jälkeensä. Itse asuinrakennus on samassa pihapiirissä. Osoitekin kertoo jo jotain, Rallitie. Se on semmoinen pari kolme kilsaa pitkä leveä hiekkatie. Viidakkorumpu on saattanut joskus aikoinaan laulaa tuolla...
   
  Muokattu: 8.6.2020
  jknR ja Pande_K tykkäävät tästä.
 19. jknR

  jknR Gearhead

  Mitenniin ei varaa huonekaluihin? Eiks tossa oo pöytä ja pari sohvaa... ;)
   
  isalmela tykkää tästä.
 20. Powerstroke

  Powerstroke Double Gearhead

  Hieno mesta, joskin lämmityskulut arveluttaa tollaisella tilavuudella ja betonirakenteilla.

  Tykkään tuosta "teollisuus" tyylistä, kuvien irtaimisto nyt on tietysti ihan perseestä, lippusiimoja, päitä seinillä, purkka-automaatteja ja ledikylttejä mutta se ei kuulu tähän.
   

Kerro tästä muillekin!