Harraste auto vakuutus

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja three hundred, 22.10.2009.

  1. GeeTeeO

    GeeTeeO Gearhead

    Aika kirjavaa taitaa olla vakuutusyhtiöiden toiminta ja tapaus kohtaisestikin vaihtelevaa. Itsellä IF:issä Ajoneuvovakuutus Laaja eli liikennevakuutus ja täyskasko, bonukset 70% sekä liikennevakuutuksessa että täyskaskossa, vuosimaksu moniautoedun ja ammattiliiton alennusten jälkeen 535,29. Normisti 5-6 kk ollut ajossa, niin ei ihan ruokoton ole kesän ajelujen hinta. Liikennekäytöstä poistettuna näytti uusimmassa laskussa olevan täyskaskon osuus 22,87 (vakuutusmaksu 4:ssä erässä). Kyseessä siis `69 Pontiac GTO, auto on ollut minulla vuodesta 1998 ja silloin oli vielä FHRA:lla ja Sammolla FHRA Auto Sampo vakuutus sopimus jäsenille. Siihen aikaan oli vielä FHRA:n jäsenyydestäkin jotain konkreettista hyötyä, em. vakuutus ja Viking Line alennukset joilla sai melko hyvät säästöt Power Meet reissussa ! Kiinteä hintaa ei ole määritelty, mikä on sikäli hyvä että arvo on kohtalaisesti noussut 14 vuoden aikana... Nadaguide määrittelee tarvittaessa kansainvälisen hinnan.
    Enpä silti haluaisi koskaan joutua tilanteeseen jossa vakuutuskorvauksia tarvitsisi harrastevehkeeseen hakea. Käyttiksen kanssa IF hoiti kyllä homman 10+ arvosanan arvoisesti vajaa 3 vuotta sitten, ei olisi palvelu voinut enää nopeampaa ja parempaa olla, myös korvaussumma ylitti odotukset reilusti !
     
  2. Jacka

    Jacka Gearhead

    Kysäisin tuota asiaa Tapiolasta ja sanoivat saman tien, että heillä ei ainakaan ole mahdollista saada minkäänlaista osakaskoa/kaskoa kulkuneuvolle jos itse liikennevakuutus ei ole Tapiolassa.
     
  3. Ck

    Ck Gearhead

    Sitten varmaan kannattaa kysyä jostain muualta. Vaihdoin ite lähivakuutuksesta liikennevakuutuksen ifiin ja oletin että osakasko loppuu lähivakuutuksessa. Sitten kun tuli osakaskosta lasku niin soitin ja sanoivat että voi olla pelkkä osakasko vaikka liikennevakuutus on eri firmassa.
     
  4. Charger-73

    Charger-73 3rd gear

    Ei tuo Tapiolan tarjoama harrasteajoneuvovakuutuskaan mikään kovin loistava ole. Tietty toimiva, jos on valmis auto johon ei tarvitse koskea.

    Muistakaa, että jos irroitatte autosta jonkun osan, niin sitä ei enään ole vakuutuettu millään tapaa jos teillä on tuo vakuutus. Kannattaa huomioida esim. moottoriremontin yhteydessä tai jos puratte sisustan kunnostusta varten. Siksi aikaa hyvä vaihtaa vakuutusyhtiötä, näin ohjeistettiin Tapiolasta.

    http://charger-73.blogspot.fi/2012/10/tapiola-ja-harrasteajoneuvokasko.html
     
  5. MarkoT

    MarkoT 2nd gear

    Joo pitää kyllä sen verta osallistua keskusteluun että Tapiolaan päin en enää edes kuse on kyllä sen verta paska yhtiö ja kallis.

    Laskuja osaavat kyllä lähettää ja paljon mut ku tulee korvaus asiaa ni kusettavat ja mankuvat vaan.

    Chevy astro oli mulla talven käyttiksenä ni tapiola vakuutukset oli jotai 860€ vuodessa + osakasko n 300€ =)))

    Jännäjuttu ku IF:iin vaihto ni vuos on astroon jotain 280-300€,
    Ja Newporttiin 260€ vuodessa!! käyttö 1.6 ooppelikin on kalliimpi ku on 360€ vuodessa

    PS:Netissä onnistuu aika helposti tuo vakuutus yhtiöiden kilpailuttaminen.
     
  6. J_seleen

    J_seleen 1st gear

    Mulla oli ainakin ongelmia saada mistään muualta vakuutusta kun Tapiolasta koska auto oli yli 40v vanha niin ifistä ei saanu ja oli prosentteja sen verran et useat yhtiöt pesi kätensä. lähivakuutus kaatui remmiahtimen sekin on ihme asia kun auton papereissa on ahdin ja onhän muissakin autoissa ahtimia
     
  7. fordgranada

    fordgranada 3rd gear

    museoajoneuvovakuutusta ei saa mun mielestä muuta kuin tapiolasta?

    onko se muka niin että jos irroitat jonkun osan ja auto sen jälkeen palaa,niin ne ei korvaa AUTOA kun siitä on osa irti,,mitä ymmärsin väärin ?
     
  8. fordgranada

    fordgranada 3rd gear

    vai onko tuo vain harrasteaajoneuvokaskossa noin?
    museoajoneuvokaskossa erilailla??

    mulla on 70 tsällengeri museoajoneuvokasko tapiolassa
     
  9. Charger-73

    Charger-73 3rd gear

    Samat ehdot molemmissa vakuutuksilla.


    Tuossa tapauksessa nykyisen käsityksen mukaan ehkä korvaisi. Mutta esim. tällä hetkellä oma Charger on tilassa johon he eivät ota kantaa, on kuuleman vaikea homma. Eivät tällä hetkellä tiedä mikä on tämä vakuutettu "auto". Sitä en edes uskalla arvailla mitä päättäisivät jos auto nyt palaisi, koska siitä on osia irti, luultavasti 10% arvosta korvaisivat tai jotain vastaavaa.

    Mutta se osa minkä irroitat siitä autosta ei ole enään vakuutettu minkään valtakunnan vakuutuksella. Mikäli haluat sen vakuuttaa, esim. arvokkaan tekniikan kunnostuksen ajaksi, pitää vakuutus ottaa toisesta vakuutusyhtiöstä.
     
  10. fordgranada

    fordgranada 3rd gear

    aivan,,siis auto korvataan vaikka siittä osa olisi irti.,.,

    varmaan jos on kojelauta iri niin 50% auton arvosta katoaa kun pitäis loppu palaneelle autolle arvo määrittää,,,,
    ei,,,ei se kai nyt ihan niin törkeää ole,,
     
  11. Charger-73

    Charger-73 3rd gear

    Itsellä tällä hetkellä paikoillaan kaikki pellit ja rattaat. Kaikki loppu on irti.

    Tulipalossa hävisi aivan kaikki sisusta, kaikki listat, puskurit, maskit, erinäinen kasa kiinnitys rautoja, ikkuna mekanismit jne.

    Jäljelle jäi kori, akselisto, tekniikka. Mutta kun tekniikka on edelleen irti korista, eivät ottaneet kantaa mitä on vakuutettu.


    Ja pitää muistaa, että kävin paikallisesta konttorista ennen purkamista kysymässä, että onhan vakuutus voimassa myös tämän kunnostuksen yhteydessä. Esimies portaalta saakka asia tarkistettiin ja piti olla voimassa. Voihan toki tuo toimia toisinkin, mutta näin meni tällä kertaa. Kiitokset paikalliselle konttorille jotka pisti puoltavan viestin eteenpäin, mutta eipä sillä nykypäivänä ole paskankaan väliä kun päätökset tekee joku asiasta mitään tietämätön diipa daapa jossain.

    Parastahan tässä on tämä. että vielä samana päivänä sain sähköpostia jossa virkailija ilmoitti, että ”Kasko vakuutuksen ehtojen mukaan vakuutuksen kohteena ovat ajoneuvoon kiinteästi asennetut ja ajoneuvon käyttöön olennaisesti liittyvät tavanomaiset laitteet ja sen perusteella ei voida korvata kaskosta noita vaurioituneita osia."

    Tässä leike vakuutusehdoista: ”Vakuutuksen kohteeseen kuuluvat myös ohjehintaan sisältyvät vakiovarusteet ja yrityslogot, sekä vakuutuksenottajan ja hänen kanssaan samassa taloudessa asuvien henkilöiden omistamat tai osamaksulla ostamat, ajoneuvoon kiinteästi asennetut ja ajoneuvon käyttöön olennaisesti liittyvät tavanomaiset lisävarusteet.

    Jokainen tulkitsee tietty erilailla asioita, mutta...
     
  12. Naketti

    Naketti 3rd gear

    Johan pomppas, LähiTapiolasta pelkkä pakollinen liikennevakuutus 990€. Ei tarvinnu kahdesti miettiä vaihdanko yhtiötä. Nyt Ifillä ja aika monta satasta halvempi.
     
  13. Lintzi

    Lintzi 3rd gear

    Juu mulla ollu alusta lähtien kaikki romut Ifissä, soittelivat tapiolasta ja pyysivät käymään että lasketaan tarjous autojen vakuutuksista (ehkä siin sivussa jotain muutaki tärkeetä esim.henkivakuutusta...) En siihen hätään ehtiny kaivella iffin papruja mukaan että ois voinu heti vertailla, kun enhän mä mitään ulkoa muista. Lopputulos oli kuitenki että oldsiin olis maksanu pelkkä liikennevakuutus jotain rapiat 800e vuodessa (ja laski bonukset aikas yläkanttiin, kun en tarkkaan muistanu) Nyt vakuutukset edelleen ifissä, oldsissa osakasko, ja maksaa yhteensä alle puolet tosta tapiolan tarjouksesta... Eipä tarvinnu paljon miettiä että vaihtaisko. Tuossa käyttis-datsunissa muuten liikennevakuutus huimat 119e vuodessa, oisko ollu bonuksia joku 65% prossaa...
     
  14. Charger-73

    Charger-73 3rd gear

    Keskustelu nousi ylös niin pitää muistin aikana päivittää tietoja, eli sain lopulta korvauksen palaneista osista.

    Joten loppu hyvin kaikki hyvin.

    Nyt Charger edelleen harrasteajoneuvokaskon alla LähiTapiolassa, mutta muut vakuutukset lähti pois, koska irto-osia ei voinut LähiTapiolaan vakuuttaa.

    IF:n kautta onnistui vakuuttaa irralliset ajoneuvon osat, joten ne on nyt vakuutettu sitä kautta, kotivakuutus piti siirtää myös sinne, että tämä oli mahdollista. Eli nyt pitäisi olla vakuutukset kunnossa kaikinpuolin.

    Tai ainakin se on tämän hetkinen käsitykseni... =)
     

Kerro tästä muillekin!