Harrasteajoneuvojen vakuutuksista

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja MuscTor, 17.9.2004.

  1. MuscTor

    MuscTor Gearhead

    Tästä oli jokin aika sitten foorumissa juttuakin, vaan en löytänyt. Jos joku ystävällinen aseveli muistaa asian ja laittaa linkin, olisin kiitollinen.

    Itselleni on kaikki vakuutukset keskitetty Pohjolaan, mutta jenkkiä varten oli saatavissa vain osakasko, siis hirvi-, palo-, ja varkausvakuutus, nämäkin vain tarkastuksen jälkeen. Mitä olisin erikseen vielä halunnut, on jonkin sortin ilkivaltavakuutus, vaan sitä ei Pohjolassa tunneta.

    Alkoi hirvittämään kun tuossa kylällä käydessäni paikallisen marketin pihassa seisoi auto, joka oli ilmiselvästi ja perusteellisesti hakattu paskaks... Lisäksi parin tutun vehkeet on kesän aikana tahallaan naarmutettu vituiks. Näistä onneksi toisen tekijä oli nähty ja saatiin tietoon. Jokohan lienee toipunut...

    Kysymys kuuluukin, saako muilta yhtiöltä vähän joustavammin räätälöityä itselleen sopivan paketin ? Kokemuksia ?
     
  2. Anonymous

    Anonymous Guest

    tapiolassa on osakasko, n.70€/vuosi, sisältää jonkinmoisen ilkivaltavakuutuksen.

    itse vaihdoin vakuutukset nordeaan, kun liikennevakuutus oli niin halpa; 542€/vuosi ilman bonuksia.

    (sama hinta "chevrolet kaikki mallit", moottorikoko yli 3651cc eli sama vakuutushinta oli letukka henkilöautomallin suburban, corvette tai nova kutos-koneella... aika uskomatonta mielestäni)
     
  3. MuscTor

    MuscTor Gearhead

    No, siinä on vaihtoehto. Muita ? Oliko muuten Nordeassa nuo vapaaehtoiset paketit millaisia ?

    Ei ehkä liene kannattavaa, mutta onko estettä sille, että liikennevakuutus on yhdestä paikasta ja saman vehkeen vapaaehtoiset toisesta ?

    Ei viitsis välttämättä tykkänään vaihtaa firmaa yhden auton osalta, olen saanut neuvoteltua aika hyvät keskittämisedut koko porukan/kaluston osalta kaikille vakuutuksille.

    Onko tuo tarkastus yleinen käytäntö joka firmassa ? Ei viitsis sen takia lähteä mahdollisesti kauaskin ajelemaan. Eipä silti, eiköhän tuo ajopeli tarkastuksen kestäisi.
     
  4. Fangio13

    Fangio13 Gearhead

    Nordeasta -77 Chevyyn täyskasko ilman tarkastusta, hintaa en laita mutta halvempi kuin europerheautoissa... 8) Suosittelen!
     
  5. Hyytiäinen

    Hyytiäinen Gearhead

    Itse vaihdoin huonon palvelun ja korkeiden hintojen takia Pohjolan Tapiolaan. Olen erittäin tyytyväinen. Tapiolassa on mahdollista saada erillinen harrasteautovakuutus, niillä on oikein painetut esitteet autoharrastajia varten.
     
  6. Anonymous

    Anonymous Guest

    nordeassa ei sisältynyt ilkivaltavakuutusta vapaa-ehtois osa-kaskoon, (vai oliko se niin ettei sitä saanut yli 15v- autoon). en siis ottanut sitä nordeaan siirtyessäni enää, koska kyseessä on käyttöletukka, ei varsinainen harrasteauto.

    tuohon tapiolan osakaskoon ei ainakaan tarvinnut mitään näytellä, sen kuin vain rasti ruutuun; otan osakaskon.
     
  7. caddy61

    caddy61 Gearhead

    liikennevakuutuksen hinnoista

    Kävin ottamassa selvää noista vakuutusmaksuista.
    Chrysleri tuntuu olevan korkeimmassa maksu luokassa.
    Virkailija näytti taulukoita joitten perusteella vakuutusmaksu tulee.
    Ensin katsoi moottorikoon.
    Moottorikoko yli 3651cc on maksuluokassa 32. Ja sitten katsottiin automerkin kohdalta. Chryskyissä oli jaoteltu neonit yms, sitten oli muut mallit +/- 0. Eli maksuluokka pysyy samassa 32. Muistaakseni chevyissä oli -6, Cadillac -9 yms. Tuosta 32:sta vähennetään merkki/malli kohtainen luku.
    Yhden maksuluokan hintaeroa en osaa sanoa.
    Eli kun moottorikoko menee yli 3651cc, niin sitten ei ole merkitystä maksuun. Näköjään auton merkki vaikuttaa eniten.
    Paikkakuntakin vaikuttaa maksuun, Iisalmessa selvisin 100e pienemmällä maksulla.
    Tässä oli jotakin tietoa liikennevakuutuksista, toivottavasti ei ollut liian epäselvää tekstiä.

    Muutama vuosi sitten otin If:ltä jonkun kaskon. Sillon vakuutustarkastaja tarkasti ainakin lukot. Ja piti samalla itse arvioida auton arvo.
     
  8. Coronet440

    Coronet440 1st gear

    Hain alkukesästä vakuutukset Coronettiin. Kävin ensin Lähivakuutuksesta kysymässä, kun käyttöauton vakuutukset oli siellä.

    Siellä muori sanoi, että tähän ei saa kuin vain perusliikennevakuutuksen eikä mitään muuta. Ihmettelin asiaa ja kysyin tietenkin syitä ja täti sanoi 2 syytä: auto yli 15 wee vanha ja osia vaihdettu yli 25%.

    Sitten menin Tapiolaan ja sain sieltä 5 minuutissa laajan osakaskon: hirvi, palo, varkaus, ilkivalta, oikeusturva ja vastuuvakuutus. Ja liikennevakuutuskin oli halvempi kuin Lähivakuutuksessa. Sillä sekunnilla loppui minun yhteistyö lähivakuutuksen kanssa. Kostoksi otin vielä pari muutakin vakuutusta Tapiolasta kun hyvää palvelua sain :D

    Eri asia sitten on miten mahdollisia vahinkoja sitten korvataan. Kattooko ne että 40 vuotta on täysin arvoton vai... Pitää tässä kun jaksaa käydä siihen harrastajavakuutukseen perehtymässä.

    Aikas nurinkurista muuten, että isolohko Coronetissa on pienemmät vakuutusmaksut kuin farmari-Camryssa.
     
  9. KPS

    KPS 3rd gear

    IF antoi vm-60 autoon osakaskon+ erillisen ilkivaltavakuutuksen tarkistuttamalla lukot ja konehuoneen johdotukset. Hintaa kertyy vuodessa 121,24 euroa.
     
  10. Tapiola korvaa vakuutusarvon mukaan, jos menee lunariin. Harrasteajoneuvon vapaaehtoisten vakuutusten maksut on suhteutettu vakuutusarvoon. Systeemi on toiminut ihan hyvin jo lähes kymmenen vuoden ajan.
     
  11. lucifer74

    lucifer74 Gearhead

    Tapiolaan kannattaa viedä puolueettoman tahon tekemä arvio + kuvia autosta. Tällöin saatat saada edes sinnepäin olevan korvauksen vanhasta harrastepelistä jos jotain sattuu.

    Eivät meinanneet aikoinaan korvata lisävaloja jotka känniläiset potki paskaks, vaan väittivät ettei Unon keulaan mahdu 3:a paria valoja..

    Toistaiseksi vielä Tapiolan omistaja-asiakas..
     
  12. neppari

    neppari Gearhead

    Mulla on kahden auton vakuutukset ifssä vai mikä se nyt on (entinen Sampo) kummassakin on hirvi-palo-varkaus sekä ilkivalta. Eivät ole kyselleet mitään nätisti antoivat. Suburbaniin sain vielä täyskaskonkin kaikilla mausteilla. Joskin en kyllä tiedä mitä ne siitä korvaa jos jotain joskus tapahtuisi.

    Yhden auton vakuutukset on Pohjantähdessä, jonne piti toimittaa kuvat autosta niin antoivat sitten hirvi-palo-varkauden. Ilkivaltaa ei saatu.

    Mopon vakuutukset oli ensin Pohjantähdessä, mutta ilmoittivat että eivät myönnä muuta kun liikennevakuutuksen. Syy liian vanha mopo. No vakuutukset vaihtu Tapiolaan joka antoi vielä silloin hirvi-palo-varkauden Mopoon. Enään ei kuulema onnistu kun on liian vanha mopo (1974).

    Milloin muuten ne ulkomaalaiset vakuutusyhtiöt pääsikään suomen markkinoille???
     

Kerro tästä muillekin!