Harrasteautojen vakuutusmaksut eri yhtiöissä

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja nuc-64, 23.6.2015.

  1. isalmela

    isalmela Gearhead

    Laitoin tutulle Lähitapiolaan viestiä. "Huomenta! Ostin Cadillac Eldoradon. Onko harrasteautokaskon korvaushinta se, mistä vakuutusta on maksettu (esim 12 000 €)? Vai arvioiko auton arvon joku vahingon satuttua ja korvaus voi olla pienempi?" Vastaus tuli: "Huomenta, arvo määritellään vakuutusta tehtäessä. Asiantuntija meillä hyväksyy arvon ennen kuin vakuutus myönnetään."
     
  2. riviera56

    riviera56 Double Gearhead

    Uusi rahastus. Jos auto liikennekäytöstä poistossa koko vakuutuskauden, lasku siitä 25€/kohde. Haastoin äsken IF myyjää asiasta. Pahoitteli. Voivoi...
    Ootteko tsekanneet onko tää kaikissa yhtiöissä?
     
  3. mietmi-3

    mietmi-3 Double Gearhead

    Pohjolan liikennevakuutus joo. Yks #€&@& hullu ajoi meidän auton keulaan meidän kaistalla eli täysin varmasti syyllinen. Vuosi ja kahdeksan kuukautta ennen ku POHJOLA korvas meidän auton (tonnin v70 volvo) ja muut kiinteät menetykset. Että ihan paska firma :mad::mad::mad::mad:
     
  4. Concarne

    Concarne 3rd gear

    Minulla on hoitunut aina puhelinsoitolla. Ei kylläkään ole kovin montaa asiaakaan ollut vuosien varrella. Tuulilasien rikkoutumisia enimmäkseen ja pari muuta kaskoon menevää. Yksi liikennevakuutus tapaus taisi olla joskus vuosia sitten kun silloinen naisystävä kolautti parkkipaikalla ovellaan toista autoa. Korvaukset on hoituneet joko suoraan korjaajalle tai alle viikossa tilille. Sehän tuossa OP:ssa on hyvä, että jos on riittävästi velkaa (tai rahaa) niin saa pankkiasioinnin bonuksilla vakuutukset ainakin osittain maksettua.
     
  5. Concarne

    Concarne 3rd gear

    Tästä kyllä ilmoitettiin etukäteen että näin tulee tapahtumaan. Kannattaa lukea ne ehtojen päivitykset silloin kun niitä lähetetään. Minullakin yksi kaksipyöräinen romu on ollut seisonnassa vuosia ja tuollainen lasku siitä IF:istä tulee.
     
  6. riviera56

    riviera56 Double Gearhead

    En tarkoittanut tätä. Halusin vain varoittaa että tällaisia maksuja on keksitty ihmisten kiusaksi. Tosin tuosta pääsee kun seisonnassa olevien romujen/ rakkaiden projektien vakuutukset lopettaa kokonaan. Näin tein itse.
     
    Concarne tykkää tästä.
  7. Dataviilaaja

    Dataviilaaja Gearhead

    Ainakin kaskojen kanssa kannattaa olla tarkkana. Isäukolla seisoi auto toistakymmentä vuotta, mutta osakasko oli koko ajan voimassa ja maksut kelpasi koko ajan. Puu kaatui päälle, ei korvata mitään, koska auto oli seisonnassa...
     
  8. tyyp360

    tyyp360 3rd gear

    Osakaskohan yleensä sisältää hirvi- , palo- ja varkausvakuutuksen joten puunkaadot pitäis hoitaa moottorisahalla...
     
  9. Keme

    Keme Gearhead

    Milloin toi tapahtui? 2022? 1992?
     
  10. Dataviilaaja

    Dataviilaaja Gearhead

    Niinpä näkyy olevankin, tosin vastaus oli vakuutusyhtiöstä silti tuo - ei korvausta, koska auto oli seisonnassa.

    Ja tapahtui 2022.
     
  11. Nupa

    Nupa Double Gearhead

    Ku
    Kuulostaa Pohjolalta tai LähiTapiolalta :rolleyes:
     
  12. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    If rules. Mulla on 3 autoa ja 2 moottoripyörää. Vain yksi täyskasko, muut niitä pieniä. Jokainen laite paitsi tuo tänä vuonna ostettu on tuotu lavettiautolla kotia tai korjaamolle ja muutama useaan kertaan. Aina kulkee, ei oo omavastuita eikä pahemmin kysellä, miks näin taas kävi. Mutta sen vissiin sais vielä halvemmalla AL:stä plusjäsenyytenä.

    Ei oo kuukauttakaan kun 33 vuotias motskari liikkui aika pitkän matkan Vikinghinauksen lavalla. "Jos viedään se kotiisi, niin et saa jatkohinausta". "Ok, ajetaan Sipooseen SS:n omalle pajalle. Jossei korjaannu siellä, voi viedä vielä muualle". Ja hinauskuski vei mut vielä baariin ostamaan olutta ja tilaamaan Uberin!
     
  13. Hukka86

    Hukka86 2nd gear

    Eiks se ookki lähimmälle sopivalle/pätevälle korjaamolle
     
  14. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Ei. Kysyvät, mihin viedään. Sopiva/pätevä korjaamo soveltuu lähinnä semmosille ajopeleille, jotka on sopivia yleiskorjaamolla laittoon. Rakennetun kanssa ei sovellu, eikä ne ole semmosta tuputtaneet. Menee vielä niin, että vakuutusyhtiö lähinnä tilaa sen hinauksen ja sitten hinurin kuskin kanssa sovitaan, mihin viedään.

    Muutama vuosi sitten vappuaattona Biltema-akun takia tienlaitaan jäänyt tehtaan kuosissa ollut HD lähti ensimmäisellä siirrolla hinausliikkeen aitaukseen ja sieltä seuraavana arkena alan korjaamoon. Tosin ne olisi vieneet sen kadun laitaan korjaamon eteen aika vilkkaalle alueelle, mutta kun mainitsin, että saattaa tulla varkaus/ilkivaltavakuutukselle kustannuksia, jonka jälkeen tekivät noin.

    Ja rakennetut on viety, minne vakuutuksenottaja ehdottaa. Kaikki siirrot olleet kuitenkin alle 100 km.
     

Kerro tästä muillekin!