Harrasteautolla reissuun

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Temppis, 16.5.2024.

 1. Bluestone

  Bluestone Double Gearhead

  Ymmärrän. Mutta sen reissun onnistumisprosenttia voi helposti omilla toimenpiteillä parantaa. Paljonhan ei tuollaisessa vanhassa autossa tarvitse toimia kun sillä jo reissaa pitempiäkin matkoja, ja mikä toimii niin miksi korjata sitä turhaan (tekee sitten tienpäällä, mutta varautua kannattaa). Vanha bensakone puksuttaa kunhan se saa bensaa ja kipinää, virtaa vaikka hyppyjohdolla suoraan puolaan, jarrut on hyvä toimia turvallisuuden vuoksi ja tietysti voimansiirto, valoja sen verran ettei virkavalta liikaa kiinnostu. Eikun matkaan vaan :D
   
 2. Bluestone

  Bluestone Double Gearhead

  PowerMeetissä kun katseli noita ruotsiraggariautoja ja pääsi näkemään pellin alle, niin usein niissä näkyi uutta crate-konetta tupla latureilla (toinen autolle ja toinen äänentoistolle), periaatteessa pellin alla kaikki uutta, alusyyläriä jne, kaleidoskooppivanteiden välistä vilkkui uutta jarrusatulaa ja levyjarrua. ... vaikka kori oli semmoinen että x-runkoisesta se takarunko nitkattu taka-akselin kohdalta ja eikä yhtään suoraa peltipintaa. Niissä oli panostettu käyttövarmuuteen ....
   
 3. impala67

  impala67 Double Gearhead

  jep. käyttövarmuus kunniaan, mutta silti aina mukana työkaluja. kaverilla oli aikanaan aina mukana vain varastartti, ja varalaturi. eikä mitään muuta- koska aina löytyy jenkkiautoilijoilta apuja ja työkaluja sen verran lainaksi- mutta viikonloppuisin voi olla paha löytää starttia tai laturia, jotka saattaa katkaista reissut tekemällä tenän.
   
 4. Isamu

  Isamu 3rd gear

  Sitten sitä suuremmalla syyllä kannattaisi siivoilla niitä räpellyksiä veks?

  Kun ostin tuon oman monte carlon niin siellä oli kaikenlaista kyseenalaista viritystä/patenttia sähköissä ja muuallakin, ekoja asioita jota tein oli siivota ne veks. Vaihdoin lämppärille menevät letkut/klemmarit, alavesiletkun joka näytti kohtuu kulahtaneelta, lataus/starttikaapelit uusiksi, moottorin/korin maadoitukset uusiksi jne
  Pieniä parannuksia/fiksejä joihin ei rahaa tai aikaa mennyt kovinkaan paljon ja antoivat tosi paljon mielenrauhaa ja luottoa auton toimintaan.
   
  eeko ja Volvo_5.7 tykkäävät tästä.
 5. Bowtie

  Bowtie Double Gearhead

  Joo, kaikki näkyvät sätökset ja viritykset voi ja kannattaakin laitella kuntoon, mutta mistäpä näistä tietää koska kiinalaisen lapsen kasaan juottama sytkäboksi tai jännitteensäädin antautuu kesken matkan :rolleyes:
   
 6. Bluestone

  Bluestone Double Gearhead

  Siksi kannattaa luottaa OEM kärkijakajaan ja jännitteensäätimeen :p
   
 7. Buick225

  Buick225 Double Gearhead

  Buickin naulapää toimi kuin kello,ei savuttanut eikä mitään muitakaan oireita kunne s eräs lauantai aamu,porukalla menossa Alastaron yökisoihin,klik,yksi mäntä hajosi tuhannen päreiksi.
  Koneesta ei jäänyt mitään muuta ehjäksi kuin ehkä toinen kansi. Uusvanha 455 tilalle ja sillä sitten seuraavat 20 vuotta ilman isompia ongelmia.
  Paitsi kerran kun eturengas räjähti aivan soseeksi,ei auttanut kontista löytyvät kamelinpaskat tai muut. Ja tämä jumaloitu autoliiton palvelu,eivät kauniina lauantai-iltapäivänä vastanneet tuntiin lukuisiin puheluihin. Apu jäi saamatta ja niin myös minun jäsenyys loppui siihen päivään.
   
 8. hantta

  hantta Double Gearhead

  Vanhassa jenkkiautossa ei montaa työkalua tarvi, joku laadukas hylsysarja ja joitain lenkkiavaimia, itsellä oli tapana heittää vaikka ruotsinreissuun mukaan vararenkaan vanteen sisään startti ja laturi, nippusiteitä, pätkä rautalankaa, muutamia klemmareita jamuutama pätkä 10mm soppaletkua, tosin noita en koskaan tarvinnut, mutta jos niitä ei olisi ollut, niin varmaan 60 lukulaista Monacoa olisi sitten hinailtu.
   
 9. 1320

  1320 Gearhead

  Eipä sitä reissuun lähtemistä kannata hirveästi jännittää jos laitteet on kunnossa. Itse ajelin Ramblerilla viimevuonna kotimaassa arkiajoja noin 27 000 km ja Impalalla tuli varmaan 10 000-15 000 km, Impalalla heitettiin myös parit pidemmät reissut (vappuna Vaasaan ja takaisin kattomaan Matchboxia, 1000 km ja kesällä Västerås, Power Meet ja Street Week Sweden, tuli pariin viikkoon 3700 km).
  Jotain perus varaosia otin pidemmille reissuille mukaan, eli vararengas, paikkausvälineet, sytkäosia, nippusiteitä jne ja tietty työkaluja. Letukkaan on onneksi osia senverran hyvin saatavilla, että ajattelin et tarvittaessa ostetaan sitten paikanpäällä.

  Mitään muuta ei tarvinnut pajottaa tienpäällä kuin kiinalaisen tarvikemallin kärkijakajan elvytystä Västeråsissa, mutta siitä selvittiin varsin helposti. Ja nyt sekin vika on korjattu vaihtamalla tilalle alkuperäinen vuoden 1960 kärkijakaja, hyvin toimii ja nyt on auto taas aika pitkälti valmiina tämän vuoden Street Week reissua varten.:odwink:

  Eli siis reissuun vaan ja jos jotain hajoaa niin sitten korjataan.

  Tälle kesää osuu myös yksi pidempi reissu Ramblerilla, sinne joutuu ottamaan vähän enemmän varaosia matkaan ihan siitä syystä, että Saksassa voi olla Ramblerin osien saatavuus vähän heikkoa.
   
  maxvo2, Swinger ja kerkko tykkäävät tästä.
 10. Finlandese

  Finlandese Gearhead

  Suosittele lämpimästi. Ohessa linkki oman Italian reissuni videoon.
   

Kerro tästä muillekin!