Harrasteauton reaaliarvo

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Mobilismi', aloittaja kaarne, 24.6.2017.

  1. minski

    minski Gearhead

    Niin ehkä varsinaisesti liian uusi pelkäksi harrasteeksi, mutta voisiko ajatella yhdistettynä käyttö-ja harrasteautona? Pienehköhän se tietysti on Mersuksi, mutta on siinäkin varmaan omat etunsa.

    Tuo nyt vaan sattui silmään, kun tuli mielenkiinnosta tutkittua myytäviä Mersuja, itse olen enemmänkin kaksipyöräisten harrastaja. Auto on itselle paljolti työ- ja kuljetusväline, mitäs niitä enää sen enempää käytön lisäksi harrastaa. :)
     
  2. minski

    minski Gearhead

    Jos ei ole itsellä aikaisempaa kokemusta jostain mikä kiinnostaa, niin onhan se hyvä vähän etukäteen ottaa selvää, mitä on ostamassa. Sitten vasta kun saa asiasta paremman käsityksen, niin voi olla, että syntyy se tahtotila ostamiseen tai sitten unohtaa koko asian. Jos on taas kyse jostain tutusta autosta, muiden mielipiteillä ei olekaan enää juuri mitään väliä, silloin tietää mitä on ostamassa. Enää onkin lähinnä kyse siitä, onko siihen sillä hetkellä varaa.
     
  3. peto

    peto Gearhead

    Kaverilla on vastaava käyttö/harrasteautona ja pitää siitä kuin hullu puurosta. Ei huono vaihtoehto yhdistelmä autoksi.
     
  4. Bowtie

    Bowtie Double Gearhead

    No vittu sori :rotfl: kunhan nyt ihmettelin et mitä tarkoittaa "olematon" ja "liian uus yhtään mihinkään"... Se on kyllä huomattu et omasta mielestäs tiedät joka asiasta ihan helvetin paljon ja jyrkkiä mielipiteitä löytyy kaikesta, mielipiteitä joista en kyllä välitä pskan vertaa :lol:
     
  5. Imusihti

    Imusihti 3rd gear

    Korimalli on ihan jees, mutta nuo helmat, vanteet ja ja väri varauksin eivät tekisi tuosta kyseisestä yksilöstä omaani, Varsinkin nuo vanteet menisivät vaihtoon alle yleisesti hyväksytyn aika-yksikön. Entisenä/tulevan mersuilijana suhtautuisin varauksella myös vaihdelaatikon toimintaan. Tuskin kukaan lähtee huvikseen tekemään kallista öljynvaihtohuoltoa autoonsa.

    Itse tutkisin tarkkaan, miten laatikko vaihtaa ja vaihtaako ylimmälle vaihteelle asti. Myös ajokilometreihin suhtautuisin suurella varauksella, tuon ikäisessä mersussa ratkaisee itselleni ajoneuvon sen hetkinen kunto eikä kilometrilukema.

    Kaveri oli ostamassa 230-kompressorimoottorilla varustettua coupe-mersua muutama vuosi sitten, taisi olla sama vuosimallikin. Koeajolla moottori kyllä piti ulinaa, mutta mihinkään se ei mennyt. Oltiin vähän sitä mieltä, että ahdin on jo hajoamassa, eli ei jatkoon.

    Myös ruosteen läsnäolo kannattaa tarkastaa, jos tuollaista autoa himoitsee itselleen.
    Riippuu niin paljon siitä, missä on seisonut talvella vai onko ollut ajossa. Suolakylvetetty alle 2005 vuosimallin mersu ei ole niitä parhaimpia hankintoja.

    Tuoreen ja "hyvän" maalipinnan alla voi olla ruostepommi. Uudelleenmaalattuun suhtautuisin siten, että ruosteessa tai kolaroitu, voi olla molempiakin. Jos maalipinnassa roskia, juoksisin karkuun.

    Ns. virontuontimersut kiertäisin kaukaa, yhtään oikeasti hyvää en ole vielä nähnyt. Jos korisarja on jotain muuta kuin alkuperäisvaruste, myös sen kiinnitystapa pitää tutkia. Lattiamaton tarkastaisin, onko puhdas ja kuiva vai märkä ja homeessa ? Hometta- ei jatkoon missään tapauksessa.

    IS
     
  6. f34

    f34 Double Gearhead

    Tuommoinenkin voi olla niitä autoja, joita harmittelee 20v. päästä, että hitto kun tuli myytyä pois niin halvalla 20v sitten...
     
  7. Rusty

    Rusty Double Gearhead

    C-sarjassa vuosimalliraja on paremminkin 2003. Siitä eteenpäin parempia.
     
  8. Imusihti

    Imusihti 3rd gear

  9. leivonharri

    leivonharri Gearhead

    Toi sininen on ens vuonna jo 20 vuotias. Aika iätön malli. Vai oonks mää vaan vanha?
     
  10. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    Mitä veikkaat paljonko olen trollannut sua ihan trollauksen ilosta?

    Arvasin että triggeröidyt tälläkin kertaa jollon sua olis voinut trollata vaikka seuraavat muutama sivua mut en jaksa enää.
     
    Muokattu: 24.9.2017
  11. Bowtie

    Bowtie Double Gearhead

    Kaarnen manttelinperijän paikkaako havittelet? Olitte vissiin samalta suunnaltakin, tiedä vaikka sukuakin...
     
  12. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    Tuskin sukua, oot vaan niin helppo. Tietyt sanamuodot ja asiat kun pistää, käyt kiinni 100 varmasti
     
  13. Bowtie

    Bowtie Double Gearhead

    Joo olen allerginen tyhmille perusteettomille väittämille
     
  14. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    Kuten myös omista uskomuksista/mielipiteistä poikkeaville. Siksi ootkin helppo maali jos tietää suunnilleen sun mielipiteen ja kirjottaa vaan vastaan sitä ->sulta täys hyökkäys päälle oli sitten asia niinkin urpo kuin auton ulkonäkö tai vastaava makukysymys.

    E: Et ole edes vastannut alkuperäiselle kysyjälle mielipidettäs tosta vaan hyökkäsit mun kimppuun, kuten oli odotettavissa.
     
    Muokattu: 24.9.2017
  15. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    Jaaniin että käyttökokemukset oli enempi hakusessa
     
  16. Jsp

    Jsp Gearhead

    Mersu on mersu. Tottakai se on luotettava ja kulkee menemään mutta joksikin tylsän laimea. Ja koneisto on jo sitä nykyajan ruiskutekniikkaa jota toiset kehuu luotettavaks mutta kaasariautoja harrastavat vinkuu vastaan.

    Avomersulla varmaan on ihan kiva käydä ajelemassa kesäsin mutta auton ulkonäkö on niin mitäänsanomaton että tuskin kukaan harrastaja (Paitsi mersufanaatikot) haluaa omistaa.

    Samaan hintaluokkaan saa paljon kiinnostavampia laitoksia.. JENKKEJÄ.
    Jopa tonnin capricessa on enemmän sielua kun tuollasessa mersussa


    EDIT:
    Tuon mersun viimesessä kuvassa ihan kun penkkejen niskatuessa lukis "Clown" eli pelle.
     
  17. Bowtie

    Bowtie Double Gearhead

    No kun viljelee tommosia viisaita lausahduksia kuten "kelvoton" ja "olematon" mitä sulta tulee tuon tuosta ilman mitään perusteluja niin ei voi kun ihmetellä. Kerro nyt miks tommonen CLK on liian uusi yhtään mihinkään, käsittääkseni se on ajamista varten valmistettu mut pitääkö sen montakin vuotta vanhentua että se kelpaa ajamiseen?

    Jos 230 kompressor jossa muuten taitaa olla 193 heppaa eli ei nyt ihan laiskimmasta päästä on liian "olematon" niin on noita veekasillakin. Väykyn keulailmeestä voi olla montaa mieltä, omaan silmään ei niin istu ja uudempi 209-korinen onkin paljon nätimpi. Toki hinnatkin lienee vähän eri tasoa...
     
  18. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    et itekkään hirveemmin mitään ole perustellut, myös yks syy miks olet niin trollattavissa sivu kaupalla kun et yleensä kykene mitään perustelemaan tai hirveemmin todistamaan mitään jollon vaan intät sivu kaupalla asiaasi ja sua voi viedä kun pässiä narussa kun vaan inttää jotain puutaheinää vastaan. Tai jos kyse on vaikka auton ulkonäöstä ja olemuksesta mikä on puhtaasti makuasia ja mistä ei hireemmin kannata vetää hernettä palkoineen päivineen nenään jos joku ei tykkääkkään samasta mistä itte tykkää sua voi viedä myös sivukaupalla.

    Mut näin asiallisesti kuvan autosta ehkä voisin todeta:

    Minusta auto on melko ruma kuten monet muutkin tuon aikakauden autot ja moottorikaan ei kokonaisuutta mielestäni pelasta. Mikäli itse oisin vastaavassa tilanteessa ostamassa mersua, katsoisin joko vanhoja SL mersuja tai 80- luvun lopun SL mersuja. Myös 2000- luvun SLK ( en varma mallista? kuitenkin vastaava S) on mielestäni parempi vaihtoehto kuin kuvan auto. Budjetti on ehkäpä myös hieman hankala, ehkäpä jos säästäisi vielä pari tonnia lisää, tarjonta kasvaisi mielestäni reilusti.
     
    Muokattu: 24.9.2017
  19. peto

    peto Gearhead

    Kaarnen trollaus alkaa näköjään toimimaan kun maestro on poistunut alttarilta.

    SL/SLK ei voi oikein verrata CLK jos on välillä tarve kuljettaa useampaa henkeä kuin itseään ja parempaa puoltaa.
     
    Imusihti tykkää tästä.
  20. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    Niin auton käyttötarkotus tietty riippuu, onko joku toinen auto millä kuskataan jos on enemmän ihmisiä vai pitäskö tuon olla se vai onko toi vaan oman perseen siirtelyyn. Jos viimistä niin mun mielestä SL yms. on vaihtoehto.
     

Kerro tästä muillekin!