Harrasteautot jotka myin.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Eikka-, 28.3.2022.

 1. Eikka-

  Eikka- 3rd gear

  Hei.
  Pitkään odeeta lukeneena,mutta harvoin tänne tulee kirjoitettua.

  Selailin tuossa vanhoja valokuvia ja tuli ajatus selvittää mitä vanhoille harrasteautoille kuuluu.
  Niitä olisi ainakin esim Volare,Aspen Valiant 3kpl.

  Samalla iski osittainen katumus miksi on tullut myytyä kaikki. Persaukisuus on ehkä ollut päällimmäinen syy aina.

  Olisi hauska nähdä kuva että autot vielä on ns"elossa"

  Ensimmäisenä selvityksessä Valiant -65 REK ASI-40.
  [​IMG]

  Ostin joskus 2011 Riihimäeltä ja toimi meillä hääautona ja yms. Korin mätäongelmien laajuuden vuoksi auto päätyi lopulta pelkkänä korina myyntiin.

  Rekisteritunnus on osunut silmään jossain cruising kuvassa. Onko näkynyt missä viimeksi.?

  Jos lanka kiinnostaa voin tarinoida enemmänkin.
  T eikka
   
 2. matti R

  matti R 2nd gear

  Löytyyhän noihin omistajatiedot traficomilta helposti niin voi jutella nykyisen omistajan kanssa suoraan.
   
  leivonharri tykkää tästä.
 3. teddy99

  teddy99 Gearhead

  Miten saa? Ainakaan omistajahistoriaa? Tilasin muutama kuukausi sitten Traficomilta autooni omistajatiedot, jotta saan museoajoneuvotodistukseen kirjata autoni historian. Sain Traficomilta tämän tyyppiset tiedot:

  1.3.1986 - 4.9.1994 1.omistaja
  5.9.1994 - 30.12.1994 1.omistaja
  31.12.1994 - 7.6.1998 1.omistaja
  jne...

  Eli omistajan nimiä tai paikkakuntaa ei ole, vaan jokaisen omistajan kohdalla: 1.omistaja. Laitoin sähköpostise reklamaation traficomiin, koska en saanut sitä mistä olin maksanut. Sain parin viikon päästä vastauksen, että eivät saa antaa nimiä. Mutta en ole oikeutettu maksupalautukseen, koska olen kyllä saanut omistajahistorian, mutta siinä vain ei näy aikaisempien omistajien nimiä ja paikkakuntaa. No niin... Tällaista juuri tarvitsinkin... :wc:
   
 4. 1320

  1320 Gearhead

  Mä olen joistain autoista saanut ihan omistajien nimen ja osoitteen kun on ostanut Liikenteen Ryöstämisvirastolta (Trafi) omistajatiedot. Mut joskus ne omistajat taas näkyy juuri tuolla yllä kuvatulla tavalla. En tiedä mistä johtuu, vai onkohan käytäntö muuttunut, omasta edellisestä hausta on jonkun verran aikaa.


  Ketjun aiheeseen liittyen, kun oon kauhean huono myymään noita autoja niin ei ole tullut yhtään harrasteautoa hukattua. Käyttiksiä pari olen myynyt, 1992 Chevy S10 ja '74 Malibu Wagon ja molempien nykyinen olinpaikka on jotakuinkin tiedossa.
   
 5. leivonharri

  leivonharri Gearhead

  Liittyiskö tuo nimien häviäminen GDPR:rrään?
   
 6. Kimmeli

  Kimmeli Gearhead

  Trafin sivuilla voi jokainen itse tehdä tietojen luovutus kiellon jos haluaa
   
 7. Eikka-

  Eikka- 3rd gear

  Tästä intoutuneena kokeilin tuota Trafin hakua. Auton tiedot löytyi. Eli elossa on.
  Moottori oli vaihtunut. 2.7:sta 6.2 litraseksi.
  Eli joku on auton vielä saattanut tien päälle.

  Aikani hain ilmaisia tietoja ja sitten tuli ilmoitus liian monta hakua.:(

  Tuo omistajien nimet ovat kadonneet ainakin viimeksi kun hain maksullisia tietoja.
  Viimeisin taisi näkyä.

  Laittakaa muuten omia kuvia myös jos joku oma myyty auto kummittelee mielessä.

  Tässä yksi myyty aarre. Meni ehkä rodirungoksi.
  [​IMG]
   
 8. matti R

  matti R 2nd gear

  Aloittaja kai kyseli nykyistä omistajaa entiselle autolleen.
   
 9. Petri R.

  Petri R. Double Gearhead

  Se netistä saman tien muutamalla eurolla saatava omistajahistoria sisältää yritysomistajat sekä yleensä kaksi viimeistä henkilöomistajaa nimineen, muut näkyy maininnalla "yksityinen omistaja". Nämä tiedot on noin 1988 alkaen, sitä vanhemmat yleensä on sitten Kansallisarkistossa. Tuo parin euron pikahaku on varmaan tarkoitettu siihen että auton ostotilanteessa voi tsekata, että minkälainen kiertopalkinto on kyseessä. Eikös siinä samassa dokumentissa ole sitten mahdollinen kaksikilpisyys ym. historiatiedot samassa. Jos kaikki omistustiedot haluaa nimineen, sen selvityksen joutuu tilaamaan Trafilta asiakirjatilauksena, joka maksaa muutaman kympin ja sen toimitus kestää päivistä viikkoihin. Siinä on sitten kaikki omistajat nimineen noin 1988 alkaen, ellei ole erikseen kielletty tietojen luovutusta (olettaisin). Tätä vanhemmat omistajatiedot noin vuoteen 1965 saakka on Kansallisarkistoissa ja sitä vanhemmat kantakorteilla, joita ylläpitää SAHK ry:n alaiset toimijat sekä jotkut maakunta-arkistot. Aivan kaikki kantakortit eivät ole säilyneet.

  Tämä ei vastannut alkuperäiselle kysyjälle, mutta sivuaa aihetta. Muutama kuukausi takaperin tilasin yhden auton omistushistorian asiakirjatilauksena, eli ainakin silloin tämä kuvattu oli vielä mahdollista ja kaikki nimet sisältyi raporttiin.
   
 10. signet

  signet Gearhead

  Taidettiin joskus 10v.sitten vaihdella autoja?Ton banaaniolssin ostin Stadin hylkyautovarikolta v.-09 ja vaihtelin sen siihen sun kuvissa näkyvään UBP-54 Valianttiin.
  Jonka muistaakseni sitten joku lähipiiristä haki multa takaisin...
   

Kerro tästä muillekin!