Harrastuksen välitilinpäätös/ määrittelemätön tauko

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja JP-350, 28.5.2016.

  1. golden rocket

    golden rocket Gearhead

    synkkiä on jotkut kertomukset osan ottoni mutta ei sen puoleen eiköhän kaikelle tule stoppi jossain vaiheessa kumminkin sitä en tiedä jääkö sitten pysyväks vai onko ohimenevää. ittellä pysyy mielenkiinto kun on vähän erilaistakin rautaa ympärillä autot kun alko tökkiin työnsin syvemmälle talliin ja ostin harrikan vanhan romun tietysti nyt tää on kunnossa ulkoiltu kesäsin tuli ja meni sivussa muitakin no mutta oho tääkin hyvän olon fiilis tuli sitten tiensä päähän aikansa kutakin no sitten vanhat niittirunkoset teräs veneetkin on ollu mielenkiinnon kohteena pohjautuu varmaan tonne äijän puoleen mutta kummiskin että joskus pitää tommonenkin kunnostaa muutaman vuoden satunnaisella kattelulla sitten löytyikin vanha hinaaja älytön prokkis mutta se oli just semmonen mitä olin päässäni kuvia pyöritelly no se oli siinä 10tonnia rautaa pihassa tämäkin alkaa oleen hyvällä mallilla valmistumassa on muuten toi auto harrastus heräämässä uuteen nousuun
     
    Muokattu: 13.10.2017
  2. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Pihalla tehnyt aina ja kohta 10v. Olevinaan pidän autoista hyvää huolta ja silti ne prakaa.

    Koen silti olevani harrastaja vaikka nysväisin uusimman (2003) vehkeen kanssa, tai vaikka vaan vaihtaisin öljyt tai mankan.


    Toki vanhemmassa kalustossa yleensä puuhaa riittää enemmän, mutta olis aika karua ajatella että jos vanhan jenkin myy niin siihen loppuu harrastus ja kaikki menee.


    Toki kai se sitten niin on jos harrastaa vaan jenkkiautoja eikä ole yleinen autoharrastaja.


    Raha on tosin aina hyvä motivaattori.



    Tulee vähän sama fiilis kun lukee juttua miljonääreistä jotka masentuu tai että raha ei tee onnelliseksi.

    Kun ei oo ees tallia mitä irtisanoa saati myydä jos kaiken lopettais :D
     
    KajS ja Pertti K tykkäävät tästä.
  3. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Joo ihan sama mulla, että sama mikä ritsa tai OD:n raadin mielestä (joskus omastakin) tylsä/paska auto on tullut vaikka tilapäiseksi käyttikseksi niin meinaa lipsahtaa harrastamisen puolelle. Johon kanssa lasken aikalailla kaiken mitä sille autolle tulee tehtyä vaikkei olisi ihan pakko.
     
    KajS ja Karpov tykkäävät tästä.
  4. mietmi-3

    mietmi-3 Double Gearhead

    :) Onneks on taas tauko takana ja äijä virtaa täynnä :cool::cool: .Yks kesän tapahtumissa herätti pienen yllyttäjän olkapäältä ja sain taas inspiksen harrastamiseen. Hommahan meinas lopahtaa toisaalta ihan samantein kun projektin kone nappas kiinni kahden kaasarillisen jälkeen mutta pieni vastus kasvatti vaan intoa ja nyt kone on taas kasas uusilla osilla ja juuri äsken sain laatikon paikalle ;) .HUOMENNA savut ja jos nyt kone ei hirtä kiinni niin kohti uusia vastuksia. RAF-977 :confused: PITÄÄ SAADA 2017 kilpiin :cool: . Ens kesänä joku vetää herneen nenään :eek: :confused: o_O :rolleyes: . Joskus yks lause saa virran mieheen.
     
    Elky70, Dataviilaaja, rb ja 3 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  5. Mokaman

    Mokaman Double Gearhead

    Kiitos, joskus ei vaan tää tavaus onnistu vaikka mulloli aina kiitettävä äidinkielessä. En sitte tiiä kertooko se jotain musta vai enempi peruskouluopetuksen tasosta sillon joskus... :D

    Sorry OT, jatkakaa aiheesta, oman stoorin näköjään kerroinki jo alotussivulla.

    Tsemppiä kaikille jokka joutuu asian kans kamppailla.
     
    Pertti K tykkää tästä.
  6. KajS

    KajS Gearhead

    Edelliset puhujat kuvaavat aika tasan minun, bolt-on-harrastajan tuntoja. En ole oikea autoharrastaja, sillä ajan harrasterakkineella joka päivä (kunnes on niin liukasta, ettei pihasta pääse).

    En ole koskaan harrastanut autoa niinkuin poikani, eli totaali pura-ja-kokoa, sovita eripari moottori ja vaihteisto toisiinsa, asenna ilmajousitus ymym.

    Mutta 9 vuotta ilman dodgeramvania sai minut "harrastamaan" uutena ostettua '05 mondeota. Emäntäkin pettyi: "Taasko meillä on auto, jonka alla pitää maata ja präkätä?". Vastaus oli "Kyllä ja toivon mukaan lisää tulee".

    Harrastuksen tasoja on monia, syvällä kunnioituksella katselen lehdistä ja tapahtumissa niitä vuosien työn vaatineita laitteita. Oma touhu on taas sitä, että Jippii! 3:n USD:n osan vaihdolla auto parani tai kaiutinkytkentöjä muuttamalla Helmiradio soi paremmin. Puhumattakaan jarrupalojen päiden viistoamisesta...
     
    rb, Pertti K ja Karpov tykkäävät tästä.
  7. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Nii, kai harrastajan ja rakentajan väliin voi jonkun viivan vetää tai sitten yhdistää.

    Eikös nekin harrastajia ole jotka tekee työt muualla ja vaan ajaa?
     
    Pertti K tykkää tästä.
  8. T&S

    T&S Gearhead

    Tuohon RAF- sivustoon viitaten, laita nyt vaikka salaa tänne hiukan kuvia projektista, ei kerrota kellekään ;)
     
  9. mietmi-3

    mietmi-3 Double Gearhead

    Karpov;in kompaten tai sitte ihan omia ajatuksia Harrastajasta. Mikä on harrastaja ja mikä ei harrastaja.
    Sori avautuminen!
    Raskas työviikko takana :eek:
    Harrastaja ja harrastuksen hiipuminen= Ei aina voi onnista vaikka haluaas.
    Harrastaja/rakentaja= Kukin tekee tyylillään. Kaikki ei voi/halua liata käsiään syystä tai toisesta. Ok jollain on rahaa ja jollain ei oo rahaa mutta on talli jossa tekee itte ja nauttii siitä omien käsien tuloksesta. Hei pääasia että harrastaa ihan niin ku itte haluaa/on mahdollista. Elämäntilanteet muuttuu jne mutta harrastetaan ja nautitaa siitä.
    Sitten ollaan me elämäntapaharrastajat joilla menee kaikki överiksi :oops:
    Sori ot.......
    Liikaa työtä liikaa viinaa:oops: .HARRASTUS JATKUU.......................
     
    T&S ja KajS tykkäävät tästä.
  10. Substitute

    Substitute Gearhead

    Mulle se ajelu on aika toispäiväinen juttu. Innostavinta on kun pääsee puuhailemaan sellaisen haasteen parissa jossa joutuu käyttämään myös päätä ja rahaa mielellään vain kitsastellen. Joskus taas on oikein mukava tehdä raskastakin remppaa ihan täysillä ja pitkää päivää kun on sopiva kaveri mukana touhussa.

    Usein ne projektit jää vaiheeseen siinä vaiheessa kun se haastavin homma on saatu kuntoon, ja sen kyllä näkee kalustosta.

    Mutta lopettaminen tuskin on vaihtoehto, hyvä tavoite vois olla vähentää keskeneräisiä projekteja ja yrittää keskittyä vain muutamaan.
     
    KajS ja Pertti K tykkäävät tästä.
  11. palontie

    palontie Double Gearhead

    saitkos auton sieltä hämeenlinnasta ajoissa?
     
  12. BigOJS

    BigOJS 3rd gear

    Samaa mieltä! Miksi turhaan kategorisoida harrastajia sen perusteella, että sepittääkö itse laitteitaan vai ei. Arvostan harrastajia jotka rakentavat laitteensa mutteri kerrallaan ehjän pakoputken ympärille, mutta kaikilla ei myöskään ole mahdollisuuksia tuohon osaamisen, tilojen, laitteiden tai minimaalisen vapaa-ajan vuoksi.
    Kaikkien etu on, että harrastajia riittää ja mielestäni se on rikkaus, että alan tapahtumissa saa tavata ihmisiä joilla kaikilla on oma tapansa harrastaa autoja.

    BigO
    Tallissa: Pontiac Pace Car Trans Am, Pontiac Trans Am GTA, Gemballa 928, Porsche 911 Cabrio, Ducati 916
     
    KajS tykkää tästä.
  13. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Bolt-on harrastaja :rotfl: Näin se sanavarasto karttuu. Mutta sellainenhan minä olen, ostan alkuperäisiä ja pidän ne alkuperäisenä, tai ainakin melkein.
     
    Bluestone tykkää tästä.
  14. rb

    rb Double Gearhead

    En.

    Tulli ei antanut lupaa purkaa konttia.
     
  15. palontie

    palontie Double Gearhead

    Voi paska:mad:
     

Kerro tästä muillekin!