Harvinaisimmat isolohko(autot&muut)

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja C5_Z06, 26.6.2014.

  1. hantta

    hantta Double Gearhead

    Sorry, sillä niin harvoin saa päteä, että innostuu liikaa.

    Hantta, joka laittaisi itselleen wc:n kuvan, jos osaisi ruudunlukijalla
     
  2. max

    max Double Gearhead

    366 isolohko Chevyä on ollut käytössä muunmuassa amerikkalaisissa keltaisissa koulubusseissa(luit oikein 366 BBC) sekä kuorma-autoissa.
     
  3. Galaxie61

    Galaxie61 Gearhead

    370 kuutiotuumasia fordin koneita koulubusseissa. kutistettu tilavuuksinen 460 kyseessä.
     
  4. musta78

    musta78 Gearhead

  5. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead


    Siis se on puhdas chevy iso lohko, mut palikoissa lukee mercury tai volvo?
     
  6. hantta

    hantta Double Gearhead

    Nikuzai kirjoitti:

    Siis se on puhdas chevy iso lohko, mut palikoissa lukee mercury tai volvo?

    Juu, ja luulen, että viljalti suurin osa 2000- luvun isolohkoista on mennyt suoraan venemoottorivalmistajille, ja pikkuosa autoihin. Esim. ss pikkiksen vesiproput ovat pronssia, eli ei kannata autoja varten tehdä omaa lohkoa. Ja mielenkiintoisena yksityiskohtana on se, että Volvot tehdään jenkeissä. Uusimmista MPI- koneista ei ole kokemusta, mutta autonkoneelta näyttää polttoainejärjestelmä.

    Hantta
     
  7. Tomaso

    Tomaso 3rd gear

    OT 1
    Jos havittelee halvalla Moparin isolohkoja Motorhomeista, niin kannattaa katsoa tarkkaa mikä mosa siellä on. Jos on 413 truck tai Industrial moottori, niin siinä ei ole juurikaan muuta samaa henkilöautojen 413 moottorien kanssa kuin lohko, keinuvipat, veivit, ym. pientä. Esim. sylinterikannet on alkuperäistä korkeammat (isot vesitilat) jolloin mm. venttiilit ja tönärit on pidemmät. Vesipumpustakin tulee kanavat kansien päihin. Kampiakseli on 3/4" pidempi, nokka-akseli on hammasratasvetoinen jne. Vastaavasti 440 truck moottorissa poikkeavat henkilömalleista ainakin kannet ja vesipumppu.



    OT 2


    Don Garlits esittelee Robbie Coltranelle vuoden 1952 mallia olevaa Hemimoottorista Chrysler air ride siren hälytyssireeniä 6 osaisen TV-sarjan Coltrane's Planes and Automobiles (Coltranen pelit ja vehkeet) osassa V8 Engines

    https://www.youtube.com/watch?v=cvKpc83 ... age#t=1054
     
  8. Marklin

    Marklin Double Gearhead

    Onhan näitä kaksipyöräisissä nähty muutenkin kuin Boss Hosseissa.

    [​IMG]

    Toki sen osalta OT, että kyseessä on pikkulohko...
     
  9. Pande_K

    Pande_K Double Gearhead

    Bristol on kyllä mielenkiintoinen ja ainakin Suomesta katsoen erittäin vähän tunnettu valmistaja. Vaikea käsittää miten äärimmäisen kalliita autoja hyvin pieninä määrinä valmistanut hyvin vanhoillinen merkki säilyi aivan nykypäiviin asti pystyssä. Heillähän ei ollut edes minkäänlaista jälleenmyyjäverkostoa, ainoastaan yksi myymälä josta Bristolia haluava sai käydä sellaisen tilaamassa. Kai niitä jotkut perinnetietoiset brittiylimykset sen muutaman kymmentä kappaletta vuodessa ostivat mitä noita myytiin. Muistan joskus lukeneeni että Bristolilla oli valtaviin lentokonehalleihin säilöttynä kaikki työkalut, piirustukset ja valmiina olleet varaosat jotta olisivat pystyneet toimittamaan lähes minkä tahansa osan mihin tahansa valmistamaansa malliin.

    Bristolien erityistuntomerkki oli vararenkaan sijainti etulokasuojan takaosassa, siis etupyörän ja ovitolpan välissä olevan luukun takana. Tämä osaltaan määritti Bristolien persoonallista ulkonäköä, sillä etuakselin piti luonnollisesti olla melko kaukana tuulilasista jotta tällainen järjestely onnistui.

    Onkohan Suomessa yhtään Bristol-henkilöautoa? Jossain vuosituhannen vaihteen rekisteröintitilastossa oli yksi 1966-mallinen Bristol, mutta minulla on mielikuva että tuolla merkillä saattaa olla rekisteröity myös joku brittilinja-auto.
     
  10. MadMike

    MadMike Gearhead

    Samalla omistajalla lienee edelleen, inttikaverillani.
    Kiihdytteli joskus mäskifunnylla..
     
  11. MadMike

    MadMike Gearhead

    L-88 oli rautalohko....ja eri nokalla kuin ZL-1 alu 427 ja kumpaakaan ei käytetty lentokoneissa eikä CanAmissa.
     
  12. Putte

    Putte 1st gear

    Noissa Bombardiereissa on ollut myös early hemejä.
     
  13. Powerstroke

    Powerstroke Double Gearhead

    Craigslist bongaus -71 Dodge Diplomat motorhome 413 wedgellä. Pyynti on $1200. Ei ole mainintaa onko truck tai industrial versio.
     
  14. WBBC

    WBBC Double Gearhead

    Hieman ehkä offtopic, koska Polaris ei tuollaisia ole mönkijöihin tehtaalla asentanut, mutta ihan vinkikisi foorumin ukoille, joilla sattuu olemaan joutilaita moottoreita ja mönkijä.

    https://www.youtube.com/watch?v=Fnfg-qTFlDs
     
  15. GeeTeeO

    GeeTeeO Gearhead

  16. rebel58

    rebel58 Double Gearhead

    Intissä 76/77 meillä oli Broomwade kompressoiriperävaunuja. Yksi akseleisissa oli moparin kuutonen. Kaksi akselisessa oli Hemi missä jakaja takana eli Early. Me otettiin se työmaalle. Hy vät soundit kun nostettiin vaimentajat pois pystyputkista. Huudatin Hemiä jo tuolloin! Ei se paljoo kiertänyt eikä sitä edes kuullut silloin kun kiviporat porasi kalliota. Nyt menee topicit sekaisin, mutta menköön. Kirjoitin tonne Arvokkain Auto topiciin mutta kirjoitan tännekin. Ainoa maailmassa Jaguar FF XJ neliveto, Dual Ghia sekä Facel-Vega. Kaikilla historia ja moparin isolohkoilla. Nämä mainittu täällä jo mutta nämä nähty Suomessa Hyvinkäällä.
     
  17. Putte

    Putte 1st gear

    Stuttgardissa tehtiin Scimitar merkkistä autoa Chryslerin 413:lla vuonna 1959.
     
  18. WBBC

    WBBC Double Gearhead

  19. rebel58

    rebel58 Double Gearhead

  20. Putte

    Putte 1st gear

    Tässä hiekohko kuva Scimilarista.

    [​IMG]
     

Kerro tästä muillekin!