Helmiäisestä kymysys

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja pas2, 27.4.2004.

  1. pas2

    pas2 Gearhead

    Onkos täällä ketään helmiäismaalauksen spesialistia. Olen ymmärtänyt että helmiäistä sotketaan lakan sekaan ja se tohautetaan maalin päälle niin saadaan efekti aikaseks. Lakkaa ostin juuri ja tars kokeilla, miten oletettu helmiäisaine pelittää.
     
  2. J

    J Gearhead

    Pitää olla tarkkana ettei tule pilveilevä pinta. En oo koko autoa koskaan vetäny tolla tekniikalla mutta pienemmät jutut (kuten esim. aluvanteet) on ihan helppoja ja tuloo ihan hienoja. Tai ainakii erilaisia!
    Mitäs jos laitat sen helmiäisen siihe värimassan sekaan? Tarttee enempi helmiäistä eikä tuu ihan yhtä erottuva kuin päälle vedettäessä, mutta on ihan helppo maalata ja saa siihen pintaan värinvaihtuvuutta tuolleenkin. Ja senhän voi tehdä vielä niinkin, että vedat ekaks kerroksen tai pari sitä perusmaalia että saat tuotteesta sen värisen ku haluat. Sitte viimiseen maalausrundiin vispaat maalit ja helmiäiset sekasin jotta saat pintaan sitä helmeä. Ja yksi tasainen kerros ettei tule pilveä.
     
  3. herrakani

    herrakani 1st gear

    Koitas vetää koepalaan ensin. Ensin maalaat koepalan sillä maalilla, mikä pohjalle tulee, sitten helmiäislakka ja kirkaslakka päälle. Semmonen 10cm x 10cm riittää oikeen hienosti. Teet vaikka 5 koepalaa, ja laitat ekaan ihan himpun, toiseen ripsauksen, kolmanteen vähäsen, neljänteen jonkun verran ja viidenteen koklailla melkoisesti sitä helmiäismönjää.

    Tolleen ainakin laivojen sisäkattojen helmiäiset tehdään. Tai ainakin tehtiin vuonna 2000.
     
  4. Jamppa

    Jamppa Gearhead

    Ja sitten vielä kun alat kokeilla mikä määrä on sopiva siihen lakkaan :smile: Itse jouduin pari koe erää tekemään, ennenkuin onnistu. Lopulta päädyin suhteeseen 100g lakkaa, ja 1g helmiästä. Siinä määrässä tulee jo efektiä näkyviin. Pienemillä määrillä ei oikein toiminut, ja kauheesti sitä helmiästä ei sekaan saa laittaa.Lakka menee piloille liiasta helmiäs määrästä.

    ja sitten myös voi kokeilla tehdä erinäköisiä sekoituksia useamman helmiäsen kanssa jne. Siinähän sitä miettimistä sitten onkin :smile:
     

Kerro tästä muillekin!