Helpotuksia valosäädöksiin

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Robot Riot, 24.8.2017.

 1. sdfsd

  sdfsd Gearhead

  Itte sanosin niin verotuksessa ja monessa muussakin sääntelyssä yms. valtion toiminnassa ongelman olevan se että niille säänöille keksitään joku tavote mitä niiden tulisi tehdä, eikä sitte katotta sitä mitä ne käytännössä tekee vaan uskotaan vaan siihen että se tekee sitä mitä se paperilla on pistetty tekemään. Toinen on se miten se yhdistyy tai mikä niitten yhteisvaikutus on muitten sääntöjen kanssa.
   
  Nikuzai tykkää tästä.
 2. Nikuzai

  Nikuzai Gearhead

  Jotenkin itteäkin mietityttää toi sivuvilkuttaminen, kaistan vaihdon kannalta

  Ite oon sitä mieltä et sun pitää sovittaa se nopeutes vaikka kuinka vilkuttelet, ei mun

  Ja se mun takana tuleva sitten näkee sen takavilkun jolloin pitäisi kohteliaisuudesta antaa tietä  Sitä paitsi tietääkö täällä monikaan miten se sivuvilkku määritellään ihan noin niiku laissa?
  Eli kuinka paljon sitä valoa pitää näkyä suoraan sivulle?
   
 3. mcmies

  mcmies Gearhead

  Ainakin isompiin lakihankkeisiin liittyy kyllä nykyään ns. vaikutusarvioselvitys, jossa näitä mainitsemiasi juttuja mietiskellään kun lakia valmistellaan. Ministeriöt ja virastot myös tilaavat aika paljon tutkimustyötä milloin mistäkin. Lisäksi lakiesityksissä on usein ainakin jonkinasteinen kansainvälinen vertailukatsaus, että miten muualla samaa asiaa on säännelty.

  Mutta eivät nämä aina kovin korkealaatuisia papereita ole. Välillä ne ovat oikeastaan aika räikeän tarkoitushakuisia (ts. lobbareiden tai jonkun umpipöhlön poliittisen tarkoitusperän sanelemia), välillä muuten vaan luokattomia.

  Myös jälkikäteen lakien vaikutuksia kyllä tutkitaan siellä sun täällä, toisinaan oikein erinomaisestikin, mutta ei välttämättä kovin kattavasti. Esimerkiksi näistä tieliikenteen pykälistä on yliopistotasoista tutkimusta Suomessa aika vähän. Ja kun tutkimustuloksia syntyy, menee yleensä saakelin pitkään, ennenkuin tulokset vaikuttavat uusiin pykäliin asti.

  Toisaalta, ei ole ihan helppoa se vaikutusten arviointi, joten ei pitäisi ehkä tuomita liian ankarasti.
   
  T&S ja sdfsd tykkäävät tästä.
 4. Beach

  Beach 2nd gear

  Tietenkin vilkulla näytetään tarve tai halu kaistan vaihtamiselle. Toisillehan se on kuin punainen vaate härälle, ja painavat kaasua ajatuksella: "Minun eteen et tule!" Vaikka liikenteen joustavuuden kannalta olisi ollut parempi pitää sama nopeus, tai korkeintaan nostaa jalka kaasulta hetkeksi, tai vapauttaa vakionopeudensäädin.

  Naurattaa ja itkettää ne, jotka eivät saa sitä vilkkua päälle ilmoittaakseen halusta vaihtaa kaistaa. Sitten liinat kiinni, ja jäävät köröttelemään siihen ohitettavan taakse.

  Jännä tää meidän liikennekulttuuri siinäkin mielessä, että osa ihmisistä kokee vilkun käyttämisen välttämättömänä pahana. Ihmekös se, jos ei sitten aina tule käytettyä. Kysehän on viestinnästä, eli usein siitä vilkusta on hyötyä myös itselle, kun kanssakulkijain ei tarvitse kristallipallosta katsella, että mitähän tuokin tahtoo nyt tehdä. :D
   
 5. JAMANT

  JAMANT Gearhead

  Tuoreesta kokemuksesta voin kertoa, että jos jenkkituonnin vuosikatsastuksessa tulee korjauskehoitus toimimattomasta takasumuvalosta, niin sen koko valaisimen voi poistaa ja kelpaa. Kun jos sitä ei ole sen ei tarvitse toimia. Tänään leimattu vikalistalla Chrysleri T&C...
   
  rane58 tykkää tästä.
 6. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Ne ei vissiin ne led valot vie paljon virtaa? Tuli nääs mieleen että jos on se valmis johdotus ja kytkin sille takasumarille ni laittas työ/peruutusvalon siihen tilalle. Takasumaria ei kai o tarvinnu releytettää mutta tarviiko sitä uuttakaan? Jos ei, niin led it be....
   
 7. Nikuzai

  Nikuzai Gearhead

  Hei hekkinen, ny se kaikkein tärkein kysymys, saako hätävilkut toimia?


  Helpottaisi toooodella paljon kärryn vilkkujen tarkistamista
   
 8. Beach

  Beach 2nd gear

  Sitä en tiedä, että saako hätävilkut toimia, mutta itse tarkastan peräkärryn vilkut yksi puoli kerrallaan. Silleen niitä useimmiten tulee käytettyäkin, ilman hätävilkkua.
   
  stana, cdv70 ja rane58 tykkäävät tästä.
 9. T.hilter

  T.hilter 3rd gear

  Onko tosiaankin nyt sallittu henkilöautoonkin työvalot tms. katolle?
   
 10. Substitute

  Substitute Gearhead

  Muutoskatsastin vm 2000 Dodge Intrepidin alkuperäisille valoille. Tämä siksi että tähän oli asennettu led parkkipolttimot ajovaloumpioihin, samalla riivin ne lisäsähköt sieltä pois. Olisihan ne toki voinut korvata hehkulankapolttimoilla, mutta halusin alkuperäiset keltaoranssit parkit/vilkut eteenpäin.

  Katsastusinssi sanoi että kyllä se sopii jos kyseessä on muuttoauto tai käytettynä maahantuotu auto. Maahantuojan hyväksyttämiä ei saa muutella kuulemma.

  Kuudella kympillä sain muutoskatsastettua keltaoranssit parkit. Jälkiasenteiset sivuvilkut jätin kun oli lokasuojissa reiät ja eivät ole rumatkaan. Samoin jätin takasumarin kun se toimii.
   
  Muokattu: 17.1.2018
 11. JAMANT

  JAMANT Gearhead

  Takasumarin poistoa ei tarvitse muutoskatsastaa...
   
  eilhik ja Substitute tykkäävät tästä.
 12. mcmies

  mcmies Gearhead

  Mistähän se inssi tämänkin kiskaisi? Ei tämä ainakaan paikkaansa pidä...
   
 13. Substitute

  Substitute Gearhead

  Juu en keskustellut asiasta enempää kun ei koskettanut tätä autoa.
   
 14. Teemu T.

  Teemu T. 2nd gear

  Voisi olla mahdollista, että inssi tarkoitti tyyppihyväksyttyjä virallisen maahantuojan kautta tulleita?
   
  Substitute tykkää tästä.
 15. mcmies

  mcmies Gearhead

  Ehkä, mutta jotenkin outoa sekin olisi. Tyyppihyväksytyissä nyt ei ainakaan dot-valoja voi olla.

  Toisaalta, välillä kuulee niin kummallisia katsastustarinoita, että ehkä parempi kun ei edes yritä ymmärtää...:D
   
  rane58, Teemu T. ja Nikuzai tykkäävät tästä.
 16. Karpov

  Karpov Gearhead

  Juu ja kyllä kestää perus led peruutusvalo ihan samalla sulakkeella kun esim peruutusvalo. 15w mulla ollut samassa.
   
 17. viikinki75

  viikinki75 Gearhead

  Mulla oli usein 90-luvulla joku lisävalo H3:lla kytketty vaan pakkivaloon. En muista ikinä sulakkeen palaneen.
   
 18. Karpov

  Karpov Gearhead

  Sekin voi mennä noin juu.


  Puuilossa 5.9€ hyvä pakkivalo. Se pieni 15w. Ostin isomman niin oli vähän surkea siihen verraten. Kahella pienellä näkee jo tosi hyvin perus käytössä.
   
 19. anttikristus

  anttikristus Gearhead

  Vm. '99 tuontiauto rekisteröity! Ei vastaavuustodistusta, ei ainoatakaan valomuutosta. Ainoastaan vin-koodin meisto runkoon ennen katsastusta. Varmistin etukäteen aseman johtajalta, että näin se onnistuu. Inssi, joka katsastuksen teki, ei ollut vielä kuullut uudesta ohjeistuksesta, mutta homma selvisi kyllä.

  Tuntuu vaan niin uskomattomalta, että tämä voi oikeesti toimia näin hienosti!

  Terve järki on vihdoin voittanut (autontuojat ry:n lobbauksen?). Kun ajattelee, kuinka paljon yksittäinen tuoja maksaa alvia ja autoveroa auton arvoon nähden, niin ilman muuta on järkevää olla piinamatta tuojaa kaikenlaisilla ylimääräisillä vaatimuksilla ja epävarmuudella.

  Uudet pienemmät kilvetkin on ihan hauska keksintö. On ymmärretty jättää ilman reikiäkin, että saa laittaa kiinni autoon sopivista kohdista.

  Sumuvalon varmaan silti lisään jälkeenpäin, ja jossain vaiheessa autoon tulee varmaan peilit, joissa on sivuvilkut. Eipä noista haittakaan ole.

  Punaisten takavilkkujen muuttaminen oransseiksi olisi ollut mielestäni järjetöntä, varsinkin kun kaikissa vastaavissa "virallisesti" maahantuoduissa on punaiset. Samoin harvinaisen hyvien ajovalojen vaihtaminen olisi ollut älytöntä. Ja mikä järki olisi jokaisesta vastavasta pelistä maksaa jollekin taholle jostain vastaavuustodistuksesta? Mainiota, että järkeä on saatu tähän.
   
  Muokattu: 25.1.2018
  rane58, eilhik ja mcmies tykkäävät tästä.
 20. oceanic7

  oceanic7 Gearhead

  Parin viikon päästä pitäis lähteä keski-Euroopasta hakemaan jenkkikiesi, hyvältä vaikuttaa jos olen oikein ymmärtänyt että valot menee alkuperäisinä läpi ja mitään orkkuvilkkuja ei tarvi taakse punasten sijaan askarrella. Lisäksi ilmeisesti vaatimuksenmukaisuustodistustakaan ei enää tarvitse. Enää jää murheeksi Saksan mielenkiintoinen kilpihärdelli kaikkine lappuineen.
   

Kerro tästä muillekin!