Hiekkalaatikon nepparikisat

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Pienoismallit', aloittaja Dalkey, 6.6.2006.

  1. Dalkey

    Dalkey 1st gear

    Kuinkas moni aloitti autoharrastuksen hiekkalaatikon nepparikisoista??! Tuli tossa systerin kanssa mietittyy lapsuuden vuosia ja sieltähän se lähti matchbox autoista. Hämärä muistikuva on että sillon aikojen alussa ois ollu näitä challengeri chargeri autojakin pienoismalleina. Se voi tosin olla että muisti tekee tepposet.

    Veekasit sun muut läpyskät tuli sitten myöhemmin kuvioon mukaan kun ei niitä silloin lapsuusvuosina ollu vielä olemassakaan.
     
  2. Käkö

    Käkö Gearhead

    Nepattu on niinmaan pirusti... :rotfl:
    Ja joka pihalla oli eri säännöt...

    Ja noista Kallenkereista, et muista väärin, '70-luvun alussa matchbox niitä on tehny ja mulla on niitä parikin kappaletta säilynyt, tosin ei niissäkään oo maalipinta enää niinkuin uudessa...
     
  3. Dalkey

    Dalkey 1st gear

    No niin hienoa että joku vahvistaa muistikuvani! Muistan kyllä hyvin että amerikanautoja olivat ja niitä pikkupoikina ihailtiin. Olihan ne ihan eri planeetalta kuin ne oikeat autot mitä siinä kerrostalon parkkiksella sillon oli parkissa.
     
  4. veekasi

    veekasi Gearhead

    Ja nepataan edelleen???
    Mä alottelin kans. Ja lopulta onnistui ultimate kilpuri neljällä isolla etupyörällä!!! Siitä tuli lähes voittamaton, kunnes käytyäni kai nurkan takana kusella tai jotain, ylläri, yks etupyörä oli yllättäen siepattu ufoon tai joku suivaantunut kusiaiv oli erkaannuttanut sen kilpuristani :mad: :mad: eikä kukaan snadimmista uskaltanu kertoo ääneen et jäsen xxx oli sen ottanu. Kai suumahheriakin vituttais jos joku pöllis sen sporttifiiusta kumin.
    En o toipunu vieläkään. Ei o voittoja tullu sen koommin :(
    Ens kerralla mä laitan kaikki tulpanjohdot kiinni ja ajan 3.5s 960km/h ainakin
     
  5. Dalkey

    Dalkey 1st gear

    :rotfl: Tuollaistahan se silloin oli. Sen muistan et eroja autojen välillä oli kyllä paljon mut en muista minkälaisilla autoilla sitä voitot siihen aikaan otettiin.

    Haha, alkaa tuo vanhuus vissiinki iskeen päälle ku tällasii lapsuusvuosien juttuja muistelee vaan viis siittä.
     
  6. MustangSally

    MustangSally Gearhead

    Kyllä nepattiin pienenä pihan hiekkalaatikossa poikien kanssa :)
     
  7. Larry

    Larry Double Gearhead

    Onhan sitä pentuna nepattu vaikka silloin ei nuo oikeat autot
    kiinnostanut pätkääkään (nykyään se on toisin päin).
    Sen aikaisen naapurin hiekkakasalla oli mahtavat neppiradat...
    Kupla volkkari oli hyvä väline, se kun ei jäänyt millään selälleen;
    ei tullut "kelliä".
    Ne varsinaiset muoviset isopyöräiset neppisautot (muistaakohan muut?)
    oli siellä kielletty.
    Kultainen 80-luvun alku...
     
  8. Chevy ´53

    Chevy ´53 Gearhead

    Eiks Do-Dädissä ole joka vuosi tommoset kisat??!!
     
  9. lucky13

    lucky13 1st gear

    Viimeksi tuli nepattua Huuhanrannalla joskus juhannuksena -95. Paikalliset vissiin piti meitä kaheleina, kun joka vuosi oli joku teema. Milloin Stiga-jääkiekkoa, milloin vesisotaa... Toi neppisskaba oli kyllä menestys. Kaikki halusivat mukaan. :eek:
     
  10. HellCat

    HellCat 1st gear

    Siitä tää kait on meille joillekkin :pinup: jäänyt päälle, tää Autoilu? Luu, ne muoviset oli meitin pihoilla käytetyimmät. Muistan aina kun etusormesta irtos kynsi moisen harrastuksen johdosta, ei ollu tekniikka ilmeisesti hallussa... :( Nykyään noiden isompien "neppisten" kans vähän samaa ongelmaa... :rotfl: :rotfl:

    Jokunen aika sitte Tiimarissa oli kisa et piti tuunata muovinen neppisvormula... Mistäköhän lopputulokset sais?
     
  11. Käkö

    Käkö Gearhead

    No totta mooses... :D

    Innostuttiin uudestaan kun oltiin alastarossa 25-vuotis juhlakisoissa jotain viis-kuus vuotta sitten ja siellä kun päivisin sato niin ei päästy ajamaan oikeilla neppiksillä niin Kieku oli käyny ostaa vakioneppiksiä läjän ja kaivo ne sateen jälkeen esiin...
    Olipahan muuten suosittu tapahtuma, varikolta tuli yli puolet kattoo ja kyselee, aika isot kisat saatiin aikaiseksi...
    Ja päästiin vielä lehteenkin, tais olla spinnerissä kuva meidän radasta...

    Noh, mun 10v poitsu osaa kans nepata mutta sen luokkakaverit eivät, ne kun eivät olleet koskaan nähneetkään neppisautoja...
    Me ollaan nyt kaksi vuotta järjestetty poitsun synttärit ja joka kerta on nepattu joten alkaa poitsun kaveripiirissäkin neppaus kehittyy... :D
     
  12. Mopar

    Mopar Gearhead

  13. 1purehell

    1purehell Double Gearhead

    Mulla oli/on tuollainen matchboxin Challenger, mutta siitä on "joku" tehnyt laikka-avon... :rotfl:
     
  14. Tupis

    Tupis 3rd gear

    Matchboxilla oli tosiaan Challengeri pikkuautona. Itsellänikin oli sellainen joskus aikoinaan. Yksi mikä oli enkä silloin se lemppari on musta 57 Chevy avo punaisella sisustalla. En muista vaan valmistajaa.
     
  15. viikinki75

    viikinki75 Double Gearhead

    Mulla kans. Oli pakko oikein kaivaa se esiin tätä lukiessa. Todetakseni, että vielä on tallessa. Mulla se on kans avoksi muuttunut :rotfl:
     
  16. Rocket engineer

    Rocket engineer 1st gear

    Mulla oli ainakin "Matchbox" AMC Javelineja (metallin vihreä ja musta) pari kappaletta, Mercury 69/70 STW (vihreä), Musse (punainen) kun näin muistelen.. Muut olikin sitten euroja. Ja tämä 70-luvulla.
     
  17. Fukov

    Fukov 3rd gear

  18. fury76

    fury76 1st gear

    mul oli majoreten valmistama 70 luvun alun police fury harmi ku ei löydy enään sitä..
     
  19. CapriceClassic

    CapriceClassic 1st gear

    Juu kyllähän sitä juniorina neppistä tuli harrastettua. Omat suosikki autoni olivat Majoretten valmistamat: Jeep Cherokee sekä Toyota Hilux niillä sellaisilla vähän isomilla pyörillä.

    Lisäksi muita hyviä autoja olivat saman valmistajan Ferrari F40, Mustangi sekä Corvette. Nämä kaikki olivat myös sellaisilla vähän tavallista isommilla slikseillä varustettuja.

    Nämä kaikki ovat vielä Corvettea lukuunottamatta jopa tallessa toki hieman ulkoasuaan muuttaneina (esim ferrari mattamusta ja Cherokee laikka avo)
     

Kerro tästä muillekin!