Hirohata-Mercury Elmiaan!

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Tapahtumat', aloittaja heikkisj, 25.2.2011.

  1. heikkisj

    heikkisj Gearhead

    Kylläpä yllätyin kun selasin Bilsport Classicin, tuovat tänä vuonna Elmiaan näytille Hirohata-Mercuryn! Aiemmin olin päättänyt että en viitsi lähteä tänä vuonna mutta nyt pitää kyllä vakavasti harkita uudestaan...

    Kotisivulla ei tosin vielä ole mainintaa:
    Elmia
     
  2. muthafukka

    muthafukka 1st gear

    itte en kyllä oikeen usko että se alkuperänen olis säilyny, lienee joku niistä lukemattomista veplikoista..
     
  3. NURMALE

    NURMALE 1st gear

    Kyllä se alkuperäinen on käsittääkseni tallessa ja entisöity alkuperäiseen kustom asuun.
     
  4. heikkisj

    heikkisj Gearhead

  5. JanneK

    JanneK 3rd gear

    Tuosta on olemassa Jack Walkerin replica, jonka tunnistaa korkeammista puskurinkävyistä sekä oven yläreunasta puuttuvasta merkistä. Muista lähellekään samaa tasoa olevista kopioista en ole kuullut, kerro lisää.

    Jack Walkerin klooni:
    http://public.fotki.com/Rikster/11_car_ ... ury_clone/

    Aito:
    http://public.fotki.com/rikster/11_car_ ... a_mercury/
     
  6. muthafukka

    muthafukka 1st gear

    niin, muistelen vaan jotain muinaista lehti-juttua ajalta jolloin nää vanhat kustomit ei ollu viä muotitavaraa niin kuin nyt ja silloin ei ollut taloudellisisa syistä kellään etua omistaa tota lekendaarista kustomia...jutun mukaan auto olisi jo muutaman vuoden päästä ollut pahasti rapistunut ja kiersi used-car lotteja, sitten loppujen lopuksi joskus 60-luvulla joku koulu-poika kolaroi/poltti tms.tuhos sen lopullisesti, voi toki olla että sekotan johonkin muuhun autoon..
    autostahan on jokainen kustom-harrastaja joko tehnyt tai ainakin haaveillu tekevänsä kopion, varmaan on kymmeniä tehty vuosien varrella..eikös tää auton tilannu hirohitokin siirtynyt tuonpuoleiseen muutama vuosi auton valmistumisen jälkeen..ittehän se kai teki autoon jotain pleksiosia..
    Yleisestiottaen toi show-auto bisnes on alaa jossa ei oo niin tarkkaa että kerrotut asiat tosia, tärkeintä on fiilinki, eikä se kai aina ihan väärin olekaan.
     
  7. JanneK

    JanneK 3rd gear

    "In 1959 or 1960 16 year old Jim McNiel bought the well used custom car off a lot for $500. He was 16 years old at that time and did some repairs to it and drove the car to high school and everywhere else, the Hirohata Merc was then repainted in a lime gold and dark green. The car was put in storage in 1964, when he was married. Jim has owned the car ever since, and restored it to its original condition a few years ago."
     
  8. heikkisj

    heikkisj Gearhead

    Vastataanpa tähän ketjuun...

    Legenda on nyt nähnyt ja oli matkan arvoinen, on se vaan hieno. Vanhoja (ja nyt uusiakin) tuttuja tuli nähtyä, tänne aktiivisesti kirjoittaviakin, terveisiä vaan ainakin Tampereelle, Loimaalle, Turkuun ja Pohjanmaalle.

    Täällä on Fuzzy Dicen pieni raapaisu näyttelystä, lisää tulee taatusti lähipäivinä:
    Elmia
     
  9. muthafukka

    muthafukka 1st gear

    on klooni ja tämä on varmaa tiatoo, mukaviin tarinoihin on tietty kiva uskoo ja toivoo...
     
  10. Ismoskosmos

    Ismoskosmos Double Gearhead

    :lol: No niin... Tämähän on kohta mystisempi homma ku Virran Olan Fordin kans.
     
  11. heikkisj

    heikkisj Gearhead

    No, ainakin sellaiset kuin Rik Hoving ja Pat Ganahl pitävät tuota aitona. En tunne miehiä (enkä muthafuckaakaan) mutta pidän heitä kuitenkin aikamoisena auktoriteetteina. Enpä mene väittämään mitään mutta heitä on helppo uskoa:
    Rik Hoving
    Pat Ganahl: American Custom car
    Mistäs Muthafucka on varman tiedon saanut? Ainakin tuo aiempi heitto lukemattomista replicoista meni vähän pieleen. Tai ainakaan kuvia ei ole niistä kymmenistä kopioista. Sensijaan on montakin customia joissa on samoja yksityiskohtia/piirteitä.

    Jos lähdetään siitä että tuo on kopio niin silloin se kyllä on tehty aika kauan aikaa sitten. Tai sitten herrä McNiel valehteli (vaimoineen) aika vakuuttavasti päin naamaa. Onhan kaikki tietysti mahdollista ja voihan olla niinkin että kopio on tehty jo ennen vuotta 1959, edellisten omistajien aikana, mutta se tuntuisi ihan loogisesti ajateltuna jotenkin kummalliselta. Ei siihen aikaan kopioitu muutaman vuoden vanhaa, jo kaikille tuttua näyttelyautoa. Aika pikaisella googlauksella en löytänyt kyllä mitään siihen viittaavaa. Enkä kyllä muutakaan huhua että tuo olisi kopio. En väitä etteikö se olisi mahdollista mutta toisaalta, aika paljon sensijaan löytyy vanhaa kuvamateriaalia joka tukee aitoutta. Eli: itse uskon tarinaan kunnes toisin näytetään, puolustuksella tuntuu ainakin olevan jo aika runsaasti todistusaineistoa.

    Muuten, herra Hirohata tapettiin ainakin Rodder´s Journalin mukaan 1981.
     
  12. oolanti

    oolanti Gearhead

    Ihan Mr Barrisinkin suusta kuultuna kyseessä on aito The Hawaiian eli lyöhän muthafukka nyt pöytään nämä ns. "varmat tietosi", niin voidaan haastaa käräjille sekä jenkkiukot että koko Elmian näyttelyorganisaatio :eek:
     
  13. oolanti

    oolanti Gearhead

    No, Mr. Muthafukka, missä viipyvät ne varmat tietosi Hirohatan epäaitoudesta :eek: Olin yhteydessä näyttelyorganisaatioon, ja hekin mielellään kuulisivat nämä faktasi, joten lyöhän nyt "varmat tietosi" pöytään, niin saadaan väitteellesi jonkinlainen selvyys (tai epäselvyys) :eek:
     
  14. JanneK

    JanneK 3rd gear

    Minäkin kuulisin tarinan mielelläni.
     
  15. B 49

    B 49 Gearhead

    Ehkä se joku päivä vastaa kun nostellaan tätä ylöspäin
     
  16. heikkisj

    heikkisj Gearhead

    Kiirettä tuntuu Muthafuckalla pitävän, varmaan niitä todisteita etsiskellessä. Kaveri tuntuu muuten muihinkin topicceihin vastaavan sympaattisen rakentavalla tavalla.
     
  17. B 49

    B 49 Gearhead

    Ootellaan ootellaan
     
  18. Bluestone

    Bluestone Double Gearhead

    ..."niin metsä vastaa, kun sitä kynnetään"....

    .. vai miten se Viikate laulaakaan.. :-?
     
  19. Ismoskosmos

    Ismoskosmos Double Gearhead

    Uppista... :lol:
     
  20. KHN

    KHN 1st gear

    Linkitetäänpä tähän ketjuun aiheeseen liityvät kuvat Elmiasta. Itse omistaja oli paikalla ja kaverini jututti häntä jonkin verran ja esitteli sisustaa tarkemmin. Kertoi normaalisti cruisailevansa autolla pari-kolme kertaa kuussa kun auto on kotona eli ei vain pölyty tallissa.

    http://kuvablogi.com/blog/33396/1/
     

Kerro tästä muillekin!