1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästekäyttömme. Lue lisää.

Holley säätöhässäkkää...

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja Cnn, 16.7.2017.

 1. Cnn

  Cnn 2nd gear

  Moro. Mulla ois cadillacin 472 koneen jatkeena holkeyn 750cfm kaasari. Ja probleema ois seuraavan lainen. Kaasari on perus säädössä, eli seosruuvit noin 1,5 kierrosta auki. Powervalve vaihdettu oikeankokoiseen ja kiihdytyspumppu säädetty. Auto toimii erittäinkin hyvin, miinuksena vain tehokkaasti nokeutuva pakoputki ja hyvin pöläyttää tummaa pilveä kun polkaisee kunnolla. Eli rikkaalla menmään? Oisko pääsuuttimen koko tai jokin muu pielessä vielä?
   
 2. artsiracing

  artsiracing 3rd gear

  Turhan suuret pääsuuttimet tulee ekana mieleen, jos muuten on perusasiat kunnossa bensapintoja myöten.
  Tyhjäkäyntiseoksetkin kannattaa säätää mahdollisimman laihalleen siten että kierrät seosruuveja kiinnipäin niin että käynti selvästi huononee, ja tästä aukipäin vain sen verran että käy hyvin.

  Onko se mainitsemasi oikeankokoinen powervalve vakio 65:nen?
   
 3. Cnn

  Cnn 2nd gear

  Bensapinnat on myös säädetty kuten kaikki muutkin perus säädöt. Tässä tapauksesa oikeankokoisella powervalvella tarkoitan kokoa 85. Suuttimiin alan itsekin kallistua koska kaiken muun pitäis olla kunnossa? Mikähän noissa 750 kaasareissa on vakio pääsuuttimen koko? Ja minkä kokoiset ois hyvät tuollaseen vakio 472 koneeseen jossa on se noin 380hp...
   
  Muokattu: 16.7.2017
 4. Ade62

  Ade62 2nd gear

  Riippuu kaasarin tyypistä. Vacuumissa useimmiten 73 ja 73. Tuplapumpussa 75 ja 76.
   
 5. Cnn

  Cnn 2nd gear

  Unohtu tosiaan kaasarin tyyppi tarkentaa. Eli on kyse vacuumimallista kahdella polttoaineen sisäänmenolla... Joten siis oletettavasti pitäs olla 73 suuttimet, kaasari on kulkeutunu itelle käytettynä joten ei oo tietoa tämän hetken suuttimista. Pitää alkaa tarkistaan, mutta jossain siellä se vika kai piilee kun kovasti nokeaa vaikka muut säädöt pitäs olla ok? :(
   
 6. altzu

  altzu 1st gear

 7. Jora78

  Jora78 2nd gear

  Kiihdytyspumpun suutintakin kannattaa kokeilla pienentää.
   
  xarper tykkää tästä.
 8. Cnn

  Cnn 2nd gear

  Jes. Pitää alkaa purkaan ja kattoa et onko joku joskus vaihtanu isommat suuttimet. Ja samalla tosiaan hyvä tarkistaa onko tarpeen pienentää kiihdytyspumpun suutintaki. Jos siellä olis orkkis suuttimet paikoillaan niin tuntuis melko oudolta että ois liian isot 472 koneeseen. No nämä hommat on aina yhtä mielenkiintoisia... :p
   
 9. artsiracing

  artsiracing 3rd gear

  Kyllähän 472:nen tietysti kykenee nielemään runsaasti bensaa, mutta suutinkoot ei suinkaan mene koneen koon mukaan. Siihen vaikuttaa aivan muut koneen ominaisuudet.

  Usein myös epäillään että riittääkö bensan saanti jos laittaa liian pienen kaasarin, tai saako liikaa liian isolla, mutta siitähän ei suinkaan ole kyse.


  Jos vaihdat suuttimet reilusti pienempään, niin älä tee samalla muita muutoksia.
  Kiihdytyspumpun muutoksia voit kokeilla sitten erikseen, niin pysyt paremmin kartalla mikä mihinkin vaikuttaa.
  Holleyssä se kiihdytyspumpun suuttimen vaihtaminen muuttaa lähinnä ruiskutusaikaa, eikä niinkään määrää. Pumppua käyttävällä nokalla on myös oma merkityksensä määrään ja ajoitukseen.
   
  kime2 tykkää tästä.
 10. Make.S

  Make.S 3rd gear

  Eikö noi tyhjäkäynnin seosruuveille riitä kieppi auki jos on vaan kahdessa kulmassa? Jos säädöt neljässä kulmassa, sit vaan puolikieppiä.
  Näähän nyt ei tietysty polkiessa pölläyttämiseen liity mitenkään.
   
 11. 440Mag

  440Mag 2nd gear

  Tyhjäkäynnin seoksen voi kokeilla karkeasti alueelle seuraavalla konstilla: Koneen käydessä tyhjää, painaa kiihdytyspumpusta bensaa koneeseen koskematta varsinaiseen vivustoon. Jos kierrokset nousee, on tyhjäkäyntiseos laihalla, ja päinvastoin.
   
 12. Cnn

  Cnn 2nd gear

  Nää kaasarihommat on aina vähän hepreaa vaikka kuinka monesti niiden kans värkkää :p Mutta onneks täällä on porukkaa jotka näköjään tietää paremmin, hyvä niin :) Aloitan suuttimista ja katon mihin homma etenee, koska kaiken pitäs olla ok mutta rikkaalla mennään o_O mutta eiköhän se tästä vielä iloksi muutu, ja samalla oppii näemmä kokoajan jotain uutta...
   

Kerro tästä muillekin!