Holley Sniper EFI-system?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja dean66, 11.7.2017.

 1. jpalvima

  jpalvima 3rd gear

  Kannattaa heittää lenkki siten että dataloggeri kerää tiedot ja tsekkaat läppärillä millaista syheröä tulee. Jos on kovin räkäisen näköistä trendiä joka on täys sahalaitaa niin jostain poimii häiriöitä. FEssä on jakaja just ecun lähellä ja erikoinen taipumus nurkka-ajossa ( ihan kuin olisi pätkäissyt sekunnin murto-osan ajaksi) poistui kun alumiiniteippasin ja maadoitin jakajan kannen niin ettei kipinät häiriköi.
  Jos saat ko häiriön nauhoitettua niin kannattaa vilkaista mitä TPS on tuolloin tehnyt ja zuumailla näkyykö target AFR ja todellisen AFR:n muutosten välillä kovasti viivettä.
   
  Muokattu: 4.5.2021
  Seevu tykkää tästä.
 2. generalo

  generalo Gearhead

  Taidan kokeilla tehdä itse. Josko tekis säädettävän :D
   
  Seevu tykkää tästä.
 3. generalo

  generalo Gearhead

  Asensin tänään uuden firmiksen. Edellinen oli 1010060 (varmaan melko vanha?) ja uusi 1.1.26. Samalla naputtelin wizardin uusiksi, nyt jos pääsis mylly opettelemaan alusta ilman pahoja imuvuotoja.

  Jos teen tuohon sen progressiivisen läppäsysteemin, niin käykö se riitelemään jotenkin myöhemmin itse tehtyjen karttojen kanssa? Kaverilla ois mielenkiintoa kokeilla tehdä läppärillä säätöjä, megasquirtit jne. on kyllä hälle ennestään tuttuja, mutta sniper ei. Itehän niistä en älyä hölökäsen pölläystä.

  Edit: niin ja vappuna ajellessa (vapuksi siis saatiin sniperin voimin ajoon, sniper efi + hyperspark) niin pari kertaa jumittui tps anturi näyttämään korkeita lukemia. Pikku napautus anturin kylkeen, jolloin kuului naksaus ja taas palautui tps-lukema nollaan.
   
  Muokattu: 5.5.2021
 4. Seevu

  Seevu Double Gearhead

  Mäkin sain omassa toiminnan paranemaan. Omia mokia. Vaikka on uudet ja huolella tehdyt johdotukset, niin yksi liitin oli kuitenkin löysällä. Korjasin sen ja samalla pohdin, että pitää varmaan vaihtaa Sniperiä varten asennettu sulakerasia laadukkaampaan: vaikka sälä on uutta, niin kuitenkin liitoksissa on väljyyttä, eikä se varmaan hyvää tee.

  Toinen moka oli tietty se, että vaikka ohjeet ja nettipalstat on luettu miljoonaan kertaan, niin en ollut aiemmin tajunnut siirtää opittua tietoa erikseen! Jotenkin olin kuvitellut, että laite siirtää opitun tiedon automaattisesti. Ehän mä sitäkään olisi ymmärtänyt, ellei Motörsport-Eero (my computer guy) olisi alkanut asiasta kyselemään. Siirretyn tiedon jälkeen kone toimii huomattavasti jouhevammin. Myös kaasun on/off tasoittui.

  Holleyn nimenomaan 1963 Impalaan tarkoitettu 450€ in-tank bensapumppu alkoi pitää sirinää vajaan kesän ajojen jälkeen. Asensin bensanpainemittarin ja ajossa (idle-cruise-wot) paine pysyy prikulleen kohdallaan. Ääni vaan raastaa. Takuu taitaa olla ummessa, joten tilasin varuiksi Walbron vastaavan pumpun (78€). En ole vielä kaivellut pumppua pois, kun homma on v-mäinen ja pihalla on märkää:D

  -Jake-
   
  impala-63 ja jpalvima tykkäävät tästä.
 5. Seevu

  Seevu Double Gearhead

  Uusi pumppu tuli ja sirinä häipyi.. kun lisäsin gasoa tankkiin :oops: Mittari näytti 1/3 mutta niin vaan solahti melkein 60l. No onpa sitten varapumppu.

  Semmonen pikkumuutos tuli kanssa tehtyä, että vaihdoin toisen pcv-venttiilin. Ainakin jostain olen lukenut, että niilläkin on vaikutusta. Tiedä sitten.

  -J-
   
  Inlinee tykkää tästä.
 6. jpalvima

  jpalvima 3rd gear

  Mites sulla tuo pelittää uudella firmiksellä? En tiedä onko ehtaa plaseboa mutta tuntui FE toimivan jouhevammin 01010230 päivityksen jälkeen, sellainen pieni kulmikkuus toiminnassa tuntui olevan vähentynyt?? Global conf file on sama kuin ennen.
  TPS ei varaosana maksa paljon paskaakaan ja jos TPS poikii niin menee liftaushommiksi (joten sellainen kannatttaa olla jemmassa)
   
 7. Seevu

  Seevu Double Gearhead

  Eikös tohon sopinut joku geneerinen TPS?
   
 8. Seevu tykkää tästä.
 9. generalo

  generalo Gearhead

  Semmonen kutina että juurikin jouhevammin lähti pelaamaan, jotenkin jo ensiajelun jälkeen tuntui valmiimmalta, ei mitään nykimisiä jne.

  Kiitti, laitoin tilaukseen. 45€ kotiin toimitettuna, eli ei paha (tai ainakin murto-osa hinauslaskusta :D)
   
  Seevu tykkää tästä.
 10. Seevu

  Seevu Double Gearhead

  Mäkin tilasin yhden :D
   
  generalo tykkää tästä.
 11. Seevu

  Seevu Double Gearhead

  Vihdoin päästiin Eeron kanssa datailemaan tien päälle. Liiallinen kulutus ihmetyttänyt, mutta läppärin mukaan ajossa mennään ihan järkevissä arvoissa. Ehkä se tuo pelkkä taajamakurvailu ja kaasuttelu (testaaminen siis) vaan verottaa. Ja 3.55 välitys + 275 gummit.

  Ensin tehtiin 45min. firmispäivityksiä ja sitten ajoon. Lyhyen lenkin jäljiltä karttaan tehtiin pieniä muutoksia. Jatkuu..
  [​IMG]

  [​IMG]

  -Jake-
   
 12. Seevu

  Seevu Double Gearhead

  Löysin romuista vanhan startin lämpösuojaksi tekemäni aihion ja se olikin aika passeli virranjakajan eteen. Yks reikä ja vähän kiillotusta, kun tuppaa nuo väliaikaiset jäämään pysyviksi. Huomenna testaan onko edes psykologista vaikutusta.Pientä AFR-sekoilua vielä on.
  [​IMG]

  -J-
   
 13. jpalvima

  jpalvima 3rd gear

  Hyvä siitä tulee! Kannattaa laittaa näytölle lbs / hr kun hakee parempaa polttoainetaloutta, voi yllättää siinä mielessä jos meinaa laihemmalla kartalla saada auton kulkemaan pidemmälle....isot pojat oli oikeassa siinä että matka-ajon säästöä haetaan kovemmilla ennakoilla. Ja onhan siellä näitä pikkusäätöjä ( Rate-of-Change TPS, temp,) jolla saa vastetta viriteltyä hieman rauhallisemmaksi.

  Jos viitsit niin laita kuvaruutukaappaus pa-kartasta ja sytkäkartasta niin vertailen omiin kötöstelyihin.

  Mitä tulee viansietoisuuteen niin mulla lähti kertaalleen yksi suuttimien töpseleistä irti ja sitten mentiin kolmisuuttimisen voimalla jonkin aikaa. 1" open spacer alla niin ei se käynti mahdottoman huono ollut, ihan ajettava oli noinkin, loggerista näki hienosti että tuli viivettä target AFR ja todellisen väliin kun kapasiteettiä puuttui.
  Pahempi tilanne jos suutin jämähtää auki....jos näitä 60 lbs suuttimia saisi järkevästi niin voisi pitää yhtä varalla, kun vaihto ei ole kummoinen operaatio
   
 14. Keme

  Keme Gearhead

  Turhaa, koska noin ei tapahdu koskaan.
   
 15. Seevu

  Seevu Double Gearhead

  Katsotaan mitä saadaan aikaiseksi. Mä en tosiaankaan ole datailijatyyppi, niin ulkoistan tolle Eerolle ja Sniperin ohjelma on hällekin uusi.

  Suuttimia voisi taas kurkata. Viime kesänähän se yksi liitin jo nippusiteillä fiksattiin. Tosin oireet olivatkin paljon pahemmat. Mulla taitaa olla ameriikankaverilla olla noita suuttimia, kun ovat vaihtaneet isompiin.

  Spaceria oon kanssa miettinyt. Kaksi vaihtoehtoa löytyy omasta varastosta: 1" nelireikäinen (joka toki helppo muokata) ja sitten 2" nelireikäinen, joka muutettu jo tämän tyyppiseksi:
  [​IMG]

  Aamun neljän kilsan työmatkalla en huomannut tuosta alumiinilätkästä olevan mitään hyötyä. Moottorijarrutuksessa 40km/h:sta stoppiin AFR heilahteli jopa kahdeksaantoista yhdeksi sekunniksi. Kone ei kyllä ollut täysin lämmin. Mutta samaa teki aiemminkin.

  -J-
   
  Muokattu: 12.6.2021
 16. jpalvima

  jpalvima 3rd gear  Toki voi olla että se joka poikii on ECU eikä suutin.
  Mutta kätevä tämä mäntien pesumoodi noin muuten
   
  Seevu tykkää tästä.
 17. Seevu

  Seevu Double Gearhead

  Sytkä
  [​IMG]

  Fueli
  [​IMG]

  -J-
   
 18. Seevu

  Seevu Double Gearhead

  Tällainen ominaisuus muuten ollut alusta lähtien: välillä tyhjäkäynnillä suhisee hetken ja nostaa kierrokset 1100-1200rpm. FBsta luin, että kaasuläpät saattaisivat olla väärässä kohdassa ja pitäis ruuvata auki ja asettaa kohdalleen. Mutta eikös se sitten vaikuttaisi jatkuvasti?
  Osaisko joku tähän antaa neuvoa? Vika sinänsä pieni, mutta joskus esim. parkkipaikalla ikävä.

  -J-
   
 19. Kuinka paljon se kaasuläppä mahtuu olemaan sivussa?
   
 20. Seevu

  Seevu Double Gearhead

  No eipä juurikaan. Ja muistaakse ni homma tsekattiinkin viime kesänä.
  Toinen vinkki löytyi IACn ramp settingsin muuttamista pienemmälle. Tosin sekin tuntuu oudolta, koska ongelma ei ole jatkuva. Pienensin nyt kuitenkin ja lähden jossain vaiheessa testaamaan.
   

Kerro tästä muillekin!