Holley Sniper EFI-system?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja dean66, 11.7.2017.

 1. Slant Sickness

  Slant Sickness Double Gearhead

  Laittelin ilmajäähdytetyssä moottorissa aika runsaat lämpötilasta johdetut rikastukset alkumatkaan päästäkseni nykimisistä ja kakomisista. Se on käsityönä tai yhdessä ajopelissä itseopiskellen pitkä rupeama, ennen kuin kaikki olosuhteet on kartoille saatu.
   
 2. Shining Whit

  Shining Whit Gearhead

  Tuntuu olevan. Onhan toi nyt jo ollut joulusta lähtien. Ehkä syytä puhuu ennemmin vuosikalenterilla ku normikellolla. Ja kuten sanottu, ei oo ainoo. Täs vehkees ainakin tuntuu et hyödyt ovat kovin olemattomat. Dynossa tuotti kyllä kohtuullisesti ja toimi ok, mut vähän vähemmän ku vastaavat kaasareilla. Ja kulutus; ei sen osalta mitään hurraahuutoja, et wau, meneepä pienellä!
   
  Seevu tykkää tästä.
 3. 3964

  3964 3rd gear

  Hyvä kun tulee ongelma kohteita julki.

  Itsellä ollut vakavasti harkinnassa joku ns.itseoppiva ruisku systeemi.

  Kaasari toimii ok. kun kone on lämmin,mutta ajan paljon lyhyitä matkoja ja kylmäkäynnit ärsyttävät joten ajot jää vähille tuosta syystä johtuen.

  Vanhemmiten vissiin tullut mukavuuden haluiseksi.
   
 4. Seevu

  Seevu Double Gearhead

  Omat kokemukset muutaman kesän ajalta ei kyllä tue Sniperin hommaamista:

  -kustannukset (master kit, erillinen tankinsisäinen pumppu, virranjakaja+boksi, bensalinjat uusiksi, sähköt pitkälti uusiksi konehuoneessa, jne.)
  -työmäärä (ei ole bolt-on ainakaan, jos koittaa saada mahdollisimman luotettavan ja kuka nyt ei haluaisi)
  -alkuun jatkuva säätö
  -rikkoutuvat osat (suuttimien liittimet, bensapumput, anturit)
  -polttoainetalouteen ei ainakaan mitään hurjaa parannusta (tosin en tiedä kuluttaisiko 454 kaasarilla paljonkin enemmän, ku 20l./100km.)
  -jatkuva tietojen seuranta (AFR välillä mystisesti pomppii, hand held vaihtaa säätöjään, latausarvo eri, kuin mittarissa jne.)
  -työläs lisäinformaation haku netin keskustelupalstoilta

  +käy hyvin, kun käy hyvin
  +vastaa kaasuun tasaisesti
  +lisääntyneet kontaktit harrastajiin.

  Ja kun Sniperin tunnit tulee täyteen, niin joko hankittavaksi tulee uusi yksikkö (vajaa k€) tai muutostyöt kaasarille..

  -J-

  ps. tällä hetkellä pitäisi taas irrottaa Sniperi ja tsekata vihdoin toisioläppien keskitys, kun taitavat jäädä välillä hitusen auki ja tyhjäkäyntikierrokset ei laske kunnolla tai saattavat yhtäkkiä pompsahtaa esim. parkkipaikalla (jänniä tilanteita, kun on vaikka ajamassa hissukseen ruutuun). AFR käy välillä tasaisessa kaupunkiajossa jopa 20ssä. Muuten toimii hyvin :rolleyes:
   
 5. Tai sitten sellanen vaihtoehto, jota jossain ketjussa pohdiskelin. Siinä oli kärvähtänyt ecu, että jos Sniperista hyödyntäisi sen läppärungon ja ohjaisi sitä jollain muulla moottorinohjauksella. Samalla voisi saada enemmän vaihtoehtoja sytkän ohjaamiseenkin.
   
  Seevu tykkää tästä.
 6. Seevu

  Seevu Double Gearhead

  Juu aina vaihtoehtoja on, jos on rahaa ja viitseliäisyyttä taas uuden järjestelmän opetteluun.

  -J-
   
 7. Shining Whit

  Shining Whit Gearhead

  Tollanenkin vaihtoehto tuli testattua FASTilla, siihen Microsquirtti ohjaamaan. Ei se sen helpommaks elämää tehny. Mut nyt toimii, EFIn tilalla on kaasarit.
   
  dart69 ja Seevu tykkäävät tästä.
 8. Slant Sickness

  Slant Sickness Double Gearhead

  Mä oon saanut semmoisenkin toimintahärön aikaiseksi, jotta ihan jo ajokelpoinen ruisku käy oikuttelemaan siinä vaiheessa, kun vaihdan ruiskutussuuttimet toiseen malliin. Alkoi olla jo olevissa maksimiaukioloajat tapissa, joten lähikaupasta kaksi noin 25% isompaa tilalle. Niiden arvot ruiskulle ja ajoon. Oli vaivoja ihan pintakaasulla ja myös yläkierroksilla kaasukahva selällään.
  Kun mulla oli jonkinmoinen ”penkki” ajella noita suuttimia, niin ei kun suorittamaan. Havainto yksi oli se, että mulla oli käsissä suutinpari, joissa minimiaukioloajan alittamisen jälkeen (noin 1 ms) pulssinpituus piti venyttää paljon pidemmäksi (noin 1,5 ms) ennen kuin ne alkoivat työnsä. Havainto kaksi oli se, että ne suuttimet suihkuttivat sivulle päin. Keila oli tosi paljon sivussa keskilinjalta. Noilla mä selitin itselleni suht helposti molemmat oireet. Vanhat takaisin ja paineet 3 bar => 4 bar ja eiku kovaa ajoa.

  Jos ruiskuttajalla on ekalla yrityksellä tommonen riesa laitteessaan, niin voi näppiksestä alkaa pinnat kiiltämään ”säätäessä”.
   
 9. SPORT TRUCK

  SPORT TRUCK Double Gearhead

  Tietenkin voi ohjata ja on noita toki tehtykin.

  Suuttimetkin voi haluttaessa siirtää imusarjaan ja käyttää kokonaan eri suuttimia...omat voi antaa olla paikallaan tai tulppaa reiät muuten...ohjaimena käyttää sitten mitä kukin haluaa.
  Läppärunkohan on vaan läppärunko, tossa nyt vaan sattuu olemaan ECU samassa sen vuoksi kun haluttu tehdä kompakti paketti.

  Myös Dual Quad Sniperissa on käsittääkseni se etummainen läppärunko "dummy", ilman koko ECU:a.

  Tuli tota mietittyä itekin kun olin laittamassa omaan Sniperia.
  Harkitsin välillä jopa risan ostamista ja sen ohjaamista mm EBL:lla kun se jo hankittu Sniper tuli myytyä.
   
 10. harrastaja

  harrastaja Gearhead

  Mahdollisimman lyhyellä pulssinpituudellahan ei ole mitään käytännön merkitystä, vaan pienin mahdollinen ruiskutusmäärä lineaarisella (käyttökelpoisesti) toiminta-alueella on merkittävä, jos jostain syystä sinne ihan minimiin joutuu.
   
 11. Slant Sickness

  Slant Sickness Double Gearhead

  Sen aikaisessa ruiskussani säätimellä oli ”taulukossa” millisekunteja VE:n asemasta. Se oli ruiskua tehtaillessa jotenkin helpommin haahmotettampaa kuin täytöksen kautta laskettu seuraus. Kun sille ohjaimelle oli kerran asetettu, ettei mene jonkin arvon alle ja sitten se kohtasi tilanteen, että suuttimet eivät käyttäytyneet enää edes loogisesti, saatikka lineaarisesti, se nypytti pintakaasulla varsinkin olemattomilla kuormilla.
  Se pienin, mitä sieltä sai ennenkuin ne lakkasivat toimimasta vrt se, mitä sieltä tuli, olivat olennaisesti erit, joten säädin joutui ratkomaan jotakin, mitä sillä ei oltu ajateltu tehdä.
  Sekä suutintesteri, että koko ruiskun ohjain olivat molemmat omaa suunnitteluani ja valmistetta.
  Noita suuttimien epälineaarisuuksia tuli mittailtua ja jonkin verran oiottuakin. Sekä aukeamis, että sulkeutumisaikaa pystyy muokkaamaan ohjauksella.

  Se toinen erikoisuus, sivuun sumuttava suutin toisti ongelmansa aivan täyskaasuajossa suunnilleen samalla kierrosluvulla joka kerran. Siinä missä suorakeilaisilla suuttimilla kyseisellä imusarjalla ja kansilla keila osui ja osuu edelleen kanavan seinään, vinoilla meni kohti venttiilin lautasta. Ja kun kierroksilla ruiskutusaika tuli toisesta suunnasta ja kierrosten takia kierrosaika lyheni, niin eräässä kohdassa ruiskutus ilmeisimmin osui suoraan sytytystulppaan. Siitä sitten seurasi väliin jääneitä sytytyksiä ja komeita lieskoja putken päässä.
   
 12. harrastaja

  harrastaja Gearhead

  Joo, voihan taulukko olla millisekuntejakin.
  Tarkoitin, että joku suutin voi virrata esim. 10ul/2ms pulssi ja vastaavasti toinen vaikkapa 10ul/1ms. Pienin mahdollinen virtausmäärä/pulssi merkitsee. Ei se, millä PW:llä se tulee.
  Tietenkin pitää pysyä alueella, millä suutin toimii (ja riittävän lineaarisesti).
  Ei pitäisi olla mikään ongelma nykyaikaisilla suuttimilla.

  Ja toivottavasti kukaan ei ole niin nuuka;), että ostaa jotain vanhanaikaisia (EV1, vanhat DEKAt, jne.)
   
 13. Slant Sickness

  Slant Sickness Double Gearhead

  Aika lineaarisia nuo mun mittaamat on olleet. Huomioi vaan sieltä pois sen kuolleen ajan, niin melkein menee virtaukset suoraan suhteessa aukioloaikaan. Olen mä niistä kuvaajia tehnyt taulukkolaskimeen. Jos sulkeutumista nopeuttaa laittamalla diodin kanssa sarjavastuksen, joka sallii jännitteen ponkaista muutamaan kymmeneen volttiin, niin ovat vielä oarempia (lineaarisuuden osalta) Sniperistien ei tarvitse välittää moisista, kun sen laitteen mukana tulee kaikki ja kaikki on huomioitu.
   
 14. Slant Sickness

  Slant Sickness Double Gearhead

  Jatkan Sniperketjun tärvelemistä. Shining Whit alusti ja SS kannustaa. Näillä ruiskuilla saa käytettyä kaiken aikansa parhaimmillaan ihan turhaan. Mä laittelin mun 883/1200/turboon syksyllä pari muutosta. Toinen oli parempi nokan asentoanturi. Kakslovinen vakio vaihtui 8-2 roottoriin. Kun on noin paljon tarkempi asentotieto, niin meninpä kikkailemaan joutokäynnin nopeussäädön sytkän avulla. Toimi kuin junan vessa paitsi että nyt sammuu jossakin vaiheessa "ihan ilman syytä". Kun oon säädellyt karttoja ja alueita kuinka pitkälle sytkää saa myöhästää (toi muuten saa putkessa hienon paukkeen kun kääntää moottorijarrutuksessa sytkän BTDC alueelle - ennen kuin sen ymmärtää kieltää). No sitten tuo lopulta alkoi käydä 1000 rpm joutavaa lämpöisenä. Aiemmin oli varmaan 1100 tai vähän päälle, kunnei ollut mitään säädintä. Ja aiemmin piti pitää kahvalla käynnissä minuutti ennen kuin kävi itsekseen - tätä ei kaasarilla helposti tee.

  Se että pudotin tyhjäkäynnin 1100 -> 1000 saa tämän sammumaan jonoajossa kaupungilla. Höh. Kaikkea on kokeiltu eikä auta. Paitsi kun sammutin valot!

  Laitteesta loppuu sähkö, koska vakio kaasaripelin laturi kyykkää ruiskun, pumpun, lambdaheaterin ja mitä niitä ahtopaineventtiileitä onkaan, alla. Ja mitä kaasarivehke ei tee, on se, ettei se sekoa, kun jännite menee ihan alle 12 voltin. Ruisku osaa senkin - jossei ole osannut laittaa mm suuttimien minimiaikoja per ajoneuvon väyläjännite oikein.

  Tämmösen teholaturi maksaa melkein tonnin, joten kauppaan ostamaan yksi Ctek ja ylläpitoa yöksi.

  Mut muuten se on ihan niin kuin mun tenu-Dart. Vuotaa öljyä.
   
  teippi-mikko ja Seevu tykkäävät tästä.
 15. SPORT TRUCK

  SPORT TRUCK Double Gearhead

  Se on totta että huono tai alitehoinen laturi on ruiskun vihollinen...pelkkä käyntiinlähtö voi olla hankalaa, jos jännite kyykkää 12V tai alle startissa.
  Jos laturi ei jaksa ladata akkua tarpeeksi, ei se ylläpitolaturikaan ratkaise ongelmaa lopullisesti, sillä jossakin vaiheessa se akku hyytyy kuitenkin.
  Mieluummin iso tehokas laturi ja vähän pienehkö akku, niin se on ainakin aina täynnä.
  Autossa en lähtisi edes yrittämään ruiskun kanssa alle 100A laturilla ja jonka latausjännite alle 14V.

  HD:n latureista en tiedä, luulisi niihin saavan edes parempia säätimiä, joilla latausjännite ainakin riittävä...virta voi sittenkin koitua ongelmaksi jos sitä ei vaan tule tarpeeksi.
   
 16. Slant Sickness

  Slant Sickness Double Gearhead

  Näissä wanhoissa härräköissä "säädin" on shuntti, joka lyö staattorikäämin oikosulkuun kullakin jakosolla silloin kun riittävä latausjännite on saavutettu. Myötäkarvaan tommosessa ei ole kuin diodisillat. Periaatteessa aktiivisella tasasuuntaimella voisi pelastaa parin diodin verran enemmän sähköä talteen, mutta on siinä väsäämisen iloa ja vaivaa.

  Teholaturi sisältää uuden staattorin (käämitykset), roottorin, magneetit limpun kehällä ja säätimen. Mutku ei semmosesta tiedä, lataako alemmilla kierroksilla vai tuottaako vaan ylemmillä kierroksilla enemmän, niin koitan välttää kiusausta ostaa moinen tonnilla.

  Laitoin joutokäynnin isommalle. Lediumpion vois laitella tai illegaalin LED-H4-pilailupolttimon. Lambdan lämmittimen sammuttamalla ajossa saisi yhden ampeerin enemmän. Mutku ajossa se tuottaa ja paikallaan lambda ei pysy ihan alueella (kapeakaistainen säätimen edessä), niin ei sitäkään teetätytä.
   
 17. p0ks

  p0ks 2nd gear

  Ootteko käyttänyt sniperin kanssa vastuksellisia tulppia vai vastuksellisia johtoja?
  Onko holleyllä tähän jotain ohjetta?
   
 18. Seevu

  Seevu Double Gearhead

  Normitulpat. Johdot MSD Super Conductor. MSD Street Fire taisi olla kanssa yksi, mitä suositellaan.
   
 19. p0ks

  p0ks 2nd gear

  Onko normi tulppa vastuksellinen vai ei?
  Jos johdoissa ja tulpissa on vastukset niin eikös tule sitten mahdollisesti ongelmia siitä?
  Tosin uskon että jos molemmissa ei ole vastusta voisi sniper ottaa siitä myös hieman häiriötä?
   
 20. Seevu

  Seevu Double Gearhead

  Jaa a. AC Delcon sivuilta:
  • Has a copper-core center electrode that helps provide improved heat transfer from the tip, giving you the reliability you’re looking for while providing better performance in most operating conditions*
  • Precisely engineered and manufactured to provide everyday reliability and efficient performance
  • The copper-core center electrode allows for a longer insulator tip length for a given heat range, which helps prevent low-speed carbon fouling
  • The nickel-chrome alloy on the ground electrode and center electrode sheathing resists wear from spark erosion and the corrosive environment of the combustion chamber

  En muista lukeneeni erityisiä tulppavaatimuksia Sniperin kanssa (olen kokeillut iridiumejakin, mutta en huomannut mitään eroa), mutta johdoista on luemma kranttu. Siksi hommasin suosiolla nuo suositellut Super Conductorit. MSDn Street Fire taisi olla toinen hyvä malli.

  -J-
   
  p0ks tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!