Honda Civic 1.5i vm.90 ei käynnisty

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja Heko, 29.7.2010.

  1. Heko

    Heko 1st gear

    Joo, kirjoitan tämän nyt tänne, vaikka auto onkin niin kaukana harraste jenkistä kuin olla voi, mutta täältä uskon asiasta tajuavatkin tavoittavani. Olisin mieluummin laittanut kyselyn Suoli24:n merkkikeskusteluun, mutten saanut sitä toimimaan ja auto olisi kiirus saada kuntoon.

    Auto on nyt helteiden myötä ruvennut nikottelemaan käyntiinlähdön kanssa. Eli starttaa normaalisti, mutta ei käynnisty. Lähti ekalla kerralla hinaamalla käyntiin ja sen jälkeen muutamia kertoja samalle päivää ihan normaalisti, mutta nyt taas uusi vian eikä lähde edes hinaten. Polttaa moottorivian merkkivaloa.

    Luin että ainakin lämpimällä koneella päärele voi aiheuttaa moista vikaa, tai lämpötila-anturi. Tuon pääreleen korjausohjeet eivät enään auenneet löytämästäni linkistä, niin jos jollakulla semmoiset olisi linkittää, niin olisin kiitollinen. Motonetistä ei päärelettä löytynyt nimellä, mutta sytytysmoduli kyllä, liekö eri osa? Kaikki vinkit olisi nyt tervetulleet.
     
  2. Karppaj

    Karppaj 3rd gear

    Minulla oli vajaa 10v. sitten tuollainen Civic ja siinä oli samaa vikaa. Eli tämähän on tuon kiinanihmeen ihan normaali tyyppivika. Eli pääreleessä on kylmäjuotos. Uusi rele maksaa ilmeisesti ~100e luokkaa ja sitä ei taida edes tarvikkeena saada. Tuolta löytyy korjausohjeet. Siellä alempana on toimivia linkkejä.

    http://www.dynamiitti.com/forum/viewtopic.php?t=3792
     
  3. Sillanalta

    Sillanalta 1st gear

    Toinen vika voipi olla bensapumpun rele. Lähteekö pumppu käyntiin kun laittaa virrat päälle? Kuuluu hyvin takapenkin alta. Omassa oli aikanaan sellainen vika, lähti käyntiin ja toisinaan taas ei.

    edit. Juup taisikin olla juuri tuo päärele itselläkin. :oops:
     
  4. Shit-O-matic

    Shit-O-matic 1st gear

    Päärele tai puola. Päärele sijaitsee kuljettajan vasemman jalan vieressä siellä kolikko "coins" boxin takana. Irrota boksi ja releen pidike ja vaihda rele uuteen tai korjaa vanha. Puola on virranjakajan sisällä ja vaatii virranjakajan irrotuksen. Uuden saa vaikkapa motonetistä.
     
  5. Heko

    Heko 1st gear

    Kiitos vastauksista. Käytin pääreleen irti ja uusin kaikki tinaukset, ja nyt toimii niinkuin uusi. 8)
     
  6. mke77

    mke77 Gearhead

    pyörintä nopeus otetaan joko laturista(muuta vuos oli tämmänenki)
    mut muuten kierrosluku ja ykk otetaan jakajasta ja näitä jakajia o vaihetu
    paljo..nytki o yks 92:nen pihal, mutku jakajii ei löyry takuupurkaamo liiton kaut... :eek:
     
  7. AteV8

    AteV8 Gearhead

    Jatkoa ajatellen, tuosta saat sitten vikakoodit lapsellisen helposti ulos.
    Raotat vain apukuskin jalkatilasta kojetaulun alta lattiamattoa. Sieltä löytyy boksi jossa punainen ledi vilkuttaa vikakoodit heti kun laittaa virrat päälle. ;)
    Koodit löytyy tuolta: http://www.dynamiitti.com/autodata/hondaecu.html

    Joskus itelläkin oli samanlainen Civic, tai oikeastaan montakin, ja tuli nuo tyyppiviat aika tutuksi. :lol:
     
  8. Heko

    Heko 1st gear

    Kiitti vinkistä, mutta tuli jo tuo auto myytyä eilen eteenpäin. :wink:
     

Kerro tästä muillekin!