hot rod historiaa

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Rod & Kustom.', aloittaja Anonymous, 6.11.2003.

  1. Anonymous

    Anonymous Guest

    Elikkäs saiskohan mielellään Suomenkielisiä roddamisen historiasta kertovia sivustoja,englantikin taittuu kyllä jonkun verran.
     
  2. Tupis

    Tupis 3rd gear

    Suomen kielellä ei taida löytyä hot rod historiaa. Ford freakkien lehdessä oli jokunen vuosi sitten juttua ruotsin rodi historiasta. Alfameriltä löytyy useampia englannin kielisiä opuksia asiasta, alkaen 20 luvulta.
     
  3. Forvolet

    Forvolet 1st gear

    Sekalaisia artikkeleita on julkaistu erinäisissä lehdissä mm. V:llä alkavassa- ja nyt en tarkoita Villivarsaa.

    Mielenkiintoinen eri vuosikymmeniä ruotiva, 70-luvulta alkava juttu aiheesta löytyy myös Do Dad`s 2003 käsiohjelmasta (A5 n. 40 sivua). Mannermaan Pekka otti lehtisestä lisäpainoksen ja sitä sai mieheltä ainakin pari viikkoa sitten 5 e hintaan.
     
  4. -zzz-

    -zzz- Gearhead

    Do-Dad's ohjelmalehti on valitettavasti uudenkin painoksen osalta loppu. Kyseinen kappale jonka sä Chevord sait oli tarkoitettu sille ulkomaalaiselle special-vieraalle vai mikä se nyt oli... eikö vaan?
     
  5. Chevy ´53

    Chevy ´53 Gearhead

    Heeetkinen. Menetin siis uudenkin painoksen vaikka olin paikalla, prkle. Ensi vuonna en kyllä myöhästy, muuten harmittaa vielä talvellakin kun ei saanut lehdykkää, josta kaikki puhuu... :sad:
     
  6. pequli

    pequli Gearhead

    Tässäkö olisi retrosedille haastetta?
    Vanhat valokuva-albumit esiin ja edes osittain painokelpoiset muistot julki,
    niin saataisiin edes vähän Suomihistoriaa talteen.
     
  7. Chevy ´53

    Chevy ´53 Gearhead

  8. Forvolet

    Forvolet 1st gear

    Juuri tuon tyylinen kaivellaans-albuumeita-kuvakokoelma DD-ohjelmalehtisen artikkeli oli. Joku voisi välittää esim. Pekalle tai jollekkin muulle (who was there when it happened), tai vaikka ryhmälle tuohon aikaan piireissä pörränneille kynä-/kameramiehille, että olisi aika kerätä faktaa ja fiktiota takavuosikymmenien roddauksesta vaikka ihan kirjaksi asti...

    ÅÅÅ, otitko sittenkin liian pienen lisäpainoksen? Ostamani lehti meni Saksaan. Ei muuta kuin lisäpainosta kehiin?
     
  9. -zzz-

    -zzz- Gearhead

    Jepjep, me vaan päätettiin että ne lehdet menee pelkästään DD-ryhmälle. Että olis jotain mitä muilla ei olis.

    Mutta mielenkiintoista historiaa on itse asiassa -tästä kaikki customukot ei tykkää- FHRA:n kerholehdessä 80-luvun lopulla. Silloin kun Mannermaa oli sen päätoimittajana. Olikohan silloin kerhon joku juhlavuosi. Hyyppä kirjoitti aiheesta tolkuttoman jutun ja samoihin aikoihin taisi V5-lehdessäkin olla aiheesta ihan kelpo tarinaa. Sitä paitsi, mitä historiaa se 70- ja 80-luku on, just päättynyttä aikaa. Hyvä että kädet on saanut pestyä niistä päivistä ja uuden hiusrasvapurkin ostettua. Jaa, on buutseihin tainut tulla uudet korkolaput sentään...
     

Kerro tästä muillekin!