Huikea eka jenkkiautokokemus

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Futurage, 10.10.2008.

  1. Futurage

    Futurage Gearhead

    Heh heh..jätkät pistäkääpäs paremmaksi. Vuosi noin 1966 ja paikka Oripää.Oltiin pienkerrostalon pihassa leikkimässä kun pihaan ajoi UPEA 2ovinen hopeanvärinen urheiluauto.Päästiin muiden kakaroiden kanssa koeajolle.Takaosan ikkunasta näki suoraan ylös. Kuljettajana toimi amerikkalaisen filmitähden näköinen upea nainen.
    No, kyseessähän oli Tabe Slioor ja 63 tai 64 Corvettensa !! Tähdellä oli tuttavia tai sukulaisia samassa talossa ! Muistini mukaan asusteena oli hopeanvärinen poolo jossa varustuksena etuosassa eteenpäin törröttävät kartiot.
     
  2. Toke

    Toke Gearhead

    ei kai Oripäässä mitään pienkerrostaloja ollu -66, eihän niit oo vieläkään ku 2 kpl :lol:
     
  3. Nutlass

    Nutlass Gearhead

    Kyllä sä oot tainnu nähdä unta, sitäpaitsi ne törröttävät kartiot oli Madonnalla :rotfl:
    Ensimmäinen muistamani Ameriikanautokyyti liittyy ruskeaan 4d Valianttiin :oops:
     
  4. Kustom STW

    Kustom STW Gearhead

    Yli 200 km/h lasissa pikkupenskana luukku-lamppu Monacon kyydissä.
     
  5. Selli

    Selli Gearhead

    On muuten kiva muistella tuota tilannetta ku ekaa kertaa istu jenkin kyydissä! Isäni Camino tai tuttavani Swinger oli kyseessä mutta nappulana ei muista enää kumpi oli se oikeesti ekalaitos :) Great!
     
  6. E.B.Ford

    E.B.Ford 2nd gear

    oisko ollu vuonna -74? paikallisen -60 Windsor kyyti. :)
     
  7. st. vitus dance

    st. vitus dance 3rd gear

    Jotain 80-luvun alkupuolta elettiin. Isäukko oli tuolloin töissä automyyjänä eräällä jobbarilla. Tai toi nyt on huono ilmasu, ihan "kunniallinen" autoliike se oli. Sillä omistajalla oli Mercury Cougar, tai niinku silloi puhekielessä se oli vaan Kukaari. Enhän mä osannu viel ees juur lukea, saatika sit noin vaikeita nimiä. Meil ku oli vaa Korolla omas pihas.
    Noh, kerran iskä sit tuli sillä Kukaarilla töistä himaa. Kummastelin kun ei ollu ajovaloja ollenkaa. Nehän ku sinne maskiin käänty piiloon. Vanteet oli kans tottumattomalle poikkeuksellisen hienot kromikiekot ja ne valkotekstit pyörissä oli aivan mahtavia juttuja. Käytiin sit ajelullaki sillä. Lisää ihmetystä aiheutti sähkölasit, ja se että ei tarvinnu ajossa vaihtaa kepistä ollenkaa. Ja kaikki oli muutenki hieman "outoa", erilaista kun siinä Korollassa. Oli se mieleenjäävä kokemus iha kakarana.
     
  8. lojo80

    lojo80 Gearhead

    hmm..en muista vuotta tarkalleen..mut..oiskos ollut jotain -85(?) ite silloin 5vee..
    ni isukki oli jossa käymässä ja äipän kanssa oltiin himassa ni "hirmu rötkötys" alko kuulumaan pihalta..joku isin kaveri tuli kyselemään isukkia..ja se auto..mallia ja kulkineen vm en tiedä mut sen muista et joku 60-70 luvun vehje se oli..Flake sininen se oli ja sen muistan ku se lähti pihalta ni oiskos ollut jopa kolme putkenpäätä per puoli.. =) se taitaa olla eka tollanen muistikuva Ameriican autosta.. :D

    Keulassa tais olla jotkut tuplapysty valot ja..takana kolme punasta lamppua per puoli..hmm..
     
  9. Rocket engineer

    Rocket engineer 1st gear

    Huhtikuu 1979. Tuliterä C10 Scotsdale saapui taloon. Koe-kilvet, muovit penkeissä.. Isoisä lopetti energiakriisistä alkaneen jenkittömän kautensa ja vaihtoi Saabinsa Chevyyn. Oli vähän eroa 70-luvun lopun harmauteen Datsuneiden ja Saabien joukkoon. Auto jäi taloon 22 vuodeksi.

    Naapureilla oli iso 1977 Cherokee - siis sama kori kuin Wagoneerissa, mutta vähemmän trimmiä. http://en.wikipedia.org/wiki/Jeep_Cherokee_(SJ) Hekin palasivat USA:sta noihin aikoihin.. Sekin auto pyöri nurkilla seuraavat 15 vuotta.

    Siinäpä sitä ensikokemuksia..
     
  10. jusa67

    jusa67 3rd gear

    Plymount Fury 70-luvulla, kulki varmaan 200 kmh. Ainakin omasta mielestä.
     
  11. piiparinen

    piiparinen Gearhead

    isäukolla oli ruotsinmaalla vuonna 68 avo parisienne-67.silloin löyty tukholmasta tasan 2 kappaletta näitä kärryjä.toinen oli prinsessa desireellä.kärry vaihtui myöhemmin fastback mustangiin.
     
  12. virta

    virta Gearhead

    Pojan on matkaa mahtua isän saappaisiin :)
     
  13. terence hill

    terence hill Gearhead

    Oioi noita aikoja.Vuonna -80 käytiin kattomas mökin lähellä paikallisen kone korjaamon pihalla -65 Chevrolet Impalaa.Järkyttävän suurella koneella,oikein suora kuutonen.Vaihteet oli rattipylväässä ja etupenkki oli leveää mallia.
    Saatiin käydä kokeilemas pellolla,pelkkaa juhlaa!! :D
    Harmi ku ei riittäny kesälomarahat auton ostoon.
     
  14. Buddy

    Buddy 1st gear

    Mulla oli se, kun kaverin serkku "Luigi" heitti meidät amerikanraudalla Halikosta Saloon.
    En ole koskaan ollu niin kuningas sen jälkeen... :wink:
     
  15. Hd-hippi

    Hd-hippi Gearhead

    Ekaa amerikanauto kokemusta en muista, mutta eka harrikka kokemusmuisto on luettavissa Kopteri lehden numero olikohan 68? sivuilta...
    Se vaan on piirtynyt takaraivoon tiukasti...
     
  16. ajomies

    ajomies Gearhead

    Työkaveri kaupitteli valianttia joskun 70-luvun alussa, ja pitihän sitä kokeilla. vm. 66 ja komea hopea/punainen. Mutta kun sen bensan hinta oli juuri kivunnut yli markan/litra, ei uskaltanut sitä bensarosvoa ;) ostaa!
     
  17. TeeJii

    TeeJii 1st gear

    Vuosi taisi olla 1970. Isän metsästyskaverin musta Rambler American.
    Vaihtoi sen -71-72 Hornetiin ja se ei näyttänyt yhtään niin hienolta...
    Samassa taloyhtiössä oli taksikuski joka suhas -72 kullanvärisellä Dartilla.
    Tämä oli siis Lillstugavägenillä Konalassa.
    Lopullinen kajahdus tapahtu täällä maalla 1974, kun joku toi isälle runkovikasen -65 Bel Air farmin hitsattavaks...
    Sillon valaistu meikäläisen tie... :rotfl:
     
  18. Rodi

    Rodi Gearhead

    Vuosi tais olla jotain -89 tai-90, kun ! Iso lohko (440)! Coronetin -66 kyytiin pääsin, takapenkille.
    Kurko71 tunnistaa auton, koska ajoi sillä/omisti sen, ja minä ja Silvarello "päästiin kyytiin", en muista paljonko kyyti maksoi Kerimaa-Kerimäki, mutta Silvarello hoki koko ajan, et tunne Make se V8 ja miehän tunsin, kylällä vielä taxi autoillijoille, vedettiin vielä "leveeesti" perä poikittain, ukot jäi suu auki kahtomaan, kun vakion näköinen(4D Corotetti) noin pöristi!!
     
  19. gmc63

    gmc63 1st gear

    Aikas jännä juttu itelläki oli eka kokemus just Gougarista 69 xr7 oli myös yhdellä "jobbarilla"/autoliikkeellä tai sen jälkikasvulla flakevihree oli kyl hieno peli pyöri espoossa ja just 80luvun alkupuoli 8) 8)
     
  20. kippis

    kippis Gearhead

Kerro tästä muillekin!