Huikea eka jenkkiautokokemus

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Futurage, 10.10.2008.

  1. Putte

    Putte 1st gear

    Kyllä kysymys oli poikain ikä järjestyksestä Petteri on vanhempi veljeksistä ja Valtteri oli nuorempi.
     
  2. Putte

    Putte 1st gear

    Hataran muistini mukaan Karilla oli Valiant vielä kun muutimme kyseisestä talosta pois 64-65 vuoden vaihteessa. Vaikka hänen poikiensa kanssa tuli senkin jälkeen oltua yhteyksissä, niin tuo Rambler ei ole jäänyt lainkaan mieleen, mutta en kyllä tainnut Kariakaan nähdä muuttomme jälkeen.
     
  3. kotr

    kotr 3rd gear

    SEiska luokalta on ekat muistikuvat.Velipoika tuli koulusta hakeen-74 coronetilla.Raivokas nelisatanen ampu niin,että pipo lens takapenkille...Samalla tais järkikin jäähä nuihin rautoihin :rotfl:
     
  4. Nennu

    Nennu 1st gear

    Eka jenkkiauto kokemus oli isoveljen -62 Impalan kyydissä, oli se sillo reteetä. Kuulema oli sen ajan matalin auto Suomessa :lol:
    Eka ajokerta jenkillä oli Scottsdalella ja se oli rakkautta ekalla kosketuksella.
     
  5. kma68

    kma68 Gearhead

    Ensimmäinen jenkkiautokokemus taisi olla jo ala-asteikäisenä, kun taksina oli joku diesel cutlas tai delta. Oli hieno sen tarjoama kyyti ja moottori hyrisi vaimeasti ja sisätilat olivat prameat. :) Hieman harmitti kun jonkun korjaamoreissun jälkeen sitä ei enää näkynyt. :eek:
     
  6. jeddah

    jeddah 2nd gear

    Kelasin tuossa että taitaa meikällä olla vasta tulossa, enpä ole koskaan ollut edes V8-koneisen auton kyydissä :eek:
    Vaikka olenkin puolitoista vuotta ajellut farkku-Merkuriuksella, niin siinäkin on kuitenkin vain euro-naftapannu... Isäukolla oli 90-luvulla Chevrolet pickuppi kutosella, muuten ei ole edes jenkkejä harrastavia kavereita :-?
     
  7. nyffikaakoo

    nyffikaakoo 1st gear

    Juu, jos olisi Karilla ollut Bedford, olisi epäilys herännyt...

    Tietty epäilys olisi vahvistunut, jos Karilla olisi ollut poikalapsia nimeltään Mauri ja Raimo (Morris&Rambler).

    Lilliä yritin jo miettiä, mistä ois saanut nimi alkunsa, muttei tuu mitää miäleen. Lancia? Lotus? :odroll:
     
  8. Jube-setä

    Jube-setä 1st gear

    Se on jostain 80-luvun lopusta, pikkukakarana veljen satelliten tai chargerin kyydistä. En muista kumpi oli. Ja joskus pentuna isän veljellä oli joku jenkki missä oli telkkarikin takana.
     
  9. Peeveli

    Peeveli 1st gear

    Pikkupoikana jäi aamupuuron syönti kesken ku velipojan kaveri pärähti jollain 70-luvun alun challengerilla pihalle ja laski katon alas..Siinä vaiheessa olin jo valkosella nahkapenkillä ja sitä tunnetta ku koelenkillä kumi palo! :D
     
  10. Raakku

    Raakku 3rd gear

    mulla oli eka kokemus joskus 90-luvun puol välis...äiteen uuden ukon plymouth duster(oikee kiihtytys auto)jonka jälkee sen jonkun kaverin plymouth fury(slant six ja 3v man.)tosin jo ennen tätä pikkupoikana kuolasin v8 lehdistä noita uljaita laitteita.sitten joskus 90-luvun lopus-2000-luvun alus serkulla oli kaverilta lainassa joku lankkupenkki buick elektra(jollai pikkusen kireemmäl koneel),se vei tään miehen syrämmen:Dserkku tarjos mahdottomia sivuluisuja soratiellä ja käytiin polttamassa kumia asvaltilla:Dsitten heti kun kortin sain,seuraavana kesänä ittellekkin lakkupenkki chevy(350dx+th350)oi niitä aikoja :D
     
  11. TeeJii

    TeeJii 1st gear

    Aiemmin tuolla topikissa laitoinkin niitä ensikokemuksia, mut nyt heräs tosi vahva muisto (monien joukossa):
    Tehtiin isän kanssa putkiremppaa yhteen taloon vapun tienoilla n 1978.
    Kauniina kevätpäivänä väännettiin putkea mutkalle ulkosalla ja hitsuupillien kohinan päältä olin kuulevinani lähestyvää kasin jytinää...
    Saman tien kohdalla hölläs kaasua musta '70 Belvedere.
    Vaikka myöhemmin kävikin surullisella tavalla tutuksi, niin on se hetki ikiajoiksi jäänyt kaaliin.
    Silloiset naapurit ei tykänny kärryn omistajasta liiemmin. Olipa hänellä tapana hieman lämmityskäyttää belveä ennen töihinlähtöä.
    Aidasta napattu säle penkin ja kaasupolkimen väliin ja mölinät päälle. :rotfl: Siinä sitte kolme varttia kävi kierrokset aika korkeella.
     
  12. jesse V8

    jesse V8 1st gear

    oliko kenties kettusen pecon dartti eikö se ollu 66 dartti 65 keulalla vai miten se nyt oli aika ripee laitos joka tapauksessa :)
     
  13. mopar miäs

    mopar miäs 3rd gear

    kokemuksia

    olisko eka kerta jenkillä ollut kun velipoika 67- sb belvellä heitti kahvassa sivutiellä ja olihan siinä tuntua
    samoihin aikoihin oli kyllä serkulla bb fury -69 jonka äänimaailma on syöpynyt aikas syvälle mieleen :D
     
  14. JanneK

    JanneK 3rd gear

    Sama laite, Jokelan Pertussa tapahtui tuo.
     
  15. Teppe

    Teppe 1st gear

    Lahden Riihelässä 5-6vuotiaana asuessa naapurin setällä jenkit vaihtui ja ne oli pienen pojan mielestä parkkiksen komeimpia! Parkkipaikan muitten autojen katoilta pulkalla ja liukkarilla otettiin vauhtia, mutta niitä naapurin sedän jenkkejä aina vaan monttu auki töllötettiin ja odotettiin, että setä käynnistää murisevan pirssinsä 8)
    Ekasta ajokerrasta pistin juttua jo toiseen topickiin: http://www.overdrive.fi/forum/viewtopic ... 04#1366604 Löytyykös näiltä sivuilta syylliset siihen? Kajaanilaiset kaverukset olivat syyllisiä tähän tapahtumaan muistaakseni vuonna -96
     
  16. atteman

    atteman 1st gear

    imatralla kävin ekaa kertaa roudari ruisingissa joka pidettiin silloi parkkihallin puolella :D siellä sitten päästiin -65 dodge dart 318sin kyytiin ( kiitos mertaselle )... ja siitä se ajatus sitten lähti.. nyt itelläni alla samallainen kulkupeli :)
     
  17. daimleri

    daimleri Gearhead

    pikkukundina, 7-8 vanhana, istuin koko matkan metallihohtoisen vaaleanvihreän dusterin etupenkillä mökiltä stadiin, autoa ajoi auton omistajan vaimo, oisko ollut joku n. 20 v friidu silloin.

    auto oli makee mut mieleen jäi paremmin H:n tummat hiukset ja "italialainen" ulkonäkö 8) . näin ko. daamin viimeksi viime kesänä ja vaikka vuodet ovat kuluneet niin täytyisi todeta että jos dusteri on yhtä hyvin säilynyt kuin sen silloinen omistajatar, niin se on yhä "uudenveroinen" ja loistavantuntuinen ajopeli 8) 8) 8) :oops: :rotfl: :poff:

    seuraukset tuosta:

    molemmista jäi PYSYVÄT vaikutukset 8) :rotfl: :poff:
     
  18. jesse V8

    jesse V8 1st gear

    juu olin itte jotain 3-4 vuotias ku pekalla tuo oli on vaan meijän faijan kaveri ollu koulusta asti ni siitä osasin yhdistää ton auton :)
     
  19. kurko71

    kurko71 Gearhead

    Mun eka jenkkiautokokemus on joku noista setävainaan autoista. Luultavammin toi -66 Dart GT(LPD-74);
    http://kuvablogi.com/nayta/1568210/
    No serkkupojan kanssa sit saatiin selville, et Dart on vieläkin samoilla kilvillä ja myynnissä Helsingissä! :eek:
    Meikä kävi kattoo autoo American Car Show-reissulla;
    http://kuvablogi.com/nayta/1568224/
    Pari viikkoo siitä etiäpäin, serkkupoika kävi hakemassa isävainaansa Dartin "takas kotia"!!!
    http://kuvablogi.com/nayta/1568225/
    Aika huikee juttu, että auto on ollut kokoajan samoilla kilvillä, välissä kuitenkin noin 20 omistajaa!!! No auto vaatii aika paljon työtä, mutta onpahan ainakin hyvässä tallessa...

    Sampsa
     
  20. jesse V8

    jesse V8 1st gear

    menee ehkä hieman offtiopic mutta onkohan tuo pumppudartti vielä elossa tietääkö jannek?
     

Kerro tästä muillekin!