huutokaupat.com

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja moottori-hannu, 18.7.2016.

 1. Charger´69

  Charger´69 Gearhead

  Harvalla halvalla työkalulla nyt yleensäkään ei tee mitään... Mutta tämä on silleen hauska että pitäshän sen halpiksenki pariin kertaan nyt minimissään pystyä se työ tekemään :rotfl:
   
 2. Dataviilaaja

  Dataviilaaja Gearhead

  Kyllähän hienokierremuttereita saa kiinnitystarvikeliikkeistä ihan hyllystäkin. Mutterit ja ruuvit on yleensä se, mikä kannattaa kiinavehkeissä vaihtaa ihan ensimmäisenä, sen jälkeen saattaa joskus saada ihan käyttökelpoistakin tavaraa. Tuossa tietysti jos tuo uroskierrekin korkkaa, niin menee jo hankalammaksi.
   
  jariha tykkää tästä.
 3. bathory

  bathory 3rd gear

  Järkyttävät postikulut.
   
 4. Mac

  Mac 3rd gear

  Saa katsoa kauanko tuo yksityisten automyynti saa jatkua tuolla.
  Perin hyvällä prosentilla tullut noita uudelleen myyntiin, kun ei ole kerrottu vioista etukäteen.
  Sinänsä kyllä hyvä, että kantavat noistakin vastuun.
   
 5. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Kuten myös yritys ilmoittaa huutokaupat.com myy systeemi. Jos joku olettaa että tuonne on laitettu hyviä, ehjiä ja kaupallisia autoja liikkeen toimesta niin se sama tyyppi varmaan lähettää nigerialaiselle prinssille rahaa tai aasialaiselle vaimo kandidaatille rahaa että saa sen Suomeen. Mahdollista se tietysti on mutta niin on voittaa lotossakin jonkun. Joku autoketjun häntä, vanha ja ehkä paska tai ainakin pikkuvikainen saattaa olla että tuolta huutokaupat.comista voi ostaa mutta yleensä niille on jopparit olemassa jo liikkeellä kuka ostaa ne ja myy eteenpäin. Kyllä liikkeessä on yleensä sevverran viksut myyjät että ehjät myydään kuluttajille suoraan. Hinta on niin paras ja provisiopalkkainen ymmärtää rahan päälle. Huutokauppa systeemi muutenkin on typerää jos on joku hintavaraus. Joku myy joka ei tiedä tuotteellensa arvoa tai elää haavemaailmassa.Toinen tarjoaa mitä sattuu joka myös ei tiedä onko hinta yli vai alle markkina arvon. Kaikelle on markkinahinta oli kyseessä käytetty auto, vilja tai raakaöljy. Jos osaa ottaa selvää.
   
  Volvo_5.7 tykkää tästä.
 6. Volvo_5.7

  Volvo_5.7 Gearhead

  Juuri näin. Toi nettihuutokauppa on täyttä ripulia.
   
 7. north

  north Gearhead

  En tiedä mitä toi pulju ottaa toimitus maks
  En tiedä mitä toi pulju ottaa toimitus maksua mut taitaa olla sama tuote.
  https://www.wish.com/product/5ec65f...7gIVQuqyCh3nTAfkEAQYASABEgJLkPD_BwE&share=web
   
 8. Pannu H-D

  Pannu H-D Gearhead

  Jos yksityinen huuta sen paskan romu auton niin sillähän on 14 vrk kaupan perumis aika kuluttajasuojalain mukaan.
  Jos tuolta jotain ostaa niin kannattaa maksaa senverran kun on valmis menettämään.
  Itse olen ostanut tuolta aika paljon kuorma-autoja ja kaikki ovat olleet parempia kuin olen kuvista päätellyt.
   
  Ässä. tykkää tästä.
 9. dart -66

  dart -66 Gearhead

  Vastikään huusin amerikkalaisen ajoneuvon tuolta kuluineen 122€ ja ajamalla pois... Ei lie syytä valittaa :)
   
  Ässä. tykkää tästä.
 10. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Poikkeus vahvistaa säännön?
   
  dart -66 tykkää tästä.
 11. Ässä.

  Ässä. 2nd gear

  En ymmärrä mikä monella on tuota sivustoa vastaan. Ite oon myynyt ja ostellut tuolla jonkinverran, ja oon hyvin tyytyväinen ollut. Pari kk sitten ostin econolinen työautoksi tuolta, ja oon hyvin tyytyväinen ollut. Halvalla kun sai...
  Pari traktorikaivuria oon myynyt, ja jonkun verran kunnostamiani henkilöautoja.
  Hiton paljon helpompi laittaa tuonne huudettavaksi, kuin kuunnella nettiauton kautta kaikenlaisia vikisijöitä.
  Mut kaipa nää on makuasioita. Samalla lailla kait siellä nettiautossakin on niitä "hännän viimeisiä", eikä niitäkään ole pakko ostaa jos harmittaa;)
   
  malvasto ja -71 MoPar tykkäävät tästä.
 12. pantera

  pantera Gearhead

  Etämyyntiin liittyvä 14vrk purkuoikeus on vain niillä kohteilla jossa myyjänä on Mezzoforte eli huutokauppat.com
  Eli tarkkana pitää olla kuka myy ja millä vastuilla.
  Markkinaoikeuden päätös asiaan:
  https://www.kkv.fi/ajankohtaista/Ti...-yllapitajalle-uhkasakolla-tehostettu-kielto/
   
  isalmela tykkää tästä.
 13. -71 MoPar

  -71 MoPar 3rd gear

  Haavemaailmassa voi kuvitella saavansa lahjoituksia, mutta tosi elämässä ne on harvassa. Huutokaupat.com on ihan hyvä systeemi jos osaa ja viitsii lukea ilmoitukset huolella ja katsoa kuvat tarkasti.
  Voit saada hyvän ehjän mutta ei niin kaupallisen auton liikkeeltä , se voi myös olla uudehko mutta esim. paljon ajettu ikäisekseen . Nykyinen kuluttajasuojalaki on liian tiukka joistain kohdin ja siksi on parempi myydä huutokaupalla, samoin se ketjun häntä päättyy nopeasti . Isolle osalle merkkiliikkeitä on annettu ohje myydä autot huutokaupalla jää pois ne "maasu miehet ja jobbarit" . Liike saa sen hetken markkina arvon mukaisen hinnan ja myyjä samalla lailla sen provisionsa kuin auto myyty ja ketju loppu.
  Kyllä minuakin välillä vähän suututtaa kun tarjoan vetelästi oma voiton kiilto silmissä ja joku käyttäjä menee ja maksaa markkina hinnan. Olen myynyt auton huutokaupat.com kautta sain ihan kohtuu hinnan eikä tullut vaihdokkia , rahat tuli vajassa viikossa tilille. Samaa autoa ilmoitin nettiautossa , kysyntä vähäistä ja kyllä vaihtoja olis ollut vaikka kuinka.
  Kyllä siellä menee autoja ihan ostettavaan hintaan useinkin millä vielä voittaisi kun vähän laittaa kuntoon , mutta tilat aika ja rahat on rajalliset .
  Aion tulevaisuudessakin ostaa ja myydä sitä kautta , tarkkana vain pitää olla.
   
  Ässä. ja malvasto tykkäävät tästä.
 14. Pannu H-D

  Pannu H-D Gearhead

  Etämyynnissä jokaista yritystä koskee 14 vrk palautusoikeus kun ostajana on yksityinen jos kauppa ei ole tapahtunut myyjän toimipisteessä.
  Nyt tehtiin selväksi et se koskee myös huutokauppa.comia.
   
  musta pässi tykkää tästä.
 15. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Asian vasta mielenkiintoiseksi tekee että jos yksityinen ilmoittaa ja huutokaupat.com myy niin vastuu on sama. Tähän asti vain harva yksityishenkilö on joutunut vastuuseen itse suoraan yksityiselle myymästään autosta. Eli jos saa oikeuskuluihin tarvittavan lisän kaupassa huutokaupat.comista niin kannattaa, muuten ei.
   
 16. Pannu H-D

  Pannu H-D Gearhead

  Tässä tapauksessa et yksityinen ilmoittaa ja huutokauppa.com myy niin luulisin et jos ostaja alkaa rutiseen niin kauppa perutaan ja todennäköisesti yksityinen joutuu kärsiä pienen rahallisen korvauksen huutokaupat.com.
  Korostan et luulisin sen näin olevan mut en ole nähnyt millainen sopimus tuollaisessa myynti tavassa on.
   
 17. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Jos huutokaupat.com myy auton niin se on vastuussa. Ylipäätään liikkeenharjoittajan ja kuluttajan välisessä kaupassa on vastuukysymyksiä ja näköjään nykyään yksityisten välilläkin. Niistähän on jo ennakkotapauksia. Se tosiaan varmaan huutokaupat.com purkanee kaupan ns. rutinatilanteessa. Se lienee pienimmän riesan tie. Varsinainen omistaja joka jos ja kun jo saanut rahansa alkaa konstailemaan niin se sitten myös aiheuttanee niitä juridisia seuraamuksia.

  Välittäjä, huutokauppa yms. auttaa kykenemättömiä pääsemään rahoistaan eroon ja saa siitä palkkion. Aikoinaan sanottiin että netti pilasi autokaupan kun hintataso ei enää ollutkaan ammattitaitoisen myyjän ja valveutuneen ostajan päässä vaan kaikkien niiden joilla on atk-laite käytössä.
   
 18. pantera

  pantera Gearhead

  jos jollain on nurkissa alle 8-20 tonninen tela-alustainen kaivinkone niin sellaista saa tarjota mulle ennen kuin laittaa huutokauppakomiin
  Ei koske.
  Jos huutokaupanpitäjä järjestää huutokaupan niin että huutokauppaan voi osallistua fyysisesti paikanpäällä, kama myydään äs is ja 14vrk purkuaikaa ei ole. Tämä oli mainittu markkinaoikeuden päätöksessä. Eli kannattaa olla tarkkana lukeeko ilmoituksessa että huutokauppaan voi osallistua paikanpäällä osoittessa x, jos näin on niin toi kuluttajasuoja ei ole voimassa

  "Peruuttamisoikeus voidaan poikkeuksellisesti evätä vain niin sanotuissa perinteisissä huutokaupoissa, joihin liittyy muun muassa erillisen huutokaupanpitäjän, kuten huutokauppakamarin, järjestämä fyysinen huutokauppatilaisuus. Markkinaoikeuden mukaan Huutokaupat.com-verkkokaupassa ei ollut kyse poikkeuksen piiriin kuuluvasta huutokaupan muodosta. Kysymys ei ollut huutokaupanpitäjän johtamasta tarjouskilpailumenettelystä, eikä fyysisiä huutokauppatilaisuuksia järjestetty. Kyse oli verkkohuutokaupasta, joka ei kuulunut poikkeuksen piiriin."
   
 19. exchevelle

  exchevelle Gearhead

  Tuossa lainaamassasi lausunnossa juuri todetaan että Huutokaupat.com huutokauppa on verkkohuutokauppa eli peruuttamisoikeus on voimassa.

   
 20. Pannu H-D

  Pannu H-D Gearhead

  Pantera mikä jäi ymmärtämättä tuossa tekstissäni mitä lainasit viimeksi???

  Kirjoitin: "...jos kauppa ei ole tapahtunut myyjän toimipisteessä".

  En väittänytkään et fyysisessä huutokaupassa olisi 14 vrk palautusoikeus.
  Kun fyysisessä huutokaupassa ollaan just siellä myyjän toimipisteessä.

  Ja selvennän vielä ettei tarvitse turhaa vängätä. Myyjän toimipiste = paikka jossa kauppa tapahtuu ja ihan sama kenen tila.
   

Kerro tästä muillekin!