Hydraulit & Kiruna-systeemit ja Ilmajousitus

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Jarrut ja jousitus.', aloittaja Anonymous, 26.10.2001.

  1. Dobermann

    Dobermann Gearhead

    Juuri tuon takia pitäisi jättää ne wanhat kierteiset jäljelle ja ilmaset sinne sisään.. Yllättävän paljon tällä tekniikalla olevia löytyy ameriikan maastakin. Lueskelin tuossa jotakin low-rider lehteä kaverilla ja sieltä löytyi parikin firmaa jotka tekevät bolt-on sarjoja monille autoille. Sisältää ilma-pussit, -säiliötr, -pumput ja jopa kierrejouset kyseiseen kläyttöön! :-o
     
  2. tötterö

    tötterö 1st gear

    oon nyt puolisen vuotta lueskellu hydrauli keskusteluu, ja meiksin lintas nyt on jotaa 7-8 vuotta ollu kyseiset "ihme" vempaimet? saattasin niist jotaa tietääki, aika kivat lelut muutes. kylhän ne parempi ois konttorille viedes pois ottaa, mut mitäs haluisitte niist tarkemmin tietää. parit pumput takapaksis ja joka kulmas sylinterit vähän letkui, muutamii akkui paksis, neljät releet nostoo ja laskuu varten ja kauko-ohjaus kapula siin se pääpiirteissää. ylös nousee hydraulin voimal alas tulee omal painol, aikas nopeestkii saa auton keikkumaa...
     
  3. Dobermann

    Dobermann Gearhead

    Nyt alkaa suunnittelu vaihe olla siinä pisteessä, että pitäisi lähteä ostoksille(eli sain riivittyä vähän rahaa kokoon..). Eteen pitäisi siis saada sinne kierre jousen sisälle tuollainen "pussukka" hoitamaan korkeuden säätöä. Viime leimalla kyselin vähän inssiltä asiasta, ja sanoi että "kierrejousi jos säilyy niin homma on periaatteessa ok. Iskariksihan se siinä tulis sitten."

    Eli nyt pitäisi kokeilla toisilla jousilla kun on saanut ne ilma-systeemit sisään, että minkälainen autosta tulee ajaa.. Jos muuttuu kummalliseksi, saattaapi olla että ei jää alle.. Mutta kokeillaan. Hudlariin pitäisi iskeä toinenkin säiliö keulaa varten ja sille letkut pumpusta. Jonkinlainen tankkien välinen tasaus systeemi olisi kiva saada ja kun vielä onnistun siinä, että vasen ja oikea nousevat samalla tasalla, niin.. <IMG SRC="/keskustelu/images/smiles/icon_wink.gif">

    No, kertoilen sitä mukaa miten homma etenee (hitaasti).. Jos toimii niin täytynee laittaa jotain tehokkaampaa pumppaamaan sitä ilmaa.. <IMG SRC="/keskustelu/images/smiles/icon_wink.gif">
     
  4. koni

    koni 1st gear

    tötterö:
    Puhummeko nyt siitä mustavalkoisesta '60 Invictasta? Jos puhutaan, niin siinähän etuakselilla iskari on kierrejousen sisällä.
    Missä kohtaa auton etupäässä nuo työsylinterit (yksitoimiset?) sijaitsee, iskareiden tilalla vai oletko tehnyt niille omat kiinnitykset tai siirtänyt iskarit toiseen paikkaan?
    Jos ne on iskareiden tilalla niin miten olet järkeillyt iskunvaimennuksen?
     
  5. Anonymous

    Anonymous Guest

    Eikö kukaan innostu rakentamaan citikan systeemistä korkeudensäätöä. Citikan sylinterithän voi sovittaa iskarin paikalle. Jousipallot putkien päähän ja pumppu koneen kupeeseen ja vähän venttiileitä tason säätöön. Vaimennushan on citikankin systeemissäkin. Joku auto- tai moottoripyöräiskarihuolto varmaan pystyy muuttamaan vaimennuksen sopivaksi. Ei ne sylinterit siemenestä ole tulleet, kyllä joku voi ne purkaa ja muuttaa sopiviksi (myös pituuden). Alkuperäisten jousien tilalle saa pehmeämmät vaikka Punkan pajasta.
     
  6. tötterö

    tötterö 1st gear

    koni:
    joo sama invictahan se on,siin on sylinteri etuiskarin ja kierrejousen paikalla, takana iskarit on paikallaan mut sylinteri on kierrejousen paikalla. työsylintereiden alla "iskunvaimmennuksena" on takaan kolmen- ja eessä neljän kierroksen pätkät kierrejousta, kuoppasella tiellä saattaa vähän viina mukit läikkyä omaan tahi kaverin syliin ja päälaki kipeästee kolahtaa takaikkunan listaan ja jättää katoon/ikkunan yläosaan huisrasva läikän mut muutoin mukavaa ja "keinuvaa" matkantekoo kipinöitten sinkoilles suomen suveen.
     
  7. koni

    koni 1st gear

    Olen tässä kanssa hiukan punniskellut toteutustapoja omaan autoon. Pieni ajo-ominaisuuksien huonontumienen ei haittaa, mutta en haluaisi ajomukavuuden muuttuvan ajokärsimykseksi, kilometrejä kun tuntuu tulevan järjestään yli 3000 per kuukausi! Kesällä tapahtumissa pyöriessä jopa enemmän. Takana taidan tyytyä ihan vaan ilmaiskunvaimentajiin kun siellä on lehtijouset. Vai tuleeko mieleen hyviä ehdotuksia? Etupäätä varten mulla on kaksi paineilmasylinteriä joita olen hieman samalla systeemillä suunitellut.. Oma '60 LeSabre tuli jo (harmittaa) vaihdettua pois.
     
  8. tötterö

    tötterö 1st gear

    joo kuulinkii jostaa et harmaa puikki ois myyty, ilmasylintereil lincin keula toimii varmaan hyvin mut en tiiä miten perä lehtijousien kans? kaveril on autos kompura ja paineilmasäiliö ja "ilmapussit" jotka tavallaa joko puristaa kasaa tai nostaes levittää kierrejousta,ei tiiä mut se kait periaattees käy taakse iskarintilalle.mut en tiiä niist kiirunoist juurikaa muuta, hitaampi se on eikä ilmanpaine riitä kovin kauaa kiekutuksee kun taas hydrauli jaksaa niin kauan kun akuis virtaa piisaa ,ja kun akut viel on auto laturin peräs ni potkuu löytyy viel senkii jälkee kun bensa on jo päässy loppuu. se hyvä niis ilmavehkeis on et jos letku menee rikki ni se auto palaa alkuperäsee korkeuteesa kun taas lowrideri tipahtaa alas mikä vaikuttaa sillee et pienehköökin kumpareesee voipi jäädä kiinni, mut tuskimpa sekä keula et perä samaa aikaa öljyst tyhjenee. kummallisii vekottimii.mut onhan hydraulitkii kohtalaisen hyvät ajaa tasasel tiellä ja kun joko keulaa tai perää nostaa vähäsen ylös silloin se on aikas vakaa ja kohtalaisen tasasee kulkee, jos ei paljoo tiessä routavaurioit tahi vastaavii ole.
     
  9. koni

    koni 1st gear

    Kokeilemallahan tuo selviää miten toimii noiden ilmajuttujen kanssa. Ajattelin käyttää ilmastoinnin kompuraa säiliön täyttämiseen jottei ilma heti lopu kesken. Ainakaan vanhemmat moppen kompurat eivät vaadi 'voiteluaineita' ilman joukkoon joten sellasella pitäis luonata. Mulla on kakstoimiset sylinterit joissa on 'männän' halkaisija on 80mm. Kokeilin tallin kompuralla jotta ei tarvitse painetta oikein nimeksikään!
     
  10. Dobermann

    Dobermann Gearhead

    Omassani ilmastoinnin kompura puksuttaa ilmaa sille säilöön takakontissa. Riittää hyvin perus säätelyyn. Mutta kun sen etupään saa laitettua, ajattelin kyllä iskeä toisenlaisen pumpun hoitamaan hommaa..
     
  11. late

    late Gearhead

    Mulla on tarkotus laittaa 60-letukkaan taakse ja eteen ilmaiskarit. Kummallekin oma kompura puksuttamaan takakonttiin ja säätö ohjaamoon, taakse tulee Camaron iskarit ja eteen jostain vanhasta Mersusta lähtösin olevat. Ja on muuten kylän matalin alusta sen jälkeen.
     
  12. Fat Larry

    Fat Larry 1st gear

  13. Anonymous

    Anonymous Guest

    Kertokaapa mitä eroja ootte huomannu ilmajouset / -iskarit välillä. Onko eroa mukavuudessa, säätövaroissa jne. (Onko ilmaiskari isommilla painella kova?)

    Suunnittelen Letukan perän laskemista, löysemmät tai lyhemmät jouset, ilmapussit jousen sisälle, tai vaihdan ilmaiskarit. Kumpi parempi?
     
  14. herrakani

    herrakani 1st gear

    hydraulijouset on lailliset, jos alustan korkeutta pystyy säätää vain auton ollessa paikallaan.
     
  15. S

    S 1st gear

    Miten paljon peräpään korkeutta voi säätää kierrejousen sisällä olevalla ilmapussilla?
     
  16. Anonymous

    Anonymous Guest

    Ei hirveästi. Enemmänkin ne vaikuttavat tukevuuteen. Korkeutta saa heiluteltua max pari tuumaa.. Siis riippuen jousesta ja pusseista.
     
  17. toomass

    toomass 1st gear

    juu nyt ollaan ihan rekisteröidytty tänne ja kaikkee. ennen oli kiinni semmoset 24v häksöttimet ja toinen laturi, peräkontissa toiset aukut...... tein startista ja hydraulipumpusta pumpun. säiliö konehuoneeseen. venttiilit puuttuu vielä. aikoinaan ollu kiinni katastuksessa ja leima on aina tullu. sylinterit laitettu kierrejousien päälle. etuiskarit siirretty jousten ulkopuolelle(yllätys). sähkökatkasiat ohjaamossa ja voi ohjata ajon aikana. tässä faktoja näin alkuun.
     
  18. herrakani

    herrakani 1st gear

    Missä laitteessa?
    Meillä oli tossa ideana tehdä jonkunlainen lowrider finland -sivusto, jos vaikka ihan kuriositeetin vuoksi. Kiinnostaisko?
     
  19. janiluo

    janiluo Gearhead

    Aken ylitarkastajan mukaan ilmajousille/pusseille saa nykyään luvat sekä eteen että taakse, tukivarret ja spindelit saa vaihtaa tehdasvalmisteisiin joten säännöt on jo aika vapaat.

    Ilmoitelkaa jos semmoiset Suomi-sivut saatte aikaan. Se voisi edistää myös harrastamista. Tähän asti on lowriderit pitänyt rakentaa vähän niinkuin salassa.

    - Jani -
     
  20. herrakani

    herrakani 1st gear

    Shite.
    Yks pikku setbackki tossa hydraulisysteemissä. Jousituksen korkeuden säädölle on olemassa joku kohtuullisuussääntö. Eli semmonen ilmapussien säätö, 150 milliä vai mitä ne on, on ihan ok, mutta jos laitat 12" sylinterit, niin se ei käy enää kuorman kompensointiin.

    Ystäväni oli tossa käyny vaihteeks juttelemassa katsastusheppujen kanssa.
     

Kerro tästä muillekin!