Hydraulit & Kiruna-systeemit ja Ilmajousitus

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Jarrut ja jousitus.', aloittaja Anonymous, 26.10.2001.

  1. wildchild

    wildchild 1st gear

    Jos uutena ostat, niin no problem... Katot vaan paljon kärry painaa, jaat kahdella, ja minimissään sellaset säkit.
     
  2. Damned

    Damned Gearhead

    Eiku valmiiks rakennettuja, ilmajousitettuja autoja kattelin Jenkeistä.
     
  3. wildchild

    wildchild 1st gear

    Juu, aivan,tuli pieni ajatuskatkos...
     
  4. SportVan-75

    SportVan-75 3rd gear

    Ilmajouset

    Viimekädessä jos säkkien dokumenteista katsastus jää kiinni, niin ainahan ne säkit voi vaihtaa sellaisiin mitkä todella kestää(600psi) ja joista on kunnon dokumentit saatavilla.
    Esim Slam Specialties pusseista on asialliset speksit(pdf) lisätiedoissa:
    http://www.streetbeatcustoms.com/airman ... -slam.html
     
  5. menu*

    menu* Gearhead

    Ite kävin tänään muutoskatsastamassa Kaminaa. Muuten Ihan OK, mulla oli esite pussien kantavuuksista ym, harmittaa vaan kun en ollut hereillä kun autoa mittailtiin pihalla - otteeseen tuli mitta lokarinkaaresta pyöränkeskiöön - ja ihan silkkaa tyhmyyttäni mulla on nyt sitten vakioalustaa vastaava korkeus otteessa...jee.
    Eli olin vähän liian keskittynyt katsastamaan jousia, enkä madallusta.
     
  6. spychobilly

    spychobilly Gearhead

    juu a-katsastuksesta soiteltiin ylemmältä johdolta tuossa tiistaina. Ja tähän asiaan varmuutta taasen että 8cm min kork. jotain kantavuus yms. papereita ilmapusseista kandee olla mukana katsastaessa autoa. Ns. runkomuutoksista esim. taka-akselin ylityksen muuttaminen ko. vastaavaksi http://www.suicidedoors.com/images/gallery/694.jpg sallittu valmistajan puitteissa (tämä oli kuitenkin hieman epäselvää). Eli sai tehdä tuollaisen runko muutos työn, mutta höpisivät muutoskatsastuksesta..
    samainen henkilö sano, että näistä ilmapusseista tulee hemmetisti soittoja päivittäin:rotfl: joten autot tonttiin 8)
     
  7. spychobilly

    spychobilly Gearhead

  8. Buick 53

    Buick 53 Gearhead

  9. B 49

    B 49 Gearhead

  10. Silvarello

    Silvarello Gearhead

    Mustang II (C.E.inc.) etuakselisto ja Makkarapalkeet (AirRidetech). Onko kenelläkään tuommosta tai vastaavaa yhdistelmää? Miten ootte ratkaissu pohjaanlyöntikumien sijoituksen vai riittäskö tuon pussin vahvuus tyhjänä pelkästään.
    Nähdäkseni ainut paikka olis alatukivarren ja palkin väliin, lähelle tukivarren "laakerointipistettä" tulis vaan aika jumalaton vipusuhde :-? Ideoita kenelläkään?? tai tietoo?? :eek:
     
  11. Uoti

    Uoti 2nd gear

    Mulla on tommoset, mutta en oo ehtinyt vielä edes kunnolla laatikosta purkaa kun vasta viimeviikolla tuli jenkeistä... Tarviikin perehtyä tuohon kun ehtii! Mulla tosin valmistaja TCI...
     
  12. SportVan-75

    SportVan-75 3rd gear

    Ilmajousi pohjaanlyöntikumi

    Slam Bageissä on sisällä pohjaanlyöntikumi "-Internal bump stops in the airbags: This standard feature keeps our Airbags from self-destructing at zero pressure."
    http://www.streetbeatcustoms.com/airman ... -slam.html
    Eiköhän vastaavia ole muillakin pussivalmistajilla?
     
  13. Silvarello

    Silvarello Gearhead

    Re: Ilmajousi pohjaanlyöntikumi

    Tuohan on ihan hyvä ratkaisu ja pitäs käydä suoraan Airride/Firestone pussin paikalle. Ainut vaan että ei kehtais taasen ostella lisää pusseja kun nuokaan ei oo ollu paikallansa kuin 200km...
    Ameriikan rakennelmissa ei näy pohjaanlyöntikumeja millonkaan, luottaakohan ne siihen että etupalkki pysäyttää vajoamisen ennen pussin pohjaamista... Täällähän ei niin voi käydä kun on tuo laki palkin ja maan välissä.. :-?
    Tci:n paketissa varmaan sama ongelma..? C.E.inc:n alkuperäisessa iskarissa (vakiojousen sisällä) on pohjaanlyöntikumi, mutta tässä tapauksessahan iskari vaihtui ja sijaintikin muuttui sivulle, eikä tuossa uudessa taida olla suojan alla mitää kumia.
    Eihän kenelläkään oo paria Slam bagia hyllyssä? voisin vaikka antaa pari Firestonea vaihdossa...?
     
  14. lake ender

    lake ender Gearhead

    Heidt'sin mustang II/air ride etupäässä on mainoksen mukaan ainakin pohjaanlyöntikumit. Jokohan niiltä alkaa vaan saamaan niitä etupäitä kun ainakaan alkuvuodesta ei kuulemma vielä ollu tullu....
     
  15. Silvarello

    Silvarello Gearhead

    Taitaa muutenkin olla tuo Heidt`sin tehdas aika kiireinen. C.E.inc. käyttää myös Heidt`s- tukivarsia ja oma paketti vuos sitten odotutti just noita tukivarsia pitkälle kevääseen. Oli vain helppo vakoilla pakettien päiväyksistä...
    Siinäkin taitaa olla pohjaanlyöntikumit pusseissa vai miten on toteutettu? (en löytänyt äkkiikseltään kuvia)
    Tosin erona tuossa omassa sarjassa on "strutrodit" eli alatukivarsikaan ei oo A-n mallinen
     
  16. Uoti

    Uoti 2nd gear

    Tossa TCI:n akselissa on muuten juuri nuo firestonen pussit... Tossa oli kyllä mielestäni hinta kohdallaan,kun akseli pusseilla, tehostettulla hammastangolla ja levyjarruilla jäi maksamaan alle 1500€ kotiin tuotuna...
     
  17. Silvarello

    Silvarello Gearhead

    No ei ollu pahan hintanen! Itelle tuli maksamaan muistaakseni n. tuplat tuosta, tosin tulihan siihen taka-akselin tuentasarja ja vähän muutakin . mutta ilman pusseja. Tavallisilla jousilla, lehdet takana.
    Jousitus tuli sit vielä maksamaan siihen melkein toisen mokoman lisää...
    No eipä tarvinnu soveltaa kuin puolet mutta toimiipa ihan ok. :rotfl:
    Pientä tyydytystä hintaan suo kun nostaa auton kauko-ohjauksella ylös, kun joku on liian lähellä äimistelemässä... 8)
     
  18. lake ender

    lake ender Gearhead

    Mistä tilasit Uoti ton tci:n keulan ja millä rahdilla sen hinta jäi noinkin sopivaksi? Vastaa vaikka yv:llä jos et julkisesti kehtaa.
     
  19. Uoti

    Uoti 2nd gear

    Nyt purkasin loputkin paketeista ja kyllä tuossa TCI:n keulassa on iskarit ja pohjaanlyönti kumit mukana... Ohjeita en katsonut, joten niiden sijainti vielä arvoitus...
     
  20. Silvarello

    Silvarello Gearhead

    Kun sattuu ohjeet käteen niin viititkö ilmotella miten TCI on moisen bumbstopin sijoittanut..? :eek:
     

Kerro tästä muillekin!