Hyvä autotalli ja oikeat työkalut

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja pulttiavain, 29.12.2013.

  1. hzemax

    hzemax Double Gearhead

    Ai niin lisää valoa, ko kääkät ei nää mitään.
     
  2. hzemax

    hzemax Double Gearhead

    Piti sanomani et . Ne kääkät ku tietää jostain jotain ei nää enää hämärässä mitään.
     
  3. hzemax

    hzemax Double Gearhead

  4. sämpy

    sämpy Double Gearhead

    vaikka oma verstas on säälittävää suurennuslasimallia niin sota-aikunen monsteriviilapenkki seisoo tukevalla nelijalkajakkaralla, semmonen bambi jäällä vinojalkaversio jossa päällä tasoa just vaan sen verta, että voi laskea jonkin vasteen tai pajavasaran, mutta romua ei pysty keräämään. Tilaakin ympärillä pyöriä. Jos olisi mahdollisuus niin lattiaan pultattuna. Koulussa taisi olla jostain laivakoon I-palkista penkkien jalustat.
    Pöydät sitten erikseen, niissä minipenkkejä tavaran satunnaiseen kiinnittämiseen. Ei viilapenkissä takomisesta tulisi mitään jos olisi tavaraa täynnä olevalla pöydällä.
     
  5. Steve McQueen

    Steve McQueen 3rd gear

    Kunnollinen lukitus ja avaimet vain itselle, niin sinne ei ilmesty anopin
    varapakastimia ja muuta suksiboksiroinaa. Sukulaisten mielestä sinne mahtuu ihan hyvin
    kun omat nurkat on jo täynnä paskaa.
     
  6. freetime-cruiser

    freetime-cruiser Double Gearhead

    Muutama vuosi meni ilman minkäänlaista tallia, nyt kesällä ostettiin vanha omakotitalo jonka päädyssä on pieni rasvamontullinen talli, johon Valiantti just ja just mahtuu.
    Pelkästään tuo lämmin pieni koppi tuntuu aivan Luxukselta tällä hetkellä :)

    En näköjään olekaan yksin ongelmani kanssa, eli talliin kertyy kaikkea rojua... Minkäänlaista ulkovarastoa ei tontilla vielä ole, joten tallin toisen sivustan vie kasatut lankut + laudat, kun niitä todennäkösesti vielä joskus tarvii eikä ulos viitsi jättää... Ruohonleikkuri ja puutarhaletkukelat on tiellä, polkupyörät saa luvan tareta ulkoruokinnassa.

    Työkalut alkaa löytää paikkansa seinältä GWS reikälevyjen ansiosta, ja työtasokin löytyy, mutta ylimääräistä tilaa auton ympärillä ei juurikaan ole...

    Kunnon kompura tarttis ostaa kunhan lottovoitto osuu kohdalle, ja valoja + pistorasioita pitäs saada lisää.

    Hitsaus/laikotus hommia ei oiken talon yhteydessä olevassa tallissa uskalla tehdä, sitten kun kunnolla voittas lotossa niin pitäs rakentaa pajapuoli ihan erikseen.
     
  7. Ford F 350 duall

    Ford F 350 duall 1st gear

    joo samaa mieltä kuin juko7 !
    kunnon viilapenkki, erilliseen jalustaan ei muhinkään työpöytään.
    itsellä iso valurautainen n.120+ kg "pöytä" mikä pultattu kii lattiaan "kansi kooltaan" n. 40cm kanttiinsa ja vieressä pieni apupöytä, pelaa parhaiten.
    mihin sitä pöytää oikeastaan? jos teke kone hommia tai laatikko hommia niin laitteelle oma "kunnon pukki" ja pyörillä kulkeva osavaunu.
    laitteisiin ja varastoon kannattaa kyllä satsata.
    pieni sijoitus tarvikkeisiin maksaa äkkiä itsensä takaisin.
    se sunnuntai illan 4h ajelu lenkki kaikkine melkein sopivine hätäratkaisuineen maksaa yleesä tosi paljon.
    klemmareita, o-renkaita,tiiviste papereita,sokkia, liittimiä....
    pikku hiljaa ostelee hyvän varaston niin maksaa monin kerroin itsensä takaisin.
    kunnon valot ja paljon töpseleitä...
     
  8. rb

    rb Double Gearhead

    Toi pitää kyllä paikkansa.

    Jos jokaista mutteria pitää erikseen lähteä kaupasta hakemaan, niin tulee siinä mutterille hintaa plus se aika on pois siitä ropausajasta.

    Ja sit jonkunlaiset laatikostot niille pulteille, muttereille ym, että on edes teoriassa mahdollistaa löytää kulloinkin tarvittava nippeli.

    Niitä jos alkaa joistain miljoonalaatikoiden pohjalta penkomaan, niin ikinä et edes sitä oikeaa laatikkoa löydä ja hermo on hetkessä huonossa hapessa.

    Kokonaanhan noita miljoona laatikkoja ei voi koskaan välttää, mutta jos kaikki laatikot on miljoonalaatikoita niin....
     
  9. jrasi

    jrasi Gearhead

    Oma talli on mitoiltaan 5,4m x 8,5m, eli sinnehän tuommonen 60-lukuinen fullsize menee hienosti ja vielä mahtuu tekeenkin... Tai menisi, mutta kun tallin ovet ovat tuolla pitkällä sivulla ja oviaukot ovat 2x235cm leveät, ei taivu Buickki sisään, ei.

    Tallin päädyssä on tällä hetkellä puuliiteri, 235 leveällä pariovella, mitat 5,4m x 3m. Suhteellisen täynnä puita on tuo liiteriosio, joten täälläkin polkupyörät, lastenvaunut jne peltilehmäilyyn liittymättömät tuotteet on varastoitu talliin. Siispä tässä tavoitetta tälle vuodelle:

    Tontille rakennetaan uusi 2x3m liiteri puille ja puut sinne. Puuliiterin virkaa toimittaneesta tallin eristämättömästä päätyosastosta varasto ja tallista ylimääräiset romut sinne. Tallin ovet vaihtoon, normaali käyntiovi ja 3m aukolla pariovet auton pujottelua varten (oviaukon siirto tallin päähän ei ole mahdollista), ja jos syksyllä vielä ILPin laittaisi talliin, niin jokohan alkaisi Electra etenemään... Jääkaappi tallissa on jo!
     
  10. pulttiavain

    pulttiavain 1st gear

    Laita kuva viilapenkistä?
     
  11. pulttiavain

    pulttiavain 1st gear

    Kuinka paljon hyvässä autotallissa pystyy tekemään omilla työkaluilla? Kuinka paljon lainataan kaverilta?
    Mistä muualta työkaluja lainaksi?
    Mihin menee tarpeettomat työkalut?

    Sitten noista valoista autotallissa. Ledit vai loisteputket vai joku muu ratkaisu. Nyt talvella halogeeni lämmittää mukavasti, mutta sähköä kuluu.
     
  12. ursus2

    ursus2 Gearhead

    Kai hyvässä autotallissa pystyy tekemään lähes mitä vaan,riippuu työkaluista ja koneista.Mulla kaikki työkalut omat tai "isäukolta lainassa" :D Kavereilta lainaillaan harvoin,muualta vielä harvemmin.Työkalut on semmoisia kapineita että ne ei lainassa parane-valitettavasti,parempi ostaa oma niin ei haittaa jos hajoaa tms.Tarpeettomat työkalut-eihän semmoisia olekkaan :lol:
    Valot mulla pääasiassa loisteputkia + yksi 30w ledivalo.Niinkuin edellä sanottiin valoja ei ole koskaan liikaa.
     
  13. VilleTre

    VilleTre 3rd gear

    Kaikkihan riippuu tallin koosta ja omasta osaamistasosta. Jos mulla olisi vaikka 150m2 niin varmaan tulisi maalauskammio,korinoikaisu penkki ja tietty muutama nosturi.. ;) Eli mitkä on tilat? Pieni talli täynnä työpöytää ja työkaluja pullollaan jottei sekaan mahdu niin mitä siellä tekee? Jos ei auton ovia pysty avaamaan? Oma talli niin pieni että työkalut tulee seinään,pöydät kapeahkot jotta ei syö täysin tilaa. Säilytyspaikkaa osille tms voi tosiaan tehdä liiteriin /vajaan tilaa. Olen huomannut duunissa missä tietty huipputilat niin suurin osa ei osaa hyödyntää pöytiä yms millään tavoin vaan ne on vaan romun keruutilaa jne. Joten ei liikaa pöytätilaakaan kannata uhrata jos ei tiedä mitä sillä tekee.
    Työkaluista sen verran,panostaa laatuun,ostaa vaikka tarpeen mukaan jos ei tiedä mitä tarvitsee niin tilanne kyllä ohjaa ostaan. Jos nuo laatutyökalut muuttuu muka ongelmaksi niin pistä myyntiin vaikka takaan että ostajia on jos haluaa eroon koko harrastuksesta. Ne halpahallin paskat jää kyllä laariin,ei niitä kannata ostaa.
     
  14. mista

    mista 3rd gear

    Monet kehoittaa panostamaan työkaluissa vaan laatuun, mutta itse olen huomannut vanhojen paskojen kanssa pelatessa, että esimerkiksi lenkkiavaimien hakkaaminen pajavasaralla ei ole mitenkään erikoinen juttu vanhoja pultteja avatessa ja noihin hommiin kannattaa taas hankkia juurikin niitä 20e/koko sarja lenkkejä, koska itse en ainakaan ala facomeja hakkaamaan vasaralla.

    Aikalailla kaikki työkalut mitä itsellänikin on on tyyliin Biltema, Motonet, IKH ja en ole koskaan joutunut ainuttakaan palauttamaan takuuseen. Pihteinä nyt ei voi muita käyttääkään kuin Knipexejä ja räikkälenkit on bahcolta. Akkuporakone yms Milwaukee. Ruuvimeiselit lenkit ja hylsyt on kyllä vanhojen raatojen kanssa muutenkin kulutustavaraa niin kannattaa oikeasti ostaa sellaiasia työkaluja joita on varaa käyttää eikä vain ihailla hienosti hyllyyn aseteltuna. Itse ainakin aika säälittä vetelen lenkkejä poikki rälläkällä jos ei johonkin mahdu yms.

    Turha haaveilla mistään ikuisista työkaluista. Ikuiset työkalut on niitä joita ei käytetä.

    Mulla on 100m2 tallissa Kaksoissaksinosturi (Nussbaum jumbolift3) Optima B26 pro pylväspora, Vanha pöytäsorvi, Smirkeli, Kiillotuskone, Puhalluskaappi, Kempin voimavirtamiggi, Kempin Migger ohutpeltimiggi, AC/DC tiggi, sikkikone, bilteman pienestä pellikantista hiukan muuteltu versio, kunnon viilapenkki ja perkeleesti ilma ja käsityökaluja. Ja aina kun jotain tarvii niin käyn ostamassa. En lainaa kavereilta.

    Ilmatyökalut säilyy työkalutaulussa seinällä, erikoisemmat on kans seinällä taulussa, perus käsityökalut on gws tyyppisessä reikänpeltikaapissa, joka on renkailla. Lisäksi on työkalulaatikosto renkailla jossa on hylsyt ja auto/mp erikoistyökaluja..

    Valaistuksena katossa muistaakseni 12 loisteputkivalaisinta joissa jokaisessa 2x58w putket. Lisäksi seinän ja katon nurkissa vielä muutama valo per pääty. Viistossa.

    Summa Summarum. Osta vain sellaista, jota pystyt käyttämään. Oikeasti käyttämään. Takomaan, muokkaamaan, rälläköimään, hitsaamaan yms..
     
  15. jrasi

    jrasi Gearhead

    Valoahan ei ole koskaan liikaa... Kylmässä talissa loisteputken kaveriksi kannattaa laittaa joku heti syttyvä, ettei vaan nopeasti käydessä tarvitse odotella valojen syttymistä. Itsellä on yksi LED-valomainos "hetivalona" ja loisteputkina 4kpl 1x58W, 2kpl 2x36W, 1kpl 2x58W ja 1kpl 2x18W. Kytkettynä vasta nuo 1x58W ja 2x18W, ja kyllä pimeältä tuntuu kaikkeen muuhun kuin renkaanvaihtoon... Jos huomenna saisi vähän kelaa vedeltyä.
     
  16. kt9001

    kt9001 Gearhead

    Minä natustelin tehä joskus tuommosen liukutyökaluseinän, siinä tuli ihan mukavasti pinta-alaa työkaluille. Kun mulla on niin kovin vähän vapaata lattia-alaa työkaluvaunulle. Ite kyllä oon ollu mielissäni tuosta, vaikka perusidea olikin jonkun muun jo vuosikymmeniä sitten keksimä
    Ja samasta kuvasta näkyy, että paitsi lattiaa,ei oikein muutakaan tasopintaa ole vapaana, tässä taas oikein mallisuoritus siitä, miten TYÖpöytä on vaan ryönäpöytä.
    Pitäs jonkun joskus vähä ryhtistäytyä, varmaan pari vuotta sitten viimeksi juoksutin ryönänpintaa noin 300mm alemaksi ja tuossa pöydällä oli jopa tyhjää parissa kohtaa.

    [​IMG]
     
  17. rb

    rb Double Gearhead

    Älä sure.

    Mun pöytä näyttää tällä hetkellä suunnilleen samanlaiselta osaröykkiöltä.

    Mielenkiintoista kuinka siihen tuppaakin kertymään kaikki epämääräinen niin nopeasti!!!
     
  18. simeoni

    simeoni Double Gearhead

    Sama vika, tuossa on just syy miksi pöytätilaa on turha rakentaa.
     
  19. pulttiavain

    pulttiavain 1st gear

    Fiksun näkönen ratkasu. Mitä levyä hankit reikälevyks. Näyttää pari metriä leveeltä ja mtrin korkeelta? Valotkin on oikeassa paikassa.
     
  20. unknown

    unknown 3rd gear

    Tallissa on kuusi tälläistä taulua, toimii hyvin.
    Tuossa vain Bahco:a ja pieni osa siitä
    [​IMG]
    Useampaa kun laittaa päällekkäin niin ei tarvitse etsiä niin paljoa hukattuja työkaluja, itse pidän nykyään kolmet päällekkäin 4mm-41mm ja tuumat päälle.
    [​IMG]
    Näissä on lisää ja työkalutaulut saa värillä toisen väriseksi.
    [​IMG]

    Tässä vähän harvemmin käytettyjä työkaluaja, hylsykärkiä, pyöränirroitustyökalut, öljynvaihtoon liittyvää, ja jarrutyökaluja.
    [​IMG]


    Kahden työkalukärryn päälle kun laittaa levyn niin tulee pöytä:
    [​IMG]
    (kuva otettu kun oli tyhjä, pitäähän se nyt ikuistaa...)
    Jos kaverit pihistää työkaluja, niin seinään voi pultata tälläisen:
    [​IMG]
    Alumiiniverho kiinni ja lukkoon...
    [​IMG]
     

Kerro tästä muillekin!