Hyvä maali runkoon/tukivarsiin?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja bbford, 28.1.2006.

 1. bbford

  bbford Gearhead

  Eli tarttis maalailla runkoaisat,tukivarret,tulipelti yms. keulan osat ja nyt pitäis keksiä joku hyvä ja pysyvä maali siihen hommaan.Kamut on laittanut Hammer merkkistä mönjää jossa on purkin väittämän mukaan pohjamaali ja pintamaali samassa.Aika tyyristä vaan on joten olisko jotain muuta mömmöä jota joku olis käyttänyt ja hyväksi todennut? Ei mieluusti ruiskumaalia,tallis niin paljon suojattavaa joten se ei oikein kiinnostais.

  Rock ja kiitos etukäteen.
   
 2. SamiL

  SamiL Gearhead

  Tuo Hammer ja kilpailijamerkki Hammerite ovat aika peittäviä ja riittoisia maaleja. Eivät ne ainakaan oikeisiin automaaleihin verrattuna mitään järin kalliita ole. Litran, vai onko se nyt 0,75 l, purkin hinta ei ei ole paljoa enempää kuin huonompien maalien. Peltikatto-, talo- tai sisäseinämaalia saa tietysti halvemmalla isossa astiassa, mutta ei tässä kohtaa kannata niin paljon pihistellä.
   
 3. roku65

  roku65 Gearhead

  En tiedä kuinka tarkka olet lopputuloksen laadun suhteen, mutta tasaisissa pinnoissa kuten tulipelti ja tukivarret pensselillä maalattu pinta näyttää...
  hmm pensselillä maalatulta. Pian parempi tulee hyvällä telalla jos et välttämättä halua ruiskua käyttää. Oma suosikkini maaleista on inertan tai teknoksen teollisuusepoksi. Punainen pohjaväri ja siihen haluamasi pintaepoksi tai polyuretaani. Verrattuna oikeisiin 2k automaaleihin on halpaa.
  Hyviä kokemuksia myös 2k työkonemaaleista jonka voi suoraan laskea hiekkapuhalletulle pinnalle ilman pohjaväriä ja on iskunkestävää.
   
  DX tykkää tästä.
 4. hd57

  hd57 1st gear

  Jos välttämättä haluat pensselillä maalata,maalaa Miranolilla.Kuivuu tosin pitkään,mutta tasottuu todella hyvin.Ei jää pensselin jälkiä.
   
  valpas ja always bb tykkäävät tästä.
 5. MuscTor

  MuscTor Gearhead

  Puolikiiltävä musta ? Runkoaisat 2 kerrosta POR-15 Rust Preventive ja päälle POR-15 Chassis Black. Jos tukivarret yms. irrallaan, vie pulverointiin. Jos kiinni, sama POR-15 kuin aisoihin.

  Runkoaisojen etupäät ja tulipelti omassa sen hetkisestä tilanteesta johtuen 2-komponenttiautomaalilla; ruiskulla. Nyt vetäisin POR-15:lla. POR-15:kin voi vetää toki ruiskulla, mutta silottaa pintansa pensselilläkin erittäin hyvin, joten maalaile nuo muut paikat, katso miten käyttäytyy ja päätä, vedätkö tulipellinkin samalla tavaralla ja pensselillä. Vaikken itse vetänyt, soveltunee.

  webbisivuiltani löytyy maalaushommista tarinaa.
   
 6. Gemsu

  Gemsu 1st gear

  Teknoksen polyuretaani on helppo maalata ruiskulla ja pinnasta tulee tasainen ja kestävä.Sen saa myös sävytettyä oman maun mukaiseksi
   
  DX tykkää tästä.
 7. Buddy

  Buddy 1st gear

  On varmaan muutenkin samaa tavaraa, ku hammeri. Pelkällä miranolilla maalattu pinta ei kovin helpostu ruostu. Hammerin valmistaja on vaan äkänny laittaa sen purkin kylkeen. :lol: Ite en ole käyttäny nykyään muuta ku 2-k akryylii, mut se tarttee ruiskun. Pienellä harjottelulla akryylillä pystyy maalaamaan silleen, ettei paljon pöllytä. Pistää vaan ruiskusta sen "levittäjäpropun" melkein kiinni ja maalaa pienellä paineella suht läheltä. Akryylit pysyy kauan hyvän näkösenä :D
   
 8. Aukustus

  Aukustus 3rd gear

  Vieläkö porukka luottaa hammeriin? Lasikuulapuhallettuihin tukivarsiin pitäisi maali sipaista päälle, ruiskukin löytyy, mutta pensseli ehkä helpompi tällä hetkellä, kun ei tarvisi tallissa paikkoja suojailla.
   
 9. lpr

  lpr 2nd gear

  Teknos Korro E pohjalle ja pintaan Temadur haluamallaan kiiltoasteella. Temadur tasoittuu hyvin siveltynäkin.
   
 10. Kapteenikosmos

  Kapteenikosmos Gearhead

  Hammeri on alkydipohjainen eli kiehuu aivan hulluna "oikeiden" automaalien kanssa. Epoksin sain sudittua vanhan hammerin päälle ilman ohenninta eristeeks kun piti saada akryyliväriä päälle.

  Toinen mitä oon seurannu eli aika paskasti tuntuu Hammeri kestävän maailman menoa. Aikasemmin maalailin paljon korjauksia sillä, mutta nykyään vältän kuin ruttoa.
   
  speedy, lpr ja DX tykkäävät tästä.
 11. rapa-ripa

  rapa-ripa Gearhead

  Direct to metal- 2-komp polyuretaani.
  voi ruiskuttaa, telata tai pensselöidä.
  Ei tarvitse erillistä pohjamaalia.
  Saa kaikissa RAL-kartan väreissä ja eri kiiltoasteissa.
  Eikä ole edes kallista.
  www.carpaintcenter.fi
   
  Aukustus ja peltsi tykkäävät tästä.
 12. DX

  DX Double Gearhead

  ite en laittas pinta-alkydia autoihin oikeestaan mihinkään, just esmes ton takia, että kiehuu hulluna jos päälle eksyy jotain muuta,
  kolhuja kestää ookoo, muttei kauheesti kulutusta, mainostettu kulumiskesto perustuu järjettömiin kalvopaksuuksiin.

  joku teknoksen 2k polyurtsi taasen kestää kulutustakin melkeen sen mitä pulverimaali, mutta on olevinaan sitkeämpää eikä ruoste etene yhtä nopeasti ja pitkälle piilossa sen alla,
  sillä maalasin mm. ajoleikkurin leikkuupään, jossa joku "maailman paras" kattomaali ei pysynyt ku muutaman tunnin ajot, polyurtsi on nyt pysynyt kaks kesää, taisin tosin laittaa pikkasen joustoainettakin sekaan. että kestäis kivipiiskaa hieman paremmin.
  eikä näemmä tartte kovin aktiivisesti pestä, ruohopaska ei tartu.

  sitä pystyy runkoon yms. suihkimaan pienellä hajotuksella ja paineella siten ettei pahemmin pölise ja riittää ku arat kohteet suojaa verstaassa laskemalla peitemuovin päälle,
  autojen peittelyyn tarkotettu kalvo, 4 metriä levee ja 100 pitkä rulla maksaa muutaman kympin, sillä peittelee vaikka mitä ja pitkään,
  itekin huputtelen sillä rätkät ja leikkurit yms. jokka samassa tilassa jossa pölytetään ja maalataan.

  pelkäksi pohjamaaliksi tarkotettu alkydi, eli himmeäpintainen, sietää muutakin päällensä, eli menee pohjamaalina varauksin jopa akryylin alla.
   
  Muokattu: 17.1.2019
  belair54 ja Aukustus tykkäävät tästä.
 13. mopo-ukko

  mopo-ukko 3rd gear

  Käsittääkseni Hammerite ja Hammer ovat eri maaleja,oikaiskaa jos puhun pehmeitä...Hammeritea ei taida enää saada?
   
 14. Aukustus

  Aukustus 3rd gear

  Itsellä ei tuosta hammerista oikein hyviä kokemuksia ole, niin sillä hyvä kuulla, että vaihtoehtoja on. Lava-autostani hiekkapuhalsin rungon ja maalasin hammerilla, niin seuraavana kesänä oli jo pintaruosteessa ja nyt kolmen vuoden jälkeen näyttää, että ei olisi koskaan mitään tehtykkään. Tukivarret Ponusta meinasin ensin viedä pulverimaalaukseen, mutta tekee mieli ite tuusata kun paikka ja vehkeet on, niin taidankin maalata itse.
   
 15. Jussi289

  Jussi289 Double Gearhead

  En edes puhaltanut omastani runkoa, vaan putsailin sen enämpi käsipelillä. Harso happista, sitten teollisuusepoksipohjamaali ja sinistä Inertaa pintaversiona päälle. 10 vuotta sitten ja ei se enää priima ole, mutta vielä näkyy, että jotain tehtiin.
   
  Seevu tykkää tästä.
 16. WBBC

  WBBC Double Gearhead

  Oli maali minkä merkkistä/laatuista tahansa, niin en ainakaan kiiltävällä maalaisi alustan osia.
  Puolikiiltävä runko yms osat on paljon paremman näköisiä.
  Ainakin mun mielestä.
   
 17. Seevu

  Seevu Double Gearhead

  Temadur 90.
   
 18. Dataviilaaja

  Dataviilaaja Gearhead

  Epoksia pohja ja päälle uretaanimaali ennenkuin pohja on kokonaan kovettunut (ellei ohjeet muuta sano), niin tulee todella kestävä.
   
  lpr ja Jussi289 tykkäävät tästä.
 19. valpas

  valpas Gearhead

  Hammerite (AkzoNobel) on hyvä maali. Hammer (Maston) (Hammeriten huono kopio, oli alkuun nimellä Hammerite) valuu monen tunninkin jälkeen, eli nurkkiin on vaikee saada riittävää maalikalvonpaksuutta. Varsinkin vasaralakkaefekti ei tahdo onnistua, kuin ruiskulla. Sen sijaan valumattomammalla Hammeritella onistu pensselilläkin, sitä ei vaan enää saa, kuin ulkomailta. Miranol hyytelömäisenä ei valu, vaikka aika paksuunkin laittaa pensselillä. Paksu maali tasoittuu yllättävän sileäksi sopivalla siveltimellä. Lidlillä oli kans joskus Baufix-maaleja, joita sai sivellä kiinteän ruosteenkin päälle. Se on auton alustaosissa kestäny yllättävän hyvin. Oli vain aika käry maalatessa. Ostan heti, kun Lidlissä taas niitä on myynnissä, 9 euroa/litra.
   
 20. pantera

  pantera Double Gearhead

  Hammeritee saa motonetistä
   

Kerro tästä muillekin!