Hyväksytkä ajokilometrien seurannan verotuksen vuoksi?

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Mudracer, 17.5.2019.

?

Hyväksytkä ajokilometrien seurannan verotuksen vuoksi?

 1. Kyllä

  12 ääntä
  8,3%
 2. En

  133 ääntä
  91,7%
 1. Mudracer

  Mudracer Gearhead

  Iltapulu väittää näin.
  Koska en tunne ainuttakaan joka ottaa gepsin "perseeseensä" vapaaehtoisesti niin kysytään täällä. Katotaan saadaanko samat kylläprosentit, epäilen mutta mistä sen kysymättä tietää.
   
  Camino'79 tykkää tästä.
 2. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Gearhead

 3. Jussi289

  Jussi289 Gearhead

  Monipiippunen juttu. Jos kaikki muut verot poistetaan autoilusta, niin kyllä varauksella.
  Mutta kun se taas vaan tulis entisten päälle, niin ehdoton ei.
   
  mikaa7146, Sounderi, Custom_Rod ja 6 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 4. tammercity

  tammercity Gearhead

  Vaikka itse asunkin kaupungin vieressä kävelymatkan päässä kaupoista, niin välttämättä "pellon keskellä" asuva ei kauppoihin yhtä helposti kävele ja joutuu pakostakin ajamaan autolla enemmän kuin minä. Ei olla kaikki samalla viivalla siinä vaiheessa, joten en hyväksy.
   
  mikaa7146, Sounderi, Custom_Rod ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 5. Karpov

  Karpov Gearhead

  En hyväksy.

  Joskus oli vielä se veroalue, tottakai yllättävän syrjässäkin asuvat saivat maksaa saman kuin moni kaupungissa asuva
   
 6. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Ymmärtääkseni tällä on tarkoitus jyvittää vero niin että jokainen saa ”ansionsa” mukaan. Lähinnä tienkäyttöä halutaan verottaa luulen ma. Nythän ne on ollu ku kynnöspeltoa haja-asutusalueilla vaikka aikoinaan sanottiin verorahojen osaltaan kohdentuvan tiestön ylläpitoonkin. Luulen että värikkäät ystävämme konfliktialueilta? Vievät verorahoja jotka on luvattu muualle. Siksi on taas keksittävä uusi tapa kusta kansalaista silmään jollain verukkeella. Ei kai kukaan kuvittele oikeesti että ne muut verot poistuu? Lisätähän tällä niitä on vaan tarkoitus.

  En hyväksy tätä enkä mitään muutakaan. Ennen oli paremmin, oikeesti. Onneksi kuolema on itellä lähempänä jo kuin syntymä. Vive la revolucion!
   
  Tseitsei2, jorkkeri72, sdfsd ja 3 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 7. PetteriT

  PetteriT Gearhead

  Ehdoton ei gps seurannalle. Sille kun saadaan vihreä valo niin seuraavana mm. virkavalta ilmoittautuu talkoisiin mukaan nopeusseurannan suhteen. ei sillä että kukaan ylinopeutta ajaisi.
  Jos käytön mukaan halutaan ohjailla ja rankaista liikkumista ja kerätä niitä tuloja niin siihen on oiva metodi olemassa joskaan ei sen parempi tai hyväksyttävämpi, polttoaineen verotus...käytät niin maksat, ilman sitä että on se seuranta niskassa...tosin mittarihinnat on aika kipurajan tuollapuolen jo nyt. mutta sehän valtiovaltaa huolettaa kun porukka ostelee nyt noita hybridejä ja sähköautoja niin verotulot voi tulevaisuudessa pudota näiden fossiilisten osalta ja sekös päättäjiä **tuttaa.
   
  duel, sdfsd, Nikuzai ja 1 muu tykkäävät tästä.
 8. Vaari1960

  Vaari1960 1st gear

  Kyllä,verotus ajettujen kilometrien mukaan,nyt tulee kun vielä töissä käyn n:6000km vuodessa,samaan aikaan joku kaupparatsu ajaa 50 000km vuosi ja saa vielä km korvauksen ja maksaa saman käyttömaksun kuin tälläinen vähän ajava,,.
   
 9. palotila

  palotila 3rd gear

  "Tutkimus" on suunnattu määrätylle ryhmälle ja saatu juuri sellainen tulos kuin haluttu. Eilen sdp:n tv-uutisissa tutkimuksen tilaaja oli vissiin autotuojat ja heidän taka-ajatuksena uusien riisikippojen ja 3-pyttyisten säksättimien myynti.
   
  Inlinee, PilsnerBil, sdfsd ja 1 muu tykkäävät tästä.
 10. Pannu H-D

  Pannu H-D Gearhead

  Sit kannattaa ajaa enemmän jos kerran sillä säästää.
  Täällä kun alkaa tiet olemaan niin huonossa kunnossa niin luulenpa et alkaa ihmisillä tulla raja vastaan näissä autoilun maksuissa.
  Ja yksi ongelma mikä tulee jos autoilun kustannukset kasvavat niin siitä kertyvät verotulot vähenevät kun ne jotka voivat niin vähentävät autoilua. Mut tätähän eivät päättäjät ymmärrä...
   
  Custom_Rod ja PilsnerBil tykkäävät tästä.
 11. Mudracer

  Mudracer Gearhead

  Kyllä tässä taka-ajatuksena on paljon muuta kuin ajokilometrien seuraaminen, ei tällaista päällekkäistä systeemiä polttoaineveron kanssa muuten kyhättäis.
   
 12. toyopet

  toyopet Gearhead

  Polttomoottoriautolle en, sähköautolle taasen kyllä.
   
  deeäxä, Sounderi ja MaxDura tykkäävät tästä.
 13. mpower

  mpower Gearhead

  Mää hyväksyn sillä varauksella jos se minun kuluja laskee!Kas kun katsastusvälin kilometrit oli viimeksi alle 3 tkm.Mutta jos ajaisin esim.40 tkm niin en hyväksyisi!Ajattelen vain omaa etuani,aika vittumainen olen,sillä solidaarisuutta minulta ei muille riitä! Asia ei kai kuitenkaan liene näin yksikertainen?:rolleyes:
   
  Custom_Rod tykkää tästä.
 14. Rotten

  Rotten Gearhead

  En hyväksy, meitä vahditaan nyt jo liikaa!:mad:
   
  Motor & Parts, deeäxä, belair66 ja 6 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 15. chevytb02

  chevytb02 Gearhead

  Ihan samaa aattelin.
   
  palontie tykkää tästä.
 16. Lowry

  Lowry 2nd gear

  Olisin ilomielin valmis hyväksymään veron joka perustuu ajokilometrien seurantaan kuvitteellisessa tilanteessa, jossa muut autoilun verot poistuisivat, paitsi jos se perustuu samalla myös sijainnin seurantaan.
   
  Jussi289 tykkää tästä.
 17. Turbiini

  Turbiini Gearhead

  Sinänsä muuten hyväksyisin, mutta koska eihän tuo ole teknisesti mahdollista toteuttaa niin ettei siitä seuraisi ylimääräisiä kuluja joten en hyväksy.

  Tuohan siis vaatinee joka autoon jonkin ylimääräisen purkin joka vastaa aika liki raskaan kaluston ajopiirturia, eli siihen sitten kalipdoinnit ja todistuksien hommaaminen joka katsastukseen = rahastusta. gps ei ole toimiva koska mistäs se gps tietää ajetaanko autolla vai onko se vaikka traillerilla, ja tuossakin tulee se että armasti siihen pitäisi joku tarkastus todistus hommata aina katsastukseen. ja vielä joka autoon hommata moinen purkki.
   
  Custom_Rod tykkää tästä.
 18. karra

  karra Gearhead

  Kyllä verotuksen vuoksi. Sen verran vähän tulee ajoa, en ole kaikkea bensaa Venäjältä enää hakenut; veekaseihin vaan.
   
 19. -JJH-

  -JJH- Gearhead

  En hyväksy, koska täysin turha seurantahimmeli.

  -JJ-
   
 20. altzu

  altzu 1st gear

  en hyväksy.
   

Kerro tästä muillekin!