Hyviä "halpiskoneita".?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja Zakke, 30.5.2005.

 1. JPK

  JPK 1st gear

  Kyl se kuoli ihan tosissaan. avattu on.
   
 2. heavy duty

  heavy duty 1st gear

  Toinen mahdollisuus äkkikuolemaan on kentänjohto. Eli kun kentässä on 4 liitintä joihin kääminpäät on liitetty, niin monesti käämi on poikki ihan siitä liittimen tyvestä. Hyvällä tuurilla se on ylempien käämikerrosten kääminpää, joloin se on helppo korjata pyöräyttämällä käämi auki yks kierros jolloin saa liitosvaraa kääminpäälle. Sitten vaan juottaa kiinni liittimeen.
  Vaihtoehtona on tietysti myös käyttökytkin, mutta se yleensä oireilee jo etukäteen.
  Ankkuri ei pimene kerralla, eli tuskin on palanut.
  Toisaalta, aina kun mulle asiakas sanoo että "sähkömies kattoi johdon, se on ehjä." niin lähes poikkeuksetta kaapeli on poikki.
   
 3. JPK

  JPK 1st gear

  :D En mä sitä kattonutkaan vaan annoin pomon hommaksi, sillä seurauksella että sain sit uuden koneen.
   
 4. amis

  amis 1st gear

  Einhellin 850w 125mm rälläkkä on huippupeli! Melko pienikokoinen tehoonsa ja hinta/laatusuhteeseensa nähden, silti tehokas. Maksavat 25€ muistaakseni uutena, ja itellä on kestänyt vuosikausia, yhdestä hirtti jokin laakeri kiinni, enpä viitsinyt korjailla, jätin varaosakoneeksi ja ostin toisen tilalle :) Nyt on niitä 2kpl, toisessa katkasu ja toisessa hiontalaikka, autopeltihommissa saisi olla kolmekin: katkaisu-, lamelli-, ja teräsharjalaikoille oma :D
   
 5. jzl

  jzl 1st gear

  millainen kone olis tuo einhell 2000w iso rällläkkä, eli 230mm laikalle tarkoitettu malli ??? maksaa minimanis 55e ja takuu 2vuotta
   
 6. julpero

  julpero 1st gear

  isä osti tuossa kaks makita 840w 125mm pikkurälläkkää 99e tais olla kpl , kävin tuossa huvikseni kokeilemassa rauvan palaseen hiomista , nii kyllä ei ainakaan pahemmin täristäny niinku entiset ja ei hyytynykkään , kävi vaan pikku vahinko ku luiskahti kätteen tuo laikka ja kivan jälen teki :wink:

  niinja ennen mulla oli tuossa semmonen vihreä halppis 20e rälläkkä ja se kyllä kesti hyvin ( puolvuotta ) mutta kun aina joskus tuli laitettua siihen isonrälläkän katkasu-laikkoja ilman suojakoppaa niin eihän se sitten yhtenä päivänä ennää kestänykkään sitä :mad: ( siis tiijätte varmaan kun isosta katkasulaikasta kulutettaan pienelle rälläkälle sopiva)

  ja toine oli joku toolmate mikälie pitempivartinen pikku rälläkkä 27e ja 900w sitä käytin vähä vähempi ja vieläpä normi laikoilla nii se tuossa vähä aikaa sitte posahti eli rupes matalata ääntä pitämään ja sitte ei jaksanukkaa käyntin lähtiä se kestiki vähä pitempään ( n.7kk)
   
 7. PPPLinkWR

  PPPLinkWR 1st gear

  Tuli joskus ostettua 10€:n kiinalainen porakone ja nyt niitä on jo käyty vaihtamassa takuuseen noin 35-38 kertaa. Tosi hyvä laite on. :rotfl: :rotfl: :rotfl:
   
 8. robin

  robin Gearhead

  Gernin 10euron rälläköitä on ollut käytössä viimeisen noin 8 vuoden aikana jotain 5kpl. Rahaa näihin on mennyt 20euroa, ensimmäiset kaksi oli täysiä susia, hajosivat parissa tunnissa mutta kolmas kesti jo muutaman vuoden, takuu hoiti hajonneiden tilalle uudet, neljäs kesti myös muutaman vuoden ja naapurilla kun lainassa hajosi niin naapuri osti tuon viimeisimmän ;) Satunnaisessa käytössä aivan jees pelejä.

  Bilteman 10euron akkuporakone on ollut aivan loisto hankinta, pari vuotta sitten sen avajaisista ostin ja arvelin että kestää vain pari päivää mutta nyt tuolla on väännetty kasaan vaikka mitä jo parin vuoden ajan eikä hajoamisen merkkejä ole vieläkään näkynyt.

  Bilteman 17euron kuviosaha saa myös peukut pystyyn täältä.

  Horsepower painepesurin ostin tuossa keväällä ihan piruuttani kun hintaa ei ollut kuin 39 euroa, kesti jotain 10-15 auton pesua kunnes meni aivan mykäksi, kävin hakemassa takuisiin uuden mutta sitä en ole vielä käyttöön ottanut. Jos tuolla 39eurolla vuoden pärjäisi niin olisin aivan tyytyväinen tähänkin kiinan tuotteeseen.

  Onhan tuolla tallissa ollut pari vuotta myös Gernin 50litran säiliöllä varustettu V mallin kompurakin, sillä kasattu naulapyssyn avulla autotalli, liiteri/varasto, pyöritetty pulttipyssyä, maaliruiskua yms. hilppeitä aika tiuhaan, taisi maksaa jotain 200euroa tai alle mutta ollut aivan loisto peli.

  Näihin kaikkiin uponneilla rahoilla olisi saanut ehkä yhden ns. merkki rälläkän, tms. Harrastushommissa aion edelleen sijoittaa rahani ns. halpisvehkeisiin, tuntuvat kestävän aivan hyvin ja jos sattuu jotain paskaa käteen niin hinnat ovat niin edullisia ettei kovin korkealta tipahda.
   
 9. Adventurer

  Adventurer Gearhead

  Vaikka itsekkin alan miehenä tiedän että halvalla saa sitä mitä tilaakin eli yleensä koriste-esineiksi kelpaavia työkaluja, niin silti itsekkin sorrun joskus sellaisiin.
  Ruuvivääntimet on hyvä esimerkki. niitä saa kympillä ja parilla. Kun levytät esim. kipsilevyjä niin jokainen ruuvi uppoaa eri syvyyteen. Saa olla jatkuvasti säätämässä ja kiroamassa. Virta ja teho häviää kaiken aikaa ja parin kolmen levyn jälkeen on vitutus sitä luokkaa että väännät mieluummin ruuvimeisselillä.
  Sitten kerran sain lahjan, eli n. 190 euron arvosen AEG:n akkuporakoneen. Sillä ihan ilokseen vääntelee ruuveja koko päivän, koska virtaa riittää ihan viimeiseen ruuviin. Nyt sillä on rakennettu 2 rakennusta ja remontoitu vuosia kolmatta.
  Jos tämä kone onkin 10 kertaa kalliimpi niin on se noin 20 kertaa parempi eikä sen kanssa tarvitse vierailla siellä halpahallin tiskillä koskaan.
  johan näillä bensan hinnoilla se käynti maksaa enempi kuin halpahallin kone.
  Boschin iskuporakoneen ostin 15 vuotta sitten ja sitä on käytetytty aivan tajuttomasti. pari kertaa hiilet vaihdettu.
  En ihmettele yhtään miksi ammattimiehet käyttää vain niitä parhaita merkkikoneita.

  Halpis naulaimia olen käyttänyt (jonka kyllä rakennuksista huomaa)koska merkkinaulaimet olivat 3 kertaa kalliimpia.
  Suunnaton oli se vitutus niiden kanssa touhutessa.

  Ainoa halpistuote jonka hinta/laatusuhde on ollut ok, on 20 vuotta sitten ostamani Neuvostoliittolainen käsihöylä joka maksoi aikanaan 10 mk uutena ruskeaan rasvapaperiin käärittynä. sillä jotenkuten höylää vieläkin.
   
 10. laakkius

  laakkius Gearhead

  Halpa ja hyvä, Lidlin 1200w pikku rälläkkä kierrosnopeuden säädöllä, merkki on Parkside.
  Edellinen minkä ostin on ollut jokapäiväisessä ammattikäytössä jo yli 4 vuotta, ei täristä, on soft start, vääntöäkin riittää. Ite käyttäny tuota lähinnä hiontaan. Hintaa hurjat 30€.
  Niitä ei moneen vuoteen ollu enää myynnissä, nyt tuli taas ja kävin ostaa yhden hyllyyn kaikenvaralle... :rotfl:
  Johdon joutu vaihtaa n. vuoden kuluttua, kun se hapertui jostain kumman syystä...
  Ai niin, koneessa on kolmenvuoden takuu.
   
 11. Lohkoneuvos

  Lohkoneuvos 1st gear

  Bilteman paineilmapuukkosaha ei ole ostamisen väärtti. No ok, joku voi nyt irvailla, mutta suhteessa sähköttömien/paineettomien käsityökalujen laatuun tuokin oli pakko kokeilla. Ei oikein tahdo startata nätisti vaikka nätisti on pidetty ja öljytty hitlerin oppien mukaan.

  Sen sijaan Hong Kongista ostettu Deuzerin 125mm rälläkkä (17,90€) on yllättänyt positiivisesti. Verrattuna netonnetto IKH/Työkaluässä 89,00 Metaboon niin on vaikea keksiä miten harrastusnakertelussa Metabo olisi oikeasti sen noin 3,5 kertaa parempi. Neljästä Deuzerista saa aina kaksi toimivaa koottua jos niin heikoille menee.
   
 12. VooDoo

  VooDoo Gearhead

  Mutta sitten kun tilanne on se, että joku homma tosiaan kivestää, sitten päätät ratkasta vaikka tyyliin "no vittu mä laikkaan sen irti" niin hajoaa laikkakone käsiin ja kulmavaihde tulee silmille ni on ihan helvetin muikea fiilis.. Ite ainakin saanu tasan tarpeeks jo halvoista leluista. (..korjaan työkseni mm rälläköitä..) :rotfl: Toki, on meilläkin pylväsporakone mallia kiina, mutta se on niin pienellä käytöllä, että toimii hienosti. Pitää vähän olla pelisilmää noita halvempia ostellessa, yleensä näkee jo päälleppäin että tekeekö sillä yhtään mitään.

  ja se noissa kalliimmissa vehkeissä on hienous, että niihin saa osia ja niitä myös kannattaa korjata. Mä en ainaka jaksa joka viikonloppu hakea uutta laikkakonetta :) Ostelee mielummin kunnollisia vähän kalliimmalla ajan kanssa, kun kerralla kasan paskaa.
   
 13. GARAGE_INC

  GARAGE_INC 3rd gear

  Ite vedin duunissa halvalla sirkkelillä just sormeen. Kyllä vitutti.
  onneksi sormi edelleen toimii ja tuntoa on, silkkaa tuuria ettei lentänyt seinille koko sormi. Sen koneen piti olla ihan "laadukas"(huijarin hinta...) mutta teräsuoja oli aivan hanurista ja terä pyörii vaikka maailman tappiin, eli ei juurikaan jarruta vaikka sammuttaa.On myös niin äänetön että helposti olettaa pysähtyneen. Siellä se tosin edelleen on.... :mad:
   
 14. saminurminen89

  saminurminen89 1st gear

  täältä löytyy yksi laadun kannattaja 8) ja pitää kyllä sanoa että löytyy noita kiinan vehkeitäkin mutta niitä käytetään sillon jos ei muuta satu käteen.. vaikka ennemmin kyllä rälläköin hitachilla (1300w) kuin gernillä (olisko ollu 830w) teho ja ergonomia eri universumista.. muutkin kuten akkupora on ihan turhaa ostaa halpa. jopa kaikki käsityökalut ovat parempia käyttää jos niissä lukee stahlwille eikä esim. made in china..kiinalaisista hitseistä ei ole kokemusta että niitä en pääse haukkumaan :poff:
   
 15. laakkius

  laakkius Gearhead

  En tiiä onko sulle tuttuja boschin siniset pikkurälläkät? Tuolla mun "duunissa" on sellaset joka ukolla ja en ole paskempaa rälläkkää ikuna käyttänyt, katkaisijat hajoo todella nopeesti, tosin varaosia kyllä saa...
  Ite suosin Hitachia, viimetteeks ostin porakoneen jossa vääntöä 77Nm, ja hintaa vain 225€...
   
 16. saminurminen89

  saminurminen89 1st gear

  kyllä minä vannon kanssa hitachi koki:n nimeen 8)
   
 17. Lohkoneuvos

  Lohkoneuvos 1st gear

  Edellinen noname kingkongin rälläkkä, jonka isäukko aikanaan osti saunan kiukaan hormin lyhennykseen, kesti sieltä vuodesta 2001 tähän päivään saakka. Kerran taisi sammahtaa kun laikkasi puikolla räittyä pakoputkea nätimmäksi, tosin siinäkin oli 30min yhtämittaista huudatusta takana. Lopulta tuon kohtaloksi koitui ruuvipenkkiin kiristys sen koommin ajattelematta. Odotukset uudelle kiinan ihmeelle ovat siis kovat.
  Edellisessä työpaikassa oli kaikki Wurthilta, myös rälläkät. Siellä puhuttiin aivan vastaavassa käytössä noin parin viikon toiminta ajoista. En voi väittää, että siellä rälläkkää olisi käytetty 8h päivässä.

  No, yhtä kaikki, parempaa laatua tarvitsee itse kukin mitä erilaisemmissa paikoissa ja välineissä. Itse olen turhia ylilyöntejä laadun suhteen koittanut vältellä nippanappa onnistuen.. Omassa työssäni ei rälläkkä kuulu työkaluvalikoimaan, mutta kyllä hanskat tai ainakin toinen tulisi lyötyä tiskiin, jos työkalut olisivat kiinanpojan talousmarkka-laatua.
   
 18. oh1gcg

  oh1gcg 3rd gear

  mulla on skil merkkinen rällimäkone ja vallan mainio kapistus onkin, senkin ostin dingdongista noin 40e hintaan. mukavan oloinen kätehen ja kyllä sillä leppäkyljestä siivu lähti kun testailin ;)
   
 19. amis

  amis 1st gear

  Höh, meillä taas töissä on just bossin sininen 1400w kone ja on sitten mun mielestä paras rälläkkä mitä oon käyttänyt. Kapea solakka runko ja tehoa rittävästi. Edellisessä työpaikassakin oli enimmäkseen käytössä noita bosseja, ja omien kokemuksien perusteella hiton luja kone, surutta saa syöttää hiomalaikkaa hitsirailoon 8) Tosin yhdestä sellasesta hajotin itsekin katkaisijan, taitaa siis olla joku tyyppivika.
   
 20. VooDoo

  VooDoo Gearhead

  Ei noita bosseja hirveästi käy remontissa, kun ei niitä täälä hml alueella ole teollisuudessa niin hirveästi. Makitaa ja metaboa käy paljon, mutta kyllä niitä on liikkeelläkin paljon. Sanosin että aika saman tasosia noi makita, metabo ja bosch on. Kaikissa on maanantaikappaleita, mutta suurimmaksi osaksi ihan päteviä laitteita. Ja yleensä noi koneet paskotaan ihan vaan väärällä käytöllä.. Eli laikka kiinni ja väkisin polttamalla, niin hajoohan se. Ku pitäs sen laikan antaa tehä se työ, eikä että siinä löhöö päällä vielä 100kg pajamies.
   

Kerro tästä muillekin!