Ihmeellisiä myyjiä! (sivuten aihetta ihmeellisiä ostajia)

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja pete78, 15.7.2007.

 1. tapsah

  tapsah 2nd gear

  no onhan tommonen kömpelö ja tökerö vedätys yritys kyllähän jokainen jolla menee hissi ylös saakka/on kaikki inkkarit kanootissa huomaa tollasen.
  Ihan pikkutytöstä alkaen muistan että kellari-jobbareilla oli aina joku reiska joka tuli jotain kehuun tai selittään kuinka juurikin lapissa käytiin tms. ko. laitteella ja hyvin pelas...
   
  jarkko359 tykkää tästä.
 2. maverick999

  maverick999 3rd gear

  On kyse auto- tai talokaupoista, niin tuntuu että aina ”just kävi äsken yks toinen kattomassa ja lupas huomenna jättää tarjouksen/tulla koeajolle”
   
  jarkko359 ja 1purehell tykkäävät tästä.
 3. leemu

  leemu 3rd gear

  Nyt sattu kohdalle:wc:
  Bongasin huutokaupasta yhden auton (romun) joka meinasi ohuesti kiinnostaa.
  Tiedoissa mainittiin, että sovitusti pääsee katsomaan ja puhelinnumero jonka mainitaan kuuluvan autoliikkeelle.
  Värkki sattuisi ilmeisesti olemaan sopivasti melkein matkan varrella, joten otan ja soitan josko kävisi vilkaisemassa kannattaako tarjota. Kohde oli sulkeutumassakin sopivasti viikonloppuna.
  No, numeroon ei vastata.
  Puolen tunnin päästä tulee tekstiviesti: Moi. 5min pääst:odeek:
  Siitä vartin päästä toinen viesti:
  Voit myös viestiä laittaa jos jotakin:odeek:

  Jos j*malauta autoliikkeessä on puheaika niin kortilla, ettei pysty takaisin soittamaan, niin olkoon:soosoo:
  Toisaalta olin tuossa välissä jo ehtinyt tarkistaa auton tiedot tragikoomikka.comista ja se lakkasi kyllä kiinnostamasta..
   
  viikinki75 ja Peeaa tykkäävät tästä.
 4. Tässäpä jännä tapaus:

  Tesla vaihtoi omistajaa juna-asemalla, sitten ostaja peruutti kaupan – myyjäliike unohti kertoa jotain olennaista

  Täyssähköisestä amerikkalaisautosta kiinnostunut kansalainen kävi viime vuoden maaliskuussa katsomassa vuosimallin 2013 Teslaa vantaalaisen huoltoliikkeen pihassa. Hän tutustui autoon vain ulkopuolelta. Vielä saman päivän aikana hän keskusteli myyjän kanssa rahoituksesta.

  Seuraavana päivänä ostajakandidaatti sai myyjältä kauppakirjan. Hän meni sovittuun paikkaa Tikkurilan rautatieasemalle, jossa sai Teslan koeajattavaksi, minkä jälkeen kauppakirja allekirjoitettiin.

  Myöhemmin ostaja vaati kaupan purkamista ja rahojaan takaisin.

  Viime huhtikuussa ostajan nostamaa kannetta käsiteltiin käräjäoikeudessa. Ostaja vaati kaupan purkamista ja rahojaan takaisin. Ostaja perusti vaatimuksensa myyjän laiminlyöntiin, koska ei ollut saanut kuluttajansuojalaissa tarkoitettuja tietoja.

  Ostajan näkemys oli, että kyse oli kotimyyntisopimuksesta. Normaalissa tapauksessa hänellä olisi ollut 14 päivää aikaa peruuttaa kauppa. Hän ilmoitti myyjälle kaupan peruuttamisesta noin kolmen kuukauden kuluttua kaupanteosta.

  Myyjän laiminlyönnin vuoksi ostaja totesi, että hänellä oli oikeus perua kauppa 12 kuukauden kuluttua tavanomaisen määräajan päättymisestä. Myyjäliike vastusti ostajan vaatimuksia, koska piti kaupan syntymistä tavallisena käytetyn auton kauppana eikä kotimyyntisopimuksena.

  Osapuolet olivat samaa mieltä siitä, että kaupat tehtiin Tikkurilan rautatieasemalla Vantaalla.

  Myyjäliike vastusti ostajan vaatimuksia, koska piti kaupan syntymistä tavallisena käytetyn auton kauppana eikä kotimyyntisopimuksena.

  Käräjäoikeuden ratkaisun mukaan kyse oli riidattomasti kuluttajansuojalain tarkoittamasta kotimyyntisopimuksesta, koska kauppa solmittiin elinkeinonharjoittajan toimitilojen ulkopuolella.

  Päijät-Hämeen käräjäoikeus purki kaupan ja määräsi liikkeen palauttamaan 43 900 euron kauppahinnan ostajalle.

  Itä-Suomen hovioikeus ei muuttanut käräjäoikeuden ratkaisua, ja siksi liikkeen on maksettava myös kaikkiaan 23 000 euron oikeuskulut.

  Kaupan peruminen oli mahdollista, koska myyjäliikkeen edustaja ei antanut ostajalle etä- ja kotimyyntisopimusta koskevia tietoja. Koska kauppaa ei solmittu autoliikkeessä vaan Tikkurilan rautatieasemalla, niin kyse oli kotimyyntisopimuksesta.
   
  isalmela tykkää tästä.
 5. max

  max Gearhead

  Aabout 30 vuotta sitten käytiin katsomassa Chevy Malibua Auto-Dallas liikkeessä,joka sijaitsi Helsingissä.
  Myyjänä/omistajana oli Remu Aaltosen veli.
  Kysyimme mahdollisuutta kokeilla Malibua Remun veljeltä.
  Vastaus oli:”Joo,tottakai pääsette sitä kokeilemaan,mutta tehdään siitä ensin paperit(kaupat).
  Ostointo tyrehtyi jostain kumman syystä siihen.
   
  Peeaa tykkää tästä.
 6. qwerty123

  qwerty123 3rd gear

  TARKKANA MAKSUN KANSSA.
  Myin tässä ihan tavallista käyttökikotinta. Puhelimessa tyypillinen keskustelu.: Ostaja "mikä on se tiukka viimeinen hinta". Ilmoitin että mulla on huonoja kokemuksia tästä tiukasta viimehinnasta. Jos sen ilmoitan niin paikan päällä alkaa vinkuminen "tää onkin huonompi kuin mä luulin" Eli viimeinen tiukka hinta olisikin lähtö mistä aletaan tinkiin.

  No puolentoista tunnin äärettömän tarkan tutkimisen ja väännön jälkeen ostaja ilmoitti että maksaa 2/3 pyyntihinnasta. Ilmoitin että meidän on aivan turha jatkaa kaupantekoa. Vajaan parisataa pudotan ilmoituksen hinnasta, eli hinta on vähintäänkin kohtuullinen. Ota tai jätä.

  Aiemmin oli keskustelua maksutavasta. "Onhan sulla puhelimessa pankkisovellus" Ei oo, vastasin, käteinen kyllä käy tai tietysti verkkopankkisiirto jonka pystyn heti varmistamaan tietokoneeltani.
  Mulla on tili OP:ssa. "niin hänelläkin" vastasi ostaja. No sittenhän se pitäisi näkyä heti.

  Paikanpäällä kun kaupat oli sovittu, Annoin tilitietoni ja muut, ostaja näpelöi puhelintaan, "nyt se on maksettu".
  Ei siinä mitään, käyn katsomassa tapahtumat tililtäni.
  Ei näy latin latia ilmoitin ostajalle.
  Ostaja ilmoitti että hänellä onkin tili säästöpankissa ja menee päivä kun se näkyy minun tililläni.
  Voi vittu manasin, sähän sanoit että sulla on tili OP:ssa.

  No hän näyttää puhelimestaan tiedot: tässä on sun pankkitilitiedot, vastaanottaja sinä, summa oikein ja maksajan eli hänen tilinumero. "Tästähän sää näät kaikki tiedot että maksu on maksettu sun tilille".

  Jotenkin rupes kello kiliseen pääkopassa, Mites tää homma tällei vinksahti. Ilmoitin että tää on nyt vähän epäselvä tilanne,enkä anna autoa ja papereita kunnes tää maksuasia selviää.
  Ilmoitin ostajalle että pyydän poikani paikalle, hän tuntee nämä puhelimaksusovellukset. Soitin pojalleni että lähtee tuleen. Ilmoitin ostajalle että menee n. 10 min.

  Sitten ostajan tarina alkoikin muuttua, Hän ei ollut huomannut hyväksyä maksua, joten se ei ollutkaan edes lähtenyt. Mutta hänellä onkin myös tili OP:ssa ja hän siirtää säästöpankista rahat sinne ja maksaa sen sieltä. niinkuin oli alunperin sovittu.
  No uudet näpelöinnit ja jo näkyi summa tililläni.

  Eli jos oikein "negatiivisesti" haluaa asiaa tarkastella, niin tarkoitus oli luistaa koko maksusta.
  Olin yksin ja ostajia kolme. Kaikki olisivat varmaan todistaneet että maksu tehtiin käteisellä.:)
   
  Muokattu: 19.9.2020
  Volvo_5.7, -chgr, Norri ja 5 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 7. oceanic7

  oceanic7 Gearhead

  Tähän tilisiirtotouhuun tuli muuten jokin aika sitten muutos jonka mukaisesti arkipäivänä pankkitunteina eli 9-16 raha siirtyy myös pankkiryhmästä toiseen muutamassa minuutissa. Kävi itsellä niin tuossa pari kk sitten että auton ostajalla oli jossan Handelsbankkenissa tili ja mulla Osuuspankissa ja niin se salva vain sitten tupsahti tililleni, mutta piti kirjautua pankin sovelluksesta ulos ja takaisin sisään ja siellähän se summa sitten oli.
   
  1purehell ja isalmela tykkäävät tästä.
 8. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Tän oon kai jotenkin jo aiemmin kertonutkin: Samanlaista ämpyilyä siis kokeneena ” siirsin rahat varmasti tilillesi pitäs näkyä”! Ei näkynyt joten ilmoitin että herrat (2) voivat lähteä autolla mutta ote tulee perässä kun rahat näkyy tilillä. ” soitat kuitenkin poliisille jos ei ala kohta näkyä”? Tietenkin jos ei pikimmiten ala näkyä sovitusti, koska otitte eli varastitte maksamatta autoni. Ostaja alkoi hiilestyä ja nimitellä sekä lähestyä uhkaavasti. Otin toisten renkaiden päältä yhden pölärin ja ajattelin kun se muovi silpoutuu lyädessä pitkin poskia ekan päähän niin toisen kanssa selviää ehkä jo helpommalla? Ilmeisesti kun tämäkään uhka ei tehonnut niin ostaja sanoi että tehdään sitten niin kuin minä ehdotin.

  toivottavasti en joudu enää kokemaan koskaan tuollaista. Ei sillä että pelkäisin vanhana miehenä väkivallan uhkaa vaan lähinnä sitä että erottavat edustamastani kanppailuseurasta jos asia menee käräjille ja saan syytteen.
   
  12345678910, Norri, japetalk ja 4 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 9. 1purehell

  1purehell Gearhead

  Kauan tässäkin meni. En perkele voi käsittää, että nykypäivänä piti odotella 2-3 päivää, että raha näkyy toisen tilillä. Kuinka monet kusetukset tuollakin olis vältetty, jos tuo olis ollu vuosia noin, että raha siirtyy välittömästi. :mad:
   
  -chgr ja jarkko359 tykkäävät tästä.
 10. Vallu 426

  Vallu 426 2nd gear

  Tuohan on ollut tosiaan vuosia ja vaan sen takia,että pankit saa pidettyä ihmisten rahoja pari päivää itsellään,jolloin ne ns.myydään eteenpäin korolle,joka ei tosin nykypäivänä ole enää kuin ennen.Mutta täyttä kusetusta koko homma,samoin kuin nyt pankit yrittää,ettei käteistä rahaa käytettäisi ollenkaan...syynä se,että pankit ja varsinkin verottaja pääsee kaikkiin käsiksi,kukaan ei voisi enää hoitaa mitään ns.pimeenä.
  Euroopassa ja muuallakin monia maita,missä kaikki laskutkin maksetaan käteisellä rahalla,vaikka sähkölasku suoraan sähköyhtiön konttoriin.
  Ei luovuta käteisestä,tämä on oma mielipide,verottajan ei tarvi viedä kaikkea.
   
  -chgr, hartsa69, Grumpy old man ja 7 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 11. 1purehell

  1purehell Gearhead

  Tän hallituksen aikaan tulee vielä kunnianhimoinen tavoite luopua käteisestä. Rahaahan meillä ei kohta enää olekaan. :confused:
   
  Zejk1, Norri, japetalk ja 1 muu tykkäävät tästä.
 12. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Minä käytän välillä ihan vittuillessani käteistä ja yksityisten kaupassa pienemmissä melkein pakkokin käyttää. Myin oman käyttö auton 1200€ kaverille vuosia sitten. Pankkitäti soitti sitte lauantaina 13:40 ni luulin ettei talolaina ollukaan lähteny tililtä. Eikä mitä tämä kyseli että onko pimeetä rahaa minkänää talletit automaatilla tililles? Minä sanoin että joko nordea on ne panama sotkut hoitanu? Että ekaks oma pesä puhtaaks nääs enneku ruvetaan rahanpesusta muita syyttään. Eli nordeassa on 999€ kalenteri kuussa talletusraja jonka jälestä ne alkaa kyseleen, noin niinku vinkiks. Kaiken maaliman rosmot saa mellastaa mutta kunniallisia kansalaisia ahistellaan.
   
  -chgr, 12345678910, Norri ja 5 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 13. Vallu 426

  Vallu 426 2nd gear

  Eräs tuttu möi myös vanhan autonsa ja talletti rahat suoraan pankin kassalle. Kassarouva alkoi kyselemään rahojen n.2000 e alkuperää...kaveri vaan siihen,että tuli myytyä pieni erä huumeita.Kassa kysyi,että mitä kirjotan tänne meidän papereihin,kaveri siihen...kirjota niinku sanoin.
  Ei oo kuulunu asiasta mitään,aikaa on jo 5 vuotta.Saatto jäädä syy kirjottamatta.
   
  Norri, Zejk1 ja 1purehell tykkäävät tästä.
 14. jarikoi

  jarikoi 2nd gear

  Yheltä tutulta olivat alkaneet tivaamaan kauppakirjaa/luovaria todisteeksi autokaupasta kun oli vieny käteistä pankkiin, jonku v.tun selvityslapun oli joutunut täytteleen rahojen alkuperästä. Melko perseestä tollaanen kyttäys
   
 15. Ace66

  Ace66 2nd gear

  Multa pyydettiin kans kauppakirja Nordeassa nähtäväksi autokaupasta kun talletin n.7000eur.Kovin epäiltiin rahan alkuperää.:rolleyes:
   
 16. Hai

  Hai Gearhead

  Melkein luin, että tän hallituksen tavoite on luopua kokonaan rahasta.
  Siis yksityisten rahoista.
   
  Zejk1 ja Norri tykkäävät tästä.
 17. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Pitänee seuraavan kerran sanoa että prostituutiosta on kuule rahat saatu. Parittaminen kun on rikos, itsensä myyminen ei. Jos virkailija nauraa ni haastaa käräjille koko pankkiryhmittymän kunnianloukkauksesta.
   
  12345678910, Norri, chevytb02 ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 18. 1purehell

  1purehell Gearhead

  Mieshuora, eli horokolli. :D
   
 19. oceanic7

  oceanic7 Gearhead

  Oon etsinyt käyttistä talveks ja kaks kappaletta automyyjiä peräkkäin nyt viikon sisään jotka yhteydenoton jälkeen ottavat autonsa lähes välittömästi pois myynnistä. Otin yhteyttä ja kysyin et menikö auto vai mitä tapahtui niin sama vastaus kummallakin: tää on niin hyvä auto etten haluakaan myydä pois.
   
 20. maverick999

  maverick999 3rd gear

  Saivat sittenkin leimattua :p
   

Kerro tästä muillekin!