Ihmeellisiä myyjiä! (sivuten aihetta ihmeellisiä ostajia)

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja pete78, 15.7.2007.

 1. Inlinee

  Inlinee Gearhead

  Mummeli meni punaseks ja aika vaikiaks aikoinaa ko talletin rahaa prätkän myynnistä panomaatilla, ja kutsu kuulusteluihin kävi. Työviikon n jälkeen vittuuntuneena pankin konttorilla kuulusteluissa parista tonnista, nii kysyttäessä mihin käytät rahan sanoin että tungen ne huoran perseeseen. Se jäi vähän niinko siihen.
   
  jpalvima, Norri ja 1purehell tykkäävät tästä.
 2. -chgr

  -chgr 2nd gear

  Tossa rahahommassa se on se sittenku käteinen saadaa pois markkinoilta niin alkaa luottokortti yhtiöiden sun muiden vitun appien vedätys ja kulut kasvaa..
  Nytkin huomaa että pikkuhiljaa maksukorttien kulut nousee muutamilla senteillä vähän väliä ja korot laskee..
   
 3. Pannu H-D

  Pannu H-D Gearhead

  Perjantaina tuli soitto vattenvallilta ja tarjosivat niiden mielestä halpaa sähköä.
  Ja lisäksi painotti monta kertaa et he hoitavat kaiken ettei mun tarvitse murehtia mistään mitään.
  Kysyin sitten vielä sen sähkön hinnan ja sanoi sen olevan halpa 5.94 senttiä kWh.
  Ja hinnan perään taas sinun ei tarvitse tehdä mitään...
  Kysyin vielä et tuleeko jotain muita kuluja. Seurasi hetken hiljaisuus ja sit sanoi et kk maksu joka oli vajaa neljä euroa ja heti taas perään sinun ei tarvitse...
  Sanoin sitte että en ole nyt heti tekemässä sopimusta koska kysyn tarjouksen nykyiseltä sähkön toimittajalta.
  Tähän myyjä alkoi nopeaa selittää kuinka sähkön hinta nousee mitä lähemmäs talvea mennään.
  Sanoin et niinhän kaikki sähkö myyjät sanovat mut helmikuun alussa kun määräaikainen sopimukseni loppuu on sähkön hinta ollut kuitenkin halvempi kuin syksyllä tarjottu.
  Tähän myyjä et ei pidä paikkaansa ja huomasin kuinka alkoi jo myyjällä hermot pettää.
  Ja sit se aloitti taas et sinun ei tarvitse...
  Keskeytin sen ja sanoin että olen tuon jo kuullut tämän puhelun aikana niin monta kertaa että osaan sen jo ulkoa.
  Siihen se sanoi et laitammehan tämän sopimuksen alkamaan.
  Sanoin että ei laiteta mut voisi laittaa sen tarjouksen sähköpostiini.
  Niin ei käynyt koska tarjous sähköistä ei anneta tarjouksia.
  Tähän sanoin et kiitos meidän kaupan käynti loppuu tähän ja tarkoittaa että minä soitan teille jatkossa eikä toisinpäin ja lopetin puhelun.

  Tuli fiilis kuin olisivat jollekkin vanhukselle soittaneet kun heti olisi pitänyt sopia kauppa.
  Huomenna laitan heille postia takaisin tästä "kauppa" kokemuksesta.
   
  PilsnerBil, Norri ja -chgr tykkäävät tästä.
 4. tapsah

  tapsah 2nd gear

  samaa sarjaa kun tää onko toi ny si elisa-vai-mikälie myyntitykkit soittaa että kun mulla on tommonen tosi nolo velka päällä tosta reitittimestä jota maksan vitosen kuussa vielä vajaan 2 v ajan, pääsisin moisesta häpeästä eroon näppärästi kun siirtyisin 5gen eikä kk-maksu nousis ku vaan vähän yli 10 e..
   
 5. max

  max Gearhead

  Täällä oli hiljakkoin myynnissä uudet Eagle BBC I-Beam veivit ja niihin lisäksi passelit laakerit.Hintaa oli kokonaista 220e tälle kokonaisuudelle joka vielä putosi 200 euroon.
  Mä löin tottakai kaupat lukkoon kun taas oli rautaa tarjolla sopu hintaan.
  Rahat maksoin etukäteen hänen tililleen,ja sovittiin että paketti tulisi MH:n kautta,ja voisin sitten maksaa rahdin pakettia noutaessani.
  Puhelin kilahti ja paketti noudettavissa postin itsepalvelulokerosta?!
  Kamppeet juuri niinkuin sovittiin,mutta hetkinen....rahti meni lähettäjän kontolle.
  Olen aina toiminut niin että ostaja vastaa lähetyskustannuksista ja jäi kaivelemaan asia.
  Otin yhteyden myyjään ja halusin korvata hänelle lähetyskulut.
  Ei tarvinnut hänen mukaan korvata mitään ja asia oli sillä siisti.
  Kiitosta vaan edelleen.
   
  evilpastori, Seevu, Pande_K ja 8 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 6. RAL9005

  RAL9005 3rd gear

  Täysin samaa kaupankäyntiä sain itse. DNA 4g modeemia ja liittymää tyrkytettiin. Tarjousta kyselin minäkin sähköpostiin, mutta ei kuulemma pysty. Lupasi olla yhteydessä perjantaina uudestaan, sitä perjantaita ei ole vielä tullut ja aikaa kulunut kolmatta kuukautta.
   
 7. oceanic7

  oceanic7 Gearhead

  Jatkoa seuraa. Löysin kivan auton sopivassa hintaluokassa ja kesti vähän aikaa sovitella joku kaveri mukaan hakumatkalle (työt, korona ja kaikki muu). No auto ehto hävitä nettiautosta mutta katsoin netistä että omistaja ei ollut vaihtunut, no soittoa perään, tarjosin 400 alle pyynnin (noin kympin auto), ei kiinnosta enää myyminen, no tarjosin täyden pyynnin, juu ei innosta myynti kun on tullut niin huonoja tarjouksiakin. Ok.
  Seuraava auto samalta suunnalta, hyvä hinta vanhemmalle isolle sedanille, 7500. Soitan ja kyselen autosta ja myyjä sanoo että tässä on tällainen tarjouskauppa menossa että täysi hinta on jo tarjottu toisen henkilön taholta. Okei korotan pari sataa heti ja myyjä lupaa soitella takaisin.
  Myyjä soittaa aikanaan ja sanoo että toinen tarjosi "hyvistä renkaista"sen verran ettei autoa myydä mulle. Kysyn loppuhinnan ja se on jäänyt alle kasin, no sanon siihen että kyllä mä siitä tasan kasin maksan heti niin vastaus on että ei, kyllä tuo alempi hinta riittää myyjälle ja tää menee nyt sille toiselle kaverille.
  :):):)
   
  isalmela tykkää tästä.
 8. Buick225

  Buick225 Gearhead

  Ostin äsken v70 vollen. Pyynti oli 1300 ja kun mestoille saavuin niin olipa tutun näköinen myyjä. Hetki siinä turistiin ja sitten välähti että tuttujahan tässä ollaan,tosin yli 10 vuoden takaa. Kävin koeajolla ja sitten kaupan tekoon. Kysyin lopullista hintaa,no tarjoa,sanoin tonni,vastaus entäs 900 vanhojen aikojen takia. Kättä päälle. En ole koskaan kuullut että käytettyjen autojen kauppias tinkaisi itse hintaa tarjotusta alaspäin:eek::D
   
  isalmela, Ace66, Norri ja 5 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 9. toyopet

  toyopet Gearhead

  Kävi minullekin kerran niin, tonnin pyynti oli autosta, mitä en ihan äärimmäisellä innolla halunnut ostaa, 700€ tarjosin, myyjä sanoi, että 600€, vie pois.
  Eihän siinä auttanut.
   
  Buick225 tykkää tästä.
 10. Marklin

  Marklin Gearhead

  Vuosituhannen alussa silloisen muijan duunikaveri oli töissä valittanut, että pitäis päästä farkku-Capricesta eroon, kun kuluttaa niin paljon. Puolisko sitten sanoi, että voitais olla kiinnostuneita ja kysyi hintaa. Vastaus oli, että 600€.
  Minä sitten seuraavana päivänä sovin treffit myyjän kanssa katsomaan autoa ja päädyttiin kaupantekoon. Kysyin, että olikos se hinta 600, jolloin myyjä vastasi, että ei kait tuosta ihan niin paljon kehtaa pyytää, mutta oliskos 500 hyvä?
  Tehtiin kaupat.
   
  isalmela, Ace66 ja Buick225 tykkäävät tästä.
 11. julmajari

  julmajari Gearhead

  Olen ihmeellinen ostaja, mutta sopii paremmin tähän ketjuun, tein kaupat 2018 pakusta melko kaukaa musta nähden, pari sähköpostia ja tekstaria ja vissiin 2 puhelua, nyt su toi eläkeläinen kuskaaja auton mulle ja vei vanhan pois, helppoa, kävin illalla koeajolla ja kappas, mittarissa 5 tonnia enemmän kun ilmoituksessa, tästä vääntö kesken..."vaihtomyyjällä jäänyt ilmoitus päivittämättä selityksenä" , ei riitä mulle...
   
 12. Yritysjohtaja osti liki 50-vuotiaan Jaguarin 104 000 eurolla – autolla pystyi ajamaan 150 metriä

  Lahtelainen yritysjohtaja ja tamperelaisen autoliikkeen toimitusjohtaja yrittivät eilen tuloksettomasti hieroa sopuratkaisua 104 000 euroa maksaneesta Jaguar E-Typestä.

  Riidan kohteena oleva vuoden 1973-mallinen Jaguar rahdattiin aikoinaan Ruotsiin Yhdysvalloista. Naapurimaassa sillä oli ajettu vain muutamana kesänä, kunnes auto laitettiin kolmeksi vuosikymmeneksi näyteikkunaan kansan ihailtavaksi.

  Auto tuotiin Suomeen kymmenkunta vuotta sitten.

  Kantajan saamien tietojen mukaan ajoneuvo on sen jälkeen purettu täysin ja uusittu kokonaan. ”Ajoneuvoa on entisöity neljän vuoden ajan ja tästä on kertynyt yli 200 000 euron kulut,” kanteeseen on kirjoitettu. Kustannuksia selittää käsityönä tehtyjen osien kalleus.

  Yritysjohtaja kiinnostui Jaguarista viime vuoden alussa ja otti yhteyttä myyjään. Ajatuksena oli saada avoauto kesäkäyttöön.

  Myyjä kertoi, että auton 5,3-litraisen moottorin tilalle oli vaihdettu 6-litrainen vähän ajettu Jaguarin XJ40-sarjan moottori. Moottorin vaihdon ja vaihteiston vuoksi auto ei kuitenkaan kelvannut museorekisteriin, vaikka yritysjohtaja oli siinä käsityksessä, että kyse olisi museoautosta.

  Kaupat sovittiin ja autoharvinaisuus tuotiin uudelle omistajalle viime vuoden toukokuussa, jolloin hän pääsi ensimmäisen kerran ajamaan sitä. Auto vei isäntäänsä 150 metriä – kunnes moottori sammui. Matkan katkeamisesta ja moottorin äänestä omistaja päätteli, ettei kaikki ole kunnossa.

  Omistaja reklamoi heti viasta. Jaguar vietiin korjattavaksi Tampereelle. Auto seisoi kolme kuukautta korjattavana. Vasta elokuussa puheluiden jälkeen omistaja sai autonsa takaisin.

  Omistaja ilmoitti kuitenkin myyjälle, että hän purkaa kaupan ja vaati rahojaan takaisin. Myyjä ei purkua hyväksynyt.

  Yritysjohtaja ei mielestänsä saanut sellaista autoa kuin hän uskoi saavansa ja teki kaupat saamiensa virheellisten tietojen perusteella.
   
 13. tapsah

  tapsah 2nd gear

  ostokrapula is bitch..
   
 14. paja1

  paja1 Gearhead

  Oli ostavinaan museoauton joka ei ole kuitenkaan museoauto...
   
 15. artsiracing

  artsiracing Gearhead

  Vuosituhannen alussa saattoi tehdä niin hyviä kuin huonojakin kauppoja, kun oltiin juuri siirrytty markoista euroihin, ja aika moni oli rahan arvosta vähän sekaisin.

  Kolme tonnia oli kallis, mutta viisssataa kuulosti jo puoli-ilmaiselle.
  Ja markka-aikana ei kukaan halunnu maksaa jostain tavarasta satasta, mutta kun oltiin pelattu vähän aikaa euroilla, niin samasta tavarasta tarjottiin jo 50 euroo.
   
  Larry tykkää tästä.
 16. Tällä kertaa ostajat ja myyjät saa pitää kunniansa, mutta vakuutusyhtiön touhuissa maistuu vedätyksen maku:

  Jenna oli omistanut Audinsa vasta pari tuntia, kun törmäsi sillä hirveen – "Vakuutusyhtiö sanoi, että kasko ei ollut vielä voimassa"

  Oululainen Jenna joutui taannoin hirvikolariin Pulkkilassa. Vaikka auto menikin pahasti ryttyyn ja hirvi menetti henkensä, selvisi Jenna itse rajusta rysäyksestä pelkillä naarmuilla.

  Tapaus on aiheuttanut paljon ylimääräistä stressiä ja huolta, sillä vaikka kolarista on kulunut jo kaksi viikkoa, ei Jennalla ole vieläkään tietoa vakuutusyhtiön korvauksista.

  Jenna oli ostanut ohjastamansa Audi Q7 -katumaasturin jyväskyläläisestä autoliikkeestä vain paria tuntia aiemmin, mutta yllättäen vakuutusyhtiökään ei tiennyt ensin, oliko autolle otettu vakuutus voimassa.

  Autolle otettiin heti laaja kasko
  Vaurioitunut Audi hinattiin kolaripaikalta Ouluun.

  Vaikka automyyjä laittoi Audille voimaan laajan kaskon ennen kuin Jenna ajoi sen ulos liikkeestä, ei siitä ole toistaiseksi ollut iloa, vaikka aluksi asiat vaikuttivatkin sujuvan sutkakkaasti.

  Heti kolaria seuranneena päivänä Jenna nimittäin sai korjausarvion ja tiedon, että sama arvio oli toimitettu myös hänen vakuutusyhtiöönsä. Vakuutusyhtiö ilmoitti ensin, että auto menisi lunastukseen, mutta myöhemmin päätös muuttui mahdolliseksi lunastukseksi.

  – Olemme soitelleet vakuutusyhtiöön, mutta sieltä ei suostuta kertomaan, mistä kiikastaa. Sijaisautoa emme saa, koska vakuutus ja auto ovat liikkeen nimissä, eivätkä vielä virallisesti meidän, Jenna kertoo MTV Uutisille.

  Autoliike ei Jennan mukaan pysty tekemään asialle mitään. Asiaa selvittelyssä on kulunut jo tovi jos toinenkin.

  – Ensin vakuutusyhtiömme sanoi, että kasko ei ole ollut ollenkaan vielä voimassa, mutta tämän viikon maanantaina kerrottiin, että se olikin ollut voimassa.
   
 17. virta

  virta Gearhead

  Vaikka en yleensä varaile autoa, jotenkin itsestäänselvyys ettei myy autoa silloin kun katsoja on matkalla katsomaan autoa. , toki jos tuo katsoja on kovin nulju tai tehnyt huonon tarjouksen se voi vaikuttaa asiaan. Ainahan voi sanoa ettei nyt sovi, huomenna ok tms. Katsojasta ei tarvi muille kertoa ellei halua koska silloin tulee helposti tunne että auto ei kelpaa ellei mennyt..
   
 18. Chevette

  Chevette 2nd gear

  Tein kesällä kaverin käyttöautosta tarjouksen ja mielestäni tarjosin asiallisesti.Ei tullu kauppoja kun naurettava hinta.Tänään laittoi viestiä että sai myytyä,sai 200 enemmän mitä sanoin maksavani.Oli tyytyväinen,vastasin että mitä meni tarjoukseni jälkeen remontteihin,vastasi että ei mitään johon vastasin muistutuksella ja kuinka ollakaan sai saman mitä olis saanu muitakin.
   
 19. IL: kertoo tämän casen uusimmat käänteet:

  Päijät-Hämeen käräjäoikeus katsoo päätöksessään, että auton käyntihäiriö on erittäin olennainen vika, koska se estää auton käytön.

  Ostajan on myös voitava luottaa mittarilukeman tarkoittavan ajettuja kilometrejä.

  Huomioitavaa oli, että Jaguaria kaupattiin täysin entisöitynä.
  Päijät-Hämeen käräjäoikeuden mukaan auto ei vastannut niitä tietoja, joita ostaja sai myyjältä ennen kaupantekoa. Jaguarissa esiintynyttä virhettä ei voitu pitää vähäisenä.

  Käräjäoikeuden mukaan ostajalla oli kuluttajasuojalain mukainen peruste purkaa kauppa.

  Myyjäliike joutuu 104 000 euron kauppahinnan palautuksen lisäksi maksamaan omien oikeuskulujensa lisäksi ostajan kulut, jotka yksinään olivat noin 38 000 euroa.
   

Kerro tästä muillekin!