Ihmeellisiä myyjiä! (sivuten aihetta ihmeellisiä ostajia)

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja pete78, 15.7.2007.

 1. WBBC

  WBBC Gearhead

  Mulla on netissä ostoilmoitus.
  Ostetaan siisti Audi Coupe 2.3 vuosimallia 91-95.

  Joku älykääpiö soittaa ja tarjoaa BMW 320 -autoa.

  Kysyin ensin että soititko väärään numeroon?
  Vastasi että "tiedän, että etsit Audia, mutta tää on oikeesti hyvä, ja parempi kuin Audi"

  Sanoin että hyvää päivänjatkoa, ja suljin puhelimen.
   
  impala-63, malvasto, Jori85 ja 6 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 2. riviera56

  riviera56 Gearhead

  Mistä näitä sikiää? Tekeekö näitä joku jossain tehtaassa? Tosin nauru pidentää ikää eikä se kahvikupin kaatuminen haittaa. Tuleepa pestyä lattiakin..
   
  maverick999 tykkää tästä.
 3. max

  max Gearhead

  Kyllä näitä piisaa.
  Täällä ei kai saisi nimillä puhua,mutta ollaan nyt niin paskalla alueella että poiketaas vähän.
  Tyhmin ja laiskin myyjä jonka olen ikinä tavannut on Katiska vyyhdin yksi pääjehuista nimeltään Scott Hendry.
  En ole häneltä huumeita ostanut,mutta hän oli vuosia sitten kolleegani,ja voi vittu että oli tyhmä jätkä.Sai pirusti vahinkoa aikaan.
  Kun tällaisia nuijia pyörittää huumekauppaa,niin ei ihme että kiinni jäävät.
   
  riviera56 ja Herje tykkäävät tästä.
 4. riviera56

  riviera56 Gearhead

  Aika ihmeelliseksi on muuttunut myös Motonet. En tiedä, onko köyhien suomalaisten lähes itsestään selvä asiakkuus sumentanut suhteellisuudentajun? Tietty täällä joku kohta kirjoittaa, että mitäs tyhmyyttäs käyt siellä, mutta silti. Viimeisen parin vuoden aikana lähes kaiken on saanut palauttaa. Niin luokatonta, täysin käsittämätöntä "laatua". Hajonnut asentaessa, akun päävirtakatkaisin. Ollut paskana ostettaessa, Mersun kardaaninkannatin. Vääriä osia oikean numeroisissa laatikoissa ja päinvastoin. Viimeksi sanoin, että on tullut hirveä määrä kuluja näiden väärien osalaatikoiden vuoksi, mistä korvaus. Vastauksena naurua. Ainut minkä tehneet hyvin, ovat sentään pahoitelleet. Mutta minkä teet, kun normi varaosaliikkeissä ei vastaavasti jakseta palvella eikä niissäkään usein mitään enää tiedetä. Lisäksi väärää osaa tulee Autodocistakin ja se palauttaminen vasta tuskallista on. Anteeksi.
   
  Seevu ja always bb tykkäävät tästä.
 5. jarikoi

  jarikoi 2nd gear

  Paas tsekaten pieni kotimainen toimija ppmarket.fi, on abouttirallaa sama hintataso ku autotok / viron puljut mutta veroeurot jää suomeen...
   
  JKF, riviera56 ja chevytb02 tykkäävät tästä.
 6. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Motonetissa tosiaan tulee käytyä jos on pakko saada joku osa euroautoon hetvällein. Muuten en erityisemmin edes tykkää käydä siellä. Eniten vituttaa kun jonkun numeron perusteella haluat jonkun osan niin motonetissa se on saletisti se paskin ja huonoin vaikka numeron mukaan olisi lemförder tai vaikka mannin suodatin.

  ak24 tai aeromotorsista ulkomaan eläviltä tilatessa osa on just se minkä näet tai numeron perusteella oletat olevan. Ppp marketin hinta ilman toimituskuluja on esimerkki kolmella osallani just saman kuin noilla viron firmoilla smartpostiin työpaikan viereen toimitettuna kaikkine kuluineen. Toinen juttu on jos kannattaa kotimaista pienyrittäjää kuin kapitalisti riistäjä bromania.

  autodocit sun muut ei minusta ole yleensä edes olleet mitenkään edullisia.
   
 7. chevytb02

  chevytb02 Gearhead

  Y
  Tollasesta toimijasta en tietänytkään ja tosiaan edulliset hinnat näyttää olevan.
  Kiitos tiedosta.
   
 8. Sierra

  Sierra Gearhead

  Myynnissä projekteja, joista ilmoitetaan ylväästi että kori hitsattu valmiiksi.
  Voi hitto mitä tilkkutäkki sätöksiä olleet.
  Ainut positiivinen että ovat vaikkakin hieman ihmetellen lähettäneet pyydettäessä valokuvia hitsauksista, oon säästynyt turhilta hakureissuilta.
   
 9. WBBC

  WBBC Gearhead

  No, taas tuli "hauska" tarjous. Mulla on yksi vanha suht arvokas rannekello (noin 5000 e. laitoin sen tarpeettomana myyntiin.
  Joku kysyi, että "kelpaako vaihdossa mitään"
  Vastasin että ainoastaan v.91-95 museokuntoinen Audi coupe 2.3 -koneella.
  Hetken päästä tuli kuvien kanssa viesti, jossa oli kylläkin siisti kasari moottoripyörä. Vastasin että ei näytä Audi coupelta.
  Tuli vastaus että. "Ei, mutta on museorekisterissä".

  Tekeekö jotkut tällaista ihan vittuilakseen?
   
  Stratos tykkää tästä.
 10. vernando de hoto

  vernando de hoto Gearhead

  Parempi laho, mutta ei kenekään korjaama. Tuosta saa mallia/viitettä minkä mallinen on alunperin ollut. Tilkkutäkeissä on yleensä malli tuhottu ja muutenkin äkkiä sutaistu.
   
  Sierra tykkää tästä.
 11. meteor

  meteor 3rd gear

  Ihmeellinen myyjä olin itse, facessa eräs henkilö esitteli -30 luvun saksalaista moottoripyörän konetta ym. Kirjoitin kommenttiin et olisi saman merkin konetta ym. kilkettä. Kysyin onko tarve. No viesti tuli mitä pyydän ja antoi tarjouksen jota nostin 30€ ja sovittiin tulee hakeen. Osat oli itselle tarpeettomia olihan ne ollut jo 30v tallissa. Ajattelin on parempi mennä harrastajalle kuin pitää hyllyssä. Vaaleansininen -60 luvun Mersu tuli pihaan ja osia katseltuaan totesi lohkon olevan uudempi joten pudotin sen 30€ hinnasta eli 250€. Sinänsä summa oli ok. Muutama tunti myöhemmin osat oli myytävänä veteraanimoottoripyörä klubin myyntipalstalla rönttähinta 1200€ tai erikseen pilkottuna vieläkin huimempi summa. Toki ostaja saa tehdä mitä haluaa, mutta ei hänellä ollut tarvetta osille ja sinänsä harmittaa koska olisin voinut vaikka ilman antaa todelliselle harrastajalle. Rungon pistin muutama päivä sitten romukuormaan kun puuttui pari putkea. Siitäkin annoin tyyppikilven mukaan ja pyynti nyt 350€, no ei ainakaan tällä runkonumerolla tee mitään koska itsellä tiedossa numerot . Jatkossa en myy mitään mitä on kertynyt vuosikymmenien saatossa vaan niistä tehdään kurkkupurkkeja ym. Katkeraa tilitystä voisi sanoa. Takapyörä löytyi tallista kun vielä pengoin, ja arvaatte mihin menee.
   
  Hoovee, Roberto, Larry ja 4 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 12. isalmela

  isalmela Gearhead

  Kyllä oli ihmeellinen myyjä! Tuntematon numero soitti, kysyi olenko jenkkiautomiehiä. Kertoi omistavansa nuorena haaveilemani automallin ja kysyi haluaisinko ostaa. Aika mukava juttu!
   
  Slant Sickness ja maverick999 tykkäävät tästä.
 13. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  20 vuotta ollu jäsenenä vmpk lupissa ja hetken mietittyäni keksin kuka se ostaja on. Jos se yhtään lohduttaa niin ei sen palstan kautta saa osia tai kokonaisiakaan vehkeitä oikein mitenkään myytyä. Ellei ole sitten ihan puoli-ilmainen tai sitten vaikka ostajan kymmenen vuotta etsimä ainut puuttuva osa.

  aikoinaan myin mustalaiselle ketjun viimeisen hännän, käytetyn opelin liikkeestä jossa olin töissä. Vuotta myöhemmin se tulee pihaan samalla autolla. Ihmettelin asiaa ja kysyin ni siitä oli kuulemma kone kilahtanut ja se olikin laitattanut sen. Sanoi että tuli niin kalliiksi että siitä tuli hälle käyttöauto sitä enää kelleen saanu myytyä. Lämmin hyvä tunne tuli sisimpään. Kerrankin mustalainen sai autokaupoissa takkiinsa vaikka poikkeus vahvistaa säännön samotaan.
   
 14. teddy99

  teddy99 Gearhead

  No tuossa kyseisen jobbarin myynti-ilmoitus. https://www.vmpk.fi/forum/index.php?topic=127653.0
  Nimikin näky, niin ei tarvii muidenkaan arvailla kenestä kyse. Etpä ole "Meteor" ainoa, jonka osat tuo on käynyt hakemassa pelkästään jobbausmielessä.
   
 15. f34

  f34 Gearhead

  No tuossahan on kotimaista vain sivuston ylläpitäjä.
  Taustalla Tsekkiläinen nettialusta, joka tarjoaa kenelle vain mahdollisuuden alkaa myymään varaosia missäpäin maailmaa hyvänsä. Asiaa selviää kun klikkaa Pulkkisen sivun alareunan tecdoc-logoa.
  Mutta onpahan suomalainen yhteyshenkilö, jos tulee selvitettävää.
   
 16. isalmela

  isalmela Gearhead

  Tuommoinen tietysti vituttaa. Toisaalta voi kysyä, kannattaako silti tehdä varaosista kukkapurkkeja tms. Toisen romu on kuitenkin toisen aarre, eikä noin vanhaan kamppeeseen ole helppo löytää osia. Seuraavan kerran vaan ottaa asian puheeksi, "ei jälleenmyyjille vaan tarpeeseen"?
   
 17. Volvo_5.7

  Volvo_5.7 Gearhead

  Onhan tommonen trokaaminen ihan perseestä.
   
 18. Toisaalta sillähän ne autokauppiaat yms. elää. Isossa maailmassa asiaa suorastaan ihaillaan, että tehdään rahaa sillä.

  Itse en kyllä niin paljon arvosta.
   
 19. meteor

  meteor 3rd gear

  Kyse on kuitenkin harrastamisesta ja onhan se hyvä jos tuon ikäisiä laitteita vielä saadaan kasaan. Tällä hinnoittelulla ei varmasti jouduta asiaa. Autokauppiaat on ammatinharjoittajia se voiton tavoittelu on se toiminnan elinehto. Kyseisellä ostajalla on ihan päätyö ei se osakaupalla elä. On todella vaikeaa erottaa jobbaria kun se pihaan tulee, ehkä tämä saavuttava Mersun rähjä oli sitä taktiikkaa.
   
  Volvo_5.7 tykkää tästä.
 20. leivonharri

  leivonharri Gearhead

  Saako tää tyyppi noita osia koskaan tolla rahalla kaupaksi? Vai myykö ne sitten 5 vuoden päästä jollekin samanlaiselle huutokauppakeisarille puoleen hintaan?

  Ansaintalogiikka ei ihan mua vaikuta (jos toi tuntuis hyvälle idealle, minäkin tekisin tuota).
   
  meteor tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!